lauantai 5. syyskuuta 2015

Villasukkiamaniaa liikkeellä


Kesän aikana ei tullut kudottua sukan sukkaa, mutta elokuun iltojen hämärtyessä kutimet taas löytyivät. Räsymattosukat ovat nyt uusi villitys ja pitihän sitä minunkin kokeilla. 
Näissä polvisukissa on käytetty punaista 7-veikkaa ja 7-veikka Raitaa sävynä sateenkaari.
Aloituksessa on 64 silmukkaa ja resoriosuuksissa sekä kantalapussa olen kutonut oikean silmukan takareunasta. Raitaosuudessa on kaksi kerrosta punaista ja viisi kerrosta sateenkaariraitaa. Nilkan resorikerroksella kavensin silmukat siten, että puikkoa kohti jäi 12 silmukkaa.


Näiden polvisukkien yläresorissa ja sukkaosuudessa on käytetty viininpunaista 7-veikkaa ja itse varressa 7-veikan Polkkaa. Aloituksessa on 64 silmukkaa, joita olen kaventanut matkalla siten, että nilkassa on 12 silmukkaa puikkoa kohden. Resoreissa ja kantalapussa oikeat silmukat on neulottu takareunasta.


Luonnonvalkoisesta, mintun ja vaaleanpunaisen värisestä 7-veikasta tuli tällaiset nilkkasukat.


Luonnonvalkoiset polvisukat on kudottu Suvikummun Marjan ohjeella. Malli on omiin käsiini hiukan hidastekoinen, mutta ihan helppo ja todella kaunis. Kukkakuvioiset napit löysin kirjakaupan askarteluhyllystä.


Oranssi-ruskeasävyisiin sukkiin käytin jämälankakeriä. Lankana jälleen 7-veikka.


Eilen illalla katselin Teemalta Kurosawan upeaa Ran-elokuvaa ja ihan huomaamatta valmistuivat nämä sukat 7-veikan keltaisesta ja 7-veikan viidakkolangasta. Mallin löysin facebookista, mutta ehkä se kuvassa oli hienompi, kuin toteutettuna. Resori varressa ja nilkassa on valepalmikkoa.


Eilen tulin mainostaneeksi, ettei Juuso mene sohvalle nukkumaan, jos olemme muistaneet levittää tyynyt. No, tulipa mainostettua kikkaa turhan aikaisin, sillä mennessäni illalla avaamaan televisiota Juuso köllötti kahden tyynyn välissä kuin se olisi hänen vakituisia nukkumapaikkojaan. Annoin nukkua, ja tänäänhän oli kuitenkin siivouspäivä.


Nyt tietsikka kiinni. Tummat pilvet ovat vallanneet taivaan ihan hetkessä ja aikamoinen jyrinä kuuluu ulkoa. Yöllä heräsin ukonilmaan, mutta ilmeisesti se ei riittänyt, vaan nyt seuraa jatkoa.

Nähdään taas seuraavassa postauksessa!
 

40 kommenttia:

  1. Onpa kauniita sukkia, ihan kaikki :) Sukat ovatkin suunnilleen ainoa käsityö, jota itse osaan tehdä (mutta jota en juuri tee). Voisikin olla hauska kokeilla matalavartisia sukkia (nuo yhdet sukat näyttävät aika matalavartisilta), en ole ajatellutkaan, että sellaiset voisi tehdä. Olisivat kotona hyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fb:n Voihan villasukka-ryhmässä oli alkukesästä useita sukkia, joissa vartta ei ollut juuri laisinkaan. Ihmiset kutoivat kesäsukkia puuvillalangasta ja myös ohuemmista villalangoista.
      Sukkien kutominen on jotenkin hyvin rauhoittavaa. Käsillä on tekemistä ja samalla voi katsella telkkua tai kuunnella radiota.

      Poista
  2. Ihania villasukkia, kunpa itsekin innostuisi kutomisesta .... !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ronja, ei sitä koskaan tiedä, milloin villasukkamania iskee.

      Poista
  3. Oletpa tehnyt ihania villasukkia, nuo ekat räsymattosukat ovat ihanan pirtsakat! Voi miten suloinen tuo Juuso ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulikki! Minulla pitää aina olla jokin projekti menossa ja sukkien kutominen siihen tarkoitukseen sopivaa tekemistä.

      Poista
  4. Kauniita sukkia sinulla. Sukan kutominen ei oikein luonnistu minulta. viime syksynä aloitetut on yhä kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti villasukkien kutomiseen pitää saada jostain alkuinnostus. Sen jälkeen se sujuu omalla painollaan. Kolme vuotta sitten kudoin yhdet sukat ja se oli varsinaista pakkopullaa, eikä sukista meinannut tulla valmiita laisinkaan. Sitten edellisen joulun jälkeen mietin, mitä käsilläni tekisin ja siitä se villasukkamania lähti liikkeelle.

      Poista
  5. Kauniita sukkia ja upeaa ahkerointia!
    Sukkapuikot ovat löytyneet kesän jäljiltä täälläkin... :-)

    Ihana Juuso :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Villasukkakutimet sopivat hyvin pimeneviin iltoihin.

      Poista
  6. Ekat sukat ovat aivan erityisen hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kauniin värisistä langoista on tosi mukavaa kutoa.

      Poista
  7. Ihania lämpimiä sukkia olet kutonut kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! Kunhan vielä löytävät sopivat jalat itselleen.

      Poista
  8. Onpa kauniita sukkia! Tekis mieli kyllä tuollaisia pitkiä sukkia. Lankoja oon hypistellyt ja puikkoja katsellut, sekä joitain ohjeita, mutta en ole päässyt alkuukaan :)
    Riittäisköhän 64 silmukkaa mun paksuihin pohkeisiin :)
    Voi tuota suloista Juusoa, kun nukuttaa niin makeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, oletko facebookissa, mutta sieltä löytyy mm. Voihan villasukka-ryhmä, jossa on aivan ihania sukkia. Ihmiset laittavat kuvia omista neulomuksistaan ja tiedostoista löytyy niihin ohjeet. Myös vinkkejä löytyy runsaasti. Sieltä minäkin ammennan ideoita. Jotenkin on helpompi tehdä sellainen malli, jonka joku on jo hyväksi kokenut ja johon löytyy ohjeiden lisäksi vinkkejä.

      Poista
  9. Tänne lupas ukkosta nyt tulevaksi pyhäksi. Ihania sukkia!! Arvontaa.. ;) no ei vain, onhan se joulukin jo tulossa ja omatkin varpaat tarvii varmasti lämmikettä. Erityisesti tykkään sukista kuvassa nro 2, mun värit. :) Viimisistä tulee mieleen että olis sopivat kissaihmiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun täytynee keksiä jokin tapa vähentää valmiita sukkia, koska joululahjaksi en voi niitä antaa. Äitini on kutonut vuosikausia sukkia ja kaikilla lähisukulaisilla on kaapit niitä täynnä. Tosin äiti on sitä ikäluokkaa, jonka mielestä sukkien tulee olla lähinnä harmaita, tummansinisiä tai mustia. Minä taas tykkään leikkiä väreillä.

      Poista
  10. Kauniita sukkia tosi kivoissa väreissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin on niin ihania värejä sukkalangoissa. Välillä menee tovi, ennen kuin osaan päättää, minkäväriset sukat taas laitan työn alle.

      Poista
  11. Ihania sukkia! Neljännen kuvan sukat ovat suosikkini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa vaaleissa polvisukissa onkin kaunis kuvio. Pidän niistä itsekin todella paljon.

      Poista
  12. Ihanan pirteitä sukkia olet kutonut. Tänä kesänä on saanutkin olla villasukat jalassa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkukesä meni tosiaan villasukissa hiippaillessa. Ja nyt syyskuu näyttää alkaneen samoissa merkeissä. Parhaillaankin on villasukat varpaita lämmittämässä.

      Poista
  13. Nuo sinun sukat on niin hienoja!! Ihania väriyhdistelmiä ja kaunista kertakaikkiaan. Täytyykin kokeilla tuota oikean silmukan takaa ottamista joskus. Vihreät villasukat jotka sinulta sain ovat täällä mökkireissussakin mukana, yöllä ne lämmittävät ihanasti kun mökissä näillä keleillä viilenee kun takka jäähtyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukissa taitaa olla sama juttu, kuin kasveissakin. Joltain tietyltä ihmiseltä saatu kasvi muistuttaa aina antajastaan. Mukavaa, jos villasukat lämmittävät sinua, sillä aina tuoksumataraa katsellessani muistan, kuinka sen kaivoit minulle omasta kukkapenkistäsi.
      Resorista tulee mukavan napakka ja kivan näköinenkin, kun kutoo oikeat silmukat takareunasta.

      Poista
  14. Siellähän heiluu vuoroin lapio ja vuoroin puikot!
    Hienoja ja hauskoja sukkia! Lauran lailla, sun antamat ihanat sukat ovat ahkerassa käytössä. Aina lähtee lämpimiä ajatuksia sinnepäin, kun laitan sukat jalkaan. Ja lintu lentelee keittiön ikkunassa. :)
    Kiitos vielä ihana between!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuppaan olemaan sellainen ikiliikkuja, että aina pitää olla joku projekti meneillään. Minua se ei haittaa, mutta Ukkokultaa välillä, sillä hän tykkää enemmän laiskottelusta.
      Sanasi lämmittävät mieltä. Olet kyllä harvinaisen lämminsydäminen ja valoisa ihminen. Lämpimät terveiset ja halit sinulle!

      Poista
  15. No voi ihme! Sehän minultakin on uupumassa. Kudin ja hyvä elokuva! Pitääpä tarttua asiaan.
    Tähän mennessä on ollut niin, että elokuva ja marjojen perkkuu käyvät siinä samassa ajassa.
    Vielä pitäisi vähän saada karviaisia. Mutta pian tartun minäkin sukkapuikkoon. Ihania sukkia sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on karviaiset kerätty ja hillottu, joten nyt on iltaisin aikaa kutimelle ja leffoille.

      Poista
  16. Hienoja sukkia! Yhdessä vaiheessa tein villasukkia, niin että niskat jumitti. Nyt on ollut jo parin vuoden tauko. Täytyiskin taas alkaa neuloa, kun puutarhatyöt antavat kohta myöden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä minullakin niskat menevät totaalisesti jumiin. Nyt siirryin istumaan sohvalta keinutuoliin ja siinä ilmeisesti sekä selkä että hartiat saavat paremmin tukea. Aikamoista mummoilua elämäni näköjään on, kun istun iltaisin keinutuolissa kutomassa villasukkia.

      Poista
  17. Olet kyllä uskomattoman tuottelias sukan tekijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun jokin tekeminen on mukavaa, se myös tuottaa. Ihan aikani kuluksi ja omaksi ilokseni kudon ja kyllästän sukulaiset ja läheiset villasukilla.

      Poista
  18. Ihania sukkia. Alkaa neulontasormia kutittaan. Jospa vaihtaisin pian värikynät hetkeksi sukkapuikkoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkien väsäämisessä on se hyvä puoli, että samalla voi katsella vaikka telkkua. Värikynien kanssa on pidettävä katse enemmän kiinni itse tekemisessä.

      Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!