keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pakkasaamu, hui kauhistus!


Lokakuun toinen päivä on alkanut kylmissä merkeissä. Mittari näytti aamyhdeksältä -3.3 pakkasta. Hyrrrr! Ei ihme, että Juusokin on hilannut itsensä keittiön ikkunalaudalle torkkumaan. Huokuuhan alla oleva patteri mukavasti lämpöä. Ymmärrätte varmaan myös, miksi meillä on aika vähän tavaraa ikkunalaudoilla. Kukat saavat väistyä, jotta lemmikki pääsee rauhassa tiirailemaan ikkunasta ulos ja tarvittaessa myös oikaisemaan vanhenevat luunsa ollakseen kuitenkin läsnä siellä, missä emäntänsäkin.


Toin kaksi viikkoa sitten koko kesän ulkona roikkuneet kaktukset sisälle. Muutama päivä sitten huomasin, että kirkkaanpunainen kaktus on tehnyt lukuisia nuppuja. Toinen kaktukseni kukkii vaaleanpunaisin kukin ja yleensä vasta myöhemmin. 


Sen sijaan runkoverenpisarat lienevät paleltuneet, sillä en sitten muistanutkaan siirtää niitä ajoissa lämpimään. Tuolla ne terassilla nuokkuvat sen näköisinä, että parhaiten ne minua ilahduttavat kompostissa. Aurinko on jo kivunnut taivaalle ja lämmittää mukavasti. Autonkin ikkunat ovat sulaneet, joten saatan nyt lähteä hoitamaan asioita tarvitsematta rapsuttaa jäätä.

Kävin ennen tätä postaustani lukemassa lukuisan joukon blogipäivityksiä, mutta liian varhain heränneenä en saanut laitettua ainuttakaan kommenttia. Joskus vain käy yksinkertaisesti niin, ettei saa sanoja itsestään ulos. Tänään näyttää tuo sanomisen vaikeus edelleen jatkuvan. Siksi tyydynkin tähän lyhykäiseen syyspäivän postaukseen.

Toivotan teidät

Leena ja pojat
Nan
Tylsä Mörökölli

lämpimästi tervetulleiksi blogin lukijoiksi. 
Kiitän myös Karolinaa Karoliinan puutarha -blogista saamastani haasteesta, vastaan siihen lähipäivinä.


19 kommenttia:

 1. Meillä ei ole viellä ollut yhtään pakkasöitä minun daaliat viellä kukkii ihanasti
  Nuo kaktus kukat ovat kivoja kesän kun ovat ulkona sitten kun syksyllä siirtää sisätiloihin niin heti alkavat kehittää kukan nuppuja Mukavaa keskiviikko päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on luvattu vähän lämpimämpää - tai oikeastaan aika paljonkin lämpimämpää. Se ei tietenkään pelasta paleltuneita kasvejani, mutta taatusti houkuttelee pihalle ja ulkoilemaan. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Oijettä, kyllä tuossa lämpimässä kelpaa luunsa oikaista! Joskus toivoo, että meillä ihmisilläkin olisi noin mukavia nukkumapaikkoja. Toki sänky ja sohva on yleensä mukavat, mutta että alta lämmitetty! Tai vaikka joku ihana talja :)

  Hui että tuota pakkasta, auton etuikkunaa on saanut raaputtaa jo usena aamuna, en tykkää. Mutta eikös ne luvanneet vähän lämpenevää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimämpää tosiaan on luvassa, jopa 15 astetta. Vau. Ylipäätään eläimillä on aivan mahdottoman hyvä kyky rentoutua koko kropallaan. Sellaista taitoa toivoisin itsellenikin. Inhoan auton ikkunoiden skrapaamista, mutta minkäs tälle talvelle mahtaa. Eihän tässä nyt niin pitkään mene, kun taas on kevät.

   Poista
 3. Meillä oli myös aamulla -3 astetta ja kasvit kuurassa pihalla. Kuurakuvia en viitsinyt lähteä kuvailemaan, leivinuunin lämpö sisällä houkutteli enemmän :)
  Mun valkoinen kaktus alkoi kukkia jo ulkona, nyt sisätiloissa kukat kuihtuvat paljon nopeammin kuin ulkona. Toinen kaktus tekee nuppuja vasta nyt, kun pääsi sisälle, sen väriä en enää muistakaan, kiva odotella oliko sekin valkoinen!?
  Juuso vaikuttaa varsin tyytväiseltä, ja mikäs on ollessa lämpimän patterin päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvaaminen ei tosiaan innosta kylmillä ilmoilla laisinkaan niin paljon kuin kesällä. Sitä kun ei voi kipaista pihalle vähissä vaatteissa ja milloin minkäkinlaisissa tohveleissa, vaan on pakko pukea enemmän ja harkiten. Oviakin ei enää voi pitää ulos saakka avoinna, kun Ukkokulta vahtii sähkönkulutusta. Toki sitä minäkin aina mietin, ettei kannata harakoille lämmittää. Eikä ylipäätään tuhlata tätä ainokaista maapalloamme.
   Nuorempana en tykännyt kaktuksista, mutta itse asiassa nämä tavallisen joulu- ja pääsiäis- ym. kaktukset ovat ihailtavan sinnikkäitä ja helppoja huonekasveja. Ja kukkiessaan todella kauniita. Valkoista minulla ei olekaan, joten senpä voisi jossain välissä hankkia.

   Poista
 4. Kiitos :) Päätin liittyä, kun löysin blogisi jotain kautta. Kirjoitat kiinnostavia asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kiitoksia! Tykkään kovasti kirjoittamisesta, mutta aina ei tosiaankaan sana kulje - kuten tänään.

   Poista
 5. Joskus pakkanen säätelee talvetettavien määrää :) Täälläkin oli yllättäen pakkasta kunnolla aamulla, hyrrr. Ei tykkä..... onneksi on luvattu lämpimämpää, on niin monta jutttua vielä kesken ja tekemättä. Upean värinen kukka on tulossa marraskuun?kaktuksestasi.

  VastaaPoista
 6. Onpa Juuso lötänyt lämpimän paikan loikoilulle. Ihanan nautinnollinen ilme :)

  VastaaPoista
 7. Fiksu Juuso:)

  Meilläkin pakkanen käväisi puutarhassa vieden kukat.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin on pakkanen vienyt ruusuja lukuunottamatta lähes kaikki ;( Seuraavaa kesää odotellessa.

  VastaaPoista
 9. Meillä varmaan tuo läheinen järvi pitää vielä pakkaset loitompana, ja hyvä niin. Mukavampi kaivella juurikasveja pois maasta, kun eivät ole jäässä ;)
  Eipä tuo Juuso näyttänyt paljoa tuossa pakkasessa kärsivän :)

  VastaaPoista
 10. Pakkasen puremia on ollut meilläkin, jalohortensia esim. sai vammoja. Ehkä toipuu siitä vielä. Onneksi pakkasyöt ovat toistaiseksi ohi. Enpä olekaan älynnyt kaktuksia viedä ulos :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoppini kertoi tuon kaktusten ulosvientikikan vuosia sitten. Olen huomannut kesäulkoilutuksen lisäävän kukkimista melkoisesti.

   Poista
 11. Juusolle terveisiä, kohti talvea mennään ja ikkunalauta on hyvä paikka. Kukkaruukut väistyköön ja minä olen se kaunein ja pehmein kukka.

  VastaaPoista
 12. Kissat ensin ja kukat sitten muualle, tätä mieltä on myös meidän Nekku...

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!