perjantai 11. marraskuuta 2016

Kömmähdysten lauantai

Kärhö, jonka nimi on epävarma ja joka alkoi kukkimaan vasta syyskuussa.

Viime viikonloppuna meille oli tulossa vieraita ja siksi touhusin keittiössä normaalia enemmän. Aloitin ruokavalmistelut jo perjantai-iltana ottamalla osan aineksista pakastimesta jääkaappiin sulamaan. Lauantaina laitoin uunin päälle heti aamupalan jälkeen aikomuksena leipoa. Taikinaa tehdessä ihmettelin omituista katkua, mutta en siinä tohinassa kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Työntäessäni pullia uuniin huomasin hiilenmustia lerpakkeita uunin seinillä ja pohjalla. Ukkokulta paistoi viikolla pannaria ja se oli tietenkin paisuessaan tarttunut uunin seinämiin ja valunut pohjalle. Pullat oli paistettava, eikä palaneen pannarin haju onneksi niihin tarttunut. Oli kuitenkin selvää, että uuni oli heti sen viilennyttyä pestävä.

Aronia pitää tiukasti kiinni viimeisistä lehdistään.

Saatuani uunin puhtaaksi, avasin jääkaapin. Illalla sinne sulamaan laittamani sienet olivat todellakin sulaneet ja koska olin laittanut jäisen pakastepussin suoraan jääkaapin ylähyllylle, oli sienistä valunut nestettä ensin sinne ylähyllylle ja seinien kautta kaikille alemmillekin hyllyille. Tekemistä olisi ollut muutenkin, mutta niin vain oli tyhjennettävä jääkaappi ja alettava pesuhommiin.

Talvi uuvutti sitkeimmänkin kärhön (Clematis Ville de Lyon)

Sain kuin sainkin suunnitellut ruoat valmistettua. Hieman ennen vieraiden saapumista kurkotin keittiön kaapista keksipaketin, joka kuitenkin luiskahti käsistäni lentäen lattialle. Menomatkalla se kaatoi juuri täytetyn kissan vesikupin. Yritin saada lentävästä keksipaketista toisella kädellä otetta, jolloin astuin latialle levinneeseen vesilätäkköön. Kylläpä muuten villasukat imevät nopeasti ja tehokkaasti vettä. Keksit eivät kastuneet, sillä paketti jatkoi kuppiin osuttuaan matkaansa pöydän alle. Käärekin säilyi ehjänä, ja nyt on keksimurua valmiina vaikka johonkin herkulliseen juustokakkuun.

Kurjenpolvi ennen massiivista lumisadetta

Harvoin tulee ennen vieraiden saapumista niin perusteellisesti keittiötä siivottua, kuin mitä meillä viime lauantaina tehtiin. Uuni on pesty, samoin jääkaappi. Lattiakin tuli luututtua ja aamulla puhtaana laatikosta otetut sukat menivät narulle kuivumaan. Illalla pesulla ollessani huomasin vasemmassa käsivarressa muhkean palovamman, joka oli ilmeisesti tullut uuninpesun yhteydessä. Sen verran oli päivän aikana tuoksinaa, etten edes kipua ollut tuntenut.  

Ruusunlehti hangella

Kaikkinensa loppusaldo päivästä meni kuitenkin plussan puolelle. Kaikki valmistamani ruoka onnistui suunnitelmien mukaan ja vieraatkin vaikuttivat ihan tyytyväisiltä. Kiittelin itseäni siitä, että olin varannut valmisteluihin aikaa riittävästi. Vuosien varrella olen myös oppinut jättämään turhat murehtimiset sikseen. Miksi tuhlata energiaa sellaiseen, jolle ei mitään voi tai mikä on jo tapahtunut. Parempi koittaa korjata tilanne ja mennä eteenpäin. Itse asiassa kuivia sukkia kaapista hakiessani hiukan nauratti, kun mietin, millainen katastrofi vielä voisi olla edessä. Ilmeisesti päivän kiintiö oli täynnä, sillä loppupäivä meni rauhallisesti.

Piippuköynnöskin luopui viimein lehdistään.

Kömmähdyksiä tapahtuu meille kaikille. Osa on isoja ja niiden jälkiä saattaa olla vaikea korjata. Useimmat kuitenkin pieniä arjen sattumuksia, joille parhaassa tapauksessa nauretaan jo kohta niiden tapahduttua. Harvoin sentään yhdelle päivälle osuu noin monta kömmähdystä, kuin mitä viime lauantaina minulle sattui. Onneksi niin. 

Mukavaa viikonloppua kaikille, etenkin isäihmisille!

PS. Kaikki kuvat ovat viime maanantailta, jolloin maassa oli jo vähän lunta. Enemmän lunta satoikin sitten keskiviikkona.
 
 

46 kommenttia:

 1. No jopas oli sattumuksia yhdelle päivälle! Ne kai tuppaa kertymään jotenkin ryhmiin.

  Mä olin viikolla putsaamassa kissan vessaa ja kuuntelin samalla puhelimesta musiikkia. Kuinka ollakaan, puhelin putosi ja upposi suoraan sinne kosteaan puruun. Yääääh! Kostealla onneksi puhdistui ja sain sen raikastettuakin, mutta kyllä siinä tuli muutamat rumat sanat päästettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yök tosiaan. Eikö ole kummallista, että vaikka sen kännyn saa takuuvarmasti puhtaaksi, muisto purussa killuvasta puhelimesta säilyy pitkään.

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta! :)
  Joskus, kun alkaa sattumaan, niin sitten kaikkea sattuukin ihan ketjussa. Minulle syyskuu oli sellainen kuukausi, että kaikki hajosi. Kyllä aika monta kertaa itku tirahti, kun olisi pitänyt töitäkin tehdä ja aika meni koneiden reistaillessa.
  Tyttäreni lohdutti minua, ettei se sinusta johdu jos koneet hajoilevat. Ne vaan hajoaa määrätyn väliajoin. Turhaa siitä on murehtia. Eli juuri tuo sinun toteamuksesi, että parempi korjata tilanne ja jatkaa eteenpäin.
  Positiivista on, että sinäkin sait keittiön samalla perusteellisesti siistiksi ja minullakin on nyt sitten mm. uusi puhelin ja tietokone. Eiköhän taas vähän aikaa näillä pärjätä. :)
  Mukavaa viikonlopun alkua ja toivattavasti ilman kömmähdyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin niistä sinun tekniikkaongelmistasi. Ihmeellisesti kaikki kömmähdykset tosiaan tulevat yhdellä rysäyksellä. Onneksi on pitkiä aikoja, jolloin ei satu mitään.

   Poista
 3. Voin hyvin kuvitella tunnelmat! Ruokavieraiden tullessa kun on muutenkin vähän jännittyneet tunnelmat. Saati sitten, kun alkaa tapahtua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tosiaan haluaisi kaiken menevän vierailun suhteen putkeen, joten ylimääräiset kömmähdykset ovat tarpeettomia sotkijoita.

   Poista
 4. Juuri noin kaikki aina sattuu kerralla...

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi, tämä viikonloppu on mennyt kommelluksitta.

   Poista
 5. Voi että, kylläpä on sattumuksia...niinhän sitä sanotaan,ettei kaksi ilman kolmatta...vai oliko tuossa jo neljä...
  Hyvä, että kaikki meni kuitenkin hyvin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni lopulta. Elämä on välillä aikamoista häsläämistä.

   Poista
 6. Välillä aina sattuu ja tapahtuu ja yleensä aina silloin, kun itsestä tuntuu, että juuri pahimpaan aikaan. Selvisit kuitenkin hienosti ja kaikki päättyi onnellisesti. Myöhemmin nämä sattumukset naurattavat ja jäävät mukavasti muistin lokeroihin.
  Leppoisaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkikäteen jo naurattaa, mutta se ruskea sulamisvesi jokaisella hyllyllä jääkaapissa nostatti kyllä höyryä päästä.

   Poista
 7. Noin juuri se usein menee.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Oi, ei! Onneksi sinulla on niin positiivinen asenne <3 Sillä pärjää pitkälle. Toivottavasti vieraat huomasivat siistin keittiösi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa siivottua keittiö, joskin aika kiireiseltä aikataululla. Huonoistakin asioista seuraa jotain hyvää. Sen olen oppinut monen monta kertaa.

   Poista
 9. Tekevälle sattuu ja joskus kasapäin.Pakastesienien sulatus jääkaapissa on tavallaan haastava juttu ja minäkin olen oman oppinut saanut juuri valuvien suppiloiden sulamisliemestä.Tämän kun kerran kokee niin muistaa laittaa pakasteen sulamaan astian sisälle.
  Hyvää viikonloppua teille.....ja Juusolle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tainnut sienet kerran ennenkin jääkaapin hyllyille sulaa, mutta miten ihmeessä sitä välillä kuvittelee oikaisemalla voittavansa jotain. Ehkä taas hetken aikaa muistan.
   Kiitos viikonlopun toivotuksista, kohta jo siirrytään arkeen taas.

   Poista
 10. Tekevälle sattuu, tämä sanonta sopii nyt tähän hyvin. Onneksi kukaan ei loukannut itseään, mutta kiireen keskellä ylimääräiset hommelit ei hirveesti nappaa.
  Se on totta, turha hössötys pois, mitä sitä joutavia murehtimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut edes kissa vesikupilla, joten vauriot aiheuttivat lähinnä aikatauluongelmia. Aina sitä oppii, ettei hosumalla tule valmista.

   Poista
 11. Ei kahta ilman kolmatta, se sanonta pitää usein paikansa. Joskus sitä alkaa jo toisen jälkeen taikauskoisesti vähän pelätä :)
  Onneksi niille useinmiten voi jälkeenpäin jo nauraa.
  Tykkäsin kovasti näistä kuvistasi.
  Kiitos, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäsit kuvista. Minulla on kovasti opettelemista uuden kameran kanssa ja olen kaiken aikaa kuvien suhteen vähän tyytymätön.

   Poista
 12. Pieniä pikatteja vastoinkäymisiä, joista selvisit oikein hyvin. Onpahan uuni ja jääkaappi pestyinä. Olis sama homma itelläkin edessä. Sunnuntaina on pöydän äärellä ainakin 11 syöjää. Isot padat ja kattilat otetaan taas käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika isolle porukalle saat ruokaa valmistaa. Ison lapsuudenperheen jösenenä muistan ilolla etenkin jouluja, jolloin juhlassa oli ihan oma tunnelmansa juuri sen suuren joukon vuoksi.

   Poista
 13. No onpahan ollut kommelluksia. Murphyn laki kyllä pätee aina. Välillä ei vain onnistu millään vaikka miten yrittää. Vierailu kuulosti kyllä mukavalta :) Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulipa ainakin uuni ja jääkaappi pestyä.

   Poista
 14. Oi, ihanaa, joku toinenkin kokee näitä kommelluksia, en ole ainoa tämän taivaan alla! Iloa päiviisi, Ali

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, arkipäivän kommelluksia sattuu useinkin, mutta harvoin kerralla näin paljon.

   Poista
 15. Kuulostaa niin tutulta. Kokoajan juttuasi lukiessa pelkäsin että vielä loukkasit itsesi palovammaakin pahemmin. Mulla on aina hiukan liikaa vauhtia tekemisessä niin aina tapahtuu, välillä enemmän kuin tarvisi tai on suunniteltukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi mitään vakavaa sattunut ja jälkeenpäin on naurattanut. Sitä haluaa näyttää vieraille parasta, vaan harvoin tietävät, millaisia ponnistuksia se vaatii.

   Poista
 16. Voi todellakin sanoa että teit perusteellisen siivouksen keittiössä vieraita varten:) Onneksi ei sattunut kuitenkaan mitään vakavaa.

  VastaaPoista
 17. No jopas sulla olikin tapahtumarikas lauantai! Onneks kaikki kuitenkin meni hyvin ja ihan nappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän ylimääräistä ohjelmaa, mutta kaikki meni ihan hyvin.

   Poista
 18. Aikas tapahtumaketju! Onneksi kaiken lopputuloksena oli kuitenkin puhdas keittiö ja onnistuneet ruuat! ='D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei - ehkä - tarvitse jouluksi uunia ja jääkaappia siivota.

   Poista
 19. Toivottavasti tämä lauantai ei ole yhtä vauhdikas. Vastailin nyt haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin rauhallista nyt on ollut. Kiva, että otit haasteen vastaan. Kävin jo lukemassa.

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Näin on. Toivottavasti kuukauden häsläyskiintiö on nyt täynnä.

   Poista
 21. Voi ei...kaikkea sitä sattuu, mutta tulipahan siivottua keittiö =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, uuni ja jääkaappi olivatkin jo työlistalla, mutta toimenpiteet vähän aikaistuivat.

   Poista
 22. Jep, sitä sattuu kaikenlaista ;)
  Olen haastanut sinut Kuusi kuvaa kesästä haastella. Taas. Jos vaikka haluat vielä ottaa sen vastaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, otan haasteen mielelläni vastaan. Tuntuu, että aiheet ovat nyt täysin kadoksissa ja kuitenkin olisi kiva katsella kesäkuvia ja miettiä puutarhajuttuja. Haaste tuli siis enemmän, kuin hyvään aikaan. Palaan aiheeseen lähipäivinä.

   Poista
 23. olipa sattumuksia kerrakseen. oli mielenkiintoista lukea lauantain tarinaasi ja nauttia kauniista kuvistasi:)

  VastaaPoista
 24. Kylläpä sinulla olikin kommähdyksen päivä. Loppu hyvin kaikki hyvin.
  Joskus niitä tulee tuplakaupalla.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!