maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pitkiä pellavia.....


Eilen päästiin manailemaan takatalvea kesken hyvin alkaneen kevään, kun taivaalta tuli aamusta alkaen lunta vajaan yhden pakkasasteen huurruttamaan maahan. Eipä paljon tehnyt mieli pihamaalle ja tyydyin katselemaan työhuoneen ikkunasta leikkimökin seinustalla värjöttelevää Bertta-heppapoloista, jonka harjastakaan ei enää montaa haihtuvaa ole jäljellä, hännästä puhumattakaan. Olen joskus tuumaillut, pitäisikö polle taluttaa talveksi leikkimökkiin säätä pitämään, vaan mahtaako sekään pollen etenevää lahoamista estää. Naapurin lapsenlapset käyvät joskus pollelle syöttämässä leikkimökin hyllystä hakemiaan muoviporkkanoita, joten ihan eläkeheppana ei pollen tarvitse seinustalla oleskella. Minusta on mukava katsella Berttaa työhuoneen ikkunasta ja muistella, kuinka isäni toi peräkärryllä itse tekemänsä Bertan pihallemme pienen heppahullutyttäremme iloksi. Kyllä on Bertalla ratsastettu, ihan on kuin perheenjäsen.


Tänään sää on ollut - jos mahdollista - eilistäkin surkeampi. Taivaalta sataa harmaata tihkua ja yön aikana lisää satanut lumi on märkääkin märempää. Tällä vauhdilla se sulaa kyllä nopeasti, mitä en yhtään harmittele. Oikeastaan nyt on ihan perinteinen kevätsää, siis sellainen tyypillinen loska ja harmaus, joka on aika ominaista täällä etelärannikolla keväisin.


Juuso ei märästä lumesta välitä ja se onkin eilen ja tänään käynyt vain pikaseltaan tarpeillaan haluten heti sen jälkeen sisälle. Helmikuisina kevätpäivinä se sentään halusi jo jäädä terassin portaille istumaan ja tinttejä tiirailemaan, mutta tänään sen mielestä on ikävä takatalvi ja nojatuolin lämpö tuntuu huomattavasti lokoisammalta. Nuo pienet pilkut Juuson tassunjälkien vieressä on syreenin oksilta pudonneiden vesipisaroiden jälkiä.


Eilen vietettiin laskiaissunnuntaita. Tosin meillä ei laskettu mäkeä pitkiä pellavia huutaen vaan minä leivoin keittiössä pullia ja Ukkokulta taisi uppoutua sohvalla lojuen kirjastosta lainattuun dekkariin. Minun pullistani ei juuri koskaan tule ulkonäöltään palkintokelpoisia, mutta se ei menoa haittaa. Maku ratkaisee ja ihan tyytyväinen olen leipomuksiini - useimmiten. Koska Ukkokulta ei ole laisinkaan marsipaanin ystävä, saimme kylään saapuneen Peräkamaripojan kanssa nautiskella yhdistetyistä hillo-marsipaani-pullista. Muutaman tein pelkällä hillolla, jotta Ukkokulta ei ihan jäisi ilman. 


Jotta päivä ei olisi pelkkää harmaata, tuunataan sitä raikkaalla tulppaanikuvalla. 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

 1. Kurja sää on täälläki,mutta tämähän kuuluu kevääseen sulattaa loputkin lumet pois.
  Hyvän näköisiä laskiaispullia, nam,maistuu ,hyvää. Kauniit tulppaanit, ne kyllä piristää:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa nauttia tulppaaneista tällaisen sateisena päivänä. Täällä on satanut lunta ihan reilusti. Moni olis iloinen tällaisesta lumisateesta marraskuussa, mut nyt ei. Tää on jo ainakin kolmas lumisade Matinpäivän jälkeen, vielä jos tulee 6 sadetta, gr...;(
  :) Minä täytin vaan itelleni laskiaispullia, kun mies haluu eri hilloa jne, täytti itse.

  VastaaPoista
 3. Kauhussani katsoin herätessäni aamulla sankkaa lumisadetta. Mutta itsestään näyttää lumi katoavan yhtä nopeasti kuin tulikin. Meillä tarjoiltiin vain kaupan pullat :(

  VastaaPoista
 4. Ihana Bertta!!! Onneksi se lumiräntä on sulanut pois lähes kokonaan

  VastaaPoista
 5. Berta palvelee teitä hyvin. Ensin leikkikaluna ja nyt puutarhan koristeena. Minäkään en ymmärrä marsipaanin päälle, joten laskiaispulla menee hillon ja kermavaahdon kanssa.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!