tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sulaako jäätikkö


Kevät etenee hitaasti, mutta etenee kuitenkin. Yöpakkasia ei ole pahemmin ollut, vaan eipä tuo päivälämpötilakaan kovin korkealle ole kohonnut. Parempi kuitenkin muutama aste lämmintä. Viime päivinä on myös satanut vettä ihan kiitettävästi, mikä sulattaa etenkin jäätä. Päivisin olen kuluttanut aikaani hakkaamalla jäätä etupäässä kulkuväyliltä. Enpä muista, että näin paksua jäätikköä meidän pihalla olisi koskaan aiemmin ollut.


Kukkapenkit alkavat hissukseen ilmestyä lumen keskeltä. Tosin olen kyllä auttanut siinäkin hommassa lapioimalla lunta rinteeseen, josta se sulaa varsin nopeasti. Mitään sipulikukkien piippoja ei ole näkyvissä. Rinteessä olevassa pikkuisessa lumettomassa pläntissä näkyy sinisiä scillan nuppuja, mutta niitä on vaikea päästä katsomaan rämpimättä lumessa.


Poika sanoi, ettei meidän pihalla ole 26 vuoden täällä asumisen aikana milloinkaan ollut lunta vappuna, joten nyt tässä jännätään, sulaako tämä jäätikkö siihen mennessä. Toivottavasti näin käy.


Lunta kukkapenkkien päältä rinteeseen lapioidessani löysin hangesta jouluisen jäälyhdyn. Nyt se odottaa matkansa päätä pihamaalla, vaan eipä tuo näytä kiirettä pitävän. Olenpa tässä mietiskellyt, jäädytänkö ensi jouluna ainuttakaan jäälyhtyä, jos niitä joutuu kerran näin pitkälle kevääseen pihallaan vahtaamaan.

Meidän perhe on tällä hetkellä vähän allapäin, sillä Tyttölapsen heppa loukkaantui perjantaina vakavasti ja nyt sen hienosti alkanut raviura on vaakalaudalla, ehkä koko elämäkin. Lapsi itse pääsi mustelmilla ja lihaskivuilla, mutta sydämeen hänelle tuli taatusti suuri haava.

Mustarastas sentään lurittelee iltaisin aivan ihanasti. Yksi musta lintu napottaa kuusen latvassa ja virittää huilumaisen lurituksen, johon hetken kuluttua toinen mustarastas lähistöltä vastaa. Maanantaina näin myös yhden ainokaisen joutsenen lentävän kohtalaisen matalalla töräyttäen oman huutonsa. Oli niin pilvistä ja sumuista, että mahdollisesti kumppani lensi jossain lähistöllä. Olinpa onnellinen edes tuosta yhdestä näkemästäni joutsenesta.

 
 

13 kommenttia:

 1. Minäkin näin viikonloppuna yksinäisen joutsenen lentävän. Niin kohtahan se vappukin tulee...lumelle toivotaan kyytiä sitä ennen!
  Toivottavasti heppa selviää!

  VastaaPoista
 2. Meillä kanssa työpaikan luona on iso, vanha puu, ja joka aamu tällä viikolla sen ylimmillä oksilla on livertänyt mustarastas. Tosin sille ei ole kukaan vastannut. Hepalle peukut ylös!

  VastaaPoista
 3. Meiltä suli tänään lumet ihan hienosti, mutta vielä niitä riittää. Ei ole aina vappuna lumetonta ollut.
  Kamalaa kun sattuu sellanen vahinko hevoselle, onneksi ei tytölle pahemmin käyny.

  VastaaPoista
 4. On se kumma kun napajäätikötkin sulavat huolestuttavalla vauhdilla, mutta kotipihalla ei tapahdu sulamista sitten millään......
  Meilläkin mustarastaat laulelevat aamuisin ja iltaisin. Aina siellä korkeimman puun latvassa. Töyhtöhyyppiä ja peipposiakin on jo saapunut tänne. Asken laskeutui iso kurkilauma Mansikkapaikan läheiselle pellolle.
  Tulee se kevät!
  Toivotaan hepalle paranemista♥

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on vielä aika talvista vaikka lumi sulaa kovaa vauhtia. Joutsenet ovat jo tulleet ja niiden huuto kuuluu järveltä.
  Ikävä kuulla hepan onnettomuudesta, toivottavasti se tulee kuntoon. Onneksi tyttö selvisi mustelmilla vaikka kyllä mielen murheessakin on kestämistä.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on aika talvista,lunta on viellä paljon pihalla.nyt kyllä sataa aika rankasti vettä kyllä nyt saa lumet kyytiä
  Voi mikä murheen päivä teillä on, toivotaan että toipumista tulee pikku hiljalleen:)

  VastaaPoista
 7. hitaasti mut varmasti kevät etenee, tääl joet vapautuivat jäistä eilen, kynnökset näkyvät, usein naapurin isännät jo Vappuna pörräävät pelloilla, saas nähdä miten tänä vuonna.
  olipa surullista kuulla hepan loukkaantumisesta, onneksi tyttö ei itse loukkaantunut pahemmin, maanantaina tuttu raviohjastaja loukkaantui pahoin Forssan raveissa. Tsemppiä Teille kaikille ja hepalle rapsutukset:))

  VastaaPoista
 8. Eilen aamulla kuulin minäkin eka kertaa tänä keväänä joutsenten huudot läheiseltä järveltä. Toivotan pikaista paranemista hepalle!

  VastaaPoista
 9. Oi ja voi, toivottavasti hevoselle käy lopulta hyvin...

  VastaaPoista
 10. Ikävä kuulla tyttäresi hevosen loukkaantumisesta. Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 11. Toivotaan hevoselle toipumista ja myös tyttärellesi kaikkea hyvää.
  Lumet täällä Pirkanmaalla sulaa ihan silmissä.

  VastaaPoista
 12. Paranemista hepalle!

  meilläkin on puutarhassa lunta vielä vaikka kuinka.

  VastaaPoista
 13. Voi miten ikävää kuulla onnettomuudesta :(

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!