sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Helmikuun aloitus



Helmikuu alkoi oikein mukavasti kunnon lumisateella. Nyt on talossa kuitenkin peräti kolme lumikolaa, joten isänsä kanssa saunomaan saapunut Peräkamaripoika pääsi myös lumitalkoisiin. Olipa muuten märkää ja painavaa lunta. Hetken tauon jälkeen sataa jälleen ja näyttää siltä, että lumitöitä piisaa huomisellekin.

Kerrosrivinousut turkoosista 7-veikasta ja 7-veikka Raidasta

Kauppoihin on tullut Novitan lankojen uusia kevätvärejä. Turkoosi on ollut jonkin aikaa pois tuotannosta, mutta nyt sitä jälleen löytyy. Tuo kerrosrivinousu on myös siitä mukava mallineule, että sillä saa rauhoitettua muuten levottomalta tuntuvan värisävyn.


Kirjoneulesukkiin innostuin niin totaalisesti, että niitä on valmistunut pari toisensa jälkeen.



Broken seed -malli on hyvä jämälangoille. Tässä upotin 7-veikan lilasävyistä Polkkaa luonnonvalkoiseen pääväritykseen. Sukan ulkonäkö muuttuu aivan erilaiseksi, kun vaihtaa päävärin ja alusvärin paikkaa.


Juuson kanssa toivotamme kaikille mukavaa lopputalven alkua! 
Maaliskuussahan alkaa jo kevät.

Tervetuloa blogini lukijoiksi:
Kati/100 % outdoor 

26 kommenttia:

  1. Kyllähän tuo lumi hauskasti koristi puut ja pensaat, mutta aika raskasta oli kolata :)
    Sääkartta tosiaan näytti, että saadaan tänne Kirkkonummelle vielä parina seuraavanakin päivä lunta. Eli kuntoillaan kolan kanssa :))

    Kauniita, värikkäitä sukkia olet kutonut, kirjoneuletta voisikin jälleen kokeilla.

    Oikein mukavaa helmikuun alkua, between!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta tosiaan sataa tänäänkin ja yhdet lumityöt on jo aamulla tullut tehtyä. Nyt voisi sitten tulla muutama aste pakkasta, että tuo lumi pysyisi tuollaisena. Lumityöt ovat kyllä oivallista hyötyliikuntaa, eikä minua harmita niitä tehdä.

      Poista
  2. Kuntokolailun vastapainoksi leivottiin tänään esikoisen kanssa mutakakku;) Huomenna uusi rutistus kolan kahvoissa tiedossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutakakku on namia! Kun tuota painavaa lunta käy kolaamassa urakalla, on lupa vähän helliä itseään.

      Poista
  3. Olet kyllä ahkera kutoja ja kaunista jälkeä syntyy. Mukavaa helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaisin on vielä aikaa kutoa, kun ulkona on pimeää ja lumista. Kunhan tästä kevääseen päästään, taitaa kutomiset jäädä.

      Poista
  4. Hienoja sukkia! Onko sinulla yleensä näille aina jokin osoite vai kudotko muuten vain, varastoon? Täällä oli tuulinen päivä, ei tullut lumisadetta vaikka uhkaili.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa sukista menee jollekin tutulle tai sukulaiselle lahjaksi, osa varastoituu laatikkoon. Ehkä menen niitä myymään jossain vaiheessa jonnekin. En vain osaa istua telkun ääressä mitään tekemättä. Sukkia tulee siinä ohessa ihan automaattisesti.

      Poista
  5. "Sukkatehdas" toimii siis ja välillä pitää tehdä lumitöitä. Kauniita ovat uudet sukkasarjasi ja ihmettelen missä ihmeen välissä niitä aina ehdit ja jaksat tehdä. Mukavaa helmikuuta sinne teille.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkatehdas toimii iltaisin telkkua katsellessa. Sieltä kun tulee niin äärimmäisen vähän sellaista, joka vaatisi paneutumista. Tehdas hiljenee varmasti, kunhan päivät pitenevät ja pääsee ulos touhuamaan.

      Poista
  6. Ihania sukkia!

    Minulla on arvonnassa voittamani sukat kovassa käytössä, pidän kovasti niiden väristä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että sukat pääsivät käyttöön. Villasukissa on näin talviseen aikaan mukava tassutella sisällä. Harvemmin itse käytän sukkia missään kengissä.

      Poista
  7. Oikein mukavaa lopputalven alkua myös sinulle ja Juusolle!
    Teilläpä on siellä toooosi paljon lunta! Meillekin vihdoin saatiin lunta, mutta lisää saisi vielä tulla! Me kyllä Ruusan kanssa kannustetaan isäntää kolaamisessa :D
    Oletpa ollut tosi ahkera sukankutoja! Kirjoneuletta vielä! Kauniita.
    Kirjoneule ei ole oikein mun juttu, kun en saa siitä niin tasaista kuin kuin pitäisi :(
    Viikonloppuna teekkarin tyttöystävä näytti uuden tavan tehdä kirjoneuletta, tulee tosi tasaista. Sitä pitää heti kokeilla kunhan saan kaikki tilaustyöt kudottua pois alta......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä mikään erityisen taitava noissa kirjoneuleissa ole, mutta näköjään opin kaiken aikaa lisää. Tasaisuuskin paranee ajan myötä.
      Meille tuli viikonvaihteessa lunta todella paljon ja lisää sataa kaiken aikaa. Se on hyvin märkää ja painavaa, sillä nytkin mittari on plussan puolella. Näin on kuitenkin parempi, kuin se kauhea kura ja loska, jota oli joulukuussa.

      Poista
  8. Huh huh, saisi tuo lumentulo jo riittää! Juuri kolasin tunnin verran ulkona, eipä tarvis lähteä lenkille enää. Meillä käy aura tuon pihatien putsaamassa ja jos en ole ehtinyt kolata pihaa, sen traktorin renkaat tekee kovaa ja epätasaista pintaa parkkipaikalle. On inhottava homma saada se tasoitettua eikä se onnistukaan. Lisäksi aura oli vienyt tienvarsipuista oksia ja niitä kävin leikkomassa lumipenkasta pois törröttämästä. Juu, saisi jo kevät tulla!
    Mullakin on iltakäsitöiksi kaulaliinan ja pipon kutomista samalla kun tv:tä katselen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuisin tietää, mitä ensinnä pitää tehdä - mennä kolaamaan piha, jotta pääsee liikenteeseen. Niin myös tänään. Huh,huh.

      Poista
  9. Voi miten kauniit nuo taivaan siniset/harmaat ovat.
    Teetkö muuten tilauksesta sukkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki! En ole juurikaan tehnyt tilaussukkia. Annan lahjoiksi ja ehkä jossain vaiheessa menen jonnekin myymään saadakseni tilaa ja lisää rahaa uusille langoille. Naapuri myi viime vuoden tuotannon joulun alla työpaikallaan. Myisiköhän ensi joulunakin?

      Poista
  10. Kivoja sukkia!
    Juusolle rapsutuksia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso kiittää rapsutuksista ja emäntänsä kehuista.

      Poista
  11. kiitos Juuso ja between, mukavaa kun puhaltelit lumisadepilviä hieman tällekkin suunnalle, mekin saimme hiukan lunta lisää viikonvaihteessa:))
    kauniita sukkia kutimistasi syntyy, kirjoneuleisiin jää koukkuun kuten olet huomannut;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoneuleisiin ja kutomiseen ylipäätään näyttää jäävän koukkuun. Eilen sain yhdet sukat valmiiksi ja nyt jo mieli hapuilee lankalaatikolle.
      Lunta on tullut täällä aivan hurjasti. Monena aamuna pitää ensin kolata, että pääsee pihasta liikkeelle.

      Poista
  12. Oikein hienoja sukkia taas. Käypi ihan kateeksi kun ootte niin ahkeria. Ite en saa oikein mitään aikaiseksi. Kyllä mun on pakko kait purkaa toinen hatuntekele (siihen tuli kait liikaa silmukoita) ja kokeilla tuota kerrosrivinousua vaikka hattuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrosrivi sopii hyvin moniin muihinkin neuleisiin, pipoihinkin. Ehkä minä kudon sukkia juuri sen vuoksi, että ne ovat niin helppoja. Ei tarvitse kovin usein mitään purkaa.

      Poista
  13. Niin ihanan värisiä sukkia taasen olet tehnyt.:)

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!