perjantai 28. huhtikuuta 2017

Ystäväkirja

Krookukset 6.5.2016

Niin Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkko kuin Saaripalstan Sailakin osallistuivat Ystäväkirja-haasteeseen. Kun ulkona vuoroin sataa vettä, räntää, lunta ja rakeita ja edellisten lisäksi siellä tuulee ja on kylmä, päätin ottaa haasteen käsittelyyn. 

Kaikki postauksen kuvat ovat vuoden 2016 toukokuun 1.-8. päiviltä. Aika lailla on nyt keväällä kirimistä, jos näihin kukkimisiin edes lähellekään yltää.

Kerrottu esikko 6.5.2016 (kukkivana ostettu ja maahan istutettu)

Nimeni on

Opiskeluaikana kevennettiin hyppytunteja kirjoittamalla ystävän kanssa siirappisia rakkaustarinoita, joissa aatelisherrat ratsastivat valkoisilla oriillaan kosiskelemaan kartanoiden kauniita tyttäriä. Mitä enemmän kliseitä saatiin yhteen tarinaan, sen parempi. Pitihän meillä olla myös aiheeseen sopivat salanimet ja minä olin
Wera de Betweenland

Sininen esikko 1.5.2016

Jotkut kutsuvat minua...
 
Varsinaista lempinimeä minulla ei ole koskaan ollut, mikä varsinkin lapsena tuntui suorastaan surulliselta. Opiskeluaikojen ystävä muistaa tuon hömppöharrastuksemme ja kutsuu minua välillä Weruskaksi. 
Lapsille olen Äiskä tai Mammakulta.

Pinkki kevätkirjotähti 1.5.2016

Olen syntynyt

Eurassa, mutta asunut 3 ensimmäistä kuukautta lukuunottamatta elämäni pääkaupunkiseudulla.

Kevätkirjotähdet ja scillat 1.5.2016

Pienenä olin ihan varma, että minusta tulee

Kirjailija, sillä kirjat olivat parasta, mitä maailmasta löytyi. Kirjat ja lukeminen kuuluvat tänäkin päivänä oleellisena osana elämääni.
Seuraavaksi haaveilin argeologin urasta, sillä lukemisinnossani uppouduin Kansojen historia -kirjasarjaan ja niissä kiehtoi eniten antiikin Kreikka ja faaraoiden Egypti.

Sinivuokko 6.5.2016

Mutta minusta tulikin

Konttorirotta tai virallisemmin sihteeri, josta työstä ylenmääräinen hohto ja seikkailu on aina puuttunut, mutta kyllä sillä leipänsä on tienannut. Kohta ei sihteereitä enää tarvita, kun kaikki tekevät tai pakotetaan tekemään hommansa itse tietokoneillaan. Ja jos joku sihteeri onkin, hän kutsuu itseään vähintäänkin assistentiksi.

Jossain vaiheessa työpaikallani kulki sanonta: "Jollet voi antaa alaisellesi lisää palkkaa, anna hänelle isompi pöytä tai hienompi titteli."

Valkovuokko 8.5.2016

Kolme parasta piirrettä minussa
 
Perfektionisti, josta on sekä hyötyä että haittaa.
Herranjestas, miten itsensä kehuminen on vaikeaa... olen minä mielestäni myös aika kiltti. Tai oikeastaan liiankin kiltti ja sitä ominaisuutta monet pyrkivät tietoisesti tai tiedostamattaan käyttämään hyväksi. Samaa aihetta Saila sivusi omassa postauksessaan puhumalla EI:n sanomisen opettelemisesta.

Kotkansiipisaniainen 8.5.2016

Kaupunki

Helsinki, jossa olen kahdesti asunut melko lyhyen ajanjakson kummallakin kertaa. Vaikka koenkin itseni oikeastaan aika lailla espoolaiseksi (jossa asumisesta alkaa siitäkin jo olla melkoinen tovi), ei Espoo mikään oikea kaupunki ole. Helsinki on.
Muista kaupungeista olen avoimesti kiinnostunut riippuen siitä, missä kulloinkin vierailen. 
Viimeksi kävin Berliinissä ja siitä kyllä tykkäsin kovasti.

Suikeroesikko 8.5.2016

Biisi
Mielibiisejä on runsaasti. Sekä vanhaa että uutta. Kotimaista että ulkomaista.
60-70 -luvuilla tehtiin paljon hienoja biisejä, joista on tullut suorastaan klassikoita.
Ikkunoita on kiva pestä Santanan "Oye como va":n tahdissa. 
Jos siis ikkunoita on ylipäätään kiva pestä. 
Tykkään myös klassisesta musiikista.

Vuorenkilpi 6.5.2016

Juoma
 
Vesi, rasvaton piimä, valkoviini, punainenkin käy, tumma olut.
 
Tulipa Persian Pearl 8.5.2016
 
Sarja

Skandinaaviset- ja brittidekkarit
Master Chef of Australia - heti, kun se taas pyörähtää käyntiin.
 
Varjolilja 8.5.2016
 
Kosmetiikkatuote
 
Huulirasva ja käsivoide.
Huulivoidetta pitää olla joka huoneessa ja kaikissa käsilaukuissa. Jopa auton kolikkolokero on pyhitetty huulirasvalle, jotta se on helposti ja nopeasti saatavissa. Jotkut ovat koukussa tupakkaan, minä huulirasvaan. Pitäisikö mennä huulirasvan vieroituskurssille?

Käsivoidetta kuluu etenkin talviaikaan ja jostain syystä myös tämä kevät on ollut varsinaista käsivoiteen kulta-aikaa. Johtuisiko kylmistä ilmoista?
 
Alppikärhö 1.5.2016
 
Sovellus
 
Etupäässä joku nettiselain, jonka avulla luen uutisia, lehtiä ja seikkailen blogimaailmassa.
 
Jalopähkämö 1.5.2016
 
Instagrammaaja
 
Tunnukset on Instagrammiin, mutta aika ei vain riitä kaikilla mahdollisilla foorumeilla pyörimiseen. Muutenkin tulee ihan liikaa vietettyä ruutuaikaa niin pakollisten asioiden hoitamiseksi kuin vapaa-ajalla uutisia ja blogeja lukien. 
En vastusta tietotekniikkaa enkä digitalisaatiota, mutta kohtuus ja järki siinäkin olisi suotavaa.
 
Punapäivänkakkara 1.5.2016
 
Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen

Muutama lisätunti olisikin oivallinen juttu. Olisi niin paljon kaikenlaista kivaa ja vähemmän kivaa tekemistä, mutta tuppaa joka päivä aika loppumaan kesken. Puoliltaöin on pakko kömpiä sänkyyn, jotta jaksaa ja ehtii taas seuraavan päivän pakertaa.

Kevätkaihonkukka 6.5.2016

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä

En kuuntele Spotifytä. Muutama vuosi sitten raahasin kellariin kaikki musiikkivehkeet  pois tilaa viemästä, radiota lukuunottamatta. Vahvistin tai kaiuttimet toimivat huonosti ja kiukutti kuunnella rätinää ja äänen ajoittaista katoamista. Vinyylit, cd:t ja kohta varmaan historiallisiksi muinaisjäänteiksi luokiteltavat c-kasetitkin ovat edelleen kirjaston hyllyissä ja kaapeissa. Monta vuotta kotona soi aina musiikki. Nyt olen pitkän aikaa nauttinut eniten hiljaisuudesta kotona ollessani. Autossa soi yleensä radio, jotta kuulen samalla mahdolliset liikennetiedotteet. Tiedän valita kotiinpaluureitin sen mukaan, missä on vähiten kulloinkin ruuhkaa.

Jouluruusu 1.5.2016

Pakkaan mukaan matkalle

Vuosi vuodelta vähemmän kamaa matkalle mukaan. Ulkomaille tietenkin passi, luottokortti ja sen verran käteistä, että ainakin alkuun pärjää. Kamera tietenkin ja yleensä myös joku halpa pokkari, jonka voi luettuaan jättää vaikka hotelliin - ja jonka joka kerta kuitenkin raahaan takaisin kotiin. Joka kerran reissuun lähtiessäni kuvittelen lukevani jo lentokoneessa, mutta hauskempaa on katsella muiden ihmisten touhuja.

Krookukset 1.5.2016

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe

Kuljen verkkareissa ja t-paidassa. Näki joku tai ei. Lapsena piti aina vaihtaa kouluvaatteet kotivaatteisiin ennen, kuin alkoi läksyjä tekemään. Se on jäänyt jonnekin takaraivoon ja niinpä kotona ollaan kotivaatteissa, ellei ole joku juhlavampi tilaisuus.

Posliinihyasintti 1.5.2016

Viimeisin sisustusostokseni
 
Taitaa olla se keraaminen Sulo Vilén -kurpitsa, jonka ostin 4 eurolla pihamaalle. Tuolla se nököttää pergolassa odottamassa lämpimämpiä päiviä ja parempaa sijoituspaikkaa. 
 
Mukulaleinikki 1.5.2016
 
Paras tapa tuhlata 50 euroa
 
Talviaikaan saisin helposti tuon summan kulumaan kirjakaupassa.
Kesällä 50 euroa hupenisi hetkessä jossain taimikaupassa.
 
Kevätsuudelma 6.5.2016
 
Ohjenuorani elämässäni
 
 Tee pakolliset hommat heti. Tekemättöminä ne kuormittavat enemmän mieltä kuin mitä niiden tekemiseen kuluu aikaa.
 
Haasteen voi vapaasti ottaa ja jakaa eteenpäin, ken haluaa. Olkaapa hyvä!
 
PS.
Blogger ei suostunut yhteistyöhön fonttikoon muokkauksessa ja rivityksessä, joten pahoittelen postauksen ulkonäköongelmia.
  

34 kommenttia:

 1. Voi vitsit, miten mukava postaus! Olipas kiva lukea tätä.
  Kivat kuvat myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, ota haaste vastaan ja toteuta se vapuksi luvattujen lumisateiden lomassa. Ja jos lumisateet eivät toteudukaan, voi hyvillä mielin touhuta pihamaalla.

   Poista
 2. Hienoa, että sinäkin täyttelit ystävänkirjaa. Käsivoidetta kuluu siis sullekin, kyllä ollaan varsinaisia kosmetiikan kuluttajia 😉 Nuo kuvat on kyllä mahtavat, voi kun oltaisiin tuossa vaiheessa jo pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin mukava haaste, että siihen oli helppoa tarttua...
   Kuivat kädet ovat inhottavat tuntuiset ja käsipesun jälkeen on ihan pakko laittaa käsirasvaa. Löysin Lumenen valikoimista kivan käsivoiteen, joka tuoksuu hyvälle ja imeytyy nopeasti.

   Poista
 3. Ihanaa, ikkunanpesua Santanan tahdissa... tuota täytyy kokeilla, olen nimittäin maailman surkein ikkunanpesijä. Kummassakin huushollissani on ikkunoita, joita en ole ikinä pessyt. Santana ehkä auttaisi siihen vaivaan ;-)
  Hehe, huulirasvasta tuli mieleen, että ei kai siihen koukussa oleminen niin vaarallista ole, kunhan et käytä samaa merkkiä kuin norjalaiset :-D Tai ehkä siitä saisikin hyvää lisäpontta pihatöihin...
  Ihania kuvia - eilen ilostuin valtavasti, kun hoksasin punapietaryrtin lehtien alut! Kyllä se tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunanpesu on yksi huushollin inhottavimmista töistä. Kun lakkaan köyhtymästä, palkkaan ehdottomasti jonkun hyvän näköisen kaverin tekemään työn puolestani. Voin vaikka katsella hänen sujuvia kuivausvetojaan Santanaa kuunnellen ja valkoviiniä siemaillen.

   Mahtava idea! Täytyypä hankkia norjalaista huulirasvaa, jos se vaikka vauhdittaisi muutamien vähemmän mukavien hommien edistymistä.

   Tänään on pitkästä aikaa ulkona tuntunut ihan keväiseltä. Ei sentään t-paitakelejä, mutta aika lupaavaa kuitenkin.

   Poista
 4. Mulla on ihan sama juttu, että kun lapsena koulun jälkeen vaihdettiin kotivaatteet, niin varsinkin nyt maalla asuessa teen niin edelleenkin :) Minäkin täyttelin tuon ystäväkirja postauksen aiemmin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sesse, kävinkin lukemassa sinun ystäväkirja-postauksesi. Mukavia tällaiset haasteet.
   Taidetaan olla samaa ikäluokkaa. Silloin vaatteita oli vähemmän ja vanhemmat olivat tarkkoja, ettei niitä parempia vaatteita pidetty kotosalla.

   Poista
 5. Olipa kiva lukea sun ystäväkirjaa! 💓
  Sun kirjoitustyylistäsi oon arvaillutkin, että olet ollut kova lukemaan aina. Ei näin kaunista ja monipuolista kieltä osaa käyttää sellaiset, jotka eivät itsekin lue.
  Susta ois tullut kyl hyvä kirjailijakin ja pedanttius olisi ollut varmasti plussaa argeologina.
  Mutta kiva, et ryhdyit bloggariksi. Näin mekin ollaan saatu susta ystävä ja saadaan lukea sun ystäväni-kirjaa. 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina, sinä se osaat aina sanoa asiat niin nätisti ja saat minut hyvälle tuulelle! Kiitos sinulle, olet kyllä aivan mahdottoman kultainen ihminen.

   Eihän sitä tiedä, vaikka argeologina olisin postannut pyramidihaudoista löytämistäni faaraoista. Historia kuuluu edelleen mieliaiheisiini ja telkusta on kiva katsella historiadokumentteja.

   Poista
 6. Hauska ja mielenkiintoinen postaus. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marliska! Räntäsateen lomassa on mukava muistella lämpimämpiä aikoja.

   Poista
 7. Haha, nämä ystäväkirjapostaukset ovat aina hauskoja! Ihanat kuvat myös! :) Jos Blogger sekoilee fonttiasetusten kanssa, voi tekstin kaikki muotoilut poistaa ja asettaa itse uudestaan - muistaakseni sieltä työkalurivin oikeasta reunasta löytyy sellainen Tx-symboli, joka poistaa aktivoidulta tekstiosuudelta muotoilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu tuosta tx-symboli -muistuksesta. Ihan olen sen käytön unohtanut. Tosin blogger toimii välillä kaikista asetuksista huolimatta vähemmän loogisesti.

   Tällainen väliaika tai mikä lie ei-ainakaan-kunnon-kevät -ajankohta sopii hyvin muunlaisiin hullutuksiin, kuten vaikkapa ystäväpäiväpostaukseen.

   Poista
 8. Meillä oli ihan sama. Oli kotivaatteet ja kouluvaatteet. Ja sitten kun oli vielä navettakin, niin tottakai työvaatteet erikseen ja kotivaatteet erikseen ja se menee nytkin niin itsellä. Mukavia vastauksia, oli kiva lukea! Itsekin ehkä jossain vaiheessa aattelin tarttua haasteeseen, aika näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu, ota ihmeessä tämä haaste talteen ja toteuta se vaikka jonain sellaisena hetkenä, kun ei ole muuta tekemistä.

   Lapsena ei aina tahtonut ymmärrystä riittää vaatteiden vaihtamiselle, mutta nyt aikuisena ymmärrän, ettei vanhemmillani ollut liikaa rahaa. Eikä minun lapsuudessani ylipäätään vaatteita ollut kenellään niin paljon kuin tänä päivänä kaikilla.

   Poista
 9. Olipa mukava lukea postaustasi!
  Ikkunan pesu on kyllä yksi vihoviimeinen kotiaskare, nytkin on vasta sisäpuolelta pesty:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, vasta osa ikkunoista pesty, eikä vielä ainuttakaan väliä ole avattu. Sen verran on ollut kylmää, ettei ikkunanpesu siitäkään syystä ole houkutellut.
   Eiköhän se tästä vielä lämpene. Hauskaa vappua sinulle!

   Poista
 10. Hymyilytti monessa kohdin, kun tuntui jutut tutuilta, kuten kirjat, huulirasva, tumma olut ja laajalti arvomaailma. Perfektionistit ovat usein neitsyitä. He myös ovat toiset huomioonottavia, palvelevia, auttavia ja vaatimattomiakin jossakin määrin. Kauneutta pitää olla ympärillä ja järjestystä! Olet oikeassa, epäjärjestyksessä kasvaa paha olo eivätkä sitä kaikki edes huomaa. Asiat kasaantuvat. Ihania kevään kuvia, saan uskoa, että se tulee tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytän kyllä kaikki Neitsyen ominaisuudet, joten nappiin meni sinunkin luonnehdintasi.
   Sää on täällä meidän nurkilla kehittymässä juuri sellaiseksi, mitä on ennustettukin; puuskainen ja kova tuuli, luntakin jo ajoittain ripsuu taivaalta. Ja kylmää on.
   Hauskaa vappua sinulle, pidähän itsesi lämpimänä!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Koleuden lomassa tällainen "sisäinen lämmitys" tuntuu mukavalta vaihtelulta.
   Hauskaa vappua sinulle!

   Poista
 12. Olipa kiva lukea vastauksiasi. Kyllä, kotivaatteet vaihtuu oitis ylle kun kotia tulee, niin opetettiin kotona ja se minkä lapsena oppii, sen vanhana muistaa. Meilläkin kiersi samanlaisia ystäväkirjoja koulussa jatkuvasti kädestä käteen. Yksi on tallessa vielä eikä ole kauaa kun sitä lueskelin.
  Ihania kuvia viime keväältä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä oma ystäväkirjani tallessa. Joskus tulee sitä selattua ja naureskeltua niin omille kuin kavereidenkin jutuille. Miksiköhän kouluaikaan inhottiin siskonmakkarasoppaa? Nyt tykkään siitä tosi paljon.
   Mukavaa vappua sinulle! Ja erityisesti niitä lämpimämpiä säitä.

   Poista
 13. Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Näitä ystävänkirjajuttuja on aina yhtä hauska lukea. Tuo huulirasvajuttu kuulosti tosi tutulta, teen itse ihan samaa. :) Masterchef Australiaa seurasin aiemmin, mutta nyt pari viimeisintä kautta on jäänyt väliin ajanpuutteen vuoksi. Hyvää viikonloppua ja iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista, että huulirasva-addiktiota esiintyy muillakin. Pelkästään tieto siitä, että taskussa on huulirasva, auttaa. Ja päinvastaisesti; kun tietää huulirasvan jääneen kotiin, on niin hankala olo ja huulet kuivuvat pelkästä ajatuksesta.
   Oikein hauskaa vappua myös sinulle!

   Poista
 14. Oi olipa kiva lukea tämä sinun juttusi ja kun olen alusta alkaen seurannut sinun blogiasi oli se oli myös sellainen juuri sinunlaisei kertomus sinusta ja blogiminästäsi.
  Kouluvaatteet, kotivaatteet ne oli omansa ja sitten olivat esiliinat ja muistan kuinka äitini aina kun meille tuli tuttuja käymään vaihtoi ainakin puhtaan kauniin esiliinan jos vaikka mekko olikin arkinen kotiasu.
  Hyvää vappua ja ehkä vapun päivänä aurinkokin meitä tervehtii ja luonto pääsee vihdoin yöpakkasten pannasta.
  Jokin tässä unohtui eli Juuso ja rapsutukset ihanalle karvakaverille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin postauksen julkaistuani, että Juuson osuus jäi tyystin puuttumaan. Juusoa tulee nykyisin vähemmän kuvattua, kun se enimmäkseen lötköttelee pitkin pituuttaan ikkunalaudalla tai vieressäni sohvalla. Jospa kesän saapuminen ja toiveissa oleva lämpö saisi Juusonkin aktivoitumaan.

   Blogiminäni on aika lailla sama henkilö, kuin mitä olen todellisuudessakin. Joitakin henkilökohtaisia asioita jätän kertomatta, sillä blogit ovat osa somea ja tämän päivän nettimaailmaa. Pakko hiukan yrittää suojella itseään ja läheisiään.

   Oikein hauskaa vappua sinulle ja rapsutuksia kissoille!

   Poista
 15. Kiva postaus :). Minäkin olen sihteeri, ja kyllä kieltämättä tulee välillä sellainen olo, että tämä työtehtävä on kuolemaan päin. Kohta tietokoneet laskevat kaiken valmiiksi, eikä ihmistä tarvita tähän työhön ollenkaan.

  Minullakin on kotona aina verkkarit ja t-paita. Tuntuu epämukavalta ja juhlavalta olla edes farkuissa omassa kotonaan :D. Ja tuo huulirasvariippuvuss kuulostaa myös tutulta. On katastrofi jos huulirasva (tai nenäliina) on unohtunut kotiin.

  Minäkin lähetän Watin kera Juusolle rapsutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sihteereille olisi edelleen paikkansa, jos niin haluttaisiin. Esimerkiksi lääkärit - ja monet muut - näpyttelevät kohta enemmän tietokonetta, kuin hoitavat potilaitaan. Turhaa rahan ja ajan tuhlaamista.

   Kotona mukavuus menee hienostelun edelle. Siistit vaatteet pysyvät pidempään siisteinä ja on kiva laittautua, kun lähtee kodin ulkopuolelle. Ilman huulirasvaa en uskalla lähteä minnekään. Hirveät vieroitusoireethan huulirasvan unohtamisesta seuraa.

   Sinulle ja Watille oikein hauskaa vappua! Eiköhän se oikea kevätkin sieltä kohta tule.

   Poista
 16. Olipa niin mukava postaus! Meillä taitaa olla paljonkin yhteistä - molemmat ollaan sihteereitä, musiikkimaku, siskonmakkarakeitto maistuu ja kotivaatteet ovat parasta! Sinusta olisi tullut - voisi tulla vieläkin erinomainen kirjailija! Käsirasva taitaa olla tarhurin yksi parhaista ystävistä, luulen!

  Upeat kuvat postauksessasi! Ihanat vallankin nuo valkoiset krookukset! Oikein ihanaa ja toivottavasti lämmintä Vappua!!

  VastaaPoista
 17. Ihana postaus. Taidan ottaa haasteen vastaan😊 Hyvää vappua sinulle!

  VastaaPoista
 18. Voi miten kiva! Ja kyllä on kirimistä viime vuoteen. Aamun lumipeite veti kyllä mykäksi!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!