lauantai 13. elokuuta 2016

Sinistä taivasreikää odotellessa


Juuri, kun pääsin mainostamaan elokuun olevan vahvasti edelleen kesää, tuli tällainen pimeä, tuulinen ja sateinen päivä. Niin pimeä, ettei sisälläkään pärjää ilman valoja. Ulos ei pahemmin tee mieli. Sisälläkään ei nyt ole suurempia tekemättömiä töitä. Toki niin pyykin- kuin astianpesukonekin jylläävät tahoillaan ja ainahan sitä voisi leipoa varastoon. Olemme iltapäivällä menossa puutarhajuhliin - kastumaan näköjään, joten istahdin ajankuluksi vaihteeksi tietokoneen ääreen. 

Pelaguu Inspire Pink

Ukkokulta sai vihdoin eilen illalla pergolan lamppuihin vedettyä sähköt. Ehkä ne olisivat jollain aikavälillä tulleet sinne ilman painostustakin, mutta varmistin asian ryhtymällä selvittämään oikeanlaisen maakaapelin myyntipaikkoja. Netti on oivallinen tietolähde löytää melkeinpä mitä tahansa. Ja vaikka sieltä ei mitään löytyisikään, mainitsemalla käyneensä asiaa selvittämässä, tulee siihen hitaampaan puoliskoon yleensä kummasti eloa ja keskeneräiset työt alkavat jälleen edistyä. 

Inhoan keskeneräisiä töitä ja vielä enemmän tekosyitä niiden kesken jättämiseksi. Mieluummin kertarysäys kuin pitkään jatkuva rutina - tässäkin asiassa. No, ehkä vielä enemmän inhoan sitä, etten itse osaa ja joudun pyytämään toiveideni toteuttamiseen apua muilta.

Clematis Ville de Lyon nuppuisena

Pergolassa on nyt siis valot, mutta illat rämähtivät kerta heitolla niin koleiksi, ettei ulkosalla tarkene istua. Edellisyönä alapihalla oli ollut lämpöä ainoastaan 4.5 astetta. Ilmankos vielä auringon noustuakin tuntui hetken aikaa oudon viileältä. Pitääköhän kohta laittaa lämmitin päälle kasvariin, jotta tomaatit ehtisivät kypsyä? Ja sukat jalkaan.

Lilja On Stage

Marjapensaat on nyt tyhjennetty. Ukkokullan vääntäessä maakaapelia pergolaan, minä keräsin viimeiset karviaiset. Mietin, mitä niistä tällä kertaa tekisin ja hetken netissä seikkailtuani löysin hyvän vinkin. Survoin peratut marjat sauvasekoittimella kevyesti massaksi (jätin kokonaisia marjoja joukkoon) ja lisäsin vähän tavallista sokeria. Laitoin soseen pakastinrasioihin käytettäväksi myöhemmin vaikkapa puuron lisäkkeenä. Osan karviaisista napostelin sellaisenaan perjantai-illan Dicteä katsoessani. Seuraavaksi odotellaankin sitten omenoiden kypsymistä. Valkeakuulasta on jo päässyt maistelemaan.

Clematis Paul Farges (Summer Snow) - nuput heiluvat korkeuksissa

Tulisipa aurinkoisia elokuun päiviä. Sormet syyhyävät pihalle touhuamaan ja lapion varteen tarttumaan. Monenlaista tekemistä puutarhassa riittäisi lehtikompostin tyhjentämisestä yläpihan kukkapenkin kunnostamiseen.

Pelaguu Inspire Salmon

Tänä syksynä on tarkoitus leikata tapille joukko norjanangervoita ja lumimarjoja. Yhden pöheikön laitoin keväällä matalaksi, mutta muut jäivät leikkaamatta hyvistä aikomuksista huolimatta. Keväällä sitä ajattelee, että leikkauksen myötä menettää kukinnan ja joutuu katsomaan keskenkasvuisia pensaita pitkälle kesään. Syksyllä taasen tarmo kaikkiin puutarhahommiin laskee, kuin lehmänhäntä ja monet tehtävät vain jäävät kevääseen. Sopivaa leikkausaikaa pähkäillessä pensaat kasvavat ja rehottavat ja lopulta risuuntuvat niin, että on ihan pakko tarttua saksiin. 

Norjanangervo ja lumimarja kestävät hyvin alasleikkausta ja sen ne vaativatkin muutaman vuoden välein näyttääkseen hyviltä. Etenkin norjanangervo risuuntuu rumaksi ja vaikka se päälle päin näyttäisi vihreältä ja vehreältä, latvuksia taivuttamalla huomaa sisustan olevan pelkkää ruskeaa risukkoa. 


Leikkuuhommat hoituvatkin nyt erinomaisesti, sillä voitin Kukkaiselämää -blogin arvonnassa kunnon raivaussakset. Hyvät työvälineet tekevät työskentelystä huomattavasti joutuisamman ja mukavamman. Kiitos näistä Sadulle!

Pioniunikko jaksaa yhä poksautella nuppujaan

Blogger on taas uusinut ilmettään ja toimintojaan. Aiemmin lukijalistaan ilmestynyttä kuvaketta klikkaamalla näki myös lukijaksi liittyneen mahdollisen oman blogin nimen. Siten olen löytänyt monia mukavia blogeja. Nyt ei enää näe, ainoastaan ne blogit, joita ko. henkilö seuraa. Uutena ilmiönä on myös bloggeriin kirjautuessa ensimmäisenä esiin nouseva mainossivu, jossa kehotetaan ryhtymään bloggaajaksi. Jos kerran google muistaa, missä kohtaa sen karttasivuilla olen puoli vuotta sitten seikkaillut, luulisi sen myös kykenevän ohjaamaan minut jo olemassa olevaan blogiini ilman suurempia mainoskikkoja. Tutkimattomia ovat nettimaailman ihmeelliset kuviot.

Iloisena saanen joka tapauksessa toivottaa tervetulleiksi blogini pariin Hannele Koiviston ja Minna G:n. 


Kuvan reikä taivaassa on torstailta. Parhaillaan taivas on niin harmaan massan peittämä, ettei sieltä erota mitään muita sävyjä, sinisestä puhumattakaan. Eiköhän se tästä taas kirkastu ja meikäläinenkin pääsee pihalle purkamaan ylimääräistä energiaansa. Sillä välin nautiskellaan, miten itse kukin sopivaksi katsoo. Siis viikonloppuja kaikille!

57 kommenttia:

 1. Olen ihan samasta asiasta harmissani kuin sinäkin, että bloggeri on mennyt muuttamaan asetuksiaan eikä lukijoiden blogeihin enää pääse kuvaketta klikkaamalla.
  Täälläkin päin Suomea sataa ja vieläpä rajusti tuulen kera. Välillä sade tuntuu tulevan melkein vaakatasossa. Piti ihan laittaa leivinuuniin tulet, kun tupakin tuntui kolealta. Syksyä taitaa olla ilmassa...
  Hyvää viikonloppua joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaakatasossa täälläkin on tuuli vettä heitellyt. Koko kesän olen kulkenut paljain varpain, mutta eilen jo piti hakea villasukat lämmittämään. Ja sulkea öin päivin avoinna olleita ikkunoita, kun oli niin kostean tuntuista.
   Mutta juuri nyt sade on loppunut ja ilma selvästikin kirkastuu. Sinistä taivasta sentään ei vielä näy, mutta ihan toisenlaista, kuin koko aamupäivän.
   Viikonloppua on ihan mukava sateessakin. Samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Herttaisia nuppuja!
  Sadetta ja tuulta täälläkin pidellään, jossain rakosessa käyn kyllä istuttamassa iisot jotka muuttivat viikolla meille. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppuja tulee usein kuvailtua. Ovat jotenkin niin kauniita.
   Nyt näyttäisi sateeseen tulevan tauko ja ilmakin silmin nähden kirkastuu. Jospa sinäkin pääset iisoja istuttamaan.
   Kiitos, samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Täälläkin sataa. Yksi hyvä puoli on sentään näissä sateissa ollut. Laittamani valkoapilan siemenet lähtivät kasvuun yhdessä hujauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikilla asioilla on hyvät ja huonot puolensa. Sateellakin.

   Poista
 4. Herttaisia nuppuja!
  Sadetta ja tuulta täälläkin pidellään, jossain rakosessa käyn kyllä istuttamassa iisot jotka muuttivat viikolla meille. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Olen auringon lapsi, tällaisina sateisina päivinä mieliala on maassa ja tekisi mieli käpertyä sohvan nurkkaan. Aurinkoa odotellessa, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringosta ja valosta minäkin tykkään. Illalla olin Juuson kanssa metsässä ja siellä oli niin pilkkopimeää, että suorastaan kauhistutti. Nyt siihen saa taas alkaa totutella.

   Poista
 6. Tänään olen ollut niin iloinen! Vihdoin on satanut aamusta alkaen. Sellaista tasaista kastelevaa sadetta. Meillä ei silti voi puhua synkästä syyspäivästä, sateellakin aina välillä aurinko kurkistelee pilven raosta. Viileää kyllä on täälläkin.
  Kyllä sinne teillekin vielä niitä leppeitä elokuun iltoja tulee, pääset sinne pergolaan tunnelmoimaan uusia valoja :)
  Meilläkin tuli lumimarja leikattua tapille tässä taannoin, mies vähän trimmasi riukuaidan reunoilla.......
  Bloggerin uudistukset eivät todellakaan ole yleensä ainakaan parannuksia!
  Kunpa alkaisivat edes postaukset päivittyä ajallaan. Välillä toimii hyvin, välillä kestää ikuisuuden ajastuksella julkaisemisesta huolimatta!
  Mukavia puutarhajuhlia teille, jospa se sadekin siirtyisi tuonne itärajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee tehdä ensi kesää varten säähaltijan kanssa sopimus, että vettä saisi roiskia hieman tätä kesää tasaisemmin. Silloin kaikki olisivat iloisia. Minäkin.

   Lumimarja kestää hyvin yllätyksellisetkin tappileikkaukset. Monet suorastaan inhoavat lumimarjaa sen kuolemattomuuden vuoksi.

   Lukuluettelooni tuli ilmoitus viimeisestä postauksestasi, mutta klikattuani sitä ei löytynytkään. Postaus kuitenkin löytyi menemällä suoraan blogiisi. Vasta tänään lukuluettelosta pääsi suoraan tuoreimpaan postaukseesi. Onneksi tämä ei ole joka päiväistä. Ajastuksella homman voi kiertää. Muutaman minuutin ajastus riittää.

   Puutarhajuhlat onnistuivat hyvin, sillä sade loppui juuri juhlien alkaessa. Märkää tosin oli ja hiukan koleaakin. Ruoka sen sijaan oli maukasta ja seura mukavaa.

   Poista
 7. Vaikka mulla on erittäin ihana mies, niin se ei kyllä tee mitään ylimääräisiä keksimiäni "tämä on pakko toteuttaa"-asioita kovinkaan ripeästi. On mulle joskus sanonut, että ei ole kotona töissä.
  Joskus se raivostuttaa enemmän ja joskus vähemmän.

  Ärsyttävintä on se, ettei itse uskalla tarttua toimeen. Nytkin haluaisin uuden tapetin olohuoneeseen, uuden laminaatin koska inhoan sen väriä ja ties mitä. Tiedän, ettei asia etene jos en pyydä siskoani tänne apuun, itse en edes uskalla ajatella että alkaisin yksin tapetoimaan.

  Ihmiset joilla ei ole omaa tahtoa on paljon helpompia, rasittavaa että useilla on. :D Se oli vitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oman tahdon jättiläisiä taitaa löytyä perheestä kuin perheestä. Minullakin on aivan ihana mies, mutta minkäs hän hämäläiselle luonteelleen voi. Lisäksi häntä ei tippaakaan häiritse, vaikka joku asia olisi hamaan maailmanloppuun kesken. Vuosien mittaan olen oppinut tekemään yhtä sun toista sellaista, mihin moni nainen ei tänäpäivänäkään suostu tarttumaan. Kaikkea en vain opi, vaikka kuinka opettelisin. Tahdosta se ei ainakaan ole kiinni.

   Poista
 8. Voi miten kauniita kuvia taas kerran! Jaksaisipa sitä itsekin kuvata kameralla ihan ajatuksen kanssa eikä vain puhelimella räpsien...

  Lämpimiä iltoja ja iltapäiviä vielä optimistina odotan tältä kesältä :) Olis kukkapenkit laittamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Yksi tapa on ottaa niin paljon kuvia, että väkisinkin joku niistä onnistuu...

   Poista
 9. Oliko Teillä on niin vilpoisaa yöllä, huh! No meilläkin sataa, mutta siinä on mukavaa vaihtelua: pystyyn, poikittain, hiljaa, sumusateena, rankkasateena, keskinkertaisena sateena, hetki satamatta...hah ilo siis revitään tästäkin!

  Ihania kuvia, kesä on vielä kuitenkin! Kiva kun välillä on edes hetki satamatta, eilen sain jopa narulla pyykit kuivaksi!

  Oikein mukavaa puutarhajuhlaa teille! Toivottavasti taivas repeää ja aurinko alkaa pilkottamaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, taivas repesi osittain ja sade loppui juuri juhlien alettua. Tuuli ja taivaalla kulkevat valtaisat pilvet pitivät sään hiukan koleana, mutta ei se paljon juhlimista haitannut.

   Poista
 10. Eilen oli hieno päivä ja tietysti tänään kun on vapaata niin sataa vettä. Minä tein jo kasvarissa sen että latvoin tomaatit, karsin lehdet ja ylimääräiset kukat pois ja jätin vain kypsymässä olevat tertut. Jos sää ei tästä muutu niin saa edes osan sadosta talteen. Kurkkua on vielä muutama tulossa mutta on ollut aika heikko vuosi kasvihuoneessa. Aurinkoa on ollut liian vähän.

  Samaa bloggerin blogimainosta olen nauranut, ei tunnista bloggaajaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa lohdullista kuulla, että jollain muullakin tulee heikko sato kasvarista. Vaikka viime kesä oli sateinen, silti kurkkusasto oli erinomainen ja tomaattejakin pääsi maistelemaan. Nyt eivät tahdo millään kypsyä.

   Poista
 11. Toivottavasti taivaan sininen läntti on löytynyt!
  Hassua. Johtuu ehkä selaimesta, mulla ei tule mainossivua, mutta on muita kummallisuuksia. Toivon, että nämä ovat ohimeneviä, ettei aina joudu kulkemaan kiertoteitä.
  Suloisia nuo karvaiset pelakuun nuput! Ja hienoa, että tuli valot, toivottavasti lämpöäkin tulee niin, että pääsette nauttimaan venetsialaisista omalla terdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguun nupuissa on jotain niin hellyttävää, että niitä tulee ihailtua ja kuvattua mennen tullen.
   Kyllä siellä pergolassa kynttilän valossakin jaksoi istua, mutta kun kerran lamput on asennettu, soisi niihin valonkin syttyvän. No, homma on nyt hoidettu.

   Poista
 12. Sinistä läiskää täälläkin odotellaan. Kivan värisiä pelakuun kukkia sinulle tulossa. Onnittelut arvontavoitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Aamupäivän ukkosen jälkeen vihdoin avautui sunnuntaita ilostuttamaan sininen taivas.

   Poista
 13. Kauniita nuppuja tosin aurinkoa pitäisi saada vettä sataa ja tuulee niin syksyisen tuntua. Onnea arpajais voitosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva!
   Parin päivän sateen jälkeen tänään ukkosti, mutta nyt paistaa kauniisti. Tuntuu jälleen ihan kesältä.

   Poista
 14. Mä ihmettelin tuota bloggerin uutta toimintoa. Miten kertakaikkisen raivostuttava! Kaikkien nimimerkistä ei todellakaan pysty päätellä on tyypillä blogi vai ei ja minkä niminen. Harvinaisen huono uudistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan mikään uudistus, vaan huononnus. Monella nimimerkillä ei ole omaa blogia, mutta olisi ollut kiva löytää ne, joilla sellainen on.

   Poista
 15. Täällä kolmas sadepäivä peräkkäin. Ei huvita juur pihalla saapastella. Puuhellaan laitettu tuli lämmitti kostealta tuntuva pirtin hetkessä. Taidan illalla laittaa takkaankin tulet. Kylmää ja märkää - aivan kuin syk.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisateet alkavat jo tosissaan riittää. Kaikkialla on niin mahdottoman märkää. Tänään päivä alkoi ukkosella ja yllätys, yllätys - vesisateella. No, nyt aurinko onneksi paistaa ja tuntuu ihan kesäiseltä. Kunpa tätä paistetta kestäisi vähän pidempään.

   Poista
 16. Täälläkin viime yö oli kylmä, 10 astetta ja aamu olikin tosi kolea. Hidastaahan se kylmyys tomaattienkin kypsymistä, mutta en ole vielä harkinnut lisälämmittimien asentamista. Hienoja nuppukuvia sinulla kerronnan lomassa. Ville de lyon on tosi kaunis kärhö, minullakin se on joskus ollut mutta ei kestänyt talvea. Hyvän ja tarpeellisen palkinnon olet voittanut, joka puuutarhassa raivaussaksille on käyttöä! Minuakin ärsyttää nuo bloggerin muutokset, jotenkin vaikeutuu kaikki yhteydenpito, enkä edes ole päässyt joidenkin blogien lukijalistalle, vaikka siellä kuitenkin näytän olevan :(
  Toivottavasti ilma selkenee huomiseksi, ollaan suunniteltu näköalavuorille lähtöä huomiseksi. Mukavaa viikonlopun jatkoa Between.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki, raivaussakset tulivat tällä kertaa otolliseen ja tarpeelliseen aikaan. Pensaiden leikkausta on syksyksi sen verran runsaasti ohjelmassa.

   Ville de Lyon on pärjännyt meillä jo muutaman vuoden. Ilmeisesti olen kerrankin istuttanut sen oikein ja paikka on sille suotuisa.

   Aamupäivän ukkosen jälkeen täällä paistaa nyt kauniisti ja lämpimästi. Toivottavasti teilläkin, että pääsette näköalavuorille retkeilemään.

   Poista
 17. Sininen taivaan reikä ilahduttaisi minua suunnattomasti.Tänään on satanut varmaan 50 mm. Nyt jo alkaisi riittää. Toivottavasti sää vielä lämpenee, niin saat nauttia pergolasta ja uusista valoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt paistaa aurinko ja toivottavasti paistaa vaikka kaksi viikkoa putkeen. Kaikkialla on niin märkää, ettei mikään enää voi kuivuuteen kuolla.

   Poista
 18. Kauniita nuppusia onkin tulossa hienot pelakoonit kun vain saataisi aurinkoa
  koko päivän täälläkin on satanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguun nuput ovat niin ihastuttavia, ettei niitä voi kuvaamatta ohittaa.

   Poista
 19. Kyllä on ollutkin niin sateinen ja pimeä päivä, että valoja on tarvittu sisälläkin. Saisi tulla vielä aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä, olisi paljon tehtävää pihalla, ja uusia kasvejakin odottaa istuttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa ja lämpöä minäkin odotan. Niin tälle elokuulle kuin koko syksyllekin. Eiköhän vettä ole nyt saatu vähäksi aikaa riittävästi.

   Poista
 20. Meillä ei ole satanut kuin ihan vähäsen. Kivoja kuvija kukista.
  Minunkin pitäisi mennä kukkatarhan läpi ja ottaa pois jo kukkineet kukat. Kun vain jaksais, toi lonkka ottaa itseensä heti kun rasitan sitä. Jospa saisin ensi kesänä olla terveempi ja tehdä vähän raskaampaa työtä tuolla kukkien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillinen lonkkavaiva. Kävelykeppien tai rollaattorin kanssa puutarhaa on hankala pitää kunnossa. Toivotaan, että saat lonkkasi ensi kesäksi taas kuntoon.

   Poista
 21. Minulla olisi mielessä monta keskeneräistä projektia. En nyt vaan oikein ole saanut tartuttua niihin. Tosin arkirytmi myös verottaa aikaa.

  Toivottavasti tulisi vielä muutama lämmin loppukesän päivä, ilta ja yö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade pilaa työvireen ja sotkee aikataulut. Alkukesästä sitä voi ajatella, että onhan tässä vielä aikaa, mutta näin loppukesästä haluaisi saada monet projektit ennen talvea valmiiksi.
   Kyllä tässä vielä aurinkoa ja lämpöäkin saadaan. Ihan varmasti.

   Poista
 22. Voi tuota reikää taivaaseen täälläkin odotellaan. Aivan poikkeuksellisen kylmä ja sateinen elokuu. Meillä oli perjantai aamuna vain kolme astetta kun lähdettiin töihin - hrrrrrr. Niin täälläkin kaivattaisiin aurinkoa ja lämpöä, että pääsisi vielä muutamia puutarhahommia tekemään ennen kunnon syksyn tuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin niin kylmä aamu. En meinannut uskoa, kun mittaria katsoin. Mutta kyllä sitä vielä aurinkoa ja lämpöäkin saadaan. Toivotaan monen naisen voimalla, niin eiköhän se onnistu.

   Poista
 23. Lämpöä kaivattaisiin vielä sadon kypsymiseen. Yöt ovat olleet jo niin viileitä, että kohta pitää kaivaa hallaharsot esiin. Tänään pitäisi ihailla tähdenlentoja, mutta taitaa jäädä haaveeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä veti pilveen pian pimeyden laskeuduttua, joten tähdenlennot jäivät haaveeksi. Ja harvinaisen koleita öitä nyt on ollut. Pilvisyydestä huolimatta.

   Poista
 24. Näyttää olevan kaikilla sama juttu, enemmän tai vähemmän sadetta. Meillä yritettiin hyödyntää kosteus istuttamalla mansikan taimia ja muutenkin jatkamalla tuota iäisyystoimintaa, kasvien siirtämistä paikasta toiseen. Iltaa kohti kyllä pimeni ja sade yltyi, joten se niistä tähdenlennoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nähnyt tähdenlentoja täälläkään, sillä taivas meni pilveen heti pimeyden laskeuduttua. Mutta ainakaan ei tarvitse uusia istutuksia kastella. Sää hoitaa sen puolen tehokkaasti.

   Poista
 25. Kiitti tosta karviaisvinkistä. Olenkin miettinyt mitä ihmettä niillä tekisin, kun hillo ja mehu ei oikein maistu!

  Meillä on kans satanut melkein joka päivä tällä viikolla. Perjantaina oli tosiaan aamulla 5 astetta lämpöä töihin lähteissäni. Hrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahduin itsekin tuosta karviaisohjeesta. Helppo ja nopea ja maistuu hyvältä mm. puuron päällä.
   Ai, teilläkin oli kolea aamu. En meinannut uskoa mittaria, mutta kylmää oli.

   Poista
 26. Herkän kauniita kuvia! Itsekin olen odotellut taivaan selkenemistä. Tehtävää olisi paljon pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koleudenkin vielä jotenkin sietää, kun silloin voi lisätä vaatteita. Vesisateessa puutarhatyöt ovat vain silkkaa kurjuutta. Vaan eiköhän tässä vielä aurinkoa ja lämpöä saada.

   Poista
 27. Kauniita nuppusia. Hyrrr miten kylmää teillä on ollut. Mä odottelen edelleen niitä samettisenpehmeitä elokuun iltoja. Kaunis tuo taivaan sininen reikä.

  VastaaPoista
 28. Kauniita nuppusia. Hyrrr miten kylmää teillä on ollut. Mä odottelen edelleen niitä samettisenpehmeitä elokuun iltoja. Kaunis tuo taivaan sininen reikä.

  VastaaPoista
 29. Tarpeeseen siis tuli sakset, onnittelut vielä kerran. Hyvä kun saavat hyvän kodin, missä niitä arvostetaan :)
  Olen minäkin huomannut jotain uudistuskia, ainakin lukijamäärä näkyy nyt hyvin himmeästi ja jotain muutakin.
  Kyllä on satanu, meinaa hermot mennä. Onneksi tänään on poutasta.

  VastaaPoista
 30. Ny vasta kerkesin kelata monta postausta taapäi. On siälä eteläs nii hianoja puutarhoja, että. Turuunseutua kiärrelles näki kaikesta, kuinka kasvu on palio rehevempää ku meilläpäi.
  Sullon ittellä palio lilijoja ja kärhökki kukkiivat hyvi tai ovat ainaki jo nupulla. Hyvis voinniis joka tapaukses.
  Meillon jo nii koliat ilimat ja pimiät illat. Masentavaa.

  VastaaPoista
 31. Sateille ei näy loppua. Meillä vesiahanat aukeavat tyypillisesti aamulla ja ilma kirkastuu illalla yhdeksän maissa. Harmittaa vietävästi. Onneksi tänään oli päivällä muutaman tunnin tauko sateissa.
  Hyvä että pergolassanne on sähköt! Uskon vakaasti siihen, että vielä tulee aurinkoisia päiviä.

  VastaaPoista
 32. Erittäin herkkiä, tiateellisia kukkakuvia<3

  Minä taas en saa liityttyä erääseen blogiin millään! Järkeen se asia ei käy. Onneksi se seuraamani blogi silti näkyy lukemieni blogien listalla nyt vihdoin, mutta minä en näy hänen lukijoissaan...Tällaista ei vain jaksa ymmärtää. Ei jaksa...otan siis mieluuummin kirjan:)

  <3

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!