lauantai 24. tammikuuta 2015

Minne linnut lentäneet?


Ensimmäinen pihabongauspäivä kääntyy illaksi, eikä ainuttakaan lintua ole näkynyt meidän ruokintapaikoilla. Joulun jälkeen vain muutama tintti, kaksi harakkaa ja tikka ovat käyneet ruokailemassa, mutta minne ihmeeseen kaikki muut ovat menneet? Tinttejäkin on niin uskomattoman vähän. Ennen joulua oli välillä suorastaan tungosta, mutta nyt pelkkää tyhjyyttä.


Juusoakaan ei voi lintujen hätyyttelemisestä syyttää, sillä se viihtyy paljon paremmin ikkunalaudalla, sisäpuolella, patterin lämmössä. Siinä se tänäänkin tiiraili, kun isäntäväki teki aamulla lumitöitä. Lumi oli höyhenenkevyttä, mutta aika runsaasti sitä oli tullut. Huomenna uusi yritys bongauksen kanssa.

 

37 kommenttia:

 1. Heh, luin jostain muualtakin, että linnut ovat lähteneet bongausta piiloon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäävät varmaan, että laitan niiden kuvia facebookiin.

   Poista
 2. Toimelassa osallistuttiin ensimmäistä kertaa pihabongaukseen ja lintulaudalla oli suorastaan tungos. Liekö taika uudessa siemenseoksessa, jota ostai Lidlistä. Lajeja bongattiin toki vain kuusi, mutta porukkaa oli paljon. Kannattaisiko kokeilla uusia herkkulajeja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt erilaisia sekoituksia, mutta ehkä nyt täytyy kokeilla jotain muuta.

   Poista
 3. Meidänkin laudalla kävi lintukato,kun vaihdoin siemenseosta...
  Auringonkukansiemenet ja kuoritut maapähkinät osoittautuneet varmimmiksi herkuiksi. Ja tali-siemenhöttö on ehkä kaikkein suurin herkku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita samoja minäkin linnuille syötän ja jouluun saakka kelpasivat hyvin. Sitten linnut katosivat.

   Poista
 4. Hei mä olen miettinyt ihan samaa! Yleensä lintuja on tässä vaiheessa tungokseksi asti, jos ruokinta on tasaista. En ole näin vähän joutunut ikinä täyttämään syöttölaitetta... Käsittämätöntä. Laitoin vielä auringonkukan siemeniä, koska ne tekevät parhaitenkauppansa. Pitänee etsiä talisiemenhöttä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan ole muuttanut siemenseoksia, mutta joulun jälkeen lintuja on ollut todella vähän. Johtuisiko näistä sahaavista säistä?

   Poista
 5. Meillä käy kova kuhina ruokintapaikoilla, eivätkä linnut välitä pihalla liikkuvasta kissasta, ne tietävät ettei se osaa lentää. Olisiko teidän suunnalla avattu bongausta varten uusi vastustamaton lintubaari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joku naapureista on tosiaan avannut houkuttelevamman ruokintapisteen. Tosin tuossa viereisessä metsikössä on todella vähän lunta, joten kenties linnut ovat löytäneet sieltä syötävää.

   Poista
 6. Ei käynyt meilläkään kuin talitintit. Fasaanitkin pysyivät poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasaaneja meilläpäin ei liiemmin ole. Yksi ainokainen tepasteli pari vuotta sitten pihalla. Mistä lienee tänne saapunut.

   Poista
 7. Niin kauan kun syötin linnuille auringonkukan siemeniä, niin johan oli tungosta. Kun vaihdoin siemenseokseen, niin lintulaudalla kuhina loppui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ruokaa olen antanut. En edes uutta säkkiä ole ehtinyt avata. Outoa.

   Poista
 8. Joka vuosi meillä sama juttu, aina bongausviikonloppuna tirpat katoaa. Muuten meillä on lajien kirjo lintulaudalla viherpeiposta kuusitiaiseen, mutta tänään olen nähnyt vain käpytikan ja muutaman varpusen. Kumma juttu. Huomenna paremmalla onnella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna lintulauta oli bongauspäivänä tyhjä. Muulloin niitä kyllä kävi. Nyt hiljaisuutta on ollut jo pidempään.

   Poista
 9. Näin leudoilla keleillä linnuilla ei ole kauhean pakottavaa painetta syödä henkensä edestä. Tai siis vähempikin syöminen riittää siihen hengen pitämiseen. Meillä oli aamupäivällä vilkasta ja iltapäivällä autiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemmekin miettineet, että läheisen metsikön liki lumeton tila saattaa auttaa lintuja löytämään ruokansa luonnosta.

   Poista
 10. Linnut varmaan tekevät kiuaa vain johtuuko ilmasta kun on nyt lauhtunut tiedä heitä mistä johtunee Meillä on kyllä käynyt punatulkkuja pyrstotiaisi kuusitiaisia sinitiaisia käpytikka.
  Mutta on kuitenkin vähemmän tänään ollut kuin muina päivinä Katotaan miten huomenna tulevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä blogimaailmassa saa sentään seurata muiden lintukuulumisia.

   Poista
 11. Eipä Kivipellossakaan lintuja nähty, minne lie menneet!

  VastaaPoista
 12. Meillä oli myös tutut sini- ja talitiaiset melko harvalukuisina, käpytikka ja mustarastas vierailivat yksistään. No, varpusia riittää aina, kun taitavat nauttia lämpöisestä kortteerista talomme peltikaton alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaita näin erään naapurin aronia-aidassa lukuisia. Ehkä muutkin linnut ovat menneet sinne.

   Poista
 13. Samaa olen minäkin ihmetellyt, missä ovat kaikki lintuset. Tiaisia, varpusia, mustis pariskunta ja käpytikka toisinaan eksyy pihalle, mutta tänään on ollut aika hiljaista.
  Jospa huomenna saisi jonkun kuvattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään näyttää eilisen tapaan yhtä hiljaiselta.

   Poista
 14. Niinpä, ei meilläkään näkynyt kuin yksittäisiä lintuja. Aamulla täytin ruokia lisää, vain pähkinöitä närhi kävi kalastamassa ja pari harakkaa, muutaman tintin lisäksi. Huomenna taas katsellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee käydä laittamassa jotain luxus-ruokaa. Josko saisi sellaisella lintuja houkuteltua.

   Poista
 15. Sama juttu meilläpäin. Iltapäivällä tais olla eniten kuhinaa mut keltasirkkuja ei näkynyt. Niitä on yleensä maassa toistakymmentä. Pikkuvarpuset ja eri tiaiset vain kävivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä meillä on kaikenlaisia tinttejä, mutta nyt ei niitäkään.

   Poista
 16. Jaahas, mihinköhän sun siiveekkääs ovat tosiaan häipyneet? Onko runsaammat eväät toisaalla? Meillä on perustinttejä, varpusia ja mustarastaita kiitettävästi. Vein vähän kaummaksi talosta auringonkukansiemeniä ja punatulkut ja fasaanit löysivät ne.

  VastaaPoista
 17. Meillä on lintuja riittänyt. Olisiko tuisku saanut linnut menemään metsään?

  VastaaPoista
 18. Ompas kumma juttu, mihin katosivat. Meillä ei juuri tirppoja näy, mutta eipä ole syötävääkään tarjolla tänä talvena. Hyi meitä.

  VastaaPoista
 19. Voi että, välillä tintit menee muualle. Toivottavasti tulevat, että Juusolla on teatteria. Oli niin hauskaa kun meidän Vilma-kissa katsoi lintuja ja oravia ikkunasta ja leuka väpätti ja oli niin innoissaan.

  VastaaPoista
 20. Todella kummalista. Meillä niitä on joka päivä saan sanoa että vähintään 100 lintua tungeksii. Lintulauta aina täynnä ja maassa sekä palloissa. Eri lajejakin.Olemme ostaneet 50 kg siemeniä ja nyt on taas loppu. Palloja iso ämpäri.

  VastaaPoista
 21. Voi harmi, kun linnut ovat kadonneet. Toivotaan pikaista paluuta. Ihana Juuso!

  VastaaPoista
 22. Samanlaisen "ruokatarjoilun " ripustin eilen, mutte ei näy kellään olevan nälkä.
  Eikä edes ketää "Juusoa" pelottelemassa☺

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!