sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Tunnustus ja haaste - pitkästä aikaa1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.

Marketta Rakkautta ja maan antimia -blogista antoi minulle seuraavan (17.6.) haasteen. Kiitos kovasti. Mitä lie kesäkiireitä ollut tai ehkä ajattelin säästää haasteen sadepäivään tai talveen. Tulkoon kuitenkin käsitellyksi juuri nyt.

Verikurjenpolvi - Geranium sanguineum
  

2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen. 

Olin pitkään miettinyt, miten saisin yhdistettyä puutarhapäiväkirjan ja kuvaamisen. Kummityttö kirjoitti silloin omaa lifestyleblogiaan ja kehui bloggeria helpoksi välineeksi. Innostuin ja lähdin kokeilemaan ja sillä tiellä olen. Kuudes vuosi on menossa, enkä ole hetkeäkään katunut. Blogista on tullut enemmän kuin puutarhapäiväkirja kuvineen. Tämä on vuorovaikutusta ja vertaistukea ihanien ihmisten kanssa. Olen päässyt tapahtumiin, joita tuskin muuten olisin edes löytänyt ja saanut uusia ystäviä ja mielenkiintoisia tuttavuuksia niin aitoina ihmisinä kuin virtuaalisina kontakteina. Olen oppinut aivan valtavasti kasveista, kasvattamisesta, luonnosta, linnuista, ötököistä. Olen nauranut, itkenyt, iloinnut ja surrut niin omia kuin muidenkin elämänjuonteita. 

Kurjenpolvi - Geranium
  

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.

Ehkä en ole paras mahdollinen henkilö antamaan ohjeita kenellekään. Käytännön seikoista tulee mieleen asia, johon olen törmännyt viime päivinä aika usein varsinkin tabletilla blogeja lukiessani. Isot kuvat vain eivät jaksa avautua. Kuvat kannattaa pienentää ennen blogiin lataamista sellaisiksi, että myös lukijoiden hyvinkin erilaiset laitteet ja ohjelmistot jaksavat ne avata. Itse pienennän Picasassa kuvat siten, että pidemmän sivun koko on 640 kuvapistettä (voi olla myös isompi tai pienempi luku). Ja tietenkin tallennan pienennetyt kuvat siten, etten menetä alkuperäistä kuvaa. 

Tärkeä asia on myös tehdä itselleen selväksi, miksi kirjoittaa blogia. Koska lähdin tekemään lähinnä puutarhapäiväkirjaa itselleni, en asettanut paljonkaan odotuksia muiden ihmisten kommenteille. Siksi olin todella iloinen ja kiitollinen, kun lukijat löysivät blogini ja alkoivat sitä myös kommentoida. Kommentointi on yksi blogin kirjoittamiseen kuuluvista elementeistä. En käy kommentoimassa muiden blogeja siksi, että kalastaisin itselleni uusia lukijoita vaan siksi, että postauksissa kirjoitetut aiheet minua todella kiinnostavat. Kommentilla jälkeni jättämällä haluan kertoa olevani aidosti kiinnostunut lukemistani blogeista

On hyvä muistaa, että blogin kirjoittajilla ja lukijoilla on myös muu elämä. Aina ei ehdi kommentoida ja jättää käyntijälkeään, vaikka olisikin käynyt postauksen lukemassa. Eikä aina ehdi edes niitä postauksia lukea. Hyvä blogi jättää muistijäljen ja siihen palaa yhä uudelleen heti, kun itsellä on siihen aikaa.    

Kyläkurjenpolvi - Geranium pratense
  

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi. 

Tämän haasteen sain Marketalta Rakkautta ja maan antimia -blogista. 

Kurjenkello - Campanula persicifolia 'La Belle'
  

5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Annan tunnustukseni ja haastan seuraavat blogit. Jos jo olet saanut tämän haasteen, voit jättää nyt huomiotta. Tai säästää talveen tai ihan mitä ikinä haluat sen kanssa menetellä.


32 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea vastauksesi.
  Onnellista pyhäpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus & kiitos haasteesta - tartun siihen kyllä! Sinulla jo 6 vuotta takana! Itsellä vajaa vuosi, lokakuussa 1-vuotissynttärit... Bloggaaminen on minustakin ollut hurjan kivaa. Kontaktit ovat parasta!

  Mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, laitoin kommentin haasteesta vasta tuossa puolen päivän aikaan haastetuille, mutta sinä olitkin ehtinyt jo sen huomata. Mukavaa, jos otat sen vastaan. Säästä vaikka sadepäivän varalle, jos nyt on muuta tekemistä.

   Poista
 3. Ihanat kukkakuvat! Tämä on kiva harrastus ja antaa minulle myös ammatillisesti.
  Mulla on peruskäytössä normaali pienehkönäyttöinen läppäri, ja joissakin blogeissa on niin isot kuvat ja leveä koko blogin koko, ettei kuvia ja tekstiä edes näe samalla ruudulla, vaan ruutua pitää kelata. Joskus pystykuvat ovat niin suuria, että kuvista näkyy ruudulla vain puolet kerrallaan. Se harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, tuota pointtia en ole ajatellutkaan itsekin isoja - joskaan en pistemäärältään - kuvia ladatessani. Lähinnä olen kiinnittänyt huomiota siihen, kun joissakin blogeissa kuvat latautuvat tosi hitaasti. Aina eivät aukea ollenkaan. Se viittaa siihen, ettei kuvien pixeleitä ole riittävästi pienennetty. Olen laiska klikkaamaan postausten kuvia suuremmaksi, jonka vuoksi käytän isohkoja kuvia. Kuvat ovat kuitenkin aika oleellinen osa blogia, joten jolleivat aukea, jää yleensä postauskin lukematta.

   Ammatinharjoittajalle blogi ja some ylipäätään onkin tänä päivänä yksi tärkeä väline. Ihana asia, että voit yhdistää harrastuksen ja ammatin näin mukavalla tavalla.

   Poista
 4. Olipas kiva lukea miten aloitit bloggaamisen!
  Oletkin pitänyt jo kauan blogia!
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuudes vuosi on tosiaan menossa ja silti tuntuu, kuin vasta olisin aloittanut. Tämä on tosi kiva harrastus.
   Mukavaa elokuuta sinullekin!

   Poista
 5. Hyvät vastaukset! Onpa ihana kurjenkello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Pitkään mietin, mitä noista palluroista oikein esiin putkahtaa. Olin täysin unohtanut tämän viime kesäisen hankinnan, koska se näytti kuivettuvan ja kuolevan kokonaan pois. Nuppujen auettua piti käydä omat muistiinpanot ja listat läpi ja kerrottu kurjenpolvihan tuo on.

   Poista
 6. Mukava kirjoitus. Kaunis kurjenkello.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Luulin jo viime kesänä hankitun kurjenkellon heittäneen henkensä, joten ilo oli suuri huomatessani sen akaneen kukkimaan.

   Poista
 7. Kiva oli lukea näitä ajatuksiasi, vaikka tätä yhteistä bloggausaikaa on runsaasti tässä ollut ja tutuiksi on tultu ❤ Täytyypä mennä katsomaan linkkaamiasi blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteiden yksi hyvä puoli on myös löytää uusia blogeja. Toivottavasti joukosta löytyy joku sinulle uusi ja mieluinen.

   Poista
 8. Kiva kun tartuit haasteeseen!
  Sinä oletkin jaksanut päivittää blogiasi kauan! Kunnioitettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoihin haasteisiin tarttuu mielellään. Kiitos vain sinulle!
   Lähdin bloggaamaan täysin ilman mitään odotuksia, mutta tämäpä on vienyt mukanaan. Tästä on tullut minulle mukava, puutarhahörhöilyä tukeva harrastus.

   Poista
 9. Ihanaa, uusi haaste tehtäväksi. Olikin mielenkiintoista lukea, miten sinusta on tullut bloggaaja. Ja hyviä vinkkejä blogin suhteen, avautuukohan minun blogin kuvat normaalisti tabletillasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, ettei haaste tullut rasitteena.
   Sinun kuvasi avautuvat oikein hyvin. Ei ainakaan minulla ole niiden suhteen ollut ongelmia.

   Poista
 10. Kiva postaus! Onnea Fiskars-voitostasi. Laitatko tulemaan osoitteesi, jotta voin postittaa palkinnon? myusualdailylife@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Olenpa iloisesti yllättynyt, mainio palkinto, jolle todellakin löytyy käyttöä. Siirryn kohta sähköpostiin laittamaan sinulle osoitteeni.

   Poista
 11. Vuorovaikutus ja vertaistuki - siinä on hyvin kiteytettynä bloggaamisen plussat! Kiitos haasteesta, pistän mietintään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa. Haasteet kirvoittavat usein mielenkiintoisia ajatuksia.

   Poista
 12. Iloisen hämmentynyt kiitos haasteesta! Otetaanpa koppi sadepäivää varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, eikä kiirettä. Sadepäiviä on kyllä luvattoman paljon luvassa.

   Poista
 13. Mukava vastauksia. On totta mitä kirjoitat kommentoinnista. Joskus osuu silmään täysin samanlainen kommentti toisessa blogissa kuin mitä omaani olen saanut. Selvästi copypastella menty, mutta kukin tyylillään ;)
  Taisimme aloittaa bloggaamisen samoina aikoina (tai ehkä jotain kuukausia eroa). Pitkä matka siis luettu toistemme juttuja. Se on mukavaa se :)
  Oli harmi kun en päässytkään siihen blogitapaamiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti aika on tämän blogiharrastuksen parissa mennyt. Alku oli aikamoista haparointia ja vähitellen oma tyyli on löytynyt. On tämä ollut kyllä tosi mukavaa.
   Tapaamisia tulee ja menee. Pääasia, että ollaan ja tapaillaan täällä "langoilla".

   Poista
 14. Kiitos!! Vastaan tähän vielä jossain vaiheessa. Oli myös mukava lukea omat vastauksesi.

  VastaaPoista
 15. Kiva ja mielenkiintoinen postaus. :)

  VastaaPoista
 16. Olipa kivat vastaukset! Itseäni usein harmittaa kun tekisi mieli käydä lukemassa ja kommentoimassa enemmän toisten postauksia, mutta aika kaikkien puuhien ja päivätyön kanssa on joskus kortilla...mukavaa on kyllä kelata joskus postauksia taaksepäin ja tutkailla mitä ihanaa lukematonta ja katsomatonta löytyy! Hyvä blogi jättää tosiaan muistijäljen! On ollut tämä bloggaaminen tosiaan niin mukavaa, niin paljon syvyyttä ja mukavia tapaamisia puutarhointiin on liittynyt, niin paljon mukavia puutarhaystäviä on tullut lisää!

  VastaaPoista
 17. Kiitos, Between. Aika on hieman kortilla, mutta jossain vaiheessa koetan tähän tarttua. Samoin haluaisin paljon useammin kommentoida blogeja, mutta aina ei vain ehdi, vaikka postaukset herättäisivätkin ajatuksia ja inspiraatiota. Mielenkiintoista lukea vastauksiasi.

  VastaaPoista
 18. Kiitos haasteesta! Katsotaan josko siihen kerkiäisi vastailla syksyn mittaan.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!