keskiviikko 22. elokuuta 2018

Rikospoliisista päivää...

Kultapallo - Rudbeckia laciniata 'Goldball"

Tiistaina kesken aamupalan ja lehden luvun puhelin soi ja vastatessani meinasi mennä aamupuurot väärään kurkkuun. Luurin toisessa päässä mieshenkilö esitteli itsensä kotikunnan rikospoliisiksi. Ensireaktio kuullessani poliisin soittavan minulle oli ajatus, mitä kauheaa nyt on tapahtunut ja kenelle. Rikospoliisi sanoi haluvansa keskustella kanssani toukokuisesta tapahtumasta eli keskivaikeaan aivovammaan johtaneesta kaatumisestani kotikeittiössä. HUS:n lääkäri oli minut tutkittuaan ja Töölööseen lähetettyään tehnyt tutkintapyynnön, josko loukkaantumiseni syynä olisi perheväkivalta. 

Daalia Fascination

Kerroin poliisille oman näkemykseni tapahtumista, toipumiseni ja tämän hetkisen vointini sekä sen, mitä tiedän jatkossa tapahtuvan eli tulevat tutkimukset ja hoidot. Kerroin, että luulin kompastuneeni mattoon, mutta jälkeenpäin on käynyt ilmi, että todennäköisesti olen kaatunut yllättävän huimauskohtauksen seurauksena. Mikä huimauksen aiheutti, sitä tutkitaan pitkin syksyä. Kerroin myös poliisille, että kaatumisen hetkellä olin yksin sisällä, sillä mies oli juuri silloin kissaa ulkoiluttamassa pihalla ja löysi minut lattialta palatessaan takaisin sisälle.

Daalia Fascination

Samalla tavoin olin tapahtumaketjun kuvannut Jorvin päivystävälle lääkärille ja myöhemmin yöllä Töölön neurologille. Yhteneväisesti asia on kuvattu myös Kantaan kirjatuissa epikriiseissä. Eipä kukaan tutkimusten ja hoitoni aikana edes tuonut esille epäilystä, että kyseessä voisi olla myös perheväkivalta.

Poliiisi oli hyvin asiallinen ja sanoi sairaalan lääkärin toimineen yleisen käytännön mukaisesti, koska olin kaatunut kotona ja syy kaatumiseen oli epäselvä. Ambulanssilla päivystykseen mennessäni en ollut sekava, mutta toisaalta minulla ei ollut mielikuvaa itse kaatumisesta. Muistan edelleenkin hyvin tapahtumat ennen kaatumista ja vartin sen jälkeen. Vartti kaatumisineen on musta aukko muistissani. 

Daalia Cactus White

Keskusteltuamme hetken poliisin kanssa hän totesi saaneensa riittävästi tietoa ja hänen mielestään asia on poliisin puolesta loppuunkäsitelty. Totisesti niin toivon minäkin. On hienoa, että perheväkivaltaan tartutaan mahdollisimman tehokkaasti ja eri instansseissa. Vaan aika kylmäävältä epäily tuntuu silloin, kun se kohdistuu omaan perhepiiriin ja varsinkin, kun epäilyihin ei ole minkäänlaista syytä. Olemme olleet Ukkokullan kanssa yhdessä kuukauden kuluttua 43 vuotta ja ensi vuonna on 40. hääpäivä. Lempeämpää ja väkivallattomampaa miestä saa etsiä. Ikinä Ukkokulta ei ole kättään uhkaavasti ketään kohtaan nostanut, eikä tuskin nosta loppuelämässäänkään.

Kosmoskukka

Mielestäni olen toipunut tapaturmasta aika hyvin. Muistin kanssa ei ole ongelmia, keskittymiskyky on tallella ja motoriikka toimii, kuten pitääkin. Huimaus vaivaa edelleen ajoittain voimakkaanakin, enkä tiedä, onko syynä aivovamma vai jokin, joka koko tapahtumaketjun sysäsi liikkeelle. Väsymys on jokapäiväinen seuralainen, enkä nyt millään jaksa valvoa edes satunnaisesti. Jaksaminen ylipäätään tuntuu olevan kortilla. Hajuaisti meni pään kolautuksen myötä ja tunnen nenässäni jatkuvasti vain ja ainoastaan savun hajun, kuin jatkuvasti lähistöllä olisi metsäpalo. Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan henkisellä puolella; mieliala on kovin hauras, itku herkässä ja ärsyynnyn liiankin helposti. Suurin peikko taustalla lienee pelko mahdollisesta epilepsian puhkeamisesta.

Krassi

Kesä on mennyt poikkeusellisen hiljaiselon merkeissä. Ajo-oikeus on edellleen katkolla ja sen vuoksi en ole kovin paljon missään liikkunut. Ukkokulta inhoaa shoppailua ja viihtyy parhaiten kotona. Niinpä pyydän häntä kyytimään minua lähinnä pakollisiin menoihin. Jonkin verran olen kulkenut asioillani bussilla, mutta kaupunkialueiden ulkopuolella aikataulut ovat turhan väljät ja joka suuntaan mennessä pitää vaihtaa toiseen bussiin, joka taasen merkitsee pitkiäkin kävelymatkoja bussipysäkkien välillä ja runsasta odottamista. Yksinkertaisen asian hoitamiseen julkisilla kulkiessa on syytä varata koko päivä.

Verenpisara

Syyskuussa alkaa aktiivinen ramppaaminen tutkimuksissa. Tiedossa on jo ajat neuropsykologille, neurologille, Holter-tutkimukseen, kardiologille ja labroja joka lähtöön. Hienoa, että tutkitaan ja hoidetaan. Hienoa, jos syy kaatumisen aiheuttaneeseen huimauskohtaukseen löytyy, sillä epätietoisuudessa eläminen on hankalaa. Ja erityisen hienoa tietenkin olisi, että se löydetty syy olisi hoidettavissa. 

Huomisesta ei kukaan tiedä, joten mitäpä sitä ennakolta suremaan. Nautin siis elämästä päivä kerrallaan ja pienistä iloiten. Juuri nyt parasta on puutarhaa kastelleet vesisateet.

66 kommenttia:

  1. Oli se aika kolaus, mikä sinulle sattui! Noin vakavat vammat tuli. Hyvähän se on, että väkivaltamahdollisuus tutkitaan, vaikka olisi sitten aiheetonkin. Voin kuvitella olleesi hämmästynyt, jos miehesi on vielä erittäin kiltti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on hyvä, että perheväkivallan mahdollisuus otetaan vakavasti, eikä niiden tutkimista jätetä puolitiehen. Pelästyin vaan hurjasti, kun heti aamutuimaan poliisi soittaa.

      Poista
  2. Ymmärrän hyvin tuon tunteen, kun poliisi on soittanut. Olen kerran saanut lähes vastaavanlaisen puhelun ja muistan, miten se järkytti sydänjuuria myöten, vaikkei soittoon oikeaa aihetta ollutkaan. Tuntui kuin joku kyseenalaistaisi kaiken sen, jota kohden olen elämääni rakentanut ja väittäisi sitä valheeksi. Järki toki ymmärsi, ettei siitä ollut kyse, mutta tuntui kurjalle, että joutui todistelemaan ja selittelemään oman ja läheisensä toimintaa jollekin ulkopuoliselle henkilölle.
    Itsekkin pohdin tuolloin, että hyvä että tilanteisiin suhtaudutaan vakavasti, mutta silti se tuntui pahalta.
    Voimia Sinulle päiviisi <3 Onko Sinulla ystäviä, jotka voisivat Sinua hakea kaupoille tai teatteriin tai mihin vain, joka tuottaa iloa? Ukkokullan ei tarvitsisi ajella, mutta Sinä pääsisit välillä pois kotoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poliisin ottaessa yhteyttä ensimmäinen tunne on säikähdys, että nyt on jotain vakavaa tapahtunut. Aamuinen puhelu oli asiallinen ja ymmärrettävä. Kaikki on nyt selvitetty.
      On minulla ystäviä, mutta kesäaikana useimmat ovat olleet lomilla ja matkoilla perheidensä kanssa. Kunhan syksyn myötä arki palaa, kyyditkin järjestyvät taas helpommin. Jospa ajolupakin palautuu pian, toivon.

      Poista
  3. Ei mikää ihime, että puurot meinas mennä väärähän kurkkuhun. Pelekkä poliisin näkeminenki (nykyysin perin harvoon)jo hätkähryttää, saati kotia soittamine. Jättipä kaatumine surkiat jäläkimainingit. Toivottavasti syy huimauksihin löytyy ja saat helepotusta vaivoohi. Kortittomuus olis mulle iha kauhia paikka. Tääläku ei kulie enää minkäälaaset yleeset kulukuneuvot ja kaikki on kaukana. Ja mäku oon tuskaallu poloveni kans, muttei sen takia oo mikää jääny tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kuvittelevat, että täällä etelässä julkisilla pääsee milloin ja mihin tahansa. Ei pidä paikkaansa. Helsingistä ei tarvitse kovin kauas mennä, kun bussit ovat katoava luonnonvara. Aikoinaan tänne muuttaessamme bussilla pääsi kätevästi ja luotettavasti. Nykyisin pitää lähteä kotoa edellisellä tai sitä edellisellä bussilla, kun vuoroja jää välistä tai ovat todella myöhässä. Ihmiset ovat helisemässä työmatkojensa kanssa. Onneksi sentään busseja vielä kulkee, mutta vaaravyöhykkeessä ovat nämäkin. Koen ajoluvattomuuden kaikin puolin hankalaksi ja rajoittavaksi asiaksi. Toivottavasti saan luvan pian takaisin.

      Poista
  4. Poliisin yhteydenotto on niin harvinaista tavan tallaajalle, että väkisinkin hämmentyy sellaisen kohdalla. Ja teillähän tilanne sitten selvisi lopullisesti niin kuin pitikin, eli rikosepäilytutkinta lopetettiin. Ja onneksi sinun tutkimuksiasi vielä jatketaan. Toivottavasti löytävät parannettavissa olevan syyn huimaukseen. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttavapiiriin sentään kuuluu yksi poliisi, joten ihan ei ole kummajainen. Silti aamuinen tilanne oli kaikin puolin yllättävä ja hämmentävä. Sinänsä on hyvä, että perheväkivaltaa tutkitaan ja siihen puututaan.
      Huimays on todella häiritsevää, joten toivon syyn ja parannuksen löytyvän. Kiitos tsempeistä!

      Poista
  5. Huh, no varmasti pelästytti ja hämmensi!
    Mutta on siinä tosiaan se hyvä kääntöpuolikin, että asioita varmistetaan, jos olisikin ollut toisenlainen tilanne. Nykyään tuntuu, että poliisin resurssit ovat niin vähäiset, ettei oikeisiin tilanteisiin ole aina puututtu.
    Mutta on tuo sinun kaatumisesi kyllä hurja ja vakava juttu. Toivottavasti kaikki syyt selviävät ja toivut ennallesi. Kaikkea sitä voi tosiaan tapahtua aika yks kaks ja vielä kodin turvassa.
    Paljon lämpimiä halauksia ja mukavia pieniä hetkiä arkeesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jo huumori taittuu aamuisesta, mutta pikkuisen olin silloin hämmentynyt. Puhelin syy oli ymmärrettävä ja onneksi tutkinta meidän kohdalta on loppuunsaatettu.
      Oli se pään kolautus aikamoinen tapaus kaikkine jälkiseurauksineen. Uskon, että olen jo paremmalla puolella, vaikka noita tutkimuksia vielä riittääkin.
      Kiitos Riina, halauksiesi lämpö ulottuu tänne saakka.

      Poista
  6. Voimia sinulle. Harmittomalle vaikuttanut tilanne aiheutti pitkn rulianssin, mutta toivotaan että kaikki järjestyy. Ja kyllä ne lopulta jotenkin.
    Varmasti hätkäyttää tuollainen soitto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pippe! Onhan tämä ollut merkillinen prosessi, mutta eiköhän se tästä ala selkeytyä. Tuo poliisijuttu toi kyllä oman mausteensa, josta myöhemmin irtoaa ehkä jo nauruakin.

      Poista
  7. Voimia ja paranemista sinulle! Toivottavasti huimauksen syy selviää ja kaikki menee hyvin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sesse! Asioiden selviämistä minäkin toivon ja varmaan niin tapahtuukin.

      Poista
  8. No huh! Ensireaktio oli täälläkin, että ihan kamalaa, kun tuollaisella soittelevat - mutta toisaalta on se pikemminkin niin päin, että onneksi soittelevat, kun hetken järkytyksestä toipuu. Perheväkivalta otetaan näköjään vakavasti, kaukana on se kamala nyrkkisääntö, luojan kiitos.
    Huimaus kuulostaa todella ikävältä, ja sen takia täytyy tietysti pitkiä matkoja yksikseen välttääkin. Hajuaistin menetys on yllättävä vaiva (näin maallikolle), harmillista tuo savun haju.
    Voimia ja paljon ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensipelästyksen jälkeen kyllä itsekin totesin, kuinka hyvä on, että ihmisistä huolehditaan. Perheväkivalta on vaiettu ja vaikeasti hoidettava ongelma. Onneksi omalla kohdalla ei ollut kyse Ukkokullan mukiloinnista.
      Hajuaisti on yhteydessä makuaistin. Maistan yhä, mutta hajuaistin puute vie kärjen herkuttelun nautinnosta. Eikä kukkiakaan voi tuoksutella. Toivottavasti palautuu edes jollain aikavälillä.

      Poista
  9. Voimia päiviisi, toivottavasti päävammasta ei jää pysyviä ongelmia, ainakaan kovin suuria ja toivottavsti huimuksen syy löytyy.
    Poliisin soitto hätkäyttää aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Pitkä toipuminen tapaturmasta seurasi, mutta onni oli onnettomuudessa mukana monin tavoin. Huimays on kyllä harmittavaa, mutta eiköhän syy siihen löydy, toivotaan.

      Poista
  10. Kaikesta huolimatta kaikkea hyvää syksyysi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Enemmän on elämässä hyvää. Sitä koitan pitää ohjenuorana.

      Poista
  11. Olen lukenut blogeja kesän ihan epäsäännöllisesti kun on ollut tätä puutarha-ahdistusta, joten kuulin nyt vasta vammastasi. Onpa sinullekin sattunut ja tapahtunut! Onneksi vammassasi ei ole kyse mistään, mihin rikospoliisin pitäisi puuttua!!! Toivottavasti tutkimuksissa löytyy ongelman syy ja toivut hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin blogissasi lukemassa sinun kesästäsi. Vähän samalla lailla meillä kummallakin on mennyt, hiljaiselossa. Eiköhän mennä reippaasti eteenpäin, lippu korkealle!

      Poista
  12. Toivotan sinulle oikein hyvää syksyä ja leppoisia kuvaushetkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos sinulle! Luotan elämään ja menen rohkeasti eteenpäin.

      Poista
  13. Toivottavasti huimaukselle löytyy syy ja sellainen hoidettavissa oleva. Huimaus vaikeuttaa elämää monella tavalla, kun liikkuminen tuntuu epävarmalta. Tsemppiä arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huimays on ikävä seuralainen. Olo on kaikki aikaa hutera. Eiköhän syy ja parannus löydy. Kiitos sinulle tsempistä!

      Poista
  14. No eka kertaa kuulen tällaisesta käytännöstä. No ehkä tämän päivän yhteiskunta on niin väkivaltainen että tällaiset tavat on otettu käytäntöön. Ihanaa että olet kuitenkin toipunut. Minullakin oli jossain vaiheessa huimausta ja sitä tutkittiin paljon mutta mitään ei löytynyt. Oletko mukana Pihan vuosi siemenkirjeessä sinulla kun on niin paljon vaikka mitä perennaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole kuullut minäkään, mutta ymmärrän kyllä syyt asioiden tsekkaamiseen. Hyvä, että tällainen seuranta perheväkivallan tutkimiseksi on järjestetty.
      Olen varautunut, ettei huimauksen syytä löydetä. Toivottavasti kuitenkin löydetään.
      Kävin kommentoimassa siemenkirjepostaustasi. Kiitos muistutuksesta.

      Poista
  15. No varmasti järkytti kun selvisi, miltä taholta puhelu tulee. Hienoa, että varmistavat kuitenkin ja hyvä, että asian tutkinta loppui lyhyeen. Kesäsi on kyllä ollut melkoinen. Sateet todella ovat kiva juttu, jännä että niin tavallisesta asiasta saa tänä vuonna erityisen suurta iloa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ensijärkytyksen jälkeen ymmärsin ja hyväksyin poliisin puhelun. Mielenkiintoista tietää, että taustallamme asiat kulkevat.
      Harvoin sade on tuottanut niin suurta iloa, kuin nyt. Toivottavasti muistan tämän kesän ja kasvien kärsimyksen tulevina kesinä.

      Poista
  16. Kerran on olleet poliisit ovella, mutta etsivät silloisen talon edellistä omistajaa. Muistan kyllä tunteen, kun kaksi kaapin kokoista poliisia oli ovella tivaten missä talon isäntä on... Ja minä asuin yksin tuota vasta ostamaani taloa. Ilmoitin olevani talon isäntä, jotta saapi puhutella :D

    Toivotan lämpimästi vakaata toipumista, ja huimauksen syyn löytämistä. Silloin päästään hoitamaan oikeaa asiaa. Anna aikaa toipumisellesi! Lämpimiä ajatuksia täältä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ihan hyvä, että virkavaltaa yhä kunnioitetaan. Varsinkin, jos ovat kaapin kokoisia. Onneksi ei kovin usein ole tarvinnut ikävissä asioissa poliisin kanssa asioida.

      Ikinä en ole näin "hitaasti" kesääni ottanut. Tällaiselle duracell-pupulle siinä on totinen oppimisen paikka.

      Kiitos sinulle Tita! Sinulla on niin lämmin sydän.

      Poista
  17. Minä pidän hyvänä, että joissain asioissa on tiukat rutiinit, vaikka poliisin puhelu varmasti säikäytti.

    Toivotaan, että tutkimukset tuovat sinulle selitystä nykyisiin oireisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Tässä tilanteessa nuo rutiinit tulivat vain melkoisena yllätyksenä.
      Tutkimukset jatkuvat pian, joten eiköhän tässä eteenpäin päästä.

      Poista
  18. Minulle ihan uutta että lääkärit kartoittavat mahdollista puolisoon kohdistunutta väkivaltaa, lasten kohdalla epäily on herkässä, minua hoitaja kuulusteli aika tiukkaan kun vein lapsen illalla päivystykseen vuosia sitten päähän tulleen haavan takia. Ilmeisesti uskoi minua koska lastensuojeluilmoitusta ei tullut. Olen sitä mieltä että mieluummin tutkitaan turhaan kuin jätetään tutkimatta.
    Sekin on hyvä että huimauksen syy yritetään selvittää, olen kärsinyt hyvälaatuisesta asentohuimauksesta ja se oli aivan kamalaa. meni ohi ihan itsestään mutta en toivo takaisin enää koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätys ja uusi asia tuo oli minullekin. Sen tiedän, että esimerkiksi ajokykyyn lääkärien tulee nykyisin ottaa voimakkaammin kantaa ja ilmoittaa epäilyistään poliisille. Ihan hyvä, että muitakin asioita seurataan ja viedään eteenpäin. Kunhan ne eivät johda ylilyönteihin, kuten lasten suhteen on käynyt.
      Asentohuimaus on inhottavaa. Sitäkin minulla nyt on. Välillä tuntuu, ettei pää tahdo ehtiä laisinkaan liikkeisiin mukaan ja maailma pyörii omaa rataansa. Höntti olohan siitä seuraa. Moiseen haluaa ehdottomasti ratkaisun.

      Poista
  19. No huh, kyllä tuollainen puhelu ensin säikäyttää. Hyvä tietysti että asiat käydään läpi joka kantilta vaikka joskus tuntuu terveydenhuollon puolella että aina ei välitetä.
    Toivottavasti sairauden syy selviää pian, ja voimia sinulle tuon väsymyksen kanssa. Koska olet innokas puutarhaihminen, niin se varmasti auttaa osaltaan toipumaan, kuntoutumaan. Kauniita pihan kukkasia olet taas kuvannut postaukseen! Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle, Between.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totisesti säikähdin. Minulla on hyvät kokemukset julkisen puolen terveydenhoidosta, eikä tämä sitä käsitystä romuta. Päinvastoin. Hyvä, että perheväkivaltaan tartutaan tälläkin tavoin.

      Helteiden mentyä olen vihdoin päässyt vähän puutarhaan ahkeroimaan ja se on kyllä loistavaa terapiaa. Mieli lepää vaikka lapioidessa.

      Mukavaa loppuviikkoa ja elokuun viimeisiä päiviä sinulle!

      Poista
  20. Säikähdys on sanomattakin selvää, kun poliisi ottaa yhteyttä.
    Mutta on hienoa, jos yhteiskuntamme noin huolehtii meitä ja karsii epäilyt todellisista tilanteista. Ihana kuulla, että olosi on kohentunut ja että jatkotutkimukset pääsevät käyntiin. Epävarmuus helpottaa varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. On hyvä, että perheväkivaltaan tartutaan ja sitä tutkitaan. Olen usein harmitellut, kun mielestäni asioita pompotellaan liikaakin taholta toiselle ilman, että kukaan tarttuu niihin vakavasti. Tämä oli siinä mielessä positiivinen ilmiö.

      Minulla on ollut hyvät kokemukset julkisen puolen terveydenhoidosta ja jatko kyllä näyttää tätä käsitystä vahvistavan. Koen olevani hyvissä käsissä.

      Poista
  21. Taatusti säikäytti. Toivottavasti pyörrytykseen löytyy hoidettavissa oleva syy. Tsemppiä ja voimia jatkotutkimuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Syksyksi on runsaasti aikataulutettua ohjelmaa, joten ihan en ehdi kaikkea vapaa-aikaani puutarhassa möyriä.

      Poista
  22. No on tuossa ollut kestämistä jo ilman poliisiakin. Tosin työtään hän vain tekee ja sinä tiedät, että poliisia ei nyt tosiaan tarvita. Kiva, että pääset tutkimuksiin. Iloisen mielen säilyttäminen ei ole aina niin helppoa. Sinulla on oikeus haurauteen, vahvuus palaa myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Yhtään en poliisia moiti, enkä lääkäriäkään. Työtään tekivät ja hyvä, että näin tartutaan mahdolliseen perheväkivaltaan.
      Tutkimus- ja hoitoputki lähti ihan automaattisesti rullaamaan tapaturmasta, eikä minun ole tarvinnut mitään sen enempää vaatia tai pyytää. Tuntuu turvalliselta.

      Poista
  23. On se varmasti säikäyttäny, kun poliisi soittaa. Oon sitä mieltä, jotta hyvä kun poissuljetaan tietyt assiit ja kartotetaan tapahtuma. Vaikka se mielpahoo aiheuttaakin toisaalta. Varmaan kaikenlaiset tapahtumat mitä lehistä on luvettu, on suanu viranomaiset toimimaan yhessä. Hyvä kun huolta pietään. Toivottavasti suavat seleville mistä huimaus johtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poliisin soitto säikäytti, mutta mielipahaa se ei aiheuttanut. Ymmärrän ja hyväksyn täysin, että eri tahot tekevät yhteistyötä perheväkivallan selvittämiseksi.
      Sen verran runsaasti on tutkimuksia tulossa, että eiköhän sieltä joku syy selviä. Niin toivon.

      Poista
  24. Kyllähän se hätkäyttää, kun poliisi soittaa tai on ovella. Tulee mieleen että onko jollekin läheiselle jotain sattunut.
    Toivottavasti selviää huimauksen aiheuttaja, sille on varmasti monenlaista aiheuttajaa. Ja toivottavasti saat siihen apua.
    Autottomuus on kyllä tullut tutuksi, kun ei ole enää ajajaa. Monesta käyntipaikasta on pitänyt luopua, mut ei voi mitään.
    On sulla ainakin kauniita kukkia, mitä ihailla! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se ensimmäinen ajatus olikin, että mitä kauheaa on tapahtunut. Ihan oli poliisi tärkeällä asialla liikkeellä ja nyt se on hoidettu.
      Varmaan autottomuuteenkin tottuu, mutta moni asia menee uusiksi. Jos menetän ajolupani pitkäksi aikaa tai lopullisesti, on pakko ryhtyä miettimään asumispaikkaa. Täällä se voi käydä turhan hankalaksi.
      Kiitos tsempeistä, Emilie!

      Poista
  25. Ihan mukavaa tavallaan, että poliisi otti yhteyttä, vaikka tietysti se tuntuu varmaan hassulta, kun kysellään jonkun täysin väkivallattoman henkilön mahdollisesta väkivaltaisuudesta. En olisi odottanut, että yhteiskunta kantaa huolta asiasta noin paljon! On myös tosi hyvä, että pääset kaikkiin tutkimuksiin ja hoito jatkuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri tai poliisi kumpikaan eivät tienneet, ettei Ukkokulta ole väkivaltainen tai etten todellakaan ollut saanut päävammaani jonkun toisen aiheuttamana. Alkuunhan läåkärillä oli vain minun kertomukseni ja omat tutkimustuloksensa. Kyse olisi hyvinkin voinut olla perheväkivallasta. Kyllä tämä episodi oli kaikkinensa positiivinen viesti siitä, että asioita tutkitaan ja hoidetaan. En ollut väkivallan uhri, mutta moni muu varmasti on.

      Olen tähän saakka saanut erittäin hyvää hoitoa ja onnekseni se näyttää jatkuvan.

      Poista
  26. Lääkäreillä on tiukka ilmoitusvelvollisuus tapauksista, joihin voisi onnettomuuden asemasta olla syynä väkivalta. Suomen laki ja esim. Euroopan ihmisoikeussopimus puolestaan on hyvin tarkka siitä, ettei ketään aseteta syyttä epäilynalaiseksi. Esitutkinta- ja pakkokeinolaissa on tutkinnasta hyvin tiukat määräykset sekä uhrin että mahdollisen epäillyn suojelemiseksi. Eli käytännössö poliisi vain selvitti, mitä oli tapahtunut. Miehesi ei vielä ollut missään nimessä epäilyksenalainen.

    Toivottavasti huimauksen syy selviää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Arvelin, että noin asiat tapahtumien taustalla kulkevat. Hyvä niin. Omalle kohdalle sattuessa poliisin yhteydenotto kuitenkin yllätti, kun en missään vaiheessa osannut ajatella kenenkään edes epäilevän kyseessä olleen väkivalta. Eihän tällaisista asioista tavalliset ihmiset tiedä, elleivät niihin omakohtaisesti ole törmänneet. Positiivista, että eri tahot tekevät yhteistyötä.

      Poista
  27. Olipa ikävä yllätys, vaikka tavallaan hyvä että noita tarkistellaan. Inhottava tuo hajuaistin menetys. Jää varmaankin monet herkut syömättä. Toivataan että se vielä ajan kanssa korjaantuisi. Hyvä myös, että huimauksien syytä tutkitaan. Pidän peukkuja että syy ja parannus löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että perheväkivaltaa tutkitaan ja otetaan tosissaan tälläkin tavoin. Toki vähän pelästyin, mutta pelästyi meni ohi asian selvittyä.
      Hajuaistin puuttuminen vaikuttaa merkittävästi ruokahaluun. Toivottavasti se palautuu. Kiitos peukutuksesta, se on kyllä tervetullutta.

      Poista
  28. No kyllä mäkin olisin yllättynyt moisesta soitosta.
    Hyvä että asiaa hoidetaa, jos sellainen olisi tapahtunut, mutta sinun kohdallasi ei. Siten on vähän inhottava toi poliisin kuulustelu.
    Hyvä että voit jo paremmin, edelleen toipumista sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä vähän mietin, että olisiko perheväkivalta tullut esiin poliisin haastatellessa puhelimessa. Useinhan pahoinpidelty puoliso viimeiseen saakka kieltää tulleensa hakatuksi. Poliisina minä olisin halunnut tavata molemmat puolisot henkilökohtaisesti. Mutta ehkä siihen ei tässä tapauksessa ollut edes riittävästi perusteita. Tiedä häntä.
      Voin jo paljon paremmin, vaikka pään kolautuksen tiimoilta hässäkkä edelleen jatkuukin.

      Poista
  29. Toivottavasti syy huimaukselle selviää syksyn aikana tehtävissä tutkimuksissa. Toivotan paljon valoisaa mieltä ja tsemppiä sinulle.
    Poliisin soitto varmaan hämmästytti. Hyvä tietenkin toisaalta, että tutkitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon ja uskon jotain selityksiä löytyvän. Monet oireeni ovat tyypillisiä saamalleni vammalle. Aika ja paraneminen helpottavat.
      Minustakin on hyvä, että perheväkivaltaan tartutaan monin eri tavoin. Yllättävä poliisin puhelu vain aiheutti pelästyksen.

      Poista
  30. Voi että! Hyvä että puututaan, joskus tilanteet tuntuvat vain hulluilta ja pelottavilta! Toivottavasti syksyllä löytyy syy kaikelle. Tsemppiä edelleen toipumiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hyvä, että asioihin puututaan ja ne selvitetään. Polisiin soittaessa ensimmäisenä vain nousee ajatus, mitä on sattunut ja kenelle. Asiat onneksi selvisivät ja kaikki on hyvin.
      Kiitos, toipuminen on hyvässä vauhdissa ja eiköhän nekin asiat tässä syksyn aikana selkene.

      Poista
  31. Varmasti tosiaan säikäytti ensin! Hyvä, että jatkotutkimuksia on tulossa. Toivottavasti syy huimauskohtaukselle löytyisi. Tsemppiä tutkimuksiin ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähäiset kontaktit poliisiin ovat liittyneet onnettomuuksiin, joten sepä poliisin soittaessa ensimmäisenä tuli mieleen ja pelästytti. Asia on onneksi selvinnyt ja ihan hyvin päin.
      Kiitos tsempistä. Eiköhän tilanne selkene syksyn aikana.

      Poista
  32. Erikoista, että poliisi soitti ja voin vain kuvitella, miten tuollainen soitto yllättää. Itse jostain syystä hermostun aina, kun virkavaltaa on lähettyvillä (mikähän auktoriteetin pelko lienee kyseessä :D), joten en tiedä olisinko pystynyt rauhallisesti vastaamaan kysymyksiin.
    Tietysti se on pelkästään hyvä asia, että selvittävät - toivottavasti tällä menettelyllä saadaan kotiväkivaltatilanteita ratkeamaan.
    Harmillista, että joudut kärsimään tapaturman jälkioireista. Onko tietoa, helpottuvatko oireet vielä ajan kanssa vai pystyykö sitä edes ennustamaan? Toivottavasti myös huimauksen syy saadaan pian selville, odotus ja epätietoisuus on epämiellyttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin poliisin soitto tuntui erikoiselta ja pelästyin ihan kunnolla. Sittemmin on käynyt selville, että vähänkin epäselvissä tapaturmissa lääkärit tekevät siitä poliisille ilmoituksen. Minä menin ambulanssilla yksin päivystykseen, sillä ambulanssikuskit sanoivat miehelle, että päivystyksessä on ruuhkaa, eikä sinne kannata omaisen yötä vasten tulla. Ei siellä kyllä mitään ruuhkaa sitten ollutkaan ja tutkimukseni etenivät nopeasti. Mielestäni pystyin ihan selkeästi tapaturman selittämään, mutta toki minulla oli ja on edelleenkin aukko muistissa. Ja mieshän ei ollut tapahtumahetkellä edes sisällä, mutta se jäi ehkä lääkäriltä haastattelussani huomaamatta.
      Minun tapauksessani oireet helpottavat, joskin aikaa siihen kannattaa varata jopa kaksi vuotta. Joillekin oireet jäävät pysyviksi.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!