lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevään ensimmäinen


Jippii, maaliskuun 1. päivä ja aurinko paistaa! Ei tosin mikään huippulämmin auringossakaan, meidän mittari näyttää vajaata kahta plusastetta. Mutta onhan tämä silti aikamoisen keväistä, kun pihassa on todella vähän lunta. Monin paikoin kevään merkkejä on runsaasti nähtävissä, vaan meillä on ollut pitkään pilvistä, öisin kolme-neljä astetta pakkasta ja päivisinkin tosiaan vain hitusen plussalla. Vesisateiden aikaan muutenkin vähäinen lumi suli hurjaa vauhtia, mutta sittemmin kaikki on jämähtänyt paikalleen. Alapihallakin on ohut lumi- ja jääpeite.


Jotta totuus ajankohdasta ei hämärtyisi, löytyy pihaltamme tällainenkin kohta. Tosin tuota lunta ei montaa senttiä ole ja siitäkin suurin osa lienee itse istutusten päälle käytäviltä lapioimaani lunta. Nuo sipulien istutusmerkitkin näkyvät hyvin. 


Tänä keväänä ei sitten ilmeisesti tarvitse tehdä minkäänlaisia keväänedistystoimenpiteitä. Kuten jään hakkaamista kulkuväyliltä ja lumen lapioimista aurinkoisiin paikkoihin sen sulamisen nopeuttamiseksi. Ehkä saamme siirtyä suoraan talvesta kesään.

Kevätkaihonkukka virittelee olemustaan kohti lämpimämpiä ilmoja
Veikkaan, että narsissi se siinä kurkistelee


Kyllä kissa tietää, missä on sopivan lämmintä. Olohuoneen matolle paistava aurinko saa Juuson kiehnäämään itseään puolelta toiselle ja siinä ohessa mamman lankakerä saa kyytiä.


Hiukan pitää mammaa mulkaista alta kulmain, kun tulee makoisia päiväunia häiritsemään kesken kaiken.


Pii paa puu, terve maaliskuu!
Räystähältä vesi pirskuu,
iloisena tintti tirskuu.
Kissat innostuu, onhan maaliskuu.

37 kommenttia:

  1. Kyllä onkin ollut keväinen päivä. Nyt kun aurinko meni pilveen, siellä tuntuu niin kylmältä, joten kyllä se lämmittää jo mukavasti paistaessaan.
    Olen kylläkin vähän pessimistinen tämän kevään kanssa - tulisko se näin helposti? Oisko talvi voinut taittua näin kepeästi? Pessimisti ei pety sanotaan, mutta toivon, voi niin toivon, että se oli ja meni, se talvi.
    Ihanalle Juusolle kunnon rapsutus korvan taakse<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut kevät helposti, meillä sataa tänään lunta ja on asteen pakkasella. Sinänsä en jaksa asiasta murhetta kantaa, sillä aikaahan tässä vielä on ihan oikealle keväälle.

      Poista
  2. Meillä täällä ei ole yhtään lunta pihalla, eikä juuri näkyvissäkään. Itsekin katsoin yhtenä päivänä näkyykö narsissin tai muiden alkuja...ei näkynyt :( Missä lie luuraavat.Täällä oli noin neljä astetta lämmintä, itse en kyllä ollut ulkona kun tein siivousta ja sisustusta keväisempään suuntaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ne piipot ehtivät sieltä mullasta tulla. Ehkä on parempikin, että pysyttelevät matalana, kunnes on sopiva aika tulla esille.

      Poista
  3. Kiva Juuson kellotella auringossa! :) Kyllä täälläkin oli tänään aurinkoa, vaikka lunta vielä meillä riittääkin. Ei muualla ole paljasta kuin auton peräkärryn alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat ovat taitavia etsimään lämpöisiä paikkoja. Juuso kyllä tykkää tuosta matosta muutenkin. Senkin vuoksi, että iltaisin meidän jalat ovat matolla ja ilmeisesti Juuso tykkää olla jalkojen läheisyydessä.

      Poista
  4. Joo eiks o ihana kevät! Päästään ilman keväänedistyshommia:)) Meidätkin on normitalvina tavattu kuuman vesiämpärin, lapion ja hakun kaa pihalta :))
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kuumaa vesiämpäriä en sentään ole kokeillut, mutta kaikenlaisia muita vekottimia, joilla voi lunta ja jäätä häätää.

      Poista
  5. Niin ja aiwan supersöpö kissa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso on söpö ja söpöjä mielestäni ovat lähes kaikki kissat.

      Poista
  6. Tlläkin oli niin keväistä :) Ihana tuo auringossa kellivä Juuso!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään näyttää kevät vähän keikkuvan, mutta ehtiihän se.

      Poista
  7. Maaliskuu onkin Kissojen kuu. Näin on.
    Kevät on todella jo ovella.

    Siuna odottaa ruusu blogissani. Käypä hakemassa.
    Hyvää viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Sylvi, ruusu on noudettu. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  8. Meilläkin tänään oli niin keväinen päivä aurinko paistoi ihanasti. Kyllä Juuso on ottanut rennon asennon pehmeän maton päällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso on tuollainen kellistelijä. Tykkää olla matolla ja etenkin auringon siihen paistaessa.

      Poista
  9. Ohoh, siellähän kasvit jo heräilevät ! Nyt on tosiaan tuntunut jo vähän keväiseltä, ihanaa.
    Söpö kisu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevät on ihanaa! Mahtaako edes olla ihmisiä, jotka eivät siitä pidä?

      Poista
  10. Voi että joko nuo piipat alkavat puskea kevääntuloa katsomaan! On tämä ollut merkillinen talvi, ettei vaan tulisi yllätystä!
    Mukavaa maaliskuuta! Kissapostaus sopii niin maaliskuunhun tosin sopii jokaiselle kuullekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tänään sitä yllätyslunta sitten sataa. Josko tämä olisi nyt sitä "uusi lumi on vanhan surma".

      Poista
  11. Juu-u, kyllä kissat tietää, mm sen että erityisesti punanen lankapallukka on paras <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso tykkää kaikista villalangoista, mutta tuo punainen tuntuu sitä erityisesti miellyttävän.

      Poista
  12. Meidän kisu ei pitänyt siitä, että sen masuun koskettiin. Tuo Juuson masu näyttää niin pehmoiselta, että siitä tekisi mieli rapsuttaa. Tykkääkö Juuso siitä? Taitaa olla kissoillakin omat mieltymyksensä itse kullakin, että mikä on paras paikka silityksiä ja rapsutuksia varten.

    Vihreitä tiittejä tulee maasta ylös siellä täällä, kun mökillä piipahdettiin tänään. Lunta ei siellä enää ole maassa ollenkaan, merestä osa jäistä on lähtenyt/sulanut, rannassa sitä vielä riittää. Harmittaa kovasti, että osa sipulikukista tuli ylös maasta jo syksyllä ja ne ehtivät alkutalvesta paleltua, joten niistä ei kukintaa ole nyt keväällä luvassa. Toivotaan, ettei tule kovia pakkasöitä enää maalis-huhtikuussa. Vaikka onhan sitä välillä saatu lunta vielä vappunakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso tykkää kovasti mahan rapsuttamisesta ja kellahtaa hyvin helposti selälleen kerjätäkseen lisää rapsutuksia. Olen huomannut, että kissojen mieltymyksissä on suuriakin eroja. Korvien takaa rapsuttamisesta taitavat kaikki katit tykätä.
      Kuten tuolla aiemmin olen jo kertonut, meillä sataa tänään lunta. Sinänsä lumi ei taida olla vaarallista, suojaahan se kasveja pakkasilta, joita aivan varmasti vielä tulee. Hyvin muistan lumisia vappuja, mutta onneksi silloin aurinko paistaa jo niin korkealta, ettei lumi yleensä pitkään maassa pysy. On tämä kevät joka vuosi samanlaista säiden kuikuilemista. Tulisipa kuitenkin lämmin ja pitkä kesä, kuten viime vuonna.

      Poista
  13. Paljon on kevään merkkejä jo puutarhassasi:) Ihana Juuso!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkisitpä tänään, lumista ja harmaata. Juuso on ihana!

      Poista
  14. Teillä on kevättä enemmän, kun meillä. Vasta krookuksien piipat on näkyvissä. Ne on kyllä ollutkin näkyvissä jo syksystä lähtien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisinkohan kuvannut valikoiden, sillä aika vähän kevättä vielä on näkyvissä. Mutta eiköhän tuo ehdi.

      Poista
  15. Tämä onkin jännä kevät. Siis kun tuota lunta ei juuri ole. Kissat kyllä osaa nauttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tänään sitä lunta sitten näyttää satavan. Tuskin kuitenkaan enää mitään hankia saadaan.

      Poista
  16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  17. Ihanat kuvat Juusosta! lauantai oli todella keväinen päivä:)

    VastaaPoista
  18. Ihanaa kun kevät tulee nyt näin aikaisin. Lauantaina leikkasimme omenapuita ja hämmästyin kun yhdessä puussa oli silmuja ja samanlaisia yllätyksiä meidänkin kukkapenkeistä pilkisteli, mielestäni siellä oli tulppaanejakin. Aikaisia perennoja myös näkyi kasvuaan aloittelemassa.
    Onko Juusolla kovasti kevättä rinnassa?

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!