keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Bloggaajailta Marketanpuistossa


Sateinen kevätilta kului eilen sukkelaan yhdessä muiden puutarhasta innostuneiden kanssa Espoon Marketanpuistossa järjestetyssä bloggaajatapaamisessa. Koolle kutsujana toimi Kotipuutarhalehti yhteistyökumppaneidensa Kekkilän, Ruduksen, Tikkurilan ja Tahvosten kanssa, joista kullakin oli kiinnostava ja informatiivinen esittelynsä tilaisuudessa. Illan juontajana toimi Kotipuutarhalehden päätoimittaja Maija Stenman.


Huvila&Huussi -ohjelmasta tuttu Puutarhaetsivien Tanja Nieminen kertoi meille puutarhan trendeistä ja suoritti oikeaoppisen puunistutusnäytöksen, jossa varmasti jokaiselle läsnä olleelle tuli selväksi, missä viimeisen tutkimustiedon mukaan sijaitsee puun aivot. Eivät suinkaan latvuksessa eikä juuristossa, vaan puun varren ja juuriston yhtymäkohdassa, juurenniskassa. Kunhan ehdin ja sade hellittää, aion lähteä pihamaalle katsomaan, millaisiin syvyyksiin omien, hiljan istuttamieni koristeomenapuideni aivot olen kätkenyt.

Puutarhaetsivä Tanja Nieminen

Asiaosuuden lisäksi tarjolla oli pientä purtavaa ja mahdollisuus jutella muiden bloggareiden kanssa. Sateenvarjo haittasi sen verran tutustumista, että moni blogeista tuttu ihminen jäi moikkaamatta. Muutama jo ennestään tuttu oli paikalla ja jotkut blogit saivat viimein konkreettisen henkilönsä.


Marketanpuistossa olen käynyt lähes joka kesä. Ensimmäiset kerrat jo silloin, kun se ei ollut nykyisenoloinen näyttelyalue. Aikanaan siellä oli myös pari hevosta, porsaita ja muistaakseni kanojakin, joita käytiin lasten kanssa kesäisin katselemassa. Puistossa kannattaa käydä useamman kerran kesässä, jos siihen vain on mahdollisuus, sillä monipuolinen kasvillisuus takaa kauneutta keväästä syksyyn. Lauantaina 23.5. puistossa on perinteiset puutarhamarkkinat.


Mukavan illan päätteeksi saimme kaikki ihanan puskan eli Ruusuherukan, jota muutamissa blogeissa olen käynyt ihastelemassa. Olisipa viikonvaihteessa sen verran sateetonta, että pääsisin sen maahan kaivamaan.


Ihan alkoi kotiinajaessa huvittamaan, kun mietin näkemiäni tuttuja kasvoja. Aivan kuin olisi iäisyyden jotkut henkilöt tuntenut, vaikka ei ole koskaan heitä livenä edes nähnyt. Puutarha ja kasvit ja luonto ovat ihania asioita, sillä ne yhdistävät hyvinkin erilaisia ihmisiä tiiviimmin kuin moni muu asia tässä elämässä ja maailmassa.

 
Kiitos kaikille illan järjestäjille ja läsnä olleille bloggaajille. Niillekin, joiden moikkaaminen siinä sateisessa hötäkässä jäi tekemättä. Oli mukavaa ja ilta loppui ihan liian nopeasti.

 

38 kommenttia:

 1. No voihan nenä, miten mä ton tapaamisen taas mokasin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kivat tilaisuudet menevät huomaamatta ohi, mutta onneksi niitä tulee aina uusia.

   Poista
 2. Ilta loppui tosiaan ihan hetkessä! Mutta sehän on vain merkki siitä, että mukavaa oli. Oli kiva nähdä taas. Unohdin lähettää ihanalle Juusolle rapsutusterkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso kiittää rapsutuksista.
   Haeskelin netistä lisätietoa ruusuherukasta. Yllättäen google tarjosi minulle kuvia sinun ruusuherukastasi ja Ransukin näkyi puutarhassa tepastelevan.

   Poista
 3. Mukava oli tavata ja pidempäänkin olisi voinut olla. Minulle Marketanpuisto oli ihan uusi paikka, nyt taidan ottaa sen kesälomakäynnin kohteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli tosiaan mukava. Marketanpuisto on hyvä retkikohde pitkin kesää. Siellä on ainakin arkisin myös mahdollisuus lounastaa.

   Poista
 4. Teillä oli ihana ilta, harmittaa vähän kun asun "liian kaukana" tuollaisille viikolla järestettäville tapahtumille:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olisi tullut liian raskaaksi ajaa pitkää matkaa parin tunnin vuoksi. Toivotaan, että tulevaisuudessa iltoja olisi muuallakin Suomessa.

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt Marketanpuistossa, kovasti kiinnostaisi mennä tuolloin 23. toukokuuta. Onkohan siellä millainen tilanne parkkipaikkojen suhteen? Sain kutsun eiliseen tilaisuuteen, mutten laiskuuttani osallistunut. Painaa vähän työkiireet päälle, niin en viitsinyt ilmoittautua. Ehkä ensi kerralla sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä Marketanpuistossa saa auton hyvin parkeerattua. Siellä on parikin parkkipaikkaa, uudempi on aika laaja. Viime vuonna blogitapaaminen oli samana päivänä Marketanpuiston markkinoiden kanssa ja päivä oli erittäin helteinen. Väkeä oli paljon liikkeellä, mutta autolle riitti tilaa. Kannattaa siis uskaltautua.

   Poista
 6. No voihan! Miten ihmeessä en törmännyt sinuun siellä?? Olisi ollut mukavaa vaihtaa edes pari sanaa ihan livenä. Upeita kuvia illasta, kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lista osanottajista olisi ollut kiva. Silloin olisi paremmin saanut bongattua "tuttuja". No, toivotaan, että tilaisuus livetapaamiseen tulee uudelleen.

   Poista
 7. Miten mä missasin sut? Nyt harmittaa. Kävit tietysti niin kärppänä poimimassa sun lapun rintaan. Mä ehdin nähdä vain muutaman siinä pöydällä. Mäkin oisin sun kanssa halunnut jutella. Seuraavalla kerralla skarppina :D... Meidän pitäisi saada etukäteen listat siitä keitä on tulossa, niin voisi sitten listan kanssa kiertäää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin miltei viimeinen nimilapun noutaja, kun odotimme muutaman tytön kanssa ensin vähän väärässä paikassa. Näin kyllä sinut, mutta välissä oli niin monta tuttua moikattavana ja sitten loppui aika. Oli kiva ilta. Toivottavasti saamme tilaisuuden jutella joskus toiste.

   Poista
 8. Onpa kaunista! Ruusuherukka vaikuttaa oikein mainiolta pikkupensaalta ja nytpä tiedän, missä ne puun aivot sijaitsee, enpä olisi osannut arvata :) Tuommoiseen bloggaritilaisuuteen voisikin olla joskus mukava osallistua. Varmasti samanhenkistä seuraa paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukka oli nimenomaan samanhenkistä. Aivan kuin olisi tuntenut kaikki paikallaolijat aina, vaikka suurinta osaa ei olllut koskaan aiemmin nähnyt.

   Poista
 9. Komppaan Pionia. Mutta enpä minä nyt niin pahastunut.. Vielä voi tulla tilaisuuksia. :) Teidän iltanne on kuulostanut mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli mukava ilta. Ja varmaan vastaavia tilaisuuksia tulee jatkossakin.

   Poista
 10. Sama täällä, aina liian kaukana kaikesta kivasta...Kohta tulee ne Loviisan avoimet puutarhatkin , paljon mahdollista ettei sinnekään pääse täältä hevon kuusesta :)))
  No ei nuo ruusuherukat täällä asti kestäiskään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli mukava, mutta varmasti mukavia iltoja järjestetään muuallakin. Suomi on pitkä maa, eikä yhden illan aikana voi kovin kauas lähteä. Toivotaan, että tilaisuuksia järjestetään kattavasti ympäri Suomea.

   Poista
 11. Hienot kuvat. Tuo puiden aivot- asia on uutta tärkeää tietoa, mikä on tullut ilmi eilisen illan juttuja blogeista lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin tänään heti aamusta pihamaalle tarkastamaan, mihin syvyyksin olin koristeomenapuideni aivot kätkenyt. Onneksi löytyivät kohtalaisen säällisestä syvyydestä.

   Poista
 12. Voi tosiaan kun ilta olisi kestänyt hitusen kauemmin niin jos vaikka oltaisiin ehditty muutama sana vaihtaa. Vallan ihastuttava ilta kaikkinensa, mutta väkeä olikin sen verran, ettei rintalappusia ehtinyt lukemaan. Toivottavasti joskus toiste ehditään näkemään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli mukava ja paikalla oli kivoja ihmisiä. Aika vain loppui kesken, mutta ehkä joskus toiste uudelleen.

   Poista
 13. Oli hauska tavata taas ja vaihtaa vähän kuulumisia. Kannatti lähteä liikkeelle sateesta huolimatta, hauska ja hyödyllinen tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, oli hauska tavata. Eipä sade pahemmin haitannut.

   Poista
 14. Voi sinuakaan en tavannut! Toivottavasti tällaisia tapahtumia järjestetään lisää tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, moni mukava ihminen jäi moikkaamatta.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Mukavaa, että tavattiin ja toivottavasti tapaamme toistekin.

   Poista
 16. Kauniita kuvia!
  Kuulostaa mukavalle tuo tapaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Tapaaminen oli tosiaan erittäin mukava ja onnistunut.

   Poista
 17. Oli kiva kuulla tapaamisesta, harmi vaan ettei sää suosinut.

  Marketanpuistosta tykkään itsekin ja olen käynyt siellä vuosikaudet. Myös lapset tykkäsivät paikasta, kun olivat pienempiä.

  Mukavia toukokuisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti se sade jäi taka-alalle, kun samanhenkiset ihmiset tapasivat toisiaan.
   Minullekin Marketanpuisto on tuttu jo vuosien takaa. Ja lasten kanssa siellä tuli pyörittyä monta kertaa kesässä, kun asuttiin silloin lähempänä.

   Poista
 18. Ehkäpä ensi vuonna vastaavanlainen tapaaminen järjestetään meitä lähempänä!
  Parin tunnin takia ei reilut neljäsataa kilometriä oikein tunnu järkevältä ;-P
  Antoisa on kuitenkin tapaaminen ollut, sen jo monesta blogista olen lukenut ja ihanaa että tällaisia tapahtumia järkestetään! We want more!!! :D

  VastaaPoista
 19. Oli tosi kiva nähdä sinut odottelemassa, kun saavuimme Marketan puistoon.
  Ilta loppui minunkin mielestäni kesken, mutta onneksi nähdään kesäkuussa uudestaan! :)

  VastaaPoista
 20. Tuo on niin totta,että puutarha-hullaantuneiden kanssa aika rientää siivillä ja on kiva nähdä myös ihmisiä blogien takaa. Jutunjuurta taatusti löytyy :)

  VastaaPoista
 21. Voi vitsi, olisipa ollut hienoa olla paikalla. Nyt vasta jotenkin tajuan, että lehdessä oli ehkä jotain tuollaisesta tapaamisesta. En ilmeisesti osannut ajatella, että se olisi voinut koskea minuakin :-/

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!