tiistai 30. tammikuuta 2018

Uusia kokemuksia


Teimme veljenvaimon kanssa uuden aluevaltauksen. Ostimme liput Musiikkitalon RSO Torstaisarjan kevätkaudelle (yksi konsertti kuukaudessa tammikuusta toukokuuhun). Ensimmäinen konsertti oli torstaina. 

Parhaille tai edes toiseksi parhaille paikoille ei ollut asiaa, sillä sarjalipun ostajalla on etuoikeus omaan paikkaansa aina seuraavalla kaudella. Vakiokävijät varmaankin testamenttaavat paikkansa perillisilleen. Meidän paikkamme oli suurinpiirtein katonrajassa, joka korkean paikan kammoiselle veljenvaimolle tuotti alkuun sydämentykytyksiä. Näkyvyys orkesterikuoppaan oli kuitenkin erinomainen ja musiikki soljui salin joka soppeen vaikeuksitta.


Musiikin suhteen olen aika kaikkiruokainen, mutta ehkä mieluisinta on 60-70 -luvun rock. Kuuntelen myös klassista musiikkia, enkä vierasta oopperaakaan.

Kovin modernia musiikkia en oikein jaksa. Siksi vähän pelotti, kun ensimmäisen torstaikonsertin ohjelmistossa oli Ludwig van Beethovenin lisäksi Magnus Lindberg. Kuulemani Lindbergin sävellykset ovat olleet lähinnä outoja pimputusviritelmiä, mikä ei ole korvaani viehättänyt. Nyt konsertissa kuultu Two Episodes oli ihan kuunneltava ja kohtalaisen melodinen, ja mikä parasta, se kesti vain runsaan 15 minuuttia. Beethovenin 9. sinfonia sen sijaan on upea ja niin se oli tässäkin konsertissa.


Puhtaasti klassisen musiikin konsertissa en ole koskaan aiemmin ollut. Päätimme ottaa nämä torstaikonsertit avoimin mielin vastaan. Vaikea on tietää, mistä todella tykkää, jollei koskaan haasta itseään kokeilemaan. Torstain konsertti oli hieno kokemus ja innolla odotan seuraavaa konserttia.

Helmikuun konsertin ohjelmassa on Esa-Pekka Salosen Helix, W.A.Mozartin Pianokonsertto nro 24 K491 ja Nikolai Rimski-Korsakovin Scheherazade op. 35. Näistä tuttu on vain Rimski-Korsakovin Scheherazade. 

Alapiha pe 26.1.2018

Kyllä nyt säät heittelee. Keskiviikkona 24.1. tuuli heilutti puita lähes vaakatasossa ja pakkaslunta pyrytti siten, että kahdet lumityöt piti tehdä. Torstaivastaisena yönä tuuli jatkoi kovaäänistä ujellustaan nurkissa. Lämpötila nousi keskiviikkoaamun -8 pakkasasteesta torstaiseen lähes viiteen plusasteeseen. Muutaman kerran yön aikana heräsin ryskeeseen. Ilmeisesti vain pergolan katolle lentäneet haavanoksat olivat kolisseet, sillä mitään vakavaa ei aamulla missään näkynyt. Vettä satoi kaatamalla koko yön ja sade jatkui vielä torstain aamupäivänkin. Lumet siis ovat saaneet kyytiä. 

Tätä postausta tehdessäni en tiedä, toteutuvatko tammi-helmikuun vaihteeseen luvatut -10 asteen pakkaset. Toivottavasti eivät toteudu, sillä lumeton ja runsaalla vedellä kyllästetty maa yhdistettynä kunnon pakkaseen ei kyllä kasveille tee hyvää.

Luminen mörkö kuusen oksalla

Tammikuun loppuhetkiä eletään. Helmikuu on ihan nurkan takana ja sitten voimmekin jo todeta kevään olevan lähellä. Voi että, miten mukavaa!

34 kommenttia:

 1. Oi tuo onkin mukava juttu kerran kuussa konserttiin.
  Kun ne etukäteen ostaa niin tulee käytyä.
  Toivottavasti pakkanen ei tule jos ei ole lunta.
  Hyvää ja ilontäyteistä loppu-tammikuuta sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmat vaihtelevat nyt hurjaa vauhtia. Tällä hetkellä eletään pikkupakkasessa ja odotetaan lumimyräkkää.
   Mukavia tammikuun viimeisiä hetkiä.

   Poista
 2. Hyvä idea haastaa itseään eri kokemuksin.
  Säät todella vaihtelevat. Meillä on lumi kuitenkin pysynyt maassa koko ajan, vaikka ajoittain lumi on sulanut silmissä.

  Ihailen noita alapihasi kantattuja kohtia. Ne tuovat näin talvellakin ryhtiä puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vaalean vihreää! Olen aika ylpeä kanttauksistani. Nyt ne eivät enää työllistä niin paljon, kun olen jo muutaman vuoden ajan niitä ahkerasti huoltanut.

   Poista
 3. Varmasti mukava piristys aina arkeen tuollainen konsertti kerran kuussa. Silloin tulee mentyäkin paremmin, kun on seuraa ja liput valmiina.
  Ja nämä säät eivät vieläkään oikein mieltä ylennä. Meiltäkin suli melkein kaikki lumet pois. Nyt on sellainen pieni hyhmä, joka ei todellakaan suojaa mitään. Nurmikkokin taitaa olla oikein syväjäässä, oli niin märkä, kun pakkasta alkoi taas olla mittareissa. Meillä on ollut nyt muutaman päivän parikolme astetta pakkasen puolella ja pilvistä harmautta.
  Mukavaa viikon jatkoa säistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista ilmaa täällä ja nyt odotellaan huomiseksi luvattua lumimyräkkää. Toivottavasti se lumi pysyy hetken aikaa, jotta kasveille jää vähän suojaa. Hiukan olen pettynyt, kun taivas meni pilveen, enkä näe luvattua superkuuta pimennyksineen.
   Vaan ihan kivasti menee muuten.

   Poista
 4. Hauska mörkö! Ja ihana ajatus ottaa kokonaan uusi harrastus, eikä vain kerran, vaan kokonaisena kautena. Mukavaa kuulla arvioitasi. Beethovenin yhdeksäs olisi ollut minullekin toiveiden kokemus saada kuulla.
  Torstaille on ainakin tänne länteen luvassa kovaa pyryä, mikä tuleekin, kreivin aikaan kovien pakkasten alla. Toivottavasti se toteutuu, tai sitten pakkanen jättää tulematta. Mittari on kyllä nyt mennyt hieman miinuksen puolelle ensimmäistä kertaa viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beethovenin 9. sinfonia musiikkitalon kuoron kera oli kyllä huikean hieno kokemus. Oodi ilolle tuotti todella iloa.
   Lumipyryä tässä odottelen. Taivas alkaa olla pilvessä, eikä siis pääse ihailemaan luvattua superkuuta. Vaan josko sitä lunta nyt tulisi hetkeksi kasveja suojaamaan. Ei se kuitenkaan enää pitkään maassa pysy, joten vähän aikaa sitä jaksaa katsella hyvällä syyllä.

   Poista
 5. Meillä on pihamaalla pysynyt lumi ei ole sulanut vaikka on satanut vettäkin. lunta kun oli meillä runsasti satanut aikaisemmin Ihania kuvia olet ottanut
  Mukavia konsertti hetkiä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Täällä lumi ja lumettomuus on vaihdellut tiiviiseen tahtiin. Taas on hento lumikerros ja huomenna lisää tulossa. Onpahan ainakin puhumisen aihetta.

   Poista
 6. Hyvä idea. Eipä näytä sielläkään olevan lunta, nyt täällä satelee lunta toivottavasti pysyvät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumet meni viime viikkoisten vesisateiden myötä, mutta eilen tuli ohut kerros ja lisää on huomenna luvassa.

   Poista
 7. Täällä oli aivan sama juttu sään suhteen, mutta nyt on sunnuntai illasta lähtien satanut pikkuhiljaa uutta lunta. Toivotaan että lumisade saapuu sinnekin ennen pakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on nyt eilen satanut hento kerros lunta ja lisää luvassa. Toivottavasti tulee sen verran, että kasveille on hiukan suojaavaa kerrosta.

   Poista
 8. Minä myös toivon, ettei kovia pakkasia tule. Ja odotan kevättä niin valtavasti, että välillä se tuntuu jo tuskalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tämä ikuinen vesi- ja lumisateiden vaihtelu alkaa tympiä. Kevätkaipuu on kova - varmaan meissä kaikissa.

   Poista
 9. Täällä meilläkin satoi hieman uutta lunta ja pakkasta on ollut muutama aste. Toivotaan,että pakkaset pysyvät jatkossakin maltillisissa lukemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen pikkupakkanen ja ohut kerros lunta on ihan hyvä. Mitään paukkupakkasia en kaipaa.

   Poista
 10. Onpa teillä mukavaa tiedossa, tuo konserttisarja on varmaan tosi upeaa kuultavaa! Klassisen musiikin ystävä olen myös, vaikka kaikea muutakin mukaan mahtuu :D.

  Toivottavasti suojaavaa lunta tulisi ainakin sen verran, että aarteesi säästyisivät pakkaselta, toki kotiloille pakkanen tekisi hyvää...pahaa. Meillä on melkoiset hanget ja talven tuntu.

  Edellisen postauksen kortit ovat todella kauniita - olen myös korttien ystävä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että mainitsit nuo kotilot. Toivottavasti ne ovat saaneet kyytiä pakkasten kurittaessa paljasta maata.
   Klassiseen musiikkiin siihenkin mahtuu hyvin monenlaista, eikä onneksi kaikesta tarvitse tykätä. Avoimin mielin vaan uutta kokeilemaan.

   Poista
 11. Oho! Missä teidän lumet on? Meillä on valkoinen maa ja pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tuli ohut kerros lunta ja pikkupakkasta on ollut muutaman päivän. Huomiseksi on vaihteeksi luvassa lumipyryä. Toivottavasti ei ihan heti sula, kuten viime viikkoisen lumisateen jälkeen kävi.

   Poista
 12. Kiva, kun löysit konserttimaailmaan! Ilman musiikkia elämä olisi aika paljon köyhempää. Meilläkään ei ole paljon lunta ja nyt jo -10 pakkasta, hui, ettei vaan tulisi surullisia yllätyksiä kasveille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä puutarhaihmisillä on jälleen kerran jännittävä kevät edessä, kun pohdimme mahdollisia talvituhoja. Toivotaan, ettei niin käy.

   Poista
 13. Uutta piristystä arkehen :) Hyvä juttu!
  Kiva nähärä kuva alapihalta, etpä oo montaa tälläästä kokonaaskuvaa laittanukkaa. Laitakko plokihin kesäkuvaa samasta paikasta. Kivaa sen sijahan ei oo lumeton puutarha, varsinki jos ne pakkaaset tuloo. Meillon onneksi lunta viälä jälijellä, ku tuata pakkaastaki o nykki kuus ja risat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen surkea yleiskuvaaja, joten siksikin niitä ei tule juuri tänne blogiin laitettua. Samoin tierempan vuoksi tausta puutarhalle on kaikkea muuta kuin ilahduttava (sorakasoja, raskaita ajoneuvoja, työmaakoppi ym.).

   Poista
 14. Uudet aluevaltaukset ovat piristäviä. Kun musiikkia kuuntelee avoimin mielin, siitä voi tykätä, vaikka se ei olisikaan ihan sitä mieluisinta musiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ellei mitään uutta kokeile, voi jäädä paljosta paitsi. Hieno kokemus tuo torstaikonsertti ensimmäisen kerran jälkeen. Uskoisin niin olevan jatkossakin.

   Poista
 15. Ihanan harrastuksen ootta ottanu. Jos oisin siellä piäkaupunki seuvulla nähtäsiin konsertissa! Raskaasta rokista en tykkee, muut käy. Virsistä oopperaan! Sisaren kanssa on tehty noita musiikki reissuja.
  Toivotaan sinne teille lunta suojaks, eikös siätiedotus vähän luppaillukkin! Meillä on lunta reilusti ja pakkanenkin -13 tänä uamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä pääkaupunkiseudulla kulttuuritarjontaa riittää. Kaipa se on omasta aloiteyvyttömyydestä kiinni, ettei ole saanut itseään ahkerammin mm. konsertteihin.
   Ohut lumikerros satoi eilen. Huomiselle on luvassa enemmän lunta. Katsotaan, kuinka käy.

   Poista
 16. Kuulosti ihanilta tuollaiset torstaikonsertit! Oho..onpas siellä kovin keväisen näköistä:) On kyllä niin vaihtelevia nämä säät! Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo keväiset maisemat ovat jo olleita ja menneitä. Kovin nopeita nämä säämuutokset. Mennään lumettomuudesta lumipyryyn ja plussakeleistä pakkasiin. Ei lopu puheenaiheet tällä vauhdilla.

   Poista
 17. Moni tuttuni käy noissa RSO:n konserteissa, lähtisin ehkä itsekin jos matka olisi lyhyempi. Olen musiikin suhteen aika moniruokainen, mutta klassinen on suosikkini. Uusi musiikki vaatii ehkä vähän totuttelua, mutta siitäkin olen oppinut pitämään.
  Säät heittelevät laidasta laitaan, enää en haluaisi talvikelejä, kevät saisi jo tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on paljon klassista musiikkia omasta takaa, vanhimmat kasetteina ja LP-levyinä. Elämään mahtuu monenlaista musiikkia ja myös uudelle on hyvä antaa mahdollisuus.
   Itse konserttilippu on vielä kohtuullisen hintainen, mutta pysäköinti maksaa maltaita. Onneksi noiden sarjalippujen ostajille tarjotaan 30 %:n alennus pysäköintiin.
   Eilen tehtiin kaksi kertaa ihan kunnon lumityöt. Tänään taas vesi tippuu räystäistä. Huomiselle on luvassa pakkasta. Nyt on sentään lumikerros suojaamassa, mutta kyllä tässä jo kevättä kaipaa.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!