keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Ostinpa kamerarepun


Muutama vuosi sitten ostin kameralaukun, joka heti alkuunsa osoittautui hankalakäyttöiseksi ja liian pieneksi. Kun halvalla sai -ostos on jäänyt likimain turhaksi. Periaatteessa olen käsilaukkunainen, mutta tungepa järkkäri oheislaitteineen käsilaukkuun. Ei oikein onnistu, kun sinne pitää saada mahtumaan yhtä sun toista muutakin.


Käsilaukun kumppanina tai korvaajana olen käyttänyt ihan tavallista reppua. Sinne on kamera mahtunut hyvin, mutta koko ajan on pieni pelko, ettei kameralla ole siellä pohjalla erityisen turvallinen olo. Niinpä vihdoin sain hankittua kamerarepun. Niitähän olisi ollut tarjolla pilvin pimein, mutta jälleen kerran käytettävissä oleva budjetti asetti aika tarkat raamit ostokselle.


Reppu on Lowepro Photo Hatchback 22L AW ja ostin sen Verkkokaupasta nettihankintana. Ei se aivan punainen ole, kuten teksti antoi ymmärtää. Pikemminkin oranssi, mutta tykkään silti. Muina vaihtoehtoina olisi ollut ainakin sininen ja harmaa. Lueskelin asiakkaiden antamia arvosteluja ja pähkäilin, millaisia asioita painottaisin. Täytyy sanoa, että muutaman päivän pyörittelyn jälkeen olen aika tyytyväinen hankintaan.


Repussa on hyvät tilat itse kameralle ja objektiiveille. Väliseiniä voi siirrellä tai ottaa kokonaan pois. Lisäksi koko kameratila on irroitettavissa. Yllätys oli, miten reilu tila muille tavaroille (minulla pitää aina olla lyhyelläkin turneella vähintäänkin huulirasva, nenäliinoja, avaimet, kännykkä ja useimmiten myös kukkaro) löytyy repun yläosasta. Ja vielä suurempi yllätys on se, että jos ottaa pois alaosan kameratilan ja aukaisee ala- ja yläosan erottavan välipohjan tarrat, saa yhtenäisen ison tilan. Eli reppua voi käyttää myös muuhunkin, kuin kamerareppuna. Se monipuolistaa repun käyttöä merkittävästi. Repussa on myös pieniä sivutaskuja, jolloin tavarat on helpompi löytää.


Repun pohjasta löytyy erillinen sadesuoja, joka on nauhalla kiinni repun pohjassa. Näin se ei pääse katoamaan, vaikka sitä ei muistaisi kunnolla takaisin sulloakaan.


Se, mikä jäi mietityttämään, pysyykö jalusta kunnolla jommassa kummassa sivutaskussa. Ne ovat kyllä melko syvät ja tuo harmaa osa joustavaa kangasta, jonka yläreuna on kuitenkin aika napakka. Kameratila aukeaa käyttäjän selän puolelle, joten ihan helppo vorojen ei ole tehdä tepposiaan.

Vielä en ole reppua käytännön toimissa kokeillut, mutta se tapahtunee lähipäivinä. Aika kätsyltä se tuntuu näin kotioloissa hypisteltynä.
 

26 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kameralaukulle, näyttää ainakin hyvältä.
  Oma Lowepro olalla kannettava kameralaukkuni on käynyt pieneksi, uutta kaipaisin minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppu on minusta hartioille armollisempi ja lisäksi vapauttaa paremmin kädet muuhun. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olen vielä ihan tyytyväinen.

   Poista
 2. Wau! Kerrohan käyttökokemukset, niin saattapi tämäkin martta kamerarepun ostaa ropsauttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden kerran testattu ja hyvältä vaikuttaa. Varmasti kommentoin lisää useamman käyttökerran jälkeen.

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttääkin kätevältä repulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan kerran jälkeen olen tyytyväinen. Jatkoa varmaan seuraa...

   Poista
 4. Vaikuttaa hyvältä. Mulla on vain kameralaukku, mutta se on iso - sinne mahtuu eri putket, salama ja häikäisysuojat. Mutta kyllähän sitä kantaessa tulee hartia tosi kipeeksi, seuraavana päivänä tuntuu nahoissa, että on ollut kuvausreissulla. Tuollainen olisi paljon hartiaystävällisempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan hartiaystävällisyys oli yksi tärkeä pointti. Samoin repun kädet muuhun vapauttava elementti sai pisteitä. Olalla kannettavan kameralaukun hihna aina valui, eikä ulottunut kunnolla pään yli. Se vain oli liian pieni ja hankalakäyttöinen. Testaa reppua vielä lisää ja kommentoi myöhemmin lisää.

   Poista
 5. Minulla on samantyylinen ja voin todeta, että kätevä ja hyvä on. Paljon parempi kuin laukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan käyttökerran jälkeen olen tyytyväinen minäkin, mutta testaus jatkuu yhä.

   Poista
 6. Onpa kätevän näköinen reppu, hyvä ostos! Minulla olkalaukku jossa myös kantokahva. Reppu ois kyllä kiva..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään repun hartiaystävällisyydestä ja kädet vapauttavasta ominaisuudesta. Ekan käyttökerran jälkeen olen hyvin tyytyväinen.

   Poista
 7. Hyvältä vaikuttaa! Jonkinlainen reppu/laukkusysteemi pitäis itsenkin hommata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasioitahan nämä ovat, mutta aiemmin laukkua käyttäneenä koen repun paremmaksi. Käsilaukku- ja muut viritykset kävivät ajan oloon hankaliksi.

   Poista
 8. Mulla on Lowepron vanha kamerareppu. Tosi näppärä ja ruma kuin mikä. Mutta se onkin jo 15 vuotta vanha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppusi on sitten hyvin palvellut. Joskus rumuus menee käytännöllisyyden edelle.

   Poista
 9. Mulla on Lowepron ykshihinaane kamerareppu. Mallia en muista. Tarpeheksi tilava ja taskujaki on lisätavaroolle monta. Tykkään siitä, että repun voi kellahuttaa sujuvasti seliästä kylienkautta etehen poikkipäin ja näin saa repusta hyvän tuen kuvaamiselle. Kameran saa kätevästi kätehensä repun kyliestä, eli aivan nenän alta. Ymmärtikö tästä mitää? En nii kauhiasti oo sitä käyttäny. Nykki messuulla kamera roikkuu kaulas ja matkan olokalaukus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ymmärsin, mitä tarkoitit. Pitkään harkitsin yksihihnaista mallia juuri sen eteen pyöräytysominaisuuden vuoksi, mutta päädyin kuitenkin kaksiolkaimiseen malliin. Heti ensimmäisellä käyttökerralla huomasin, että tarvikkeiden hakeminen selkäpuolelta vaatii hiukan venkslaamista, mitä ei ehkä sinun repussasi tarvitse tehdä.

   Poista
 10. Meillä on samantapaiset uudet reput, mutta minun reppu on sininen. Sain repun viime viikolla, mutta en voinut testata sitä Lontoon matkalla, koska erikoisnäyttelyihin ei saanut ottaa mukaan isoa laukkua eikä reppua. Toivottavasti reppu osoittautuu hyväksi hankinnaksi, sen pitäisi olla ainakin paljon selkä- ja hartiaystävällisempi kuin laukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsilaukkuihmisenä olen yhä enemmän alkanut kallistua repun käyttäjäksi. Tietysti tilanteesta riippuen. Repun paras ominaisuus on käsien vapautuminen muuhun käyttöön. Vaikkapa kuvaamiseen ja silti ne oheislaitteet kulkevat matkassa mukana.
   Luin postauksesi uuden repun hankinnasta (matkamessujen yhteydessä). Sinulla taisi yksi kriteeri ollakin se sininen väri. Painiskelin mustan ja tuon punaisen (joka on kyllä enemmänkin oranssi) välillä ja päädyin näyttävään väriin ihan siksi, että se on niin pirteä. Ja edelleen olen väriin tyytyväinen. Iloa elämään, vaikka värien muodossa.

   Poista
 11. Hieno reppu! Ei meilläkkään mahdu objektiivit enää kameralaukkuun, kun niitä on enemmän kuin 2 kpl... Reppu voisi tosiaan olla kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin lyhyen käyttökokemuksen jälkeen tuntuu aika hyvältä ratkaisulta.

   Poista
 12. Repusta olen minäkin haaveillut. Vaikka en koko kalustoa aina kannakaan mukanani, on kameralaukku kuitenkin vähän liian pieni. Jalustalle minulla on oma kantopussi, jossa on olkahihna.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!