keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Oman kylän pieni puoti


Meidän kylällä on jo muutaman vuoden ollut ihastuttava pieni puoti. Nimeltään Pieni Juhlapuoti Vanilja. Puoti muutti jokunen viikko sitten kylän kauppakeskittymästä ns. vanhaan keskustaan. Uusi myymälä löytyy nyt palokunnan vieressä sijaitsevasta funkistyylisen, vihreäsävyisen kivitalon katutasosta.


Ihanien sisustus- ja lahjatavaroiden lisäksi mukavaa tuossa puodissa lienee sen omistaja ja siellä aina yhtä iloisena asiakkaita palveleva Minna. Puotiin sisälle astuessa tuntee heti olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Tavaroita voi rauhassa katsella ja apua saa tarvittaessa. Vaniljassa saa  juuri sellaista hyvää asiakaspalvelua, josta taannoin postasin.


Tapaan piipahtaa Vaniljaan kävelylenkeilläni tarvitessani jotain kivaa lahjaa tai tuliaista kylään vietäväksi. Vaikka kodissani ei ole juurikaan maalaisromanttista tyyliä, löytyy Vaniljasta usein myös jotain nättiä omaksi iloksi. Eikä vain pelkästään nättiä, vaan myös tarpeellisia ja jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja tavaroita.


Pidän oikeastaan suurena ihmeenä, että nuori ihminen jaksaa ja haluaa perustaa Pieni Lahjapuoti Vaniljan kaltaisen yrityksen tällaiseen muutaman tuhannen asukkaan pientalovaltaiseen kylään. Kohtuullisen matkan päässä on lukuisia pääkaupunkiseudun isoja kauppakeskuksia, joissa sisustus- ja lahjatavaraa myydään markettien lisäksi monissa erikoismyymälöissä. Niiden kanssa kilpaileminen on taatusti täyttä työtä. 

Meidän kylällä on paljon nuoria lapsiperheitä ja varmasti lähes jokaisessa on vähintäänkin yksi henkilöauto. Toivon sydämestäni, että näiden perheiden äidit ja isät suuntaavat jouluisen ostosmatkansa kumipyöräreissujen sijaan jalkaisin oman kylän palvelujen piiriin. Yhtä paljon toivon, että kylän mummot ja vaarit, sedät ja tädit, kummit ja kaimat ja ihan kaikki muutkin miettisivät, voisiko sen pienen kivan hankkia kotinurkilta.

Tämä postaus on täysin oma keksintöni, enkä saa tästä minkäänlaista etuutta. En edes tunne lahjapuodin Minnaa. Kunhan käyn kävelyreissuillani toisinaan hipelöimässä hänen ihania tavaroitaan. Olen vain iloinen siitä, että omalta kylältä saa kivoja ja laadukkaita lahjoja ja tuliaisia. Ettei aina tarvitse polkaista bensamoottoria käyntiin ja huristaa isoihin kauppakeskuksiin. Tai tyytyä lähikaupan suklaalevyyn ja markettitulilatvaan.


45 kommenttia:

 1. Minäkin toivon nuorelle yrittäjälle menestystä ihanassa pikkupuodissaan. Kiva, kun teit tästä postauksen. Toivotaan, että moni löytää tämän myötä tiensä putiikkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin minun postaukseni avulla monikaan puotia löytää, koska kirjoitan anonyyminä eikä meidän kylällä blogini taida olla erityisen tunnettu. Monella on kuitenkin vastaavia puotiyrittäjiä omalla kylällään ja niitä soisi ihmisten suosivan.

   Poista
 2. Viihtyisän näköistä. Tuo nalle tuossa korissa näytti kyllä hurjan söpölle ja muutakin löysin mistä saattaisin tykätä. Toivottavasti saavat asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan moni vanha asiakas löytää tämän uudenkin paikan. Niin toivon. Ihania tavaroita kauppa on pullollaan.

   Poista
 3. Tuallaaset piänet kaupat on kivoja. Tavarat on houkuttelevasti, tairolla laitettu esille. Non vaarallisiaki, useen kätehen jotaki jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaarallisia ovat. Tavaroita hypistellessä löytyy ihan uusia tarpeita, joista ei ole tiennytkään.

   Poista
 4. Menestystä toivon minäkin pikkuiselle puodille. Aivan ihanana näyttäytyy puodin tunnelma postauksessasi.
  Tänne Raumallekin ilmestyy vastaavanlaisia puoteja tasaisin väliajoin, valitettavasti ne lopettavat useimmiten vuoden kuluessa. Puodit ovat ihania paikkoja käydä fiilistelemässä kauniita asioita, mutta valitettavan usein se jääkin siihen fiilistelyyn, hyvin usein kaupasta poistutaan ilman ostoksia.
  Vähän sama asia kuin se, että torilla pitäisi olla varsinkin kesällä kauppiaita, että ihmiset pääsevät kuljeskelemaan toritunnelmaan ja tapaamaan tuttuja. Ostokset tehdään kuitenkin marketista. Torikauppiaat ovat ikäänkuin somisteita, vaikka se on heidän ammattinsa, josta pitäisi saada elantokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että me asiakkaat haluamme kivoja myymälöitä ja sitten teemme kuitenkin ostokset marketeissa. Yhä enemmän myös netissä. Meidän kylän puoti on pysynyt hengissä jo muutaman vuoden ja toivottavasti pysyy jatkossakin. Tällä kylällä on hyvä yhteishenki, mikä kenties näkyy myös siinä, että suositaan oman kylän yrittäjiä. Hyvän hengen puhaltamiseksi on tarvittu niin asukkaita kuin yrittäjiäkin.

   Poista
 5. Onpa todella kauniilta vaikuttava puoti. Tuonne olisi kiva päästä pistäytymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisinpa saanut postaukseen liitettyä vielä taustalla soivan kauniin ja rauhoittavan musiikin.

   Poista
 6. Piti katsoa kuvat useamman kerran kun on niin mahdottoman kaunista. On aivan upeata että tuollainen kauppa on olemassa. Siellä on varmasti kiva käydä ja heräteostoksiakin tulee todennäköisesti tehtyä, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, heräteostoksiakin tulee tehtyä. Tosin aika maltillisesti, kun tavaraa on jo liiaksikin.

   Poista
 7. Liian usein lähdetään merta edemmäs kalaan...
  Tuoltahan löytyy paljon kaikkea kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania tavaroita tosiaan ja kauniisti esille laitettuina.

   Poista
 8. Onpa kiva kauppa. Mukava kun teit siitä postauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän perso kaikelle kauniille. Ja kaunista on kiva jakaa muillekin, myös tällä tavoin.

   Poista
 9. Ihana puoti ja toivottavasti on riittävästi asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän saakka on riittänyt ja toivotaan niin jatkossakin.

   Poista
 10. Menestystä toivon minäkin kaikille pienyrittäjille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, paljon se on myös meistä asiakkaista kiinni.

   Poista
 11. Ihanan näköinen puoti menestystä sille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiva kauppa, jolle minäkin toivon paljon menestystä.

   Poista
 12. Tuommoiseen puotiin olisi ihana päästä käymään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästä virtuaalimatkasta oli edes vähän iloa sinulle.

   Poista
 13. Oho, onpa siellä puodissa isot valikoimat! Kunhan tästä flunssasta tokenen, pitääkin suunnata näillä hoodeilla pariin sisustuspuotiin. Muutamassa tosin on sen verran korkea hintataso, ettei useinkaan tule niistä mitään ostettua, mutta aina kaiken kauniin katsomisesta saa visuaalisia väreitä päivään ja evästä mielelle! Kiitos siis kauniista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuota Vaniljaakaan ihan halvaksi voi sanoa, mutta toisaalta sekin maksaa, jos lähden autolla jostain muualta tavaraa etsimään. Joskus myös mielellään ostaa yhden kauniin ja kunnollisen esineen/tavaran, joka maksaa vähän enemmän, kuin niitä halpoja tusinatuotteita.

   Poista
 14. Mielenkiintoinen kauppa. Varmasti löytyy joka lähtöön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran paljon Vaniljassa on tavaraa, että usein sieltä jotain pientä löytyy.

   Poista
 15. Oijoi, jos meidän kylällä olisi tuommoinen kauppa, kyllä minunkin askeleeni sinne veisivät, usein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelyreissut sujuu mukavammin, kun on jokin kiva kohde, jonne matkata.

   Poista
 16. Tuolta ei ihan tunnissa selviäisi pois :)
  Tykästyin niin noihin kahvikuppeihin!
  Tässä kohtaa ajattelin että palvelulla hän varmasti pärjää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaniljan Minna on niin mukava ja herttainen, että helposti jotain tulee ostettua. Eikä hän taatusti mitään koskaan tyrkytä. Sitä voisi jo kutsua osaavaksi myynniksi.

   Poista
 17. Kylläpä on sievä puoti! Niinhän se vaan on, että ilman asiakkaita ei kauneinkaan kauppa kauan elä. Toivotaan Vaniljapuodille pitkää ikää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan minkään kaupan pitäminen harrastuksena pitkälle elätä, eikä pystyssä pidä. Toivottavasti asiakkaat kannattavat oman kylän kauppaa.

   Poista
 18. No on siellä paljon katseltavaa ihania lahja tavara :)

  VastaaPoista
 19. Paljon pientä ja kaunista! Yrittäjyys on hullunrohkea laji, respektiä nuorelle yrittäjälle. Minä lopetin osaltani, koska verottaja vie lopulta kaiken. Mutta suosimalla läheltä ja kotimaista tuottaisi kyllä kansantaloudelle luultavasti enemmän kuin mitkään kikypaketit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaniljan tuotteet taitavat pääasiassa olla tuontitavaraa, mutta sitä samaa myydään isoissa kauppakeskuksissa. Parempi siis hankkia omalta kylältä, kuin suhata autolla kauemmaksi.
   Kotimaiseen ja lähituotantoon panostaminen toisi monin tavoin hyvinvointia. Siitä olen samaa mieltä kanssasi.

   Poista
 20. Aivan ihana kauppa!
  Kunpa tuolla pääsisi joskus käymään.
  Kiitos ihanista kuvista!
  Mukavaa torstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, Vaniljasta varmasti löytäisit mieleisiäsi tavaroita ja myös ideoita ihaniin tuunauksiin.

   Poista
 21. Toi on kiva paikka! Uskon, että noille voi olla riittävästi kysyntää. Tykkään tosi paljon myös Nummelan Dekomista. Mäkin haen viemiset näistä pikkuputiikeista :) On ihanaa, kun paikalla on aina sama myyjä / omistaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näille kaupoille löytyy asiakkaansa, sillä Nummelan Dekomikin on toiminut jo vuosikausia. Kävin Dekomin avajaisissa ja siitä on aikaa. Sittemmin siellä on tullut käytyä ihan säännöllisesti.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!