maanantai 20. tammikuuta 2014

Kynttiläpalautetta


Sain äidiltäni joululahjaksi kauniin, Maria Drockilan monivärisen kynttilän. Alkuun mietin, raaskinko niin hienoa kynttilää polttaakaan, mutta kun mukana tulleessa lapussa kerrottiin kynttilän valon näyttävän todella hienolta, olihan se pakko sytyttää. Ja polttamista varten kynttilät tietenkin ovat. Harmikseni kynttilän sytyttäminen oli hyvin työlästä ja sydäntä sai kaiken aikaa tonkia sulaneen steariinin joukosta. Liekki oli olematon ja se tukehtui alituiseen. Koska Drockilan kynttilät ovat melkoisen kalliita ja minua harmitti kauniin lahjan menettäminen, päätin laittaa valmistajalle asiakaspalautetta. Vastaus tuli nopeasti ja siinä haarukoitiin mahdollisia syitä huonosti palavaan kynttilään. Ilmeisesti sydänlanka on ollut poikkeuksellisesti huonolaatuinen. Lohdutukseksi sain paketin, joka sisälsi nuo kuvassa olevat kolme kynttilää, lasialustan ja lautasliinoja. Asiakaspalaute on monelle yritykselle tärkeää, etenkin, jos se on asiallista. Aina ei kannata itsekseen mutista ja kärsiä epäonnisista tuotteista. Vioille saattaa löytyä ihan selkeät syyt, eikä ne välttämättä ole asiakkaan aiheuttamia.


Ystävälläni oli syntymäpäivä uudenvuodenaattona. Lahjaa etsiessäni törmäsin erään kauppakeskuksen aulassa Asante-korujen myyjään. Asante-korut ovat käsin tehtyjä luu- ja paperikoruja Keniasta. Luukorut ovat kylien lähiteurastomoilta ilmaiseksi saatuja joko naudan tai vuohen luita ja paperikorut kierrätyspaperia. Siis ei mitään uhanalaisia eläintenluita. Kotkalainen John Raflin työllistää afrikkalaisia naisia ja miehiä antamalla rahat suoraan työntekijöille ja mahdollistaen heidän lapsiensa koulun käynnin. Korujen hintakin on kukkarolle sopiva. Värit liikkuvat lähinnä ruskean eri sävyissä, mustassa ja luonnonvalkoisessa. Minusta Asante-korut ovat kauniita ja etenkin kaulakorujen osat tuntuvat mukavilta sormissa. Ostin vain tuon kuvan korusetin ystävälleni, mutta kun seuraavan kerran törmään jossain Asante-koruihin, ostan kyllä jonkun korun itsellenikin.


Ja vielä jotain vihreää. Sain pari vuotta sitten ystävältäni pienen aloen alun. Se ei kovin kummoiselta näyttänyt ja laitoin sen multaan ajatuksella, että katsotaan. Aloe päätti näyttää minulle, ettei se mikään turhake ole ja kasvaa hurautti itsensä komeaksi pehkoksi. Täytynee myöhemmin keväällä jakaa kasvia, josko siitä saisi pari uutta tainta. Aloe on osoittautunut melko helpoksi ja huolettomaksi kasviksi. Ja ihan näyttäväksi myös.

 

16 kommenttia:

 1. Kannattaa valittaa ;) Tuo aloe on pirteän ja komean näköinen.

  VastaaPoista
 2. Aloe veraa lienee olemassa useampia lajikkeita, päätellen siitä, että oma aloeni on aika tavalla erinnäköinen kuin tuo sinun. Olinkin aikeissa postata siitä Lopotin Toimelan pihaunelmissa lähipäivinä. Aloeni nimittäin kukki viime keväänä ja nyt odottelen, josko taas. Mielenkiintoinen ja lääkintätarkoituksiin oivallinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlen mukaan aloe-kasveja on monenlaisia. Laitapa tosiaan postaus omasta kasvistasi. Olisi mielenkiintoista nähdä sen kukkivan.

   Poista
 3. Miekin kävin katsomassa ihan päätäkauten noita Maria D;n kynttilöitä, mutta olivat mun kukkarolle liian arvokkaita ;) Kyllä palaute kannattaa antaa, tietty ihan kiva jos ihan kehuskin joskus. Esim radio ja teevee ohjelmista ollaan laitettu palautetta.
  Virkeän näköinen aloe!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kynttilöitä! Asiakaspalaute on tärkeää yrityksille, olipa se sitten negatiivista tai positiivista. Kaunis aloe!

  VastaaPoista
 5. Drockilan kynttilät ovat todella kauniita. Olen ostanut niitä monesti lahjaksi, kun ovat kauniita. Itselleni en ole raaskinut niitä ostaa. Hieno aloe!!!

  VastaaPoista
 6. Täällä oli Koskikeskuksessa Drockilan kynttilöiden myyntiä joulukuussa ja nyt oli ale myynti.
  Katselin juuri tuollaisia kynttilöitä joita tuossa kuvassasi oli, ovat kyllä kauniita.
  Asiakaspalaute on aina hyväksi ja ehkä juuri miinus palaute on hyvä, jos aina menee hyvin ei ehkä tule myyntituotteita riittävästi tarkkailtua.
  Motto: asiakkaalle aina parasta......

  VastaaPoista
 7. Hyvä, että annoit palautetta toimimattomista kynttilöistä. Ihan oikea tapa vaikuttaa ja takuulla myös yritykselle mieleen saada suora tieto. Komee on aloesi, mulla oli joskus sellainen leveämpilehtinen, napsin siitä lehdenpaloja esim palohaavoja hellimään. Hyvin tehosi. Aikas tylsää, että nykyään mun aloe on purkista.
  Juu ja nuo korut on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut aloen parantavasta vaikutuksesta, mutta tosi tilanteessa en koskaan muista omalla ikkunalaudalla nököttävää kasvia.

   Poista
 8. Ihanan kokun olet ostanut ja niin hyvään tarkoitukseen menee rahat.

  Hyvä kun annoit palautetta kynttiloistä.

  Mukavia talvipäiviä sinulle♥

  VastaaPoista
 9. Asiallinen palaute on aina aiheellista. Mitään ei voi kehittää, jos ei saa palautetta. Komea aloe, suorastaan pursuaa elinvoimaa!

  VastaaPoista
 10. Komean näköinen aloevera, miten muuten olen voinut unohtaa tämän ihanan kasvin...:) nyt kauppaan ja kipi, kipi...

  VastaaPoista
 11. Asiakaspalaute on ihan hyödyllistä, olen pari kertaa reklamoinut ja vastapuoli on ollut ihan tyytyväinen saamaansa palautteeseen joissa on ollut valmistusvirhe, korvaus on tullut molemmista paikoista.
  Miten ravintolassa on niin vaikea antaa palautetta! Olimme työporukan kanssa syömässä texmex-ravintolassa, kaikki oli hyvää ja sopivan tulistakin. Jälkiruuaksi teki mieli kaakaota ja oletin että se olisi hyvää ja vahvaa ja siinä olisi ripaus chiliäkin. Mutta se oli kuin sen kolmikirjaimisen tienvarsiketjun automaatista. Tarjoilija tuli kysymään miten maistui ja kerroin pettymykseni kaakaoon josta hän ilmiselvästi loukkaantui ?

  VastaaPoista
 12. On kyllä nättejä kynttilöitä. Fiksu firma ottaa reklamaatiot aina rakentavasti ja pyrkii toimimaan niin, että asiakas jää tyytyväiseksi. :)

  VastaaPoista
 13. Asiallisesti annettu palaute on aina paikallaan oli se sitten negatiivisempaa tai positiivisempaa. Eiväthän ne hommelit muuten kehittyisi paremmiksi.

  Omapas komeasti kasvanut aaloe. Tuohan näyttäisi aika kivalta terraariossakin,mutta taitaa olla ennemminkin kuivan paikan kasvi ?

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!