torstai 21. toukokuuta 2015

Idätystä kissan hännässä


Tulin puoli tuntia sitten ruokakaupasta ja ajattelin käydä täällä hiukan marmattamassa, kun jälleen sataa ihan kaatamalla. No, eipä sada enää. Sade kaikkosi sen siliän tien ja taivaalla aukenee sinisiä laikkuja pilvien välissä ja aurinko pujottaa sieltä lomasta säteitään. Kohta voin mennä ulos katselemaan pari päivää sitten istuttamiani pelargonioita, eikä tarvitse niitä ikkunalasin läpi sihtailla, kuten tuossa kuvassa.


Itse asiassa ensin täytyy vähän siivota, sillä kävin aamulla läpi siemenvarastojani ja sain Juuson seurakseni. Sen piti kellahtaa siemenpussien päälle ja viereen sillä seurauksella, että pari avoinna olevaa pussia kaatui kumoon ja nyt on työpöytä ja työhuoneen lattia täynnä harjaneilikan ja pioniunikon siemeniä. Saipa Juuson häntäkin niistä osuutensa. Mahtaako kissan karvainen häntä olla sopivan ravinteikas kukkien idättämiseen? Ainakin multatila hännässä on melko vähäinen.


Juuso jätti minut yksikseni siivoamaan ja meni jatkamaan päikkäreitään sohvalle. Taidan harjata siemenet lattialta ja nakata ne kukkapenkkiin. Eiköhän ne siellä idä paremmin kuin Juuson hännässä.

 

28 kommenttia:

 1. Minullakin pioni- ja silkkiunikon siemenet odottavat vielä ilmojen lämpiämistä. Viime vuonna pioniunikkoni eivät jostain syystä itäneet...

  Kateeksi käy tuo kissojen kyky olla rentona<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuson hännän lisäksi kylvin siemeniä ruukkuihin kasvariin. Josko ne siellä lähtisivät paremmin kuin täällä sisällä.

   Poista
 2. Ihana kissan masu, niin pehmeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuson masusta on vaikea pitää näppinsä irti, kun se on niin pehmeä.

   Poista
 3. Kissan masu on paras! Niin pehmeä ja lämmin, tuoksuva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso köllii usein sohvalla selällään katsoessani telkkua ja silloin saan tilaisuuden rapsuttaa sen ihanan pehmoista masua.

   Poista
 4. Kaunis pelargonia! Mie oon tympääntynyt, kun ne ei kasva. Eikä kuki. Olis vaan pitänyt tyytyä ostamaan ne kaupasta.
  Vai kissan häntään siemenet :D Ainakin lämmintä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilie, nuo kuvan pelaguut on ihan kaupasta ostettu. Itse kasvattamistani pelaguista kukkivat ne, jotka talvehtivat kellarissa. Tänä keväänä kylvetyt ovat vielä pieniä, eikä lähelläkään kukkimista. Siirsin ne viikko sitten muovipurkeista saviruukkuihin ja alkoivat kummasti kasvaa. Ehkä eivät viihdy muovissa.

   Poista
 5. Kauniin värinen pelargonia oletko siemenestä itse kasvattanut .Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pelaguut ostin erään taimitarhan verkkokaupasta keväällä - ihan sokkona - maksamalla heidän tililleen 19,90 euroa/20 kpl. Viikko sitten hain tilaamani pelaguut. Valikoima ei ollut suuren suuri, mutta tanakoita ja kukkivia. Tuli kyllä todella edulliseksi. Itse kylvämistäni kukkivat talven yli kellarissa talvehtineet. Tänä keväänä kylvetyt eivät kuki vielä vähään aikaan.

   Poista
 6. Voi sitä laiskaa Juusoa. Kissan hännässä on taikaa, tiesitkös sitä. Ennen kissan hännällä on jopa parannettu mitä milloinkin. Jospa se vaikka taikoisi sulle hyvät itävyydet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole kuullut kissanhännän taikaominaisuuksista, jänön kylläkin. Josko nyt harjaneilikat innostuisivat kasvamaan, kun saivat lentävän lähdön Juuson hännällä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Eipä sitä kuule siemenistä aina tiedä, missä he päättävät itää. Tarkkaile kissaasi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiedä ei. Kummallisista paikoista välillä löytää itäneitä kukkia. Olisiko Juusolla jotain tekemistä asian kanssa, tiedä häntä.

   Poista
 8. Voipi tulla hienokin sekoitus harjaneilikoista ja pioniunikoista :)

  Kiva, kun saatiin edes iltapäiväksi aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänään vasta upea päivä on ollut. Kyllä tuntuu hyvältä.

   Poista
 9. Minullakin oli tänään siemenpussi revennyt mökkitakin taskussa. Nypin ne multaan ja heitän jonnekin pihalle. Juusohan voisi aistikkaasti hännällään levittää siemeniä omille poluilleen, kissalla voi olla erilainen mielipide kukkien sommittelusta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuso varmaan istuttaisi kissanminttua joka paikkaan. Ja korkeaksi kasvavia heiniä, joiden seassa on mukavan viileää lämpimänä päivänä köllötellä - ja välillä vähän heiniä rouskutella.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Onhan Juuso varsinainen velikulta. Kuten taitaa jokaisen kissat olla.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Juuso ei niin välitä puutarhahommista. Eikä etenkään siitä, että mamma kykkii puskiensa parissa unohtaen kissansa tyystin.

   Poista
 12. Voi, onko siellä taas satanut, meillä on ollut koko viikko oikein kaunista, ainoastaan öisin on vähän ripsautellut!
  Miten me pärjäisimmekään ilman karvaisia puutarha-apulaisia!? Pioniunikkoja kukkiva kissanhäntä voisi olla varsin sykähdyttävä näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut joka toinen päivä ja eilen aamulla todella rankasti. Toisaalta on hyvä, ettei joka päivä sada ja jos sataakin, ei sitten koko päivää. Tänään on ollut niin huippuhieno päivä, ettei paremmasta väliä. Tällaisia nyt vain jatkossakin lisää.
   Vaikka tuollainen ikääntyvä kissa ei enää kovin yllätyksellisiä temppuja keksikään, on sen kanssa välillä ihmettelemistä. Yhtenä päivänä Juuso oli kiertänyt flexinarunsa vesimittarin ympäri ja kaatanut linnunjuoma-altaan pionien päälle. Silloin pikkaisen sadattelin, kun pari pioninversoa oli katkennut. Vaan itsepä olen laittanut kissani liekaan, joten se sadattelu loppui siihen. Mitä lie kiinnostavaa Juuso oli kukkapenkissä nähnyt ja lähtenyt sinne hiipimään.

   Poista
 13. Se on sitten Juuson oma miksaus siellä kukkapenkissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ehtinyt miksata enempää siemeniä häntäänsä.

   Poista
 14. Harjaneilikka sopisi hyvin kissanhäntäkasviksi :)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!