sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Puutarhaunettomuutta

Köynnöskuusamassa on jo isot silmut.

Lauantai-illan brittidekkarin jälkeen tuntui siltä, että nyt voisi kallistaa päänsä tyynylle. Seurakseni jalkoja lämmittämään sain Juuson. Hetken luettuani sammutin valot ja sitten olikin uni tiessään. Osittain siihen vaikutti Juuson äänekäs kuorsaaminen. Suurempi syy unettomuudelle taisi kuitenkin olla tälle ajanjaksolle tyypillinen ajatusten karkaaminen puutarhaan.

Puutarhaportti eräässä verkkokaupassa.

Jo pitkään mieleni on tehnyt kaunista puutarhaporttia alapihalle. Ukkokulta osaisi kyllä tehdä puusta toiveideni mukaisen, mutta kun en jaksa pyytää ja anella ja vihdoin lupauksen saatuani useita vuosia odotella. Niinpä löysin kuvan mukaisen puutarhaportin eräästä verkkokaupasta. Asiakaspalautteen mukaan sen ei ole niitä vankimpia rakenteeltaan ja tuppaa ajan mittaan ruostumaan. Hinta on kuitenkin sopiva kukkarolleni ja rakennelma on helppo koota itse. Vuosien tuoma patina ei minua haittaa. Laitetaanpa harkittavaksi.

Sitruunapelargoni Pink Capitatum (kuva Viherpeukaloiden sivulta)

Seuraavaksi ajatukset riensivät kesäkukkaistutuksiin. Joka vuosi päätän suunnitella istutukset etukäteen ja yhtä varmasti huomaan jättäneeni suunnittelun puolitiehen. Tai mikä vielä tyypillisempää, menen kesäkukkaostoksille, enkä saakaan hakemaani vaan palaan kotiin ihan jonkun muun puskakassin kanssa. Ne kesäkukat kun pitää saada sillä kellonlyömällä, kun päätän ne hankkia. Ei puhettakaan, että voisi kierrellä kaupoissa useampana päivänä saadakseen etsimänsä. Kaupoissa kierteleminen ja osteleminen on alkanut tympiä yhä enemmän, vaikka kyseessä olisi niinkin mukava asia kuin kasvit ja kukkaset.
Pelargonia Rose Mega Splash (kuva Viherpeukaloiden sivulta)

Yön hiljaisuudessa kaivelin netistä joitakin kesäkukkamahdollisuuksia. Pelargoniat ovat nyt niin muodikkaita, että niistä näyttää löytyvän valtavasti erilaisia vaihtoehtoja. 


Ja tähän karvaiseen kaveriin tyssäsi tietokonesessioni. Kun vihdoin sain kissan pois näytön edestä, se lysähti puolittain näppiksen päälle vaatimaan rapsutuksia. Pöydällä pyörii irtokarvoja ja niin niitä pyörii naamallani ja suussani ja ihan kaikkialla. Ei tässä muu auta, kuin kömpiä takaisin omaan petiin.

Hyvää yötä ja mukavaa sunnuntaipäivää!
.

17 kommenttia:

 1. Suunnittelu on kivaa. Eilen itsekin selasin ja ruksailin Viherpeukaloiden lehtistä...kaikkea kivaa sieltä löytyi, loppusumma vaan hirvitti, mietitään vielä;) Jännää miten kertaostoksena summa tuntuu ihan hirmuiselta, mutta sitten, kun haet esim.Reimanilta muutamaan kertaan kassillisen taimia ei taida olla yhtään sen halvempaa :))

  Kivan näköinen tuo puutarhaportti.

  Aurinkoa tällekin päivälle luvassa, nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita luetteloita on niin hauska katsella ja aivan yllättäen rahaa menee hurjia määriä. Mutta kyllä sitä saa kauppoihinkin uppoamaan. Reiman on kyllä aika kallis kauppa, mutta toisaalta heiltä taitaa saada kasvuunlähtötakuun, jota taasen monet halpiskaupat eivät anna.

   Poista
 2. Se on tosiaan hassua kun illalla on vaikka kuinka väsynyt ja vähän aikaa vuoteessa oltuaan uni on kadonnut kokonaan. Siinä tulee mietittyä vaikka mitä, joskus siirryn sohvalle kutimien pariin siinä vaiheessa....Aamulla sitten jo nukuttaisi.
  Kesäkukkien kanssa saattaa tulla myös valinnan vaikeus, joka vuosi on saatavilla yhä enemmän erilaisia uusia mahdollisuuksia. Vaikka pelakuut ovat aina yhtä ihania!
  Meillä on juuri tuo samainen kaariportti lavakauluskasvimaalla. Ostin pari kesää sitten Clasulta.
  Se on tukevasta ulkonäöstään huolimatta jokseenkin heppoinen tosiaan. On myös jo varsin ruostunut. Siinä kasvaa kummallakin puolella lumikärhöt ja kun siinä on loppukesällä vielä se kasvimassa ympärillä, se on syksyn myrskyissä kaatunut parikin kertaa. Se täytyy siis ankkuroida maahan todella tukevasti. Viime keväänä mies laittoi sellaisen paalutuksen, että varmasti pysyy. Eikös mitä, syksyllä se taas kaatui! Nyt se on jo ihan vääntynytkin. Ostin viime keväänä toisen samanlaisen, joka on vielä paketissa. Laitetaan se uusi nyt tänä keväänä ja tehdään vielä vankempi paalutus.... Sitten kun sekin lahoaa, pitää pyytää miestä rakentamaan uusi puinen systeemi :)
  Minultakin vähän rapsutuksia Juusolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clasun nettisivuilta tuota porttia juurikin katselin ja lueskelin kommentteja. Monet totesivat, että portti kannattaa kiinnittää maahan kunnolla. Myös ruostumisesta mainittiin. Täytyy vielä vähän pohtia asiaa. Harmittaa, kun syksyllä oli samantyyppinen Honkkarissa puoleen hintaan. Oli viimeinen kappale ja aika tukevanoloinen. En sitten sitä ostanut. Ehkä silti ostan Clasun portin ja ryhdyn nauttimaan siihen syntyvästä "ajan patinasta", toisinsanoen ruosteeesta.
   Menin sitten aamuyöstä nukkumaan, mutta jäihän se yö vähän lyhyeksi. Olen huomannut, että valvominen yöllä jonkun rauhallisen puuhan parissa on kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin pyöriä unettomana sängyssä. Ne hienot suunnitelmatkin tuppaavat katoamaan aamuun mennessä päästä, jos niitä sängyssä pyörittelee.

   Poista
 3. suunnittelu on niin hauskaa, nuo pelakat ovat kyl tosi kauniita:)) jänskä huomata miten löydän usein postauksistasi niin tutulta tuntuvia mietteitä, nyt tuo kaupoissa kiertely, en viihdy enää lainkaan hehtaarikaupoissa, mieluiten poikkean pikkuruiseen lähikauppaan. mul toivelistalla ollut reilut 10 vuotta pikkuinen kaarisilta ja portti kylätielle postilaatikolle, ei ole ilmaantunut, viime syksynä isäntä istutti paikalle kuusentaimia (helpompaa kuin rakentaa puuaita) ja nikkaroi leveistä lankuista sillan, ei mitään kaaria, pelkkä silta vain, hyvä niinkin:)
  Juuso on aivan ihana, rapsutukset Hälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden "isäntien" kanssa eläminen vaatii välillä pitkäpinnaisuutta ja hiukan myös omista unelmista luopumista. Usein minua harmittaa eniten se, etten itse osaa monia hommia, kuten puutöitä. Sitten sitä purkaa kiukkua sille toiselle osapuolelle, jolle puutarhaportit ja kaarisillat eivät merkitse yhtään mitään. Tällaista tämä elämä välillä on.

   Poista
 4. Olen tehnyt jo yhden taimitilauksen, joka oli aika maltillinen. Mutta, mutta... aina, kun on sipuleita, mukuloita tai siemeniä jossain esillä on vaikea olla ostamatta. Ihan kiva, ettei tarvitse valvoa yksin yöllä, kun on karvaturri seurana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti kaikenlaisten puutarhaan liittyvien houkutusten määrä vain lisääntyy kevään edetessä. Vaikea on tosiaan pysytellä erossa sipuleista ja siemenistä. No, täytyy sitten tinkiä jostain muusta.

   Poista
 5. Toivottavasti sait unet takaisin. Mukavia suunitteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan ne unet sitten myöhemmin. Ja onneksi vastassa oli sunnuntaiaamu, joten ei ollut kiirettä minnekään. Saattoi herätä vähän hitaammin.

   Poista
 6. Onneksi puutarhaunettomalle on mukavia haaveilun kohteita. Tuo portti on kaunis ja näyttää tukevalta, mutta ulkonäkö taitaa pettää. Kestää se kuitenkin aikansa. Miellyttäviä haaveiluhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portti ei tosiaan ole niitä vankimpia malleja, joten hiukan vielä mietin sen hankintaa. Yölliset ajatukset saivat kuitenkin konkreettisia linjauksia, joiden pohjalta on hyvä lähteä niitä toteuttaamaan. Haaveilu on mukavaa, eikä maksa mitään.

   Poista
 7. Kivoja suunnitelmia, ja ihana kissuli! Aurinkoista päivää!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin piti unettomuutta purkaa ja mikäs sen mukavampaa, kuin selata kesäkukkakuvia ja puutarhaportteja. Kisuli oli mukana jeesaamassa. Joskin karvapöllytyksellään aiheutti emännän paluun sängynpohjalle.

   Poista
 8. Rapsutus karvaiselle henkilölle :) <3 Mä tykkään kovasti suunnitella ja tehdä listoja, nytkin on monenmoista juttua kesäksi ajateltuna. Muutoksia yleensä tulee, mutta joskus ne on ihan loistavia!

  VastaaPoista
 9. Mulla menee niin päin, että kun työt alkavat pyrkiä unen esteeksi, alan tehdä mielessäni puutarhasuunnitelmia ja kas, pääsen irti töistä ja unikin tulee.

  Juusolle rapsutukset!

  VastaaPoista
 10. Portista pakko kommentoida, että jos on Clas O:n niin suosittelen lämpimästi. Ostimme äidilleni vuosia sitten äitienpäivälahjaksi ja on todella tukeva eikä ole yhtään ruostunut. Upean näköinen! Ihana, ihana Juuso! Minäkin haluaisin tänne rapsutettavan!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!