lauantai 17. joulukuuta 2022

Pihamaan postikorttimaisemat


Oman pihan postikorttimaisemia on tullut kuvattua ahkerasti. Rytöpaikatkin näyttävät niin somilta, kun pakkasenkeveä lumi peittää kaiken alleen. Jokunen auringonsäde vielä mukaan, niin eipä tarvitse haaveilla pohjoisen tunturilomasta.

Luin netistä tykkylumen määrityksiä. Lukemani perusteella tämä meidän puidemme oksille kasaantunut lumi ei täytä tykkylumen kriteereitä. Vahinkoa noista painavista taakoista jo syntyy. Osan havu- ja muista puista ja pensaista olen käynyt ravistelemassa. Viimeisimmät lumet ovat kuitenkin saaneet rauhassa kertyä, sillä en vain ole ehtinyt rämpiä hangessa yhä uusien lumisateiden tahdissa. Sitäpaitsi alapihalle on jo vaikea päästä, kun portaihin on kolattu lunta yläpihalta. Pitänee joku päivä kahlata alas tai liukua mäki pulkalla.


Tämä kuva ei itse asiassa ole meidän pihalta, vaan suunta on varaston ovelta kohti rajanaapurin alapihaa. Alareunassa pilkottaa hiukan pihojamme erottavaa verkkoaitaa. Oikeassa reunassa on meidän leikkimökkipäädyn syreeneitä.

Kävin torstai-iltana kolaamassa auran kasaamia valleja sisääntulosta. Lopuksi kiersin vielä talon ja huomasin alapihalla lumimiehen jälkiä. Jättikokoinen lumimies ei kuitenkaan ole puutarhaa kiertänyt, vaan pupujussi on loikkiessaan uponnut pehmeään lumeen. Lopulta se on noussut rinnettä pitkin yläpihalle.


Pupujussien ruoka on nyt vähissä. Ne ovat kaivaneet käytävien reunoilla syötävää esiin. Hyvin tuntuu pikkutalvio kelpaavan. Verkoilla suojatut puskat ja puut ovat nyt hätää kärsimässä. Lunta on niin paljon, että vähänkin matalammat verkot ovat käytännössä hangen sisällä nekin. Milläs menet tallomaan verkkojen ympäristöä, kun ensin pitäisi lapioida reitti vähän lähemmäksi. Huh, ajatuskin jo hirvittää.


Siellä se minun magnoliani talvehtii verkolla ympäröitynä. Lunta on niin paljon, että sitä pursuaa jo verkon läpi ja yläreunan yli. Hyvä vaan, suojaa toivon mukaan magnoliaa talvivaurioilta. 

Ympäröin pikkupuutarhan siellä olevien yksittäisten kasvien lisäksi 150-senttisellä verkolla peurojen varalta. Tässä lumitilanteessa peurojen ei tarvitse hikeä nostattaa päästäkseen pikkupuutarhaan. Toistaiseksi eivät ole sinne menneet. Eikä sillä näin talvella ole niin merkitystäkään. Keväällä, sipulikukkien noustessa tilanne onkin toinen. Mitäpä sitä tässä vaiheessa murehtimaan.


Tässä pikkupuutarhan yksi sisäänkäynti, johon viritin avattavan portin, jotta pääsin ennen lumia käytäviä siivoamaan. Siellä ovat portit ja verkot tiukasti maahan jäätyneet ja lumen peittäminä. Näiden joulukuun päivien selkeä trendi: "pehmeää ja pyöreää muotojen olla pitää."
 

Talon puistopäädyssä on tämä kätevä "portti", joka muodostuu kallellaan kasvavasta tuomen rungosta. Hämärästi muistan, että tuomi olisi jäänyt kaatuvan puun painamaksi, eikä vapauduttuaan puun alta enää noussut. Täytyykin tarkastaa Ukkokullan muistikuva asiasta. Tontin rajalla kasvaa rivi metsäkuusia, joista osa on heittänyt henkensä. Siinä on hyvä puolensa, sillä saamme kolattua aukosta lunta raja-alueelle vaurioittamatta kuusiriviä.


Ennen viimeisintä lumimyräkkää poikaporukka huristeli katua pitkin moottorikelkoillaan. Tekivät puiston puolella muutaman lenkin ennen matkan jatkumista. Jäi hauska kuvio hankeen.


Oikean puolen syreenit ja vasemman puolen siperianhernepensaat muodostavat näin lumiseen aikaan kunniakujan kulkijalle. Saman ne tekevät myös kesäaikaan kaatosateella. Talvella varaparkkipaikalle pysäköidessä tulee useimmiten kuljettua taloon kadun kautta. Kesällä sen sijaan on kätevämpi kipaista muutama porras alas ja puskien jälkeen vasemmalle taloon päästäkseen. Paitsi sateella, jolloin saa puista ilmaisen kastelun niskaansa.


Tässä en esittele uusinta aluevaltaustani eli puuvillan viljelyä. Ei, kuvassa on ison vaahteran oksille kertyneitä lumipalluroita. Aika paljon puussa näyttää olevan vielä "neniäkin". Paljon niitä on maassakin, mikä tietää keväällä ahkeraa vaahteravauvojen kitkentää.


Kävin moikkaamassa isää hoivakodissa. Matkalla oli pysähdyttävä ihailemaan pelloille kertyvää usvaa. -10℃ asteessa ilma tuntui hyytävän kylmältä, vaikka tuulta ei ollut juuri ollenkaan. 


Usvaisia lumimaisema katsellessa mietin, kuinka vuodenaikamme tarjoaa vaihtelevia näkymiä. Keväällä tässäkin traktori kylvää siemeniä lintuparvi perässään, kesällä vilja heilimöi ja syksyllä sänkipellolla kaakattaa valtava joukko muuttomatkallaan levähtäviä hanhia.



Isä ei ollut oikein juttutuulella, joten ehdin kotimatkalle ennen auringonlaskua. Välillä isällä on hyvin selkeitä jaksoja, jolloin hän tunnistaa minut, kyselee Ukkokullan tekemisistä ja naureskelee hassuille unilleen. Sitten on päiviä, jolloin hän kysyy, onko minulla lapsia ja missä asun. Kun kerron, että lapseni ovat jo aikuisia ja asun edelleen hänen itsensä rakentamassa talossa, loppuukin juttu siihen. Jonka jälkeen samat kysymykset toistuvat. On niitäkin kertoja, jolloin isä kaivautuu tiukemmin peittonsa alle, eikä suostu nousemaan tai juttelemaan. Silloin istun hiljaa hänen vieressään silitellen hänen päätään. Isä hymyilee ja mutisee jotain eli hän kyllä aistii läsnäoloni.


Ajattelen, että oikeastaan muistisairaus on isän kannalta helpotus. Hän ei sure pitkän avioliittonsa päättymistä äidin kuolemaan. Hän ei myöskään murehdi meneillään olevaa Venäjän ja Ukrainan välistä sotaa, eikä pelkää energiakriisin vaikutuksia omaan arkeen. Kun on sokea, kuulee huonosti ja muistikin pelaa rajoittuneesti, on hän viimeiset vuotensa suojassa suurilta huolilta.



Kotipihaan saavuttuani ehdin vielä ikuistaa päivän auringonlaskun...


 ...ja sytyttää kynttilät pihalyhtyihin.


Ukkokulta laittoi tulen takkaan talon lämmittämiseksi ja tunnelman luomiseksi. Sopiva hetki nauttia lasilliset lämmintä glögiä.

Lunta tulla tupruttaa,
nietoksia kasvattaa.
Kintaat käteen ja ulos meen,
luudalla pienen polun teen.
Lumilyhdynkin rakentelen,
kynttilät lumeen asettelen.
Pimeys jo illan täyttää,
ihanalta piha näyttää.

Edessä onkin jouluviikko. Valmistelut on jo pitkällä, eikä oikeastaan paineita suuntaan jos toiseenkaan.

Leppoisaa joulunodotusta kaikille!

 

27 kommenttia:

  1. Kerrassaan upeat postikorttikuvat lumella kuorrutetusta puutarhasta auringon paistaessa. Melkoisia lumihattuja näyttää olevan kaikkien rakenteiden ja kasvien päällä. Minä putsasin jälleen eilen kasvihuoneen katon ja samalla ravistelin ylimääräistä lumikuormaa muutamista havuista. Talloin muutaman verkon ympärystän, mutta totesin saman kuin sinä; pitää varustautua reippaalla asenteella, jos lähtee koko tontin verkot kiertämään. Tämäkin tehtävä olisi varmaan hoidettava ennen suojasäätä?
    On haikeaa ja surullista katsoa oman läheisen muistisairautta, toivottavasti isäsi saa olla omissa elämän hyvissä muistoissa silloin, kun tuntuu, että ei löydy kontaktia tähän hetkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkeita silinterihattuja on ilmaantunut pitkin pihaa jokaiselle puulle ja rakenteille. Kävin tänään ravistelemassa havuja ja muita puita. Ukkokulta pudotti katolta lunta. Riippuhernepensas on mennyt entistä enemmän kallelleen lumitaakan vuoksi. Olisi pitänyt aiemmin päästää se "hatustaan". Mahtaako kevään tullen suoristua? Oli tosi työlästä edetä paksussa hangessa. Upposin oikein kunnolla, enkä meinannut saada saapasta ylös hangesta.
      Isä on aina ollut erinomainen keskustelija, kiinnostunut kaikesta, ajantasalla oman maan ja maailman tapahtumista. Tuntuu haikealta, että se on mennyttä. Isä on kyllä lähes aina hyväntuulinen. Hoitajat kiittelevät hänen mukavaa luonnettaan.

      Poista
  2. Niin paljon on lunta, että ihmetyttää tuo mustan joulun ennuste. Voiko noin paljon lunta enää kadota viikossa? Ei varmaan.
    Metsän eläimetkin taitavat upota lumeen vatsaa myöten, kuten meidän kissat ;)
    Moni muistisairaus on sairastajalle monella tapaa lohdullinen, vaikka se ei sitä läheisille olekaan.
    Minulla on jouluvalmistelut ihan levällään, mutta luotan siihen, että jouluna on kaikki ok, mikä tarviikin olla. Loppu saa olla. Itse olen töissä joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin aamulla lehdestä säätilan muutoksesta. Sen mukaan kaikki lumi tuskin mihinkään sulaa täällä etelässäkään, vaikka iso osa siitä hupeneekin. Aika höttöä tämä lumi nyt on runsaudesta huolimatta. Ihan varmaan Merri ja Frodo humpsahtavat hankeen, vaikka kuinka levittäisivät tassujaan.
      Isä saa hyvää hoivaa ja on hyväntuulinen ja oloonsa tyytyväinen. Se helpottaa meidän omaisten oloa merkittävästi.
      Kaupasta saa monenmoista valmiina. Jouluruokien vuoksi ei kannata hermojaan menettää. Sinulla on riittävästi tekemistä, kun hoidat työsarkasi hyvin.

      Poista
  3. Kyllä on tosiaan pohjoisen maisemat, säästyy siinä matkarahat, heh. Kuntosalillekaan ei tarvitse pennosiaan kiikuttaa. Laskettelumäkikin teiltä löytyy!
    Kallistunut tuomi on kaunis. Ystäväni pihalle kuljetaan yhden sellaisen alitse, ja toinen löytyy aika läheltä metsäpolun varrelta. Ainoastaan kesinä, jolloin niissä on tuomenkehrääjäkoin seittejä ja toukkia, alta kulku hieman ällöttää, mutta muuten ne ovat todella tunnelmallisia portteja.
    Haikeaa tuo isäsi kuvaus. Lopetus takan lämpöineen ja glögihetkineen on niin suloinen, ihmisen kokoinen hetki - täydellinen tarinan lopetus. Vastoinkäymisiä ja huolia on, mutta on myös pieniä mukavia hetkiä, joista saa lohtua ja tyytyväisyyttä.
    Niitä lisää toivotan, ja toivottavasti lumen pinta vajoaa nyt alkavalla plussakaudella! Mutta ettei vaan tulisi jääkelit, pidetään sormet ristissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän voi kohta laskea, kuinka paljon on säästynyt pelkästään lumikaaoksen vuoksi; kunto kohenee ilman salikäyntejä ja Lapin laskettelumatkankin voi kuitata kotipihassa.
      Eikö olekin kallistunut tuomi hieno. Aluerempan yhteydessä olisivat muiden puiden ohessa sen kaataneet, mutta pyysin jättämään paikoilleen. Tuomi on käytännössä meidän tontin ja kunnan rajalla. Tämä tuomi ei ole koskaan mennyt kehrääjäkoin vuoksi aivan harmaaksi. Jokunen oksa pahimpina vuosina. Eikä tuon kaaren alta tule kesäaikaan edes kuljettua.
      Toki olisin toivonut isän pysyvän viimeiseen saakka terävänä, mutta minkäs noille sairauksille teet. Hoivakotipaikka toi meille omaisillekin mielenrauhan. Isä on siellä hyvässä hoidossa. Joka kerran käydessäni häntä katsomassa ajattelen, kuinka perheen roolit keikahtavat vuosien myötä. Ensin vanhemmat hoitavat lapsiaan, sitten lapset hoitavatkin vanhempiaan. Siinä roolissa on hiukan totuttelemista. Jokainen kai haluaisi olla jollain tavoin vanhempiensa lapsi vielä aikuisenakin.
      Seuraavat päivät ovatkin mielenkiintoista seurattavaa, jos ja kun mennään ennusteiden mukaisesti reilusti plussalle. Tulviakin on veikkailtu. Taitaa tulla nastakengille töitä.

      Poista
  4. Ei todellakaan tarvitse Lappiin lähteä noista maisemista. Minäkin olen käynyt ravistelemassa lunta pois pallotuijien päältä. Kaunis on pihasi. Muistisairaus voi olla myös myönteinen asia tietyissä olosuhteissa kuten isäsi tapauksessa nyt. Omalla isälläni oli myös muistisairaus, mutta onneksi hän oli sen tyyppinen ihminen että oli aina iloinen ja tyytyväinen oloonsa myös hoitolaitoksessa asuessaan.
    Mukavaa joulun odotusta sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ravistelemista riittänyt. Tein tänään isomman kierroksen, jonka seurauksena taisin olla itse yhtä luminen, kuin ravistelemani havut.
      Onneksi minunkin isäni on hyväntuulinen ja rauhallinen. Hoitajat kiittelevät kovasti isän kohteliaisuutta ja iloisuutta. Meillä omaisillakin olo on parempi, kun tiedämme isällä asioiden olevan hyvin.
      Alkaa olla hetket, jolloin öitä jouluun lasketaan. Mukavia joulunaluspäiviä sinulle!

      Poista
  5. On hienot maisemat! Nyt kannattaakin kuvata ahkeraan. Tuli mieleen että kun olis kunnon metsäsukset niin niillä onnistuisit tallasshommissa hyvin. Taitaa tavalliset sukset upota heti syvyyksiin..
    Muistisairaus suojaa viime aikojen murheilta, vaikkei se muuten niin hääviä ole. Ainakaan läheisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin näillä seuduilla on yhtä runsaslumista joulukuuta. Kamera on laulanut lähes joka päivä. Nykyiset sukseni ovat niin kaidat, ettei niillä syvässä pakkaslumessa tee mitään. Lumikengät saattaisivat toimia paremmin. Saapa nähdä, mitä ennustettu plussakeli saa aikaan. Ehkä se tiivistää hangen pinnan ja kulkeminen on helpompaa.
      En usko, että kukaan haluaa sairastua muistisairauteen. Isäkin välillä harmittelee, ettei muista mitään. Hän on kuitenkin aina hyväntuulinen ja rauhallinen, joten en usko hänen kokevan tilannettaan erityisenä kärsimyksenä.

      Poista
  6. Niin kauniita talvisia kuvia. Näistä saisi hienoja joulukortteja. Täällä meilläkin jouluvalmistelut ovat melko hyvässä mallissa. Tänään käytiin ostamassa kuusi ja huomenna se pääsee autotallista omalle paikalleen olohuoneeseen.
    Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime aikoina maisemat ovat olleet satumaisen kauniita. Tänään sitten mittari onkin jo hiukan plussalla.
      Laitankin muistiin, että näistä kuvista voisi tehdä ensi vuodelle joulukortteja. Kiitos vinkistä!
      Kuusen tuoksu tulee jo pelkästä ajatuksesta mieleen. Enää pieni matka jouluun.

      Poista
  7. On kyllä ihanat lumikuvat. Kyllä siellä on paljon lunta. Kunpa ei kaikki sulaisi jouluksi pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin meillä on näin palojn lunta edes tammi-helmikuussa. Nyt lämpömittari on jo hiukan plussalla. Mustaa joulua en kyllä toivo.

      Poista
  8. Kyllä on kauniit postikorttimausemat! Ensi viikolle on sääennusteen mukaan tulossa lauhempia päiviä. Pakkasen lauhtuessa on tiedossa lumikolajumppaa.
    Jäin miettimään, mitä kerroit tapaamisistasi isäsi kanssa. Samalla mietin, mitä tuttavat ovat kertoneet muistisairaista läheisistään. Muistisairaan omaiset kokevat varmasti monia erilaisia tunteita, jotka voivat verottaa pahimmillaan jaksamista. Sinä olet hyvin laittanut isäsi muistisairauden tarvittavaan mittakaavaan ja pohtinut, miltä kaikelta isäsi sairautensa vuoksi säästyy (ei surua ja huolta eikä murhetta mm. maailman tilanteesta). Ihailen sinun pohdintaasi ja järkeä asiassa <3
    Takkatuli näyttää niin tunnelmalliselta ja sen ääressä ihana glögiä juoda ja joulustella <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lauhtuminen on jo alkanut, mittari on hiukan plussan puolella. En kyllä yhtään enempää lumikolajumppaa kaipaa, vaan ei taida olla vaihtoehtoja.
      Kiitos kauniista sanoistasi! Muistisairaus ja ylipäätään omien vanhempien ikääntyminen herättää todellakin paljon ajatuksia ja tunteita. Hoidin vanhempieni asioita aktiivisesti 10 vuoden ajan, jolloin varmaan ehdin käsitellä monet asiat mielessäni. Vanhempien pääsy hoivakotiin tuntui lottovoitolta, se helpotti meidän omaisten työtä ja henkistä huolta merkittävästi. Surullista, että äiti kuoli pian hoivakotiin muutettuaan. Minulla on ollut aina läheinen suhde isään. Koen tuntevani hänet hyvin. Tiedän, että hän murehtisi maailman asioita valtavasti. Nyt hän on turvassa noilta murheilta.
      Takkatuli lämmittää sekä kehoa että mieltä. Glögi myös.

      Poista
  9. Maisemat ovat kyllä nyt todella kauniit, toivottavasti mittari pysyy pikkuisen pakkasen puolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postikortissa nyt asutaan. Tosin mittari on jo plussan puolella. Ehkä ei sentään kaikki lumi viikon aikana sula, luulen.

      Poista
  10. Upeita postikorttimaisemia olet pihallasi ikuistanut 🤍 Ja automatkalla myös Hyisen kylmän oikein tuntee kaunista usvakuvaa katsellessa 🤍
    Lunta on tullut minun mielestäni vähintäänkin jo riittävästi :) Mutta onhan se toki kaunista. Kunhan saa oven auki ja kahlattua lumikolan luokse ja sitten kolattua/lapioitua itsellensä kulkuaukon, niin mikäpäs siellä on kotipihallakin tallustella ;)
    Ihanasti kirjoitit isästäsi. Näinhän se varmasti on, että ehkä toivottavasti lopulta hänelle helpompi näin 🤍
    Levollista jouluviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Hyvä, että kuvasin ahkerasti pihamaata noina satumaisina hetkinä. Lunta on vieläkin runsaasti, mutta eilinen plussakeli pudotti lumet puista tehden maisemasta tavanomaisemman.
      Uskon, että sinänsä hankalat aistiongelmat ja muistamattomuus ovat isän kannalta helpotus. Vähemmän murehdittavaa.
      Sinulle myös leppoisaa joulun odotusta!

      Poista
  11. Kauniit maisemat sinulla pihassasi 🥰.

    Meilläkin isälle osuu välillä vähän tuppisuisempi päivä. Juttelen sitten hänelle niitä näitä (mukavia) maailman menosta (en sodista) ja jossain vaiheessa hän ei malta olla kommentoimatta 🤭. Joskus kommentti ei liity mitenkään minun juttuuni, mutta siitä se lähtee. Mutta aina ei tarvitsekaan olla juttutuulella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaslumi kuorrutti maisemat satumaisiksi. Eilen plussa muutti näkymiä, mutta hanki ei ole pahemmin mihinkään humpsahtanut.
      Ei todellakaan tarvitse vanhan ihmisen olla aina juttutuulella. Emmehän itsekään ole. Koin rauhallisen silittelyhetken monin tavoin positiiviseksi.

      Poista
  12. Kyllä vain asutte ihan keskellä postikorttimaisemaa. Lunta myös olette saaneet ihan kyllin ja lumikola on näinä päivin ollut varsin tuttu työväline. On sitä lunta tänne Tampereellekin satanut mutta ei ihan niin runsain mitoin kuin sinne teille.
    Tervalammelta olen saanut lumitilannetietoja veljeni kertomana ja hän jo alkaa olla ihan kyllästynyt jatkuvaan lumenluontiin.
    Täällä meillä ei ole kuin pieni pätkä lumen luontia, toista oli ennen kun meidän taloyhtiössä tehtiin kaikki lumityöt itse. Oltiin silloin melkein kaikki asukkaat nuorenpuoleisia ja silloin oli vielä rivariyhtiöissä ns talkoohenkeä.
    Jouluviikko alkaa ja vähitellen päivänvalo voittaa ja se tuntuu tosi hyvälle.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä etelärannikolla on lunta valtavasta. Edelleen, vaikka eilen meni jo selvästi plussalle. Säännöllisesti Tampereella käyvä poikani on kertonut, ettei siellä lunta ole läheskään näin paljon. Kaiketi olette ihan riittävästi lunta silti saaneet tekin.
      Talkoohenki taitaa olla monin paikoin mennyttä maailmaa. Kaikille on niin kiire, ettei yhteisiin hetkiin ole aikaa. Hyvä, ettei teidän tarvitse joka paikkaa kolata. Pienestä pätkästäkin saa jo riittävästi liikuntaa.
      Ihan pian on joulu ja kohta myös päivät pitenevät. Hyvältä se tuntuu minustakin. Valoisaa joulun odotusta sinulle!

      Poista
  13. Voi isääsi❤️ Vaan onneksi välillä on parempiakin päiviä💕
    Täälläkin alkaa olla valmistelut hyvällä mallilla kun sain tänään piparit purkkeihin👍

    VastaaPoista
  14. Todellakin postikorttikuvia (kuin Lapista) olit ennättänyt aurinkopäivinä napsimaan... Minkähän taskun pohjalla oma känny pysyi... nyt ei loskassa ole kuvattavaa. Usvaiset-utuiset-huurteiset sinisävyiset kuvat toi vilunväreitä, mutta myös hymyn luonnon kauneudesta ja sen monipuolisuudesta, kuten kirjoititkin!!
    Siteeraan sinua: "Kun on sokea, kuulee huonosti ja muistikin pelaa rajoittuneesti, on hän viimeiset vuotensa suojassa suurilta huolilta!"
    Voi kuinka kaunis ajatus!!
    Sydämellä mysö kiitän, sillä luulen, että se olet juuri SINÄ, joka on vieraillut keräyssivullamme ja tukenut työtämme - suurkiitos!
    Miten paljon hankkeeseen heittäytyminen onkaan tuonut elämäämme jo kokemuksia - se on tehnyt loppuvuodesta niin erilaisen aiempiin ja mitä onkaan luvassa tulevalle vuodelle. Kiitos uusi ystäväni kun kiinnostuit ja kuljet matkaa kanssamme! Ihanaa Joulun aikaa ja arki täyteen asioita joista eniten nautit vuoteen 2023!!

    VastaaPoista
  15. Lumi ja sumu samassa kuvassa. Taikaa!

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!