torstai 15. elokuuta 2013

Puutarha odottakoon hetken

Rypistelevät kriikunat

Nyt on kuvat ja jutut vähissä, kun päivät ovat menneet kaikkeen muuhun. Aikaa on kulunut kasatessa ystäväni Ikea-ostoksia, käyttäessä vanhempiani asioilla, ja tänään istuttiin isän kanssa työpäivän mittainen tovi silmäklinikalla. Tuloksena aika toisen silmän glaukooma-leikkaukseen ja kuinka ollakaan, tismalleen samana syyskuun päivänä kuin äidin kaihileikkaus. Tosin toisen silmät leikataan Espoossa, toisen Helsingissä. Ehkäpä jakaudun kahtia, mikä olisi tietenkin peilikuvan kannalta miellyttävämpää. Ehkä kuitenkin puhun jonkun ulkopuolisen henkilön isälle saattajaksi. On niin vaikea saada aikoja julkisen puolen terveyspalveluihin, että melkeinpä sitä tekee mitä muuta tahansa pystyäkseen pitämään kiinni siitä ensimmäisestä sovitusta ajasta.

Kun vielä alkuviikosta iski kunnollinen loppukesän flunssa kurkkukipuineen, räkätauteineen ja yskineen, on olo kieltämättä hiukan huteran tuntuinen. Kotonakaan ei ole tullut pestyä pyykkiä, ei siivottua eikä kyllä tehtyä mitään muutakaan, mutta hyvin tänne vielä joukkoon mahtuu.


Sain sentään yhden synttärikortin väsättyä tämän aamun kiireessä. Tuo ristipistotyö oli toki jo valmiina, mutta sen liittäminen sopivaan korttipohjaan ja paperiin runoineen ja muine onnitteluteksteineen vaatii aina hieman säätämistä. Kun on alkanut omatekoisia kortteja tuttavapiirilleen lähetellä, on se pyrittävä tekemään loppuun asti kutakin kortin vastaanottajaa ajatellen.


Eilisen päivän satoi niin tajuttoman paljon ja pitkään, että syysleimujen paras kukinta lienee mennyttä. Puutarhakierros on muutamalta päivältä tekemättä, mutta sen, minkä pikaisella silmäyksellä olen laittanut merkille, näyttää kukkapenkeissä olevan kaikki enimmäkseen vinksinvonksin ja vähän myös heikunkeikun. Kiitos eilispäivän rankkasateiden. Huomiseksi on luvassa poutaa, joten ihan ensimmäisenä lienee parasta mennä leikkaamaan nurmikko - mikäli tämä flunssa antaa sen verran periksi. Sisähommat kyllä joutavat odottamaan vielä yhden päivän. 

Ennen kuin poistun sohvannurkkaan tutustumaan postilaatikosta noutamaani tuoreeseen puutarhalehteen, toivotan Irmeli Karjalaisen ja Pinuskin lämpimästi tervetulleiksi blogini pariin.

 

18 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kortti! Itse tehdyt kortit ja lahjat ovat niin persoonallisia ja tuovat sen fiiliksen, että antaja tuo sen ajatuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pinuski! Itse tehtyjä on kiva antaa ja kiva saada.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Hyvinhän sohvannurkassa viihtyy puutarhalehteä lueskellessa. Ja dekkaria jatkoksi.

   Poista
 3. Koitahan parantua pian. Meillä oli tänään ihan tajuttoman suuret rankkasateet, hyvästit viimeisille unikoilleni, nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vettä on tullut tänäänkin, vaikka piti olla kokonaan poutapäivä. Sellaisia puolikkaan ämpärin kokoisia pisaroita. Taatusti kastelevat.

   Poista
 4. Sateet ovat saaneet kaiken tosiaan vähän vinksin vonksin. Muistathan pitää huolta myös itsestäsi kaikkien auttamisprojektiesi keskellä. Toivottavasti voit pian paremmin eikä flunssa pääse pahemmin niskan päälle. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa kyllä jyllää ihan kunnolla, mutta aikansa kutakin. Muistanpa taas hetken aikaa, miten mukavaa on olla terve.

   Poista
 5. ihana kortti ja leimut.
  Pikaista paranemista sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi. Ja mukavaa viikonvaihdetta.

   Poista
 6. Parane pian flunssastasi! Kaunis kortti, tuollainen on ihana antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa kestää ilman lääkkeitä seitsemän päivää ja lääkittynä viikon. Eli kyllä se tästä...

   Poista
 7. tiukalta aikataulusi kuulostaa, flunssa varmaan iski, et hiukkasen pysähtyisit sohvannurkkaan lepäämään. arvostan sinua kovastit, kun huolehdit vanhemmistasi ja siinä sivussa viel ystävääsikin ehdit jeesaamaan! sadetta on totta tosiaa piisannut ja sen näkee kaikesta. eilen yritin hakea viel vattuja iltapalalle, turha toivo, kaikki ihanat pullukat olivat tippuneet maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmani on vaikeus sanoa EI. Toisaalta auttamisesta tulee hyvä mieli ja kun auttaa ystävää, saa myös vastalahjaksi tarvitessaan apua. Vanhempieni suhteen ei oikein taida olla muita vaihtoehtoja. En pystyisi jättämään heitä ilman apuakaan.

   Poista
 8. Samoja minäkin mietin. Äsken yritin aloitella yhden penkin siivoamista, vähän sain viikatteella leikeltyä varsia, niin jopa tuli rankkasade. Pitää suösiolla löhöttää vaan sisällä, ja ootella jos vielä joskus loppuisi nämä sateet.
  Ihana kortti, kelpaa tuollasia lähetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti sateet joskus loppuvat. Pitäisi olla sadesäihinkin tyytyväinen, luonnon ilmiö ja usein tarpeellinen.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!