perjantai 21. helmikuuta 2014

Tuoksuvia tulppaaneja


Kulunut viikko on ollut vähemmän märkä, sillä päivälämpötilakin on pysynyt ihan pikkuisen pakkasen puolella. Lunta on hyvin vähän, pihallakin kulkuväylät ovat likimain hiekalla. Enin osa lumesta on kukkapenkeissä, joihin olen sitä lapioinut kasvien suojaksi. Tänään näin pilkahduksen auringosta, mutta vain pilkahduksen. Aurinko ei tainnut jaksaa ponnistaa paistamaan paksujen pilvimassojen läpi. Pienikin pakkanen näyttää tuovan oitis linnut siemeniä syömään ja toisinaan oravakin käy napostelemassa lintujen pudottamia pähkinöitä.


Ystävänpäivän ja Ukkokullan syntymäpäivän johdosta meillä on ollut koti täynnä kukkia. Tulppaaneja tulvillaan ja ihania miniruusuja. Yhdessä maljakossa tulppaanit tuoksuvat ja kukkien ohi kävellessä tuoksu leijailee pitkään mukana. Ihanaa.


Jälleen on valmistunut parit villasukat ja kolmannetkin ovat loppusuoralla. Pitihän minunkin harjoitella noita kuplia, jotka tuntuvat olevan nyt varsinainen IN-juttu, erityisesti lapasissa. Kuplien tekeminen on aika helppoa, mutta jonkin verran hidastaa etenemistä, sillä kudottujen silmukoiden purkaminen vaatii vähän keskittymistä, ettei silmukat livahda kokonaan käsistä.


Näiden vaaleiden sukkien mallineulekin on ihan helppoa, mutta se näyttää kiristävän sen verran, että pitkissä sukissa kannattaa laittaa puikoille enemmän silmukoita. Näistä oli tarkoitus tehdä polvisukat, mutta juuri tuon kiristävyyden takia saivat jäädä vähän lyhyemmiksi.


Käsi- ja sormikivuillekin löytyi syy - nivelrikko. Mikään ei paranna sitä, kipujen yltyessä särkylääkettä ja käsiä tulee pitää lämpiminä. No, kutomista ja puutarhatöitä on lupa ja syytäkin jatkaa aktiivisesti, sillä nivelet on hyvä pitää työssä ja toiminnassa, etteivät ne aivan jäykistyisi. Onneksi en ole koskaan innostunut näyttämään keskisormea. Nyt se nimittäin ei enää onnistukaan, sillä oikean käden keskisormea ei suoraksi saa. Näkökulma tämäkin.

Oikein kivaa viikonvaihdetta kaikille. Seuraava viikonloppu onkin sitten ihan virallisestikin tämän kevään ensimmäinen.


26 kommenttia:

  1. Söpöjä töppösiä. Itsekkin olen kutonut muutamat mutta enemmän on tullu istuttua ompelukoneen äärellä tänä talvena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummeli! Aina pitää jotain yrittää ja nyt on vuorossa tällainen sukkamania.

      Poista
  2. Onnea vaan! Ihanat kukat ja sukat :)
    Sitähän se rikkoa on minunkin nivelessä, onneksi vaan yhessä ja viiltää niin hirveesti, mitä enemmän neulon. Ei nyt huvita neuloakaan enää.
    Kohta pääsee multahommiin onneksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuota kipua ollut ennenkin, mutta syksystä saakka muutamassa sormessa oikein kunnolla. No, koska sille ei mitään voi, paras vain sietää ja porskuttaa elämää eteenpäin.

      Poista
  3. Voi hitsi, nivelrikko! Voimia sen kanssa elämiseen. Upeita sukkia olet tehnyt, siitä huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri käski jatkaa kutomista, koska se pitää jäykistyvät nivelet edes jotakuinkin toimintakunnossa. En siis luovuta, vaan tänään aloitan jälleen uudet sukat. Ja puutarhassa aion mennä entiseen tahtiin.

      Poista
  4. Vai nivelrikko, onpa harmi. Onneksi on niin yleinen vaiva, että sitä on paljon tutkittu. Olet varmaan jo googlaamalla löytänyt kaikki lievityskeinot. Tsemppiä!

    Minullekin sattui ihan marketista mukaan kimppu erityisen tuoksuvia tulppaaneja. Aivan ihana haisu! Kiva, että sinullakin on niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin, kuinka raikkaasti tuollainen tulppaani tuoksuu. Nivelrikko on kuulemma maailman yleisin nivelsairaus, joten kohtalonkumppaneita löytyy pilvin pimein.

      Poista
  5. Kauniita tulppaania. Kyllä noi sairaudet on ihan syvältä! Ei voi olla noin kaunis Santtu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kroppa näyttää romahtavan ennen kuin siihen laisinkaan on valmistautunut. Tämä ripsusanttu on tosiaan nätti.

      Poista
  6. Voi kun on kauuniita tulppaaneja . Minä kans ihastelen niitä. Nivelrikko ei ole mukava juttu. Minullakin se on vaivanut muutaman vuoden sormien nivel ovat paksuuntuneet. Ei meinaa enää onnistua orikamien kutominen puikoilla. Muutkin puikoilla tekeminen on hidastunut. Hyvää viikonvaihdetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi kutominen on sujunut ihan hyvin, vaikka aamulla sormet ovat tosi jäykät ja kipeät. En anna vielä periksi.
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  7. Ihanat tulppaanit ja sukat.
    Voimia sinulle nivelrikon kanssa elämiseen.
    Onnittelut kalalle, itsekin olen se.

    Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sylvi! Noista tulppaaneista olen iloinnut tosi paljon. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  8. Kauniit tulppaanit ja sukat. Tuollaisia kuplia en ole koskaan kutonut, osaisinko edes.
    Nivelrikko se taitaa asustaa myös minun vasemman käden etusormessa.
    Matkan varrella tuntuu aina jotain jäävän meihin pysyvästi, mutta jatketaan ja jaksellaan.
    Hyvää viikonloppua sinne.........Juusolle myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eteenpäin mennään eikä anneta periksi - edes nivelrikolle. Ihan varmasti sinäkin osaisit kuplia kutoa, jos minäkin. Netistä löytyi hyviä ohjeita, youtubesta jopa selkeä filmi.
      Juuso kiittää kovasti terveisistä, ihan tässä vieressä peräti.

      Poista
  9. Upeat sukat ja tulppaanit!

    Voimia nivelrikon kanssa elämiseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! En ole kovin periksiantavaa sorttia, joten eteenpäin porskutetaan nivelrikosta huolimatta.

      Poista
  10. Upeita kukkia! Nivelrikkoa ei voi parantaa, mutta oireita voi kaiketi lievittää monin keinoin. Onneksi reseptiin kuuluu myös kutominen, sillä kauniita sukkia on taas syntynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, lääkäri käski jatkaa kutomista ja puutarhatöitä. Nivelet on hyvä pitää töissä, jotta toimintakyky säilyy mahdollisimman pitkään. Kohta laitan taas seuraavat sukat alulle.

      Poista
  11. Ah miten söpöjä sukkia ja kauniita tulppuja :)

    Minullekin selvisi yllätäen ihan muussa tarkoituksessa tehdyn röntgenkuvauksen yhteydessä maanantaina,että olkapäässäni on kulumia ja nivelrikkoa. Miten ihmeessä sitä pystyy tekemään duunia vielä yli 20-vuotta,jos hiukan yli neljäkymppisenä jo on tällaisia "rikkoja"???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, ja yhä vanhemmaksi pitäisi työmaailmassa jaksaa puurtaa. Kummastuttaa, miten yhtäkkiä sormeni äityivät näin pahasti. Syksyllä alkoi ja nyt vaivaavat kaiken aikaa. No, en aio luovuttaa ja onneksi paras hoito onkin nivelten liikkeellä pitäminen.

      Poista
  12. Oikein kivoja sukkia oletkin neulonut.
    Ja kyllä, tulppaanit piristävät kotia kummasti:)

    VastaaPoista
  13. Kivat sukat ja tietty kukat. Ja voihan nivelrikko! Onneks sen kanssa saa ja pitää tehdä kaikkea. Mulla ollut jo vuosia ja hyvin sen kanssa pystyy elämään ja kipuihin ja jäykkyyteen tottuu. Ite oon niin turhamainen, että eniten (omissa sormissa) häiritsee noi rumat virheasennot :D Tsemppiä, niitä kivuttomia päiviäkin onneksi on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei vielä ole kovin paljon vihreasentoja, mutta parissa sormessa on kyllä ylin nivel paksuuntunut selvästi. Ja oikean käden keskisormi tosiaan on niin jäykkä ja kipeä, ettei tahdo kunnolla suoristua. No, nyt tiedän syyn sormikipuihin, joten tästä vaan eteenpäin.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!