lauantai 5. heinäkuuta 2014

Lauantai täynnä lämpöä


Tämä lauantaipäivä on ollut kuin kaunein pioni. Aurinko on paistanut ja lämpöä riittänyt. Kyllä vain kesällä kaipaa säitä, jolloin pihalla tarkenee hellevaatteissa ja paljain jalain. Jolloin aurinko lämmittää puupation hehkuvan kuumaksi ja iltapäivällä tekee jo mieli istahtaa varjoon. Sellaista on tänään ollut. Juuri sellaista.


Eilen muistin, että kompostin takana lojuvat yhä aikanaan anopin Tampereen kodista tänne rahdatut kaksi kellanruskeaa betonitörppöä. Parina kesänä istutin niihin kesäkukkia, mutta muurahaiset tykkäsivät törpöistä niin paljon, että perustivat kotinsa kumpaiseenkin, eikä niissä sitten enää kukat viihtyneetkään. Törppöjän värikin tympäisi ja lopulta kiikutin törpöt kompostin taakse odottamaan aikaa tulevaa. Kenties jopa kaatopaikalle viemistä.


Eilinen törppöihin kohdistunut muistamiskohtaus johti siihen, että kannoin törpöt yläpihalle. Putsasin niistä kotilot ja kaikki takertuneet neulaset pois ja maalasin ne kellarista löytyneellä ruskealla betonisokkelimaalilla kahteen kertaan.  


Tänä aamuna maali oli kuivanut ja nostin törpöt terassin laidalle, jotta muurahaisilla olisi pidempi matka löytää uudet pesäpaikkansa. Enkä nyt istuttanutkaan kesäkukkia suoraan törppöihin, vaan nostin amppelikukan purkkeineen törpön päälle. Hyvä tuli. Kannattaa siis silloin tällöin unohtaa tavaroita - jollei nyt kompostin taakse, niin ainakin johonkin hyvään paikkaan, josta ne voi uusien ideoiden syntyessä helposti kaivaa tuunattaviksi.


Olin vakaasti päättänyt  pitää tänään vapaapäivän. Siis vapaapäivän puutarhahommista. Ihan tyystin mitään tekemättä en oikein osaa olla ja niinpä raahasin askartelukamat pihapöydälle ja ryhdyin väsäämään onnittelukortteja. Etenkin tässä heinäkuussa on paljon nimipäivän ja joitakin synttärien viettäjiä, joten korteille on käyttöä. Siinä askartelun ohessa pyöritin pesukoneessa perheen vuodevaatteita ja pari mattoakin. Nythän on aivan erinomainen sää kuivata paksujakin tekstiilejä.


Juuso on taas viettänyt muutaman yön minun sängyssäni. Tällä kertaa jalkopäässä pitkällään kuorsaten. Omat unet ovat jääneet vähän puolinaisiksi, kun aina kääntyessäni havahduin katsomaan, etten vain potki isäntäväkeä pois sängystä. Juuso kömpi vierestäni vasta, kun Ukkokultakin lähti keittämään aamukahvia. 


Sen aikaa, kun nautimme aamupalaa ja luimme Hesaria, tutustui Juuso alapihalla heinikon elämään. En tiedä, onko se milloin saanut hiiriä ja myyriä, koska mitään vinkkejä ei ole ainakaan jäänyt nähtäväksi. Vaan heti, kun ilmestyin yläpihalle ja ryhdyin kantamaan askartelutavaroitani pöydälle, halusi Juuso tulla lähelleni. On se vaan aika imartelevaa, kun tuollainen ikääntyvä herrasmies nauttii tällaisen piikalikan seurasta. Meni aamupäivä varsin mukavasti kortteja väsätessä ja sikeässä unessa pihahiekalla nukkuvaa kissaa aina välillä katsellessa.


Alkaa tämäkin päivä olla illassa. Kasvarissa tomaatit ja paprikat on kasteltu ja ovi suljettu. Juuso tuli vaihteeksi sisälle syömään, mutta nyt se odottaa tuossa pöydän vieressä, että minä veisin sen takaisin ulos. Niinpä siis toteutan sen toiveen ja sen jälkeen siirryn television ääreen aloittelemaan illan futisurakkaa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa teille kaikille! Nautiskelkaa lämmöstä ja auringosta.
 

23 kommenttia:

  1. Juuri näin täälläkin, iltapäivällä jo varjossa;)

    VastaaPoista
  2. Hei, olipa sinulla ihana kesäinen ja lämminhenkinen postaus, kiitos tulin ihan hyville mielin.
    Fanny tässä portailla on seuranani ja kovasti näyttää "asiaakin" olevan kun niin kiehnää.
    Toivotaan kauniin kesän jatkuvan......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fanny taitaa tykätä, kun mamma istuu hänen seuranaan.

      Poista
  3. Tosiaan tämä päivä oli aivan ihana! Nopeasti unohtuu kylmät sadepäivät : )

    Juusokin ottaa kaiken irti kesästä, niin sitä pitää! Paljon rapsutuksia herralle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuso kiittää rapsutuksista. Niiden suhteen se tuntuu olevan aivan kyltymätön.

      Poista
  4. Lämmintä on ollut täälläkin.
    Lämmin oli postauksesikin.
    Mukavaa aurinkoista pyhää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sylvi, kyllä kesällä pitää auringonkin paistaa.

      Poista
  5. Astioista tuli hienoja ja upea tuo amppeli siinä päällä! Minäkin alan puolen päivän jälkeen hakeutumaan varjoon. Illalla taas innostuu jatkamaan puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamut ja illat taitavat olla niitä parhaita hetkiä puutarhassa. Tuoksut ovat usein silloin parhaimmillaan ja ihana rauha.

      Poista
  6. Nuohan on vallan mainiot purkit ja hyvän väriset nyt maalauksen jalkeen. Tuohon murkkuasiaan, auttaisko jos laittais purkin pohjalle jotain kangasta tai vastaavaa? Vesi pääsis ulos, mutta ei-toivotut jäis ulkopuolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisipa jotain kangasta kokeillakin. Toisaalta, muurahaiset ovat todella taitavia kulkemaan pienimmistäkin koloista. Monillehan ne tulevat keittiöönkin.

      Poista
  7. Eilen olikin aivan mahtava päivä ja onneksemme sama meno jatkuu tänäänkin! Sain jopa nahkani poltettua eilen pyöräretkellä, eihän sitä ymmärtänyt varoa, kun ei ole oikein aurinkoa näkynyt.
    Noista purkeistasi tuli aivan mahtavat. Lobeliat on kuin tehty niihin. Mulla on muurahaiset kiusanneet tomaatteja kasvihuoneessa, enkä oikein tiedä miten saisin ne kuriin, ne vain muuttavat tomaatin juurelta toiselle, kun pistän pesät sököksi.
    Juuso on kyllä ihana! Rapsutuksia sille. Meillä Leevi nukkuu aina lähimaastossa siellä, missä mekin ollaan, Nekulla taas on tietty puskan alunen, jonne se on tehnyt kesäkotinsa, sinne ei sadekaan osu. Mutta yöt nukutaan tiiviisti sängyn jalkopäässä ja Leevi nousee isännän kanssa lehteä hakemaan, Nekku vasta kun minä kömmin ylös...
    Nautinnollisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli muurahaisia portin isoissa ruukuissa. Muistin anopin vinkin kanelista ja kävin ripottelemassa kanelia mullan pintaan. Muurahaiset katosivat yön aikana. Ajattelin kokeilla sitä kukkapenkistä löytämääni murkkupenkkiin. Tänä kesänä näyttää muurahaisenpesiä nousevat nurmikolle ja joka paikkaan. Nurmikolla voivat olla, mutta ei kukkapurkeissa tai kukkapenkeissä.
      Nämä kesäpäivät ovat kyllä niin ihania, ettei voi olla nauttimatta. Pitää oikein tankata lämpöä talven varalle.

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Olipa kiva juttu täällä, niin kauniit kukat ja purkit ja ihanan lutunen Juuso taas. Varmaan ovat korttien saajat tykästyneet noihin kortteihinkin :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin tulee korteista palautetta. Kauheaa olisi, jos kukaan ei tykkäisi, mutta ei myöskään kehtaisi sanoa, että lähetä nyt hyvä ihminen välillä jokin kaunis kaupan kortti.

      Poista
  10. Kyllä kannatti unohtaa, nyt on tosi hyvän näköinen kukkajuttu. Kissat ne vaan osaa olla niiiiin suloisia :)

    VastaaPoista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle! Mukavan aurinkoisissa merkeissä viikko onkin alkanut.

      Poista
  12. Ihanaa, kun on vihdoin lämmintä! Kauniita kortteja ja hieno lopputulos törpöille!

    VastaaPoista
  13. Oikein mukavat ruukut, eihän noita piilossa saa pitää. mainiosti sopi tuo kaunis kukka siihen :)

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!