perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pionien tuoksua

Festiva Maxima

Duc de Wellington

Karl Rosenfield

Jan van Leeuwen

Sarah Bernhardt

Pioni Laura Dessert?

Tuitiina, tervetuloa blogini pariin!
Aurinkoa ja lämpöä on päästy nyt parina päivänä maistamaan 
ja sitä on luvassa tulevillekin päiville. 
Nautitaan siitä. 
Mukavaa viikonloppua kaikille! 
 

22 kommenttia:

 1. Tuo alimmainen kelpaisi omallekin pihalle, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onki kaunis pioni ja kukkii oikeastaan ensimmäisen kerran noin komeasti pihallani.

   Poista
 2. Nyt muuten huomasin, että sulla on tuossa yläbannerin oikeassa laidassa tuo sama muukalainen, mikä löytyy omaltakin pihalta, mutten sille nimeä tiedä. Mikäs unikko se on, vai onko jotain aivan muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idänunikkona minä sitä olen pitänyt, enkä muuta nimeä ole sille löytänyt. Olen vuosia sitten laittanut muutaman idänunikon siemenen suoraan kukkapenkkiin ja siitä ne ovat alkaneet lisääntyä. Jokunen vuosi sitten siirsin muutaman taimen alapihalla olevaan kukkapenkkiin ja sieltä tuli sitten tuollaisia, kun tuossa bannerissa. Googletin äsken unikoita, mutta edelleenkään en löytänyt nimeä tuolla muukalaiselle.

   Poista
 3. Voi huokaus...on ne niin upeita! Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin saatiin kaunis ja lämmin viikonloppu. Toivotaan, että sinne teillekin on sellainen tullut.

   Poista
 4. Ihanat pionit, minullakin kukkii neljä eri sorttia harmi vain en tiedä varmuudella yhdenkään nimeä.
  Yki voisi olla tuo kauniin punainen Karl Rosenfield.
  Kaunista ja lämmintä viikonloppua sinne teille ja Juusolle rapsutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti on ihan sama, minkä nimisiä pionit ovat. Pääasia, että kukkivat ja ilahduttavat meitä. Omieni nimiä olen kaivellut lähinnä sen vuoksi, jos vaikka hankkisin jokusen lisää. Juuso makaa keskellä pihahiekkaa lämmöstä nauttien ja kiittää rapsutuksista.

   Poista
 5. Meillä on tänään tullut tosi äkäisiä sadekuuroja auringon paisteen lomassa. Siispä tuossa saunasta tullessani pelastin Festivan oksia ja jotakin vaaleanpunaista pionia maljakkoon. Saapa vähän niistä nauttia eikä pääse heti sade pieksemään.
  Ihanaa kukkaloistoa sinulla siellä ja olen ihan kade tuosta sinivaleunikosta...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuosina olen ottanut pari pionia sisälle maljakkoon, jotta niistä pääsisi nauttimaan illallakin. Ensin kyllä kukat on pidettävä hetken tiskipöydällä, sillä niissä on aina valtavasti muurahaisia ja muita ötököitä. Unelmani on lisätä pionien määrää, jotta niitä raaskisi poimia enemmänkin maljakoihin.

   Poista
 6. Aah, ihania! Meilläkin kohta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne ihania! Hyvää kannattaa odottaa...

   Poista
 7. Kateudesta vihreänä katselen kauniita ja täyteläisiä pionejasi, kun en saa niitä jostain syystä omalla pihalla menestymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionin istutuksessa ja kasvattamisessa lienee omat niksinsä. Onneksi omiani istuttaessani kerrankin otin asioista selvää ja myös noudatin ohjeita. Aina en hölmöyksissäni niin tee ja siitä kärsii niin sielu kuin ruumiskin.

   Poista
 8. Ihania pionia sinulla.
  Minullakin on niitä paljon monenlaisia, mutta en tiedä kaikkien nimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi nimillä ei ole niin väliä. Pääasia, että saamme nauttia kukkien kauneudesta.

   Poista
 9. Ihania pioneja!!!! Siirsin viime syksynä äidiltäni pienen palan pionia, ja nyt saan odotella vuoden tai kaksi, että se rupeaa kukkimaan. Ja koko ajan suunnittelen pionien määrän lisäämistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on samat suunnitelmat, nimittäin lisätä pioneja. En ole vain päättänyt, mikä olisi paras paikka niille. Sellainen pitkä pionien rivistö olisi upea.

   Poista
 10. Tuo ensimmäinen pioni on ihan samannäköinen kuin meidän ikivanhat pionit. Sain juuri tietää, että meidän pionit on lähes 80-vuotiaita, istutettu silloin kun alue on perustettu. Mistä olet tuon pionin hankkinut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Festiva Maximan, Sarah Bernhardtin ja Duc de Wellingtonin sekä Karl Rosenfieldin olen ostanut aivan 80-luvun lopussa Tolppolan taimitarhasta, joka sijaitsee Espoossa lähellä Marketanpuistoa. Ainakin Festiva Maxima ja Sarah Bernhardt ovat hyvin suosittuja ja vanhoja pioneja, joten on ihan mahdollista, että niitä on ollut 80 vuotta sitten. Minunkin pihallani ovat kasvaneet jo 25 vuotta.

   Poista
 11. Ihanaa kun blogeissa on nyt pionien ilotulitusta. Saa nauttia muidenkin pionien kukinnasta. Kerrassaan upea valikoima sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionini ovat kasvaneet vuosikausia tuossa samassa paikassa ja ilmiselvästi viihtyvät hyvin. Muutama vuosi sitten vierailin Pionin koti -tilalla Taivassalossa ja sieltä ostin alapihalle Jan van Leeuwenin ja tuon alimmaisen, jota epäilen Laura Dessertiksi, mutta en ole varma. Hukkasin ostamieni pionien nimilaput samalla reissulla, joten nyt olen yrittänyt jälkikäteen metsästää nimeä pinkille pionille.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!