keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Talvipäivänseisaus - kohti valoa!

Tänään on taas talvipäivänseisaus eli pohjoisella pallonpuoliskolla vuoden lyhin päivä. Huomisesta alkaen lähdetään hitaasti mutta varmasti kohti valoa. Päivän pitenemistä ei vielä vähään aikaan kovin helposti huomaa. Helsingissä päivä on kuitenkin vuoden viimeisenä päivänä jo 6 minuuttia talvipäivänseisauspäivää pidempi. Toivotaan, että aurinko näyttäytyy usein. Silloin lyhyemmästäkin päivästä saa enemmän iloa ja energiaa.

Jouluruusu 25.3.2022


13 kommenttia:

  1. Tuota valoa toivotaan, vaikka vähänkin aikaa päivässä. Tänään täälläkin vaikuttaa olevan vesisadetta luvassa ja liukkautta. Onneksi on nastat kengissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään taitaa olla kirjaimellisesti vuoden lyhin päivä, kun sataa vettä ja on harmaata. Nastakengät ovatkin nyt järkevin jalkinevalinta. Kohta lähden itsekin liukastelemaan liikenteeseen.

      Poista
  2. Ihanaa, valo ei enää vähene.
    Hyvää Joulua Sinulle ja kaikkea hyvää vuoteen 2023 ❤️

    VastaaPoista
  3. Näin valoa kohti mennään ja sinun jouluruususi on myös huomannut sen. On tullut jo kurkkaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluruusukuva on maaliskuulta. Parhaillaan samainen jouluruusu makaa syvällä hangessa. Plussasta huolimatta lunta riittää edelleen vaikka toisille jaettavaksi.

      Poista
    2. Katsoin nyt kuvaa tarkemmin ja siellähän se päivämäärä olikin .Kummallista kun välillä ohittaa jotain näin olellista ?

      Poista
    3. Samaa sattuu minulle harva se päivä. Tapaan todeta, että "sama pää kesät talvet".

      Poista
  4. Ihanaa - viimeinkin pimeneminen lakkaa! Skoolaan täällä kahvimukin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kippis kahvimukillesi ja kevätkauden lähestymiselle! Tänään oli kirjaimellisesti vuoden lyhin päivä. Ei valostunut missään vaiheessa. Tästä voi totisesti mennä vain eteenpäin.

      Poista
  5. Valoa kohti mennään. Aamulla lunta tuli katolta alas melkoisella ryminällä ja mittari näyttää + 2 astetta. Olisin niin toivonut valkoista joulua. Nyt se saattaa jäädä haaveeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin lumi tulee katolta alas vauhdilla. Sisäänkäynnin kohdalta Ukkokulta pudotti lunta muutama päivä sitten. Muuten sen saisi pihalla kulkijat niskaansa.
      Älä huoli, kyllä näistä lumista vielä jouluksikin riittää. Ei ehkä yhtä kaunista, kuin muutama päivä sitten, mutta joulupukin reelle varmasti tarpeeksi.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kyllä! Mukava kulkea taas valoa kohti. Kunhan ensin nautitaan joulun kynttilävaloista.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!