perjantai 9. marraskuuta 2018

Ideaköyhyyttä kera kissojen

Koristeomenapuu - Malus 'Musta Rudolf'

Tyhjä pää ja menoja täyteen ahdettu kalenteri on yhdistelmä, joka tyrehdyttää postausideat.  Aika hyvin ajanpuute ja väsymys vähentää myös blogien lukemista ja kommentoimista. Väliaikaista sekin, onneksi.

Loki ja Nemo

Kun  edelliseen liittää kahden villin kissaotuksen pitkän hoitorupeaman, ei ideoita muhi senkään vertaa. Luin lehdestä unta parantavia vinkkejä. Yksi niistä kehotti varmistamaan, ettei lemmikkien äänet pääse häiritsemään yöunta. Kuonokoppako kissoille pitäisi laittaa? Ja kaikki kahdeksan jalkaa sitoa, etteivät innostuisi leikkimään ratsuväkeä olohuoneessa pimeimpinä yön tunteina? Entä miten estää adhd-kissaa kävelemästä uneen vaipuneen hoitajansa päällä? Mihin laittaa yöksi kissa, joka osaa avata ovia? Ja jolleivat ovet millään keinolla aukene, ainahan niitä voi rynkyttää, kunnes meluun kyllästynyt ihminen avaa.
Käytettäköön tämä marraskuinen harmaus ja ideaköyhyys sielun ja kropan lepuuttamiseen. Tiedän kyllä olevani elossa, sillä yhtenä päivänä huomasin miettiväni, mitä tomaattilajikkeita alkuvuodesta kylvän. Mietintä ei johtanut mihinkään. Vielä. Vaan lupaavalta tuollainen mietintähetki tuntui.

Mukavaa viikonloppua ja isille hyvää isänpäivää!

PS.Kahdesta kissasta lähtee niin paljon karvaa, että kaikki kissojen suosikkipaikat on nyt peitelty torkkupeitoin. Kevyt torkkupeitto on helpompi laittaa pesukoneeseen, kuin kokonainen sohva.

 

47 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Veikeitä ja välillä raivostuttavia vintiöitä.

   Poista
 2. Kyllä tiedossa on tuo kissojen yöelämä, no yöllähän kissat kai virkeimmillään onkin,saalistajia kun ovat. Minulla ei olekkaan ollut enää kissoja moneen vuoteen eikä koiraakaan reiluun vuoteen. Vaikka rakastan eläimiä ja koko aikuisikäni meillä on ollut kissoja,koiria jyrsijöitä ja lintuja niin nautin nykyelämästä kun ei ole karvoja jokapaikassa, pissalänttejä eikä oksennuksia niin että aikansa kutakin. Hyvää viikonvaihdetta ja Isäinpäivää sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ehtinyt Juuson heinäkuisen poismenon jälkeen tottua karvattomuuteen ja reiluun tuulettamiseen. Nyt pitää imurilla jynssätä sohvia karvoista ja varoa tuulettamasta, ettei hoitokissa tai parikin livahda avoimesta ikkunasta karkuun. Niin ihania kuin eläimet ovatkin, on myös eläimetön elämä aika leppoisaa.
   Hyvää viikonloppua ja isänpäivää sinulle!

   Poista
 3. Ideaköyhyys vaivaa täälläkin ja siihen päälle vielä jonkinlainen marrasväsymys:)
  Kuvissa poseeraa niin leppoisan näköiset kisut:)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuillasta kissat hetkeksi rauhoittuvat, jotta jaksavat taas yösydännä laukata ympäri huushollia.
   Puutarhasta ei nyt oikein juttua saa väännettyä ja kuvaaminenkin on minimissään. Johtunee harmaudesta ja pimeydestä.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Luovuus vaatii aina lepotaukoja ja pään on hyvä lyödä välillä tyhjää.
  Kiire on kurjempi seuralainen, se vie todellakin kaikki luovuus- ja muutkin voimat.
  Nauti hoitokissoista ja hämäränhyssystä, kyllä ne tomaattisuunnitelmat ja muut ideat siitä selkiytyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisin kovasti kirjoittaa, mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Ehkä kohta keksin juttua pimeydestä, jos mikään muu idea ei muhi.
   On tämä syksyinen harmaus sinänsä ihan hyvää aikaa ladata akkuja. Kynttilän valossa ja kirja nenän alla se sujuu.
   Itseäni huvitti tomaattiasioiden tupsahtaminen ajatuksiin. Se tuntui hyvin positiiviselta.
   Mukavaa isänpäiväviikonloppua!

   Poista
 5. Kuulostipa niin tutulta! Ja vielä kun kaksi kissaa elää yöelämää, molemmilla on ihan eri tavat. Tuo rynkytys ottaa joskus niin hermoon! Joskus kun kissat ovat anopilla meidän matkojen ajan, sielläkin on koko huusholli vuorattu peitoilla.
  Mutta silti ne ovat niin tärkeitä!
  Onneksi on tällainen hitaampikin kausi, ennen joulutohinaa! Mukavaa hämäränhyssyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin 17 vuoden aikana tottua oman kissan temppuihin. Ja loppuvuosinaan Juuso oli hyvin rauhallinen kaveri. Ehkä siksi tuntuu oudolta elää kahden ikiteinin kanssa. Mutta toki nämä veljekset osaavat olla ihania ja hellyttäviä.
   Kyllä tämä hämäränhyssy ihan hyvää tekee niin sielulle kuin kropallekin.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Kissat taitavat olla ennemminkin yöeläjiä. Koira nukkuu hyvin (sängyssä) koko yön eikä juuri häiritse.Tuollainen koristeomenapuu on tässä yhdessä naapurissa. Se on kaikessa karuudessaan aika kivan näköinen, kuten sinunkin kuvasi osoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat yöeläjiä. Tosin niissäkin on luonne-eroja ja ikä rauhoittaa vilkastakin kissaa. Meidän Juuso oli viimeisinä vuosinaan raskasuninen ja rauhallinen. Siksi elo näiden hoitokissojen kanssa tuntuu nyt villiltä.
   Koristeomena Musta Rudolf on nätti myös lehtevänä ja keväällä kukkiessaan.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 7. Kuuma kesä on tainnut jähmettää yhden jos toisenkin kirjoittajan vireen! Olet näköjään vaihtanut Rikkaruohoelämän Kissatarkkailuelämään, vaihtelua harmaaseen syksyyn, vai mitä!? Taas ihailen näitä täydellisiä kuviasi, niin kasveista kuin kissoistakin. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on taitanut tapahtua. Syksyinen elämä on vaihtunut rikkaruohoista suoraan karvaisiin veljeksiin. Onneksi tilapäisesti. Huonojen yöunien ja irtokarvamassan lisäksi kissat tuottavat myös paljon iloa ja naurunpyrskähdyksiä.
   Kiitos AnneliPunneli! Tuntuu hyvältä, kun joku kehuu. Itsetuntoni ei ole niitä parhaimpia.
   Viikonlopusta on tulossa ihan rento. Samanlaista toivotan sinulle!

   Poista
 8. Toivottavasti saat rentoutua viikonloppuna ja kisulit kehräävät lempeästi kainalossa.
  Marraskuun pimeys vie monesti inspiraation, mutta onneksi valoa ja tunnelmaa riittää kynttiläilloissa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna, takuuvarmasti kainalossani on kaksi kattia. Toinen paikallaan ja toinen jatkuvasti temppuillen.
   Ideaköyhyys koskee nyt lähinnä puutarhajuttuja, mikä näin marraskuussa on ihan luonnollista. Kynttilänvalosta nautin paljon.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 9. Anteeksi mutta minua vähän hymyilytti. Toivottavasti eivät keksi vielä ihan heti konetta mihin voi laittaa koko sohvan 😀 Hyvää viikonloppua sinne .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa hymyillä ja nauraakin ihan vapaasti. Hymy huulillani postaustakin tein. Välillä nostin toisen kissan pois näppikseltä ja jatkoin taas kirjoittamista, karvoja naamalta pyyhkien.
   Enpä kaipaa sohvanmentävää pesukonetta. Koitan nyt suojella runsaan vuoden vanhoja sohviamme kissankarvoilta.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 10. Ihanaa, että sinulla on kissaseuraa, vaikka yöunia ne eivät tosiaankaan paranna. Joskus tulee sellainen yö, että on rauhallista (tai ainakin että tulee nukuttua yhtenäisesti) illasta aamuun, mutta harvoin. Kun on valinnut kämppiksiksi yöeläjiä, niin ei kai muuta voi kuin alistua kohtaloonsa :-D
  Nyt on puutarhablogin puolesta ainakin sellainen sisällön puute, että kuvia ei tule otettua. On niin hämärää ja kuvaukselliset puutarhan kohteet vähissä, eikä sisälläkään kunnon kuvia oikein tahdo saada. Kuvasin toissapäivänä kaiken kauniin, jota pihalla on, ja ne kuvat riittivät tekemään yhden postauksen, ja siinä se sitten olikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pejantaivastainen yö oli siitä kummallinen, ettei kumpikaan katti tullut minua herättämään. Kukaan ei siis kävellyt rintakehäni päällä eikä tunkenut viiksikarvojaan silmiini. Onhan ne Nemon pusut aika hellyttäviä, ei siitä mihinkään pääse.

   Ei niitä vettä tippuvia paljaita oksia jaksa loputtomiin kuvata. Pihakierroksilla ei mitään uutta löydä. Aamulla keskityin tuijottamaan multaa sillä ajatuksella, että sieltä saattaisi talventähden piippo esiin putkahtaa. Ei auttanut tuijotuksen voima. Pitänee jatkaa katseen kehittämistä. Keväällä saattaa jo onnistua. Siihen saakka voi selailla menneiden kesien kuvia.

   Leppoisaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 11. Ideapula kyllä vaivaa, ja valokuviakaan ei tule otettua. Oispa edes tuollasia "hoitolapsia" rasavilleja. Tänäänkin otin kävelylle kameran mukaan, mutta ei tullut yhtään kuvaa.
  Vaikka toisaalta on ihana nukkua yöt, jos vaan saa nukkua, ja herätä aamulla, kun yö on taas mennyt. Välillä kun valvottaakin, joko ulkopuoliset syyt (kerrostalo) tai sitten herää vaan, eikä nukuta.
  Mutta jos nämä harmaat päivätkin on hyvä levätä ja kerätä voimia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista kuulla, että joku muukin tekee kävelyreissuja kameran kanssa kuvaamatta mitään. Niin kävi minullekin pari päivää sitten. Ei ainuttakaan kuvaa. Toisaalta kiva on kävellessä katsella maailmaa ihan suoraan, ilman objektiivia siinä välissä.

   Yöllä tahaton herääminen harmittaa, mutta aamulla se on jo mennyttä. Ilman muuta harmaat päivät kannattaa käyttää lepäämiseen ja voimien keräämiseen.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 12. Ideat täällä minulla on todella kortilla ja tosiaan kaiken suhteen.
  Harmaata ja ankeaa ulkona, tosin sitä se tahtoo olla myös täällä sisälläkin. Oletkohan sinä toimen naisena liian vaativa oman itsesi suhteen! Ihanat karvakorvat saisivat ottaa oppia meidän kissoista, ne kun nukkuvat koko pitkän yön ihan hissukseen ja yleensä näin pimeään aikaan Maija-kissa on se joka meillä aamulla herää viimeisenä, tyytyväisenä venytellen ja jokunen haukotuskin siinä vielä sivussa saattaa tulla.
  Toki kokemusta on myös rämpyttelystä.....😺
  Hyvää viikonloppua sinne teille! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molley, olet oikeassa, minä olen liian vaativa itseni suhteen. Nyt ja aina yritän siitä pois opiskella. Kissat, lainakissatkin, ovat siinä hyviä opettajia. Niiden tapa rentoutua ja nauttia on esimerkillistä. Kyllä meillä on naurua ja iloa näistä kissoista riittänyt. Ja hellyyttä on jaettu puolin ja toisin.
   Juusokin oli koko elämänsä aika rauhallinen kissa ja vanhemmiten eritoten. Luultavasti sen tavat ovat vielä niin tuoreessa muistissa, että tuntuu oudolta seurata täysin eri tavoin toimivia kissoja.
   Ovien rämpyttely kertoo kissojen sinnikkyydestä. Jos ne silmänlumeeksi hetkeksi lopettavatkin, sama räminä alkaa pian uudelleen. Kunnes ovi on auennut. Sitten ovi ei kiinnosta enää yhtään.
   Mukavaa isänpäiväviikonloppua sinulle!

   Poista
 13. Jonkinlaista ideapulaa meinaa olla täälläkin. Tai siis lähinnä siltä kannalta, kun puutarhassa ei vain tapahdu mitään muutoksia, joista saisi postauksen puolikastakaan aikaiseksi. Kaikki on koko ajan vain sitä samaa tasaisen harmaata mössöä ja lehdettömiä kasveja. Maa on liian märkää mihinkään kaiveluhommiin, eikä niitä toisaalta enää huvittaisi tehdäkään. Puolivalmiita postauksia on kyllä vaikka millä mitalla, mutta pitää vähän säästellä pitkän talvenkin varalle niitä :D Suloiset kissakaverit, mutta ovatpas saman näköisiä keskenään! Kuinka erotat ne toisistaan? Kissoista ei päivällä uskoisi, että osaavat pitää niin hirveää mekkalaa öisin. Sukulaisissa käydessä olen herännyt monestikin siihen, että ihan kuin naapurihuoneessa joku heittäisi kerralla kourallisen pieniä superpalloja pomppimaan ympäri huonetta :D Kaksi kissaa on heilläkin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa on märkää ja ilma myös. Vaikka ei suoranaisesti sada, sumuinen ilma kostuttaa vaatteet ja työvälineet. Nyt voisi hyvin vielä vaikka kantata istutusalueita, mutta kuraisuuden vuoksi ei ole tullut tehtyä.
   Mukavaa, että sinulla on vielä postauksia varastossa. Olet kiitettävän tuottelias ja postauksissasi on aina selkeää asiaa. Tulee luettua alusta loppuun ja ajatuksen kanssa.

   Totta, hämmästyttävän paljon melua kissoista syntyy, kun sille päälle sattuvat. Päivällä kaksi kissaa saattaa äänettömästi ilmestyä viereen, mutta yöllä ne laukkaavat äänekkäästi kuin ratsuväki konsanaan. Pyrin piilottamaan kaikki leikkihiiret ja lankapallot yöksi, mutta aina ne keksivät jotain lattialla kolisevaa.

   Mukavaa isänpäiväviikonloppua!

   Poista
 14. Tämä viheliäisen harmaa, kylmä ja kostea marraskuu on tarkoitettu sisäänpäin kääntymiseen, lepoon ja jouten oloon. Koska ei vain huvita. Eikä tarvi. Ihan pakko on vetää vähän henkeä ja huilata vain. Joulu virittelee sitten vähän vipinää, ja vuoden vaihteen jälkeen lisääntyvä valo virittää kasvit ja niiden hoitajat taas tuttuun iskuun. Mutta annetaan marraskuulle se mikä sille kuuluu. Harmaus ja tyhjyys ajatuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn ja tekemisen kautta kunnian ja maininnan ansaitsevan kansalaisen on vaikea taipua jouten oloon, mutta kieltämättä sitä kannattaa tavoitella. Alituiset sateet sumuisesta tihkusta kaatosateeseen helpottavat päätöksentekoa ja niinpä aion tehdä kaikkeni salliakseni itselleni sohvanurkkasessioni kirjan ja kutimien sekä kissanrapsuttelun kera.
   Mukavaa isänpäivää sinulle!

   Poista
 15. Aikamoisia viiksiveijareita sinulla hoidossa! Onneksi lemmikkien touhuja seuratessa välillä myös suupielet kääntyvät hymyyn, kun toisinaan eläinten touhotukset ovat aika hassuja. Tietysti jos kaikki härdelli sijoittuu yöaikaan, voi se tosiaan verottaa omia unia. Tsemppiä tuleviin öihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, sillä varsinaisia viiksiveijareita nämä veljekset ovat. Enemmän pojat iloa ja hymynkaretta elämään tuovat, kuin öisiä kiukunpurkauksia. Ja kun koko härdelli on vain tilapäistä, sen kestää hyvin.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita!

   Poista
 16. Suloisen näköiset kissat kuitenkin. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kissaveljekset ovat suloisia ja iloa tuovia.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita!

   Poista
 17. Postaamisen vähyyttä ja marraskuun pimeän väsymystä löytyy täältäkin suunnalta. Kun päivät menee töissä, ei pimeässä sumussa ole mitään kuvattavaa. Mutta ehkäpä tämä tästä... täältä puuttuu vielä kissatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä voisin lainata sinulle pariksi päiväksi kissaterapiaa...en sittenkään. Pojat ovat välillä rasittavia, mutta se kuuluu elämään.
   Kuvaaminen on jäänyt kovin vähiin pimeyden ja ideaköyhyyden vuoksi. Tiedän sen olevan väliaikaista, joten mitäpä sitäkään murehtimaan.
   Hyvää isänpäiväviikonloppua sinulle!

   Poista
 18. On niin komeat kissakaverit kaikesta huolimatta. Meidän kissa on heti valppaana, jos on puhtaita vaatteita, joiden päälle mennä pudottelemaan karvoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaat vaatteet ovat meilläkin oikea kissamagneetti. Ei parane jättää vaatekaappien ovia auki. Pian hyllyillä lymyillee yksi jos toinenkin kissa...karvoineen.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita!

   Poista
 19. Voihan kissanviikset! Pikkasen, anteeksi, nauratti, kun tiedän kuinka mahdottoman töminän pehmeätassuiset kissat voivat aikaansaada, siinä tosiaan yöuni häiriintyy. Kohti joulua ja kevättä, isänpäivän kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa vapaasti nauraa, enemmänkin. Niin minäkin teen niitä muutamia yön pimeyden hetkiä lukuunottamatta. Voisi hyvinkin kuvitella, ettei pehmoisista kissantassuista suuria ääniä synny, vaan ihan tulee lännenleffojen ratsuväki mieleen, kun kaksi kissaa harrastaa peräkkäinjuoksua pitkin huushollia.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita teille!

   Poista
 20. Aiheet kirjottamiseen puutarhasta on vähentyny , kun kasvitkin on vaipumassa leppoon. En ahistu syksystä. Harrastukset on ajatuksissa enempi.
  Somasti kissat pötköttää rinnakkain. Harmi kun yöllä intoutuut hippasille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mätänevistä lehdistä ja törröttävistä korsista on vaikea raikkaita puutarhajuttuja kehittää, joten antaudutaan suosiolla marraskuiseen mielen lataukseen. Onneksi on muita harrastuksia ja kirjoja kasapäin.
   Kissaveljekset ovat etupäässä hellyttävän ihania. Muutama yökin on nyt mennyt rauhaisissa merkeissä.
   Hyvää isänpäiväsunnuntaita sinulle!

   Poista
 21. Tämä taitaa olla useammalle bloggarille (varsinkin puutarhabloggaajalle) sitä vuoden ankeinta aikaa ja ideat toisiaan vähissä. Kissat osaavat joskus olla hieman hankalia palveltavia :-)) vaikka muuten niin kivoja kavereita. Rennon näköiset kissakaverit teillä siellä. Mukavaa viikonloppua. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha-aiheet ovat tosiaan aika vähissä. Ihan hyvä välillä pysähtyä lataamaan akkujaan ja kenties siellä pään tyhjyydessä jokin puutarha-asiakin alkaa muhimaan.
   Kissat ovat itsepäisyydessäänkin ihania kavereita. Nyt on muutama yö mennyt rauhallisissa merkeissä.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita sinulle!

   Poista
 22. Harmaus vie veronsa. Välillä on hyvä vain olla. Väkisellä keksiminen ei ole mukavaa ja miksi ottaa siitä siis stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkisin ei kannata mitään keksiä, siitä jää sielu uupumaan. En aio ottaa harmaudesta ja ideaköyhyydestä stressiä. Kirjoja ja kutomista riittää. Ehkä tässä pysähtyneisyyden tilassa syntyy uusia ideoita.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita!

   Poista
 23. Ihanat kissat teillä.
  Välillä on hyvä ottaa vähän paussia.
  Hyvää Isänpäivän viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kissaveljekset ovat hauskoja veijareita. Saamme taas levätä riittämiin, kun kissat menevät omaan kotiinsa.
   Tällainen marraskuinen harmaus on oivallista lepoaikaa. Ehtiihän sitä taas mullassa möyriä koko seuraavan kasvukauden.
   Mukavaa isänpäiväsunnuntaita!

   Poista
 24. Yöllisistä leikkisessioista huolimatta kissavieraat ovat varmaan harmaiden marraskuisten päivien piristys.
  Mukavaa isäinpäivänillan jatkoa.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!