torstai 24. joulukuuta 2020

Terassiasetelma ja neulekranssi

 

Jouluun kuuluu hyvä mieli ja ilon tuottaminen. Naapurin Marit on todella taitava tekemään pienestäkin asiasta ison ilon. Hän on erityisen taitava poimimaan ihmisten puheista ja tekemisistä yksityiskohtia, joista sitten rakentaa niin nimipäivä- kuin muitakin kivoja muistamisia.

Sammalta hankin ehkä vielä mullan pintaa verhoamaan.


Pari päivää sitten Marit toi meille oman joulupakettinsa ja -kukkansa. Hän oli ostanut minulle jouluruusun ja punaisia tulppaaneja sipuleineen. Olin juuri lukenut Mama's Garden -blogin Minnan postauksen ihastuttavan jouluisista terassi-istutuksista. Ilmeisesti Marit lukee myös ajatuksia, sillä tuomisillaan hän soi minullekin mahdollisuuden luoda mieleinen asetelma.


Istutin jouluruusut ja tulppaanit isoon muoviruukkuun, jonka sijoitin sisäänkäynnin terassille. Ruukku on metallitelineessä, ei siis aivan lattiatasolla. Talon toisella puolella olisi ehkä ollut enemmän tilaa niin terassilla kuin pergolassakin, mutta emme me siellä tällaiseen pimeään aikaan oleskele tai edes kulje. Sisäänkäynnissä voin ihastella ja hoitaa istutuksia. Siinä ne ovat myös kaikkien kotiimme tulevien nähtävissä.

Viime päivinä lämpötila on ollut yötäpäivää +4-5 asteessa, joten sen enempää jouluruusulla kuin tulppaaneillakaan ei ole hätää. Seuraan lämpötilaa ja jos mennään reilusti pakkasen puolelle, nostan ruukun lämmittämättömään autotalliin. Toivottavasti saan jouluruusun pysymään hengissä kevääseen. Mikäli leuto sää jatkuu reilusti joulun yli, saatan siirtää jouluruusun maahan.


Tarkoitukseni oli kutoa pitkästä aikaa sukat ihan itselle. Vaan kuinkas taas kävikään? Ihastuin Ruusu-unelmia ja villasukkia -blogin hienoihin neulekransseihin. Sattumoisin työhuoneen hyllyssä oli yksi  25-senttinen ja kaksi 20-senttistä styrox-rengasta. Ensin kudoin "villatakin" isolle renkaalle luonnonvalkoisesta Isoveli-langasta. Onnistui täydellisesti, joten siitä vain ohjetta muokkaamaan, jotta sain sopivat "villatakit" myös pienemmille renkaille. Käytin toiseen harmaata Isoveli-lankaa ja toiseen valkoista Hile-lankaa, jossa on hieman kimalletta mukana. Somistin kranssit nauhoilla.

Näiden kranssien tekeminen on mukavaa ja lopputulos kiva. Ruokakaupassa käydessä pitikin sitten poiketa Tokmannille hakemaan lisää styrox-renkaita. Isoja oli vain yksi, joten ilman muuta ostin sen ja kumppaniksi kahden pienemmän renkaan paketin.

 
Ei kahta ilman kolmatta eli kehutaan saman tien vielä Navettapiian Puuhamaa -blogista löytämääni vinkkiä. Navettapiika oli koristellut oman huonekuusensa valosarjalla ja punaisilla palloilla. Postausta lukiessani muistin, että minullakin on tallessa ohut ja kevyt valosarja, josta saisin mainion koristuksen omaan huonekuuseeni. Ehkä ripustan oksille vielä pari pikkuista punaista palloa. Muuta joulukuusta meillä ei tänä vuonna olekaan.

Joulu onkin tässä ja nyt. Joulutoivotukseni olen jo teille lukijoilleni esittänyt, mutta mikä estää toistamisen eli

Hyvää Joulua kaikille!


32 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aatto on jo vietetty, vaan joulupa jatkuu yhä. Leppoisia joulunpyhiä sinulle!

      Poista
  2. Hyvää ja Rauhallista Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Jatketaan joulunviettoa rauhalliseen tyyliin.

      Poista
  3. Söpöjä kransseja, pitää laittaa muistiin:) Rauhallista joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!
      Kranssit ovat helppoja ja nopeita tehdä. Kannattaa kokeilla.

      Poista
  4. Varmasti jouluruusu seleviää maahan asti, ennemmi tai myähemmi. Kivat nua neulekranssit. Kestäävät aikaa. Eihän sitä muuta kuusta kaipaakkaa, ku o huanekuusi :) Hyvää joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos valaistusta huonekuusivinkistä. Se on hoitanut joulukuusen virkaa erinomaisesti ja kauniisti.
      Leppoisia joulunpyhiä sinulle!

      Poista
  5. Happy Christmas 🎄 and a Happy New Year full of health, joy and love.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank You Maria. Happy Christhmas and Happy New Year you too.

      Poista
  6. Mikähän siinä onkin, että aina kun löytyy kiva käsityöjuttu, sitä pitää tehdä monta 😊
    Ihmeellistä että kukkia voi pitää ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Hiukan jo huvittaa, kun kuuden neulekranssin jälkeen mietin, kehtaako pyhien jälkeen lähteä kauppaan hakemaan lisää styrox-renkaita. Mahtaako sukulaiset ja tutut edes tykätä niistä? Liukuhihnatekemisessä on ainakin se hyöty, että ohje jää taatusti mieleen.
      Jouluruusu ei pahastu pikkupakkasesta. Jos oikein kylmäksi heittäytyy, täytyy sekin suojata.

      Poista
  7. Kiitos Suvi, vaikkakin vähän myöhässä kiittelenkin.
    Kokeile ihmeessä noita neulekransseja. Helppoja ja kivoja.

    VastaaPoista
  8. Kivoja joulupuuhia. Oikein hyvää joulun aikaa sinulle, minä olen edelleen aika lailla kädetön blogien kommentointien suhteen, joten kaikki osallistumiseni on jäänyt minimiin :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi!
      Voi, kuinka harmillista, että ongema vaivaa sinua edelleen. Mistä ihmeestä löytyisi apu?
      Valoisaa tapaninpäivää kuitenkin.

      Poista
  9. Olihan tutun näköisiä pikkuisia tulppaaneja siellä asetelmassasi❤️ Oikea aarre tuollainen ajatukset lukeva ystävä💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset tulppaanit piristävät kummasti niin terassiasetelmaa kuin mieltäkin. Naapurin Maritilla on lyömätön taito lukea ajatuksia.

      Poista
  10. Nuo neulekranssit ovat kivoja oivalluksia. Miten kaunista ja kestävää jälkeä syntyykin. Tämähän on kiva joululahjavinkki. Joko teet lisää ensi vuodelle?

    Mukavia vuoden vimosia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin noihin neulekransseihin. Siten saa helposti kivan näköisen kranssin, jonka tekemiseen voi käyttää vaikka jämälankoja. Joulunpyhinä olen tehnyt kolme lisää. Enempää ei voi ennen, kuin olen löytänyt lisää styrox-renkaita. Neulekranssi ei ole sidottu jouluun, vaan sellaisen voi viedä tuliaiseksi ympäri vuoden.
      Samoin sinulle mukavaa vuoden loppua!

      Poista
  11. Neulekranssit ovat tosi hauskoja ja kauniita!
    Meilläkin oli joskus huonekuusessa joulukoristeet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi neulekranssien tekeminen on nopeaa ja helppoa.
      Huonekuusi se vasta oivallinen joulukuusi onkin. Joulun jälkeen valosarja pois ja kasvi jatkaa ilahduttamistaan.

      Poista
  12. Meillä on tänä vuonna jotenkin suppea tuo joulukukkakokoelma. Pari amaryllista ja hyasintteja onkin jo kolmas kokoelma kukkimassa. Puuttuu jouluruusu, joulutähti ja huonekuusi. Mutta ei aina ole samanlaista...
    Mukavia välipäiviä ja toivotaan parempaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tämä kaikin puolin erikoinen vuosi ja joulu vaikuttaa myös meidän kukkavalikoimiimme. Onneksi sinulla on sentään muutamia joulukukkia ilahduttamassa.
      Samoin sinulle, mukavia välipäiviä!

      Poista
  13. Heitinpä sinulle välipäivien iloksi haasteen. Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa!

    VastaaPoista
  14. Tervehdys täältä Kainuusta! Joululomalla olin niin lomalla, että pidin vähän blogitaukoa ja vasta nyt lueskelen blogipostauksia ja postausteni kommentteja. Olipa supermukavaa, että innostuit noista kranseista ja ihana oli nähdä nuo neulomasi kranssit. Näyttävät hienoilta! Näitä kransseja kiva antaa vaikkapa lahjaksi myös muulloin kuin joulunakin. Meidän huonekuusi sai ruukkuunsa enkelikoristeen. Äitini koristelee huonekuusen pienillä joulupalloilla.

    VastaaPoista
  15. Piti vielä tulla nämä kranssit kurkkaamaan. Upeat on.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!