tiistai 25. maaliskuuta 2014

Monopodilla mennään


Käydessäni eilen apteekissa hakemassa isän lääkkeitä, oli pakko pysähtyä kauppakeskuksen aulaan levitettyyn kirjavalikoimaan. Minun on vaikea vastustaa kirjoja, enkä siis nytkään päässyt pinojen ohitse. Mukaan tarttui tämä sipulikukkakirja, koska minulla ei ole ainuttakaan pelkästään sipulikukkiin keskittynyttä kirjaa. Tosin olen odotellut Sailan vastaavaa valmistuvaksi, mutta voihan ihmisellä olla kaksikin samaa aluetta käsittelevää tietoteosta. Eikös voikin. Ei tämäkään kirja hullumpi ole ja kukkien kuviahan voi katsella vaikka kuinka monta kertaa. Löysin kirjasta jo niin paljon ihastuksen kohteita, ettei mitään rajaa.


Mukaan tarttui myös Diana Graigin Puutarhurien kirja: Parhaat niksit viherpeukaloille. Selailin kirjaa pikaisesti eilen illalla ja totesin, että useimmat kirjassa mainitut niksit ovat toki jo melko tuttuja. Lisäksi jäin miettimään, että kenties tässä kirjassa on ainakin hivenen huumoria mukana. Mutta kun tämänkin halvalla sai, niin mikäs ettei.


Minulla on 70-luvulla hankittu kolmijalkainen kamerajalusta, joka on ihan hyvä, joskin alumiinisena melko painava. Pari vuotta sitten ostin Lidlistä minikokoisen jalustasetin, josta pieni kolmijalka hajosi aika pian. Sen sijaan yksijalkaista olen käyttänyt aika paljon pitkälti sen helpon käytettävyyden vuoksi. Se kun mahtuu vaikka taskuun. Se on kuitenkin minikokoinen (maximikorkeus 38 cm), joten sen käyttö on rajallista. Lähinnä, jos tulee maattua mahallaan maassa - sitäkin tapahtuu  - tahi käytettäessä sitä lisätukena. Esimerkiksi omaan mahaansa jalkaa tukiessa sillä saa lisäulottuvuutta sekä vakautta. 

Pitkään olen kuitenkin kaivannut ihan kunnon kokoista yksijalkaista, joka kulkisi helposti vaikkapa omassa puutarhassa. Vihdoin sain sellaisen ostettua verkkokaupasta ja tänään hain tilaukseni postista. Vaihtoehtoja oli melkoisesti, mutta tällä hetkellä minulla ei ole kovin paljon varaa investoida tavaraan, joka ei kuitenkaan ole elintärkeä. Kokeilin yksijalkaa täällä sisällä hetki sitten ja tykästyin noihin pikalukkoihin. Kuulapää kuului ensisijaisiin valintaperusteisiin. Hyvältä tuntui, joten varmasti se pääsee vakiokäyttöön. Lisäksi näillä yksijaloilla on varsin hauska nimi eli Monopod. Kaikkihan on nykyään padeja tai podeja tai milloin mitäkin. Nyt minullakin on pod eli tämä Monopod.


Isälle tehtiin perjantaina pallolaajennus ja eilen haimme hänet äidin kanssa kotiin. Lääkearsenaali kasvoi merkittävästi, joten nyt sitten täytän kahden ihmisen dosetit viikottain ja yritän tahkota vanhempieni päähän, kuinka tärkeää heidän on muistaa ottaa lääkkeensä säännöllisesti. Näyttää mahdolliselta, että pääsen loppuviikosta oman puutarhani pariin ja luvassa on ulkoilua innostavaa säätäkin.

Nappasin tuosta Puutarhurien niksikirjasta oheisen lauselman, joka sopii erinomaiseksi elämänohjeeksi tilanteeseen kuin tilanteeseen:

Voimme joko valittaa, että ruusupensaissa on piikkejä,
tai iloita, koska piikkipensaissa on ruusuja.

- Abraham Lincoln -

 
.

 

32 kommenttia:

 1. Onkohan Yhdysvalloissa ollut tähän päivään asti toista noin viisasta presidenttiä kuin Lincoln?
  Tuokin on kiva sipulikukkakirja, kaiken kaikkiaan sen alan suomenkieliset kirjat ovat olleet todella kortilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä muitakin on, mutta tämä on ensimmäinen, jonka olen vähään aikaan nähnyt. Tuleeko sinun kirjasi kevätmarkkinoille?

   Poista
 2. Abraham oli viisas mies :) koskaan ei ole liikaa kukkakirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aina uuden kukkakirjan nähdessään tulee ihan "pakko-saada-tämäkin-tunne".

   Poista
 3. Kirjoja ei voi koskaan olla liikaa :)
  Monopod on kyllä hyvä kaveri verattuna kolmijalkaan sen painon takia juurikin!
  Kaunis kukkakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma kolmijalkani on vähän kömpelö säädettävä ja aika painava, joten mukana sitä on tosi hankala kuskata - edes pihalle.

   Poista
 4. Kivoja hankintoja olet tehnyt : ) Uudet kirjat ovatkin oivallisia juuri nyt, kun puutarha ei vielä ole ihan täysin herännyt. Vielä on siis aikaa lueskella.

  Laitoin sinulle viiden kysymyksen haasteen, ole hyvä : ))

  VastaaPoista
 5. Viisas ajatus. Kukkakirja on aina hyvä ostos!

  VastaaPoista
 6. Just noin kun muistaisi ajatella aina!

  Minullakin on tuo sama sipulikukkakirja, ja olen kyllä tykännyt.

  Monopod kuulapäällä on minullakin hankinnassa. Onko tuo lukittava kuulapää? Saako udella merkkiä, mallia, sillä yritän kovasti löytää suht huokealla hyvän monopodin, joka jaksaisi kannattaa eri asennoissa kilon painoista telezoomia kamerassa. Nykyisessä lainamonopodissa kuulapää ei pysy säädetyssä asennossa, vaan nytkähtää alas, koska putki on niin painava. Enkä haluaisi putkelle ryhtyä omaa jalkaa ainakaan vielä hankkimaan...kallista lystiä nimittäin sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin monopodini Verkkokauppa.com:sta ja postiin toimitettuna se maksoi 51,70 euroa. Merkki on Velbon RUP-L43II (Maksimipituus: 166.5 cm, Minimipituus: 54.5 cm, Kantavuus: n. 2 kg, Paino: 0.47 kg), (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/56072/dfkrt/Velbon-RUP-L43II-monopodi), suoraan verkkokaupasta ostettuna 45,90 €. Lue tuosta linkistä arvostelut. Kuulassa on lukitusruuvi, joka vaikuttaa jämäkältä. Arvostelun mukaan jaksaa kannattaa painavampaakin yhdistelmää, itse en ole vielä ihan kaikilla kokoonpanoilla kokeillut. Kiristysruuvi on kyllä hyvin pitänyt kuulan tiukalla. Valikoimaa on runsaasti (tsekkasin myös muita merkkejä ja myyjiä), mutta minulla hinta ratkaisi. Halvemmissa malleissa oli harvoin kuulapäätä, joka on kyllä ehdoton kameran liikuttamisen kannalta. Monopod tuskin korvaa täysin kolmijalkaa, mutta minulle tämä on kelpo ratkaisu ja olen tyytyväinen hankintaani. Ehkä tässäkin tapauksessa nälkä kasvaa syödessä, mutta tällä mennään nyt eteenpäin.

   Poista
  2. Kiitos, kun vastasit. Tutkailen tarjontaa...

   Poista
 7. Pahoin pelkään, ettei puutarhakirjoja voi koskaan olla liikaa tai edes tarpeeksi :) Kiinnostava tuo monopod, täytyypä harkita. Minullakin on raskas, vanha kolmijalka ja aika harvoin sitä tulee käytettyä. Toivotan isällesi pikaista toipumista leikkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Kukkakirjoja ei taida tosiaankaan olla koskaan liikaa. Vaikka meillä on aika hyvä kirjasto, tietopuolinen kirjatarjonta on siellä melko vanhaa ja riittämätöntä.

   Poista
 8. Kyllä se ruusupensasta leikellessä (kuivia oksia) tuntui vähän siltä, että On piikkejä. Mutta kyllä ne piikit unohtuu sitten juhannuksena :)
  On muuten sellanen lidlin jalka, jonkun härvelin mukana tuli ja käy kameraan, mut en ole muistanut edes kokeilla kuvata sen kanssa.
  On muuten kaunis kukkakimppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilepa sitä Lidlin härveliä. Ainakin omani Lidlistä hankittu on ollut ihan kätevä, joskin tosi pieni.

   Poista
 9. Hyviä ostoksia olet tehnyt. minäkin haluaisin sellaisen kevyen jalan jos jostain löytäisin edullisen
  Kukka kimppu on niin kaunis.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiilikuituiset monopodit ovat kevyitä, mutta aika paljon kalliimpia kuin alumiiniset. Josko siinä samalla palaisi jokunen ylimääräinen kalori, kun kantaa pikkaisen painavampaa vekotinta mukanaan.

   Poista
 10. Meilläkin poikakaveri osti rintatelineen kameraan voi käyttää kaikissa meidän kameroissa oli kyllä tyyris. Kauniit kukat . hyvää viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintatelineistä en olekaan aiemmin kuullut. Sellainen voisi olla kätevä, mikäli se myös vapauttaa kädet välillä johonkin muuhun.

   Poista
 11. hra karhu on kovasti puhunut monopodin hankkimisesta. Hyvä tietää, että se on kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Karhu on oikeassa, monopod on kätevä. Kumma, ettei ole aiemmin tullut hankittua.

   Poista
 12. Ymmärrän hyvin tuon kirjamagneettisuuden! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä puutarhakirjojen hamstraajia taitaa olla joka lähtöön.

   Poista
 13. Hyvä olisi minullakin olla tuollainen jalka, ( mutta kerkiänköhän minä sitä käyttämään.)
  Oi kun hyvä että isäsi pääsi jo kotia.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalka kulkee siinä, missä kamerakin. Sinähän kuvaat aika paljon kauniita kukkiasi.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos, kävin nappaamassa ja vastaan lähiaikoina.

   Poista
 15. Onpas sattuva mietelause, pitää ottaa talteen. Puutarhakirjat ovat nykyään ainoita kirjoja, mitä minun tulee itselleni ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä rakastan likimain kaikkia kirjoja, mutta onneksi meillä on myös hyvä kirjasto. Tietopuoliset kirjat on kuitenkin kiva olla omassa hyllyssä, sillä niihin tulee palattua useaan kertaan uudelleen.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!