maanantai 21. huhtikuuta 2014

Juuso sairastaa?


Pääsiäinen alkaa olla lopuillaan, ja säiden puolesta tämä jääneekin niihin parhaisiin muistoihin. Aurinko ja lämpö ovat hellineet meitä koko pyhän seudun ja pihalla on voinut istua t-paidassa. Hetkeksi vaihdoin jopa shortsit, mutta varjopaikassa veti sitten liian viileäksi. Tänään ei tehty juuri mitään järkevää, mikä puutarhan kannalta tarkoittaa lähinnä sitä, että emäntä on istunut pihalla kutomassa sukkaa tai liehunut kameran kanssa tiirailemassa kukkia. Ajatus on kyllä kaiken aikaa kulkenut taimihankinnoissa ja lapion varressa. 


Minulla on jälleen jatkuvia vaikeuksia kuvien tarkennuksessa. Silmälasit pois ja silmälasit takaisin ja taas säädetään. Kyse ei ole kameran tärähtämisestä, sillä kuvista tulee epätarkkoja myös jalustan kanssa. Tai ei siis koko kuvasta, vaan en saa tarkkuutta haluamaani kohtaan. Harmittaa, kun enin osa ajasta on yhtä säätämistä ja hyvät kuvat tulevat lähinnä onnenkaupalla.


Juusolla on jotain masuvaivoja. Se herätti minut yöllä kolmelta ja halusi ulos, mikä on aika harvinaista. Vaatimus oli niin kovaääninen, että nousin ja lähdin noutamaan valjaita. Kodinhoitohuoneessa haisi kissankakalta ja laitoin valot todetakseni, että joku on käynyt hiekkalaatikolla. Juuson kohdalla sitä tapahtuu vain ääritilanteissa, joten kiireesti kissalle valjaat ja pihalle. Pimeää oli, mutta kuulin kyllä Juuson kaivavan kovasti kuoppaa ja sitten oli hetken hiljaista ennen kuopan peittämistä. Poika olisi halunnut jäädä ulos haistelemaan, mutta mammapa tykkäsi mennä takaisin omaan sänkyynsä ja silloin myös kissan on tultava sisälle. En minä jätä Juusoa yösydännä yksin flexinsä kanssa istuskelemaan. Hiekkalaatikon siivous, valot pois ja hiljaisuus, joka onneksi jatkuikin ihan aamukahdeksaan saakka.


Päivän Juuso on viettänyt pihalla ja välillä olemme nähneet sen käyvän kuopalla. Vatsa on kuralla, eikä ruokakaan maistunut. Nyt illansuussa se söi kohtalaisen hyvin ja nukkuu nyt omassa tuolissaan. Olen varannut Juusolle rokotuksen ja hampaiden rassauksen keskiviikoksi. Toivottavasti sen vatsavaivat ovat ohimeneviä, mutta ainakin on lääkärinaika valmiina, jos vaiva ei hellitä. Ehkä se on vain popsinut liikaa tuoretta ruohoa, jota jo pilkistää kuivan karikkeen joukosta.


Niin se on lemmikki kuin pieni lapsi. Sen pieniäkin murheita mamma miettii sydän sykkyrällä.
 

20 kommenttia:

 1. Voi, toivottavasti Juuson vaivat eivät ole vakavia!!!!

  VastaaPoista
 2. Paranemisia Juusolle! Varsinkin tänään on ollut aivan upea ilma ja saatiin kasvihuonekin paikoilleen.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti Juuso-parka paranee! Meidän Watti-katti potee mahavaivoja jos se on nuollut itseään liikaa ja tulee karvapalloja masuun. Mutta hyvä kun Juuso syö ruohoa, se auttaa jos on karvapallo mahassa.

  VastaaPoista
 4. Voi Juusoa! Kyllä on heti minullakin maailmankirjat sekaisin, jos koirani sairastaa. Toivottavasti Juusolla on vaan ohimeneviä vatsanpuruja.

  VastaaPoista
 5. Paranemista Juusolle<3 Kyllä se aina mieltä vaivaa, jos eläimillä on jotain epätavallista..

  VastaaPoista
 6. Voi pientä mussukkaa, toivottavasti masuvaivat menevät pian ohi! Kyllä nämä ovat niin pieniä ja silti niin tärkeitä ♥

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti Juusolla ei ole mitään vakavampaa. Ainahan sitä kantaa huolta noista "lapsista":) Meilläkin oli lämmin päivä.

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti vaivat johtuvat vain liiasta ruohonsyönnistä. Pienikin vaiva, niin siitä on iso huoli -aina kun on lapsista ja lemmikeistä kysymys.

  VastaaPoista
 9. Voi, Juusolla on mahavaivoja. Toivottavasti ei kuitenkaan mitään vakavaa ja onhan teillä tiedossa lääkäriaika. Meillä Penalla-kissalla on joskus massu yllättäin kuralla ja silloin olen antanut kissalleni Aptus Attapectin kivennäisrehuvalmistetta tabletteina. ( tuote on tarkoitettu koiran ja kissan tilapäisiin ruoansulatushäiriöihin)
  Myötätunnon rapsutuksia Juusolle.....meiltä.

  VastaaPoista
 10. Silityksiä Juusolle ja pikaista paranemista! Masuvaivat on ikäviä, mutta toivottavasti ohimeneviä.

  VastaaPoista
 11. Silityksiä ja paranemisrapsutuksia Juusolle <3 Toivotaan, että on vaan joku ruohonnautiskelujuttu. Haastan sut, katsohan blogiini!

  VastaaPoista
 12. Voi, voi kun ei olisi vakavempaa! Huoli se kissoistakin! Ainakin kun vain ne ovat kotona nykyään. En raski öisin uloskaan kissoja pistää, kun jokin niitä peloittaa siellä. Vaikka päivän ne kulkevat pitkin naapureidenkin peltoja. Mutta ulos pitää sitten aamuyöstä jo päästä.

  VastaaPoista
 13. Voi Juusoa, toivottavasti paranee pian! Kun minun edesmenneellä kissalla oli löysä vatsa, annoin sille raakaa munankeltuaista. Sitä se söi ja se rauhotti vatsaa.

  VastaaPoista
 14. Juusolle paljon lämpimiä paranemisterveisiä! Toivottavasti on ohimenevää.

  VastaaPoista
 15. Kyllähän ne lemmikit ovatkin, kuin lapsia. Toivotaan, että Juusorukka paranee. Jospa vaan olisi syönyt jotakin sopimatonta.

  Mahtavia kevätpäiviä teille :)

  VastaaPoista
 16. Voi harmi. Toivotaan että nyt on Juuso jo selvinnyt vaivoista. Ihanat kukat sulla kukkii.

  VastaaPoista
 17. Tsemppiä ja paranemisia ihanalle Juusolle <3

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!