torstai 25. kesäkuuta 2015

Inkan ihanat yllätystaimet

Kirjavalehtinen pikkutalvio - Vinca minor 'Illumination'

Tiedättekö - tai tiedättehän te, että täällä puutarhablogien maailmassa on ihanien kasvien lisäksi myös aivan uskomattoman ihania ihmisiä. Tänään minulla oli jälleen ilo kohdata yksi heistä.

Koristemansikka Pink Panda

Muutama päivä sitten sain sähköpostia Inkalta Auring*n ihanat -blogista. Hän oli lukenut juttuni puutarhabloggaajien tapaamisesta Tampereella. Siinä jutussa ihastelin koristemansikka Pink Pandaa ja harmittelin, kun sitä ei enää löytynyt Pinsiön taimistolta. Tapani mukaan jonkin ihastuksen bongattuani haluaisin tietenkin saada sitä heti eikä viidestoista päivä.

Inka, tämän ihanuuden nimen ehdin jo unohtaa

Inka kertoi, että hänellä on Pink Pandaa, josta joutaisi jakotaimia minullekin. Inka asuu 20 minuutin ajomatkan päässä ja niinpä sitten sovitusti tänään huristelin hänen luokseen. Olin todella iloinen saamastani koristemansikasta, mutta sen lisäksi Inka kaivoi vielä kirjavalehtistä pikkutalviota ja tuon kolmannenkin kasvin, jonka nimen ehdin jo unohtaakin (saa vapaasti kertoa, ken tunnistaa).


Vasta näitä kuvia tänne laittaessani tajusin, etten edes kysynyt Inkalta, olisiko hän halunnut kasveista jonkin maksun. Vein sentään omasta puutarhasta jakotaimia, joiden toivon ilahduttavan Inkaa hänen kauniissa puutarhassaan tulevina vuosina.


Sain myös tavata Inkan suloisen Elli-kissan, joka antoi luottavaisena minun rapsuttaa häntä. Lämpimät kiitokset sinulle Inka ja vielä kerran onnittelut syntymäpäivää viettäneelle äidillesi, joka on aivan ihana kissaihminen. Kuten sanoin, olet tervetullut katsomaan, ovatko pinkit pandat kotiutuneet puutarhaani. 

Huomenna en ehdi puutarhaan uusia taimiani istuttamaan, mutta viikonloppuna pitäisi olla taas aikaa.

Toivotaan, että viikonlopun säät ovat suosiollisia niin meille puutarhureille kuin kaikille muillekin ikään ja säätyyn katsomatta.
 

31 kommenttia:

 1. Puutarhat kukoistavat entisestään jakamalla. Jännä juttu kun jakamalla kasvit vain runsastuvat :) Kirjavalehtinen pikkutalvio on kaunis. Minä sain pari vuotta sitten Pink Pandaa taimivaihdossa ja se on jo levinnyt kohtalaisesti, upea väripilkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaelämään liittyy paljon sellaista myönteistä filosofiaa, joka toimisi muillakin elämän alueilla. Kuten jakamisen monipuolisesti hyvää tuottava ajatus.

   Poista
 2. Ihanuus taimet kyllä! Varjorikko lienee toi yksi noista kasveista kun sait.
  Pinkpanda ei menestynyt minulla aurinkoisella paikalla mutta lievästi varjoisalla paikalla nyt lähtenyt hyvään kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkalta sain tiedon, että unohtamani taimen nimi on posliinirikko.
   Hyvä tietää Pinkpandan menestymispaikoista. Vielä en ole täysin päättänyt, mihin sen istutan. Vaihtoehtoja on muutamia. Pahimmassa/parhaimmassa tapauksessa täytyy ryhtyä väsäämään uutta kasvupaikkaa.

   Poista
 3. Puutarhaväki on mahtavaa porukkaa :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä puutarhurit toisensa tuntee :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastuin reissulla tuohon koristemansikkaan ja ostin sen tänään taimikaupasta! :) Ja minullakin on jakotaimena saatuna tuota kivikkokasvia, jokin rikko muistaakseni. On niin ihanaa, kun tässä harrastuksessa jaettu ilo on oikeasti moninkertainen ilo. Ja myös vain katsellen ilo jakautuu moninkertaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ettei aina tarvitse edes antaa tai saada, vaan katselemallakin voi jakaa kaikkea kaunista ja erityisesti hyviä ideoita. Jokainen puutarha on omanlaisensa ja jokaisessa on jotain uutta opittavaa.

   Poista
 6. Oletpa saanut ihanuuksia. Kaunis tuo kirjavalehtinen, enpä ole nähnytkään. Tosiaan, joskus ihan koskee kun kukaan ei halua jakotaimia (vaikka tarjoaa niitä naapureille, kun ovat kukkapenkkiä laittamassa) Sitten laitoin ne vaan metsän reunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta meni monta vuotta, ettei jakotaimia pahemmin ollut annettavaksi. Nyt tilanne alkaa olla toisenlainen, mutta onneksi on ollut toistaiseksi ottajia. Ja paljon jakotaimia on tullut levitettyä omaan pihaan.

   Poista
 7. Oli mielettömän kiva tavata ja voi että, mitä ihanuuksia toit mukanasi! Yllätyksiä oli monia ja kaipaamani taponlehti pisteenä iin päällä! On tämä blogimaailma sitten ihmeellinen, juttua olisi riittänyt niin kissoista kuin kukistakin vaikka ensi viikkoon asti ; )

  Tuo kolmas kasvi on posliinirikko Saxifraga x urbium, kaikkien kolmen täydet nimet laitoin vielä sähköpostiisi. Toivottavasti kaikki lähtevät hyvään kasvuun! Ja ei missään nimessä mitään maksuja, höpsis sellaisille.

  Mielelläni tulen teitä moikkaamaan joku kerta, mökkimatkamme kulkee siitä ohitsenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä Inka! Olen tosi iloinen uusista taimistani ja odotan vain pääseväni niitä istuttamaan. Kohta kuitenkin lähdetään hautajaisiin.
   Poikkea tosiaan kurkistamaan puutarhaani. Aina on kiva nähdä, miten muut ovat toteuttaneet asioita.

   Poista
 8. Olipa kiva kun löysit ystävän jolla oli haluamasi kasvi.
  Puutarhaihmiset ovat ihania.
  Kukkien vaihto on mukavaa. Jotku kukat lisääntyvät niin hyvin että sydäntä riipaisee jos tarvii heittää tunkiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kukkien vaihto alkaa olla sen verran yleistä, että harvemmin enää tarvitsee mitään kompostiin kantaa.

   Poista
 9. Ai, miten mukavaa!
  Joskus mietin noita blogitapaamisia, mutten uskalla, koska olen sellainen jännittäjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana olin aivan hirvittävä jännittäjä, mutta työelämä ja elämä kaikkinensa on opettanut, ettei toiset ihmiset ole sen kummempia kuin itsekään. Jokaisella on omat ongelmansa, toisilla isommat toisilla pienemmät. Näissä puutarhatapaamisissa olen huomannut, että raja-aitoja ei ole ja kaikilla on niin paljon yhteistä puhuttavaa, ettei edes uskoisi. Siinä ujompikin unohtaa jännityksensä. Tule vain rohkeasti mukaan heti, kun taas tapaamisia järjestetään.

   Poista
 10. Puutarhaihmiset ovat niin ihania! Kohdalleni on sattunut muutaman kerran, että mukamas töissä tuntemani ihminen onkin osoittautunut intohimoiseksi puutarhaihmiseksi ja se puutarhuri on ihan toinen persoona kuin työpersoona.

  Ihania jakotaimia olet saanut, kiva kun sait myös tuon etsimäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa ihminen voi toteuttaa omaa luovuttaan, mikä ei useinkaan työelämässä käy päinsä. Kun löytää toisen puutarhaihmisen, pääsee jakamaan asioita, joita ei kaikkien kanssa voi jakaa. Ihania nämä puutarhaihmiset, sen saa kokea kerta toisensa jälkeen. Jotenkin tähän puutarhaharrastukseen kuuluu niin paljon iloa ja positiivisuutta, että siitä riittää jakamista toisillekin.

   Poista
 11. Tämä puutarhailu ja bloggailu on niin moniulotteista, kun tässä on muutakin kuin vaan kasvit. Puutarhaihmiset tuntuvat olevan aivan oma rotunsa. Kaikki tuntuvat olevan todella mukavia, ehkä puutarhanhoito on rentouttanut. Ja kaikki tuntuvat myös ymmärtävän jakamisen ilon.
  Ihana päivä teillä kuulosti olevan. Ja kauniita kasviaarteita sait puutarhaasi.
  En olekaan tuollaista kirjavaa pikkutalviota ennen nähnyt. Minulla on sellainen valkokirjava. Ostin sen pienenä alkuna viime kesänä yhdestä ´Avoimesta puutarhasta`. Nyt se on jo kauniisti levinnyt.
  Kaunista viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin vierastin kirjavalehtisiä ja muita kuin vihreälehtisiä kasveja, mutta kummasti mieli muuttuu ja into uutuuksiin senkun lisääntyy. En ollut tuota kirjavalehtistä pikkutalviota aiemmin nähnyt ja ihastuin siihen tosi paljon Inkan puutarhassa.
   Kuten tuolla Sailallekin totesin, puutarhaharrastukseen kuuluu niin paljon iloa ja positiivisuutta, että siitä riittää jakamista toisillekin. Ja halua innostuksen ja kokemusten jakamiseen. Puutarhassa touhuaminen tosiaankin rentouttaa ja antaa niin paljon hyvää energiaa. Varmasti sen tunnistaa toisessa puutarhaihmisessä. Ollaan samalla aaltopituudella oitis.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 12. Ihanat kasvit! Puutarhurit ovat mukavaa väkeä:)

  VastaaPoista
 13. Koristemansikkaan minä törmäsin kesäkuun alussa vasta tänä vuonna ja nyt jo kasvi on mukavasti tehnyt rönsyjä ja näyttää todella viihtyvän. Tuota kirjavalehtistä pikkutalviota en ole ennen tavannut, mutta tuo posliinirikko näyttää tutulta ja sitä minulla kasvaa kaupunkikodin tulopihan kukkapenkissä.
  Täällä kesäkodissa on yksi vanha kukkapenkki hävityksen kohteena ja siitä yritän ottaa talteen ainakin kamsatkan maksaruohot ja päivänliljat ja irikset. Iris on sellainen jossa kukat ovat keltaisen-violetin kirjavat.
  Kyllä puutarhaihmiset ovat mukavaa väkeä ja kasveista on aina helppo puhua.
  Toivotaan between, että uudet taimesi viihtyvät ja kukoistavat.

  VastaaPoista
 14. Ihania taimia ja jakopaloja puolin ja toisin! Voi että, kissan rapsuttelu samalla kun pääsee tutustumaan uuteen puutarhaan ja puutarha- & kissahenkiseen ystävään, mikä voi olla mukavampaa.

  VastaaPoista
 15. Puutarhaystävät ovat kyllä kullan arvoisia!

  VastaaPoista
 16. Ihania ystäviä täällä blogistaniassa saa:)

  VastaaPoista
 17. Ihania kohtaamisia ja kasveja. Pirjo yllä kirjoittaa , että on jännittäjä. Tuli vaan mieleeni, että saahan sitä myös jännittää ja lähteä jännittyneenä liikkeelle. Yleensä puutarha ja kissaihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Ja voihan sitä todeta porukassa, että mua jännittää....siitä se sit lähtee.

  VastaaPoista
 18. Onpas kivoja tekstejä ja kauniita kuvia. Suosikkini tässä kirjoituksessa oli punalehtiruusu <3
  Ihanaa kesäpäivää!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!