lauantai 14. marraskuuta 2015

Maailma ei ole enää entisellään


Tänään oli tarkoitukseni postata jotain, mutta viimeöiset Pariisin tapahtumat ovat tyhjentäneet pääni tyystin. Tuntuu, ettei mikään puutarhaan tai tinttien seurailuun liittyvä asia ole kovin tärkeää sen rinnalla, mitä maailmassa juuri nyt tapahtuu. Me täällä koto-Suomessa ajattelemme usein, että kaikki tapahtuu jossain muualla. Ettei meidän tarvitse olla huolissamme ja voimme jatkaa elämäämme entiseen tapaan. Se ei kuitenkaan ole enää mahdollista. Maailman ongelmat ovat meidänkin ongelmiamme, eivätkä ne katoa selkää kääntämällä.

Toivotaan, että ihmiset vähitellen viisastuvat ja rauha voittaa.
 

32 kommenttia:

 1. Olen pessimisti. Joskus ihemettelin, miten se kaikki kauhea on voinut tapahtua meidän Euroopassamme ja niin lähimenneisyydessä. Nyt se vain jatkuu, jatkuu...Nyt on sellaisia järejstöjä liikkellä, joille meidän rauhan laulut ja toiveet eivät kuulu.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät tosiaan kuuntele meidän rauhantoiveitamme, mutta valtaosa maailman ihmisistä ovat kuitenkin rauhaarakastavia. Täytyy luottaa siihen, että siltä pohjalta vielä jotain hyvää saadaan aikaan.

   Poista
 2. Minäkään en juurikaan ole ottanut osaa näihin keskusteluihin, olen kyllä omassa mielessäni ajatellut ja kauhistellut, mutta tänään meillä täällä kotona oikein puhuttiin, että mitä tämä on mihin tämä maailma menee. Nyt olen todella huolissani. Ei ole sanoja enään!

  VastaaPoista
 3. Jotenkin sanat meinaa ihan loppua. Uutisissa on joka päivä toistaan surullisempia uutisia.
  Täytyy vaan silti uskoa, että hyviä ihmisiä on maailmassa edelleen enemmän. Vaikkei tällä hetkellä kyllä siltä tunnukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti maailmassa on enemmän hyviä ja rauhaa rakastavia, kuin näitä muita. Siihen uskon.

   Poista
 4. Samantapaiset ajatukset, kuin edellisillä. Huolestuttavia ihan kamalia tapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi enää ajatella, että kauheudet tapahtuvat jossain muualla. Kyllä tällaiset uutiset koskettavat meitä kaikkia.

   Poista
 5. Kyllä nyt tapahtu maailmassa aivan kauheita tekoja oikein pelotta tulevaisuus.Mutta ei passaa toivoa menettää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon menettäminen on luovuttamista. Ei luovuta toivosta.

   Poista
 6. Tuntuu kyllä niin pahalta. Kyllä maailma nyt itkee pariisilaisten kanssa.

  VastaaPoista
 7. Mielestäni siihen on aivan täysi mahdollisuus missäpäin maailmaa tahansa, nämä ovat kaikkien asioita. Uutiset ovat surullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi ei tosiaankaan ole enää mikään lintukoto.

   Poista
 8. Niinpä, hiljaiseksi vetää....

  VastaaPoista
 9. Toivotaan, että rauha ja järki voittaa!

  VastaaPoista
 10. Karua on meininki..hiljaseks vettää.

  VastaaPoista
 11. Rintaa puristaa. Maailmassa on niin paljon sairasta, jota ei millään meinaa käsittää.

  VastaaPoista
 12. Uutiset olivat hirveitä. Ei voi pohtia muuta kuin, miksi ihmiset ovat niin pahoja :( Ehdottomuus asiassa kuin asiassa (uskonto, politiikka, suojelu) saa aikaa tällaista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äärikäyttäytyminen on usein huolestuttavaa. Ihan kaikessa.

   Poista
 13. samoin kävi minulle, värikollaasini teema aivan väistämättä liittyi viime aikojen tapahtumiin, niin vahvasti ne vaikuttavat tällä hetkellä ajatteluuni.
  kuvasi kiulukoista kuvastaa minulle Sinussa olevaa positiivisuutta ja uskoa paremmasta, niissä on mahdollisuus uuteen elämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisuudet parempaan ovat aina olemassa. Kunhan vain ihmiset tarttuvat siihen.

   Poista
 14. Olimme eilen kässämessuilla, kunnes kuopuksen miesystävä meille laittoi tiedon asiasta, ihan kauhea juttu! Kylmät väreet kulkivat läpi elimistön uudelleen ja uudelleen, kuinka ihmeellä kukaan voi tehdä mitään noin kauheaa ja kuinka kukaan voi olla noin johdateltavissa pahuuteen ettei sisällä ääni sano että lopeta jo! Hirvittää! Mulla on läheisiä maahanmuuttajia ja hirvittää heidänkin puolesta, kuinka ihmisten ajattelu muuttuu, vaikka vain tuollainen vähemmistö terrorisoi ja aiheuttaa myrskyä ihmisten ajatteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väistämättä Pariisin tapahtumat tulevat vaikuttamaan myös monien suhtautumiseen pakolaiskysymykseen. Ihmisillä on pakonomainen tarve niputtaa kaikki asiat yhteen ja muualta tulleet tullaan näkemään pelkästään uhkana. Unohdetaan, että useimmat kodeistaan paenneista ihmisistä ovat lähteneet nimenomaan näiden samojen terroristien tekojen tähden. Nyt toivoisin runsaasti malttia ja viisautta itse kunkin ajatuksiin.

   Poista
 15. Mietin ihan samaa. Varsinkin sosiaalisen median "itsekeskeiset" päivitykset tuntuivat vähän roiseilta tässä perpektiivissä. Mietin itsekin voinko blogata ihan tavalliseen tapaan. No bloggasin. Mutta muistin myös Pariisia. Ja tänään sytytän kynttilän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän täytyy jatkua ja se jatkuukin.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!