maanantai 3. joulukuuta 2012

Huh, huh! Tulipa tehtyä...


Kaikenlaisia neuvoja ja kommentteja olen saanut, ja useimmat niistä on käytännössä kokeiltu tai vastaisen varalle korvan taakse laitettu. Joka tapauksessa olen pienentänyt kaikki blogissa käyttämäni kuvat ja vaihtanut isompien tilalle. Samoin kävin poistamassa Picasawebistä vanhat, isot kuvat, sillä eivät ne sieltä mihinkään itsestään lähteneet. Nyt tallennustilani näyttää nollaa. Ihan hirveä urakka ja jokunen kuva katosi sinne paljon puhuttuun bittiavaruuteen. Varmaankin ne jostain tiedostosta löytyisivät, mutta tämän shown tuoksinassa alkoivat pikkurikkeet tuntua totisesti niin minimaalisilta, ettei nistä riitä edes jutunjuureksi. 

Pieni paniikki alkoi jo takoa takaraivossa, kun tässä painaa joulu ja kaikki muut touhut päälle ja minä vain istun tietokoneen ääressä kuvia räpeltämässä. Ei kaiketi ihan viisaan hommaa, mutta sen verran alkoi ottaa pattiin tuo tallennustilan täyttyminen, etten keskenkään malttanut jättää. Näin sitä saa tyhmyydestä maksaa. Kyllä on kuulkaa ranteet kipeinä, niskaa ja päätä jomottaa. En ole ehtinyt uusia kuvia kuvaamaan ja piparitaikinakin odottaa jääkaapissa leipojaansa, silitettävien pino senkun kasvaa ja villakoirat juoksee nurkissa. Mutta tehty on. Tuntuupa hyvältä!!!
.

11 kommenttia:

 1. Hurjan homman olet tehnyt, mutta varmasti kannatti! Nyt voit sitten kuvitella/kuvittaa blogiasi ilman huolta. Hieno tuo kuva kuusenhavuista ja lumesta, selvästikin hyvällä kameralla otettu.

  VastaaPoista
 2. Voin vain kuvitella urakan määrää;siinä on kyllä yläkroppa kovilla,kun pidemmän aikaa koneen äärellä on klikkailemassa. Mutta nyt sitten hyvillä mielin rästihommien pariin :)

  VastaaPoista
 3. Huhhuh, onpas hommaa ollut. Mulle on ihan harmaata nuo Picasat yms. Enpä ole tietoinen siitäkään. Vaan olen ottanut opiksi ja pienentänyt melkein alusta pitäen kuvia...tilaa on vielä runsaasti, kun olen vasta n.½ vuotta bloggaillut.
  Onpa tässä vielä nyt hyvää aikaa jouluvalmisteluihinkin :)

  VastaaPoista
 4. Mun kameralla tulee automaattisesti pieniä kuvia, muuten olisi jo varmaan kärsinyt samasta ongelmasta. Kun kuvasin muutaman kuvan tyttären järkkärillä, huomasin että sillä otetut kuvat olivat heti melkein kymmenen kertaa isompia. Ison työn olet tehnyt!

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen uusi bloggaaja ja ihmeissäni olen lukenut näitä kuvien pienennys urakoita. Itse otan omalla kamerallani toiseksi pienempiä kuvia = pikseli laatu normaalia huonompi(erottaako edes silmällä, mielestäni ei), kuva vie vähemmän tilaa tallennettaessa. Varmaan jokaisessa digikamerassa olipa se järkkäri tai ei voi valita kuvan koon, ennen kuvaamista (asetuksista). Mutta nyt sinulla on ainakin joulurauha taattu ja pääset tekemään pipareita..NAM..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, kameralla kannattaa ottaa isompia kuvia, jos haluaa hyvälaatuisia kuvia ja niitä tarvitsee muuhunkin kuin bloggaamiseen. Blogiin käyttämäni kuvat pienennän ja nimeän uudelleen, jotta alkuperäiset säilyvät sellaisinaan. Pienentäminen ei vaikuta kuvan ulkonäköön blogissa. Itse olen pienentänyt kuvani siten, että pitkällä sivulla on 640 pikseliä. Picasan pienennyssysteemillä homma hoituu varsin helposti ja nopeasti, muitakin menetelmiä löytyy. En ole mikään tietokone-expertti, mutta täällä blogimaailmassa olen saanut paljon hyviä ja käytännöllisiä ohjeita, joista olen ottanut opiksi. Ja taidan ottaa vastedeskin.
   Mutta vihdoin pääsen tosiaan niitä pipareita leipomaan.

   Poista
 6. Onneksi olkoon saavutuksesta! Mulla on savotta vielä aivan kesken. Yritän lahjoa toisen lapsen tuohon hommaan tienaamaan...Poika jo vähän lupaili. Olen ehkä 250 kuvaa pienentänyt ja samalla nimennyt. Enää 500 jäljellä. Heh, hee..

  VastaaPoista
 7. Onnittelut suoriutumisesta kyllä se kannattaa. Mun viimevuoden juttu oli samanlainen .Joulutyöt ihan kesken ja minä vain pienentelin kuvia. Hyvää viikkoa.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen uusi plokkaaja ei olee harmata aavistusta kuvien pienentämisistä
  Kai se joskus tulee eteen.

  VastaaPoista
 9. Ystävät hyvät! Olipa tosiaan urakka, mutta nyt se on tehty. Tosin huomasin, että näistä kommenttivastauksista profiilikuvani näyttää kadonneet.
  Joku osaavampi voisi tehdä ohjeen tästä kuvien pienentämishommasta kokonaisuutena, koska niin monella näyttää olevan ongelma ajankohtainen.
  Mutta nyt täytyy lähteä kampaajalle ja Lapsen kissoja ruokkimaan!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!