sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Välipäivähöpinöitä


Hyvä Tuomas joulun tua,
paha Knuuti poijes viä.
- Noormarkku 1938 -

Vanhan sanonnan mukaisesti eläen joulu ei suinkaan vielä ole ohi. Nuutin päivä on keskiviikkona 13.1., joten hyvin tässä vielä ehtii kinkkua leikata ja joulusahtia kitata. Näin aikuisten kesken joulu alkaa käytännössä olla ohi, sillä maanantain tullen itse kukin rientää arkisiin aherruksiinsa ja katse suuntautuu kohti vaihtuvaa vuotta.


Uutisten mukaan pääkaupunkiseudullekin tuli vihdoin lumi. Itse en sitä kyllä lumeksi kehtaisi kutsua. Meidän pihamaalla on ohuen ohut kerros pikemminkin taivaalta tulleita rakeita. Muutaman asteen pakkanen saa rakeet pysymään maassa ja pienoinen kuurakin on sinne tänne koostunut.


Huomattavasti mukavampi tällainen pikkupakkanen on, kuin taivaalta vaakasuorassa vihmova kaatosade. Ulkoilukin herättää nautinnollisia tunteita, etenkin, kun tänään paistoi jopa aurinko.


Aika vähiin tämän joulun aikaan on ulkoilukin jäänyt, kun kipeän käden vuoksi pukeminen on oma ruljanssinsa. Naapurimetsikössä Juuson kanssa hiukan seikkailtiin. Juuso lähinnä haisteli maisemiin ilmaantuneen vieraan kissan tuoksuja ja mammansa taivasteli omaa varjoaan.


Kenen lie tällainen punavalkoinen komea katti, mutta Juusoa hän kiinnostaa enemmän kuin kovasti. Lähelleen vieras kissa ei meitä ihmisiä päästä ja tämäkin kuva on napattu olohuoneen ikkunan läpi. Juuson kanssa tuijottavat toisiaan parin metrin etäisyydeltä vaikka kuinka pitkään. Aika herkullinen kissa ja mielelläni häntä rapsuttaisin, jos vain saisin.


Siinä mielessä joulu on onnistunut yli odotusten, että lepoa on tullut harrastettua ihan joka käänteessä. Toki aika lailla pakotettuna, kun käsi ei ole muuhun toimintaan taipunut. Selälleen maaten sulkaakarkkeja toinen toisensa perään nautiskellen niin runsain mitoin, ettei ehkä vähään aikaan tämän jälkeen mitään makeaa tee mieli.


Vielä on muutama päivä tätä vuotta jäljellä ja sen aikaa katselen joulukoristeita ja elelen menneen vuoden mietteissä. Uusi vuosi ja tuleva kesä kuitenkin jo kutkuttavat ihan nurkan takana.


Mukavaa alkavaa vuoden viimeistä viikkoa kaikille!
.

35 kommenttia:

 1. Ihania nuo kaikki joulutontut!
  Majurilta ja Ruusalta (jolle meinasi käydä köpelösti) terveisiä ja uuden vuoden toivotukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs kummaa Ruusa on oikein touhunnut? Hyvä, ettei käynyt pahasti.

   Poista
 2. Katsoin juuri tulevan viikon säätä, ja pikku pakkasta on luvassa. Kyllähän sellaisessa kelissä on huomattavasti kivempi liikkua ulkona, koirakaan ei kanna tassuissaan niin paljon kuraa :)
  Toivottavasti kätesi paranee nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti mieli virkistyy, kun aurinko paistaa ja pieni pakkanen kuuraa maan.

   Poista
 3. Kiitos samoin! Köllötellään, höllötellään ja syödään hyvyskää. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Juuso ja tytöt mielessä, kun kotoa tulee hakemaan.

  VastaaPoista
 5. Todella satumainen ulkoilukeli tänään! Ajatukset jo valostuvissa päivissä, kevättä kohti... Paranemisia!

  VastaaPoista
 6. Tulevaa vuotta minäkin jo suunnittelen... aurinkoinen keli oikein yllytti siihen :-)

  Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla näkyy tämä vuoden viimeinen viikko alkaneen. Ihanaa!

   Poista
 7. Täälläkin heräillään jo tulevan vuoden suunnitteluun.
  Toivottavasti kätesi paranee pian! Ilman kipua tuollainen lepo on kyllä varmasti paikallaan, itse kullekin. Ja luin juuri jostain, kuinka terveellistä suklaan syöminen on. Joten ei turhia omantunnon tuskia sen suhteen.
  Mukavia välipäiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaassa on runsaasti flavonoideja. Paras unohtaa ne kaikki muut ainesosat ja mussuttaa hyvällä omallatunnolla. Ehtii sitä terveellisyyttä harrastaa joulun jälkeen ihan riittämiin.

   Poista
 8. Samanlaista ilmaa täälläkin ja niitä rakeita, lunta ei ole tullut mutta mukavassa pikkupakkasessa mennään, kiva kun rapa ei roisku!

  Komea on punainen katti, ilmankos se Juusoa kiinnostaa!

  Siemenliikkeiden sivuja olen surffaillut tänään aktiivisesti, kaikkea kivaa jo ensi kesään suunnittelen. Toivottavasti kätesi paranee mahdollisimman pian ja kipu hellittäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla mennä siemenliikkeiden tarjontaa selailemaan, sillä eihän sieltä tilaamatta pois pääse. Joka kevät tuppaan niiden siementen kanssa hosumaan, vaikka vähemmälläkin kiireelle selviää.
   Tämä punainen katti näyttää tulevan hyvin toimeen Juuson kanssa. Toisin on naapurin Elvis. Olisiko punainen tyttökissa?

   Poista
 9. Meil ei oo edes rakeita. Ihan on nurtsi vihree. Onneksi oon isommat suklaakarikot onnistunut väistelee. Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma vika, kun asettelen noita suklaakarikoita ihan kulkuväylille. Mutta joulun jälkeen sitten palataan ruotuun.

   Poista
 10. Pikaista paranemista kädellesi!
  Vähän on täälläkin rakeita sadellut, säilyvät nyt ehkä vähän aikaa sulamatta. Tänään käytiin Turussa, aamulla lähdettiin 9 jälkeen ja takaisin tultiin kolmen maissa, molempiin suuntiin mentäessä aurinko paistoi koko matkan suoraan silmiin. Vähän outoa, mutta niin matalalta se vielä paistaa. Tulee pitkät varjot :D
  Kaikenlaisia kevätsuunnitelmia tosiaan alkaa jo päässä pyöriä.....
  Kivaa vuoden viimeistä viikkoa sinullekin
  ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu ihan hassulta ajatella, että nyt ollaan jälleen menossa kohti kevättä ja kesää. Hassulta ja tosi innostavalta.

   Poista
 11. Kiva postaus, kiitos tästä. Paranemista sinun kädellesi. Lunta kaivataan kai joka puolella Suomea. Me olimme joulun Raumalla, eikä sielläkään ollut lunta. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi lumettomuus ulottua melko korkealle meidän pitkässä maassamme. Tätini asuu Raumalla ja häneltäkin kuulin, että vihreää oli.

   Poista
 12. Kiitos samoin sinulle. Aurinko pilkahti meilläkin, ainakin kun tarpeeksi ylös kiikkui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut kommenttisöhlyksestä. Kännykällä pelaan, niin julkaisu monta kun oottelin että ehtii ladata.. Sitten latasi liikaa. :)

   Poista
  2. Kännykällä ja tabletilla kommentoiminen on välillä yhtä tuskaa ja onnistuminen niiden vempainten kanssa enemmänkin kohtalon oikkuja.

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Tänään täällä meilläkin oli upea auringonpaiste, kun kävimme mieheni kanssa kävelylenkillä.
  Toivottavasti saat pian kätesi taas kuntoon. Käden riittävä lepuuttaminen on varmaan nyt myös tosi tärkeää, ettei se äidy pahemmaksi.

  VastaaPoista
 16. Alkaako kätesi olla yhtään parempi? Meillä on nyt kunnolla lunta, valitettavasti. Voi kun joulu jatkuisi ikuisesti, mutta arki alkoi jo nyyh. Onko tuo ihana pyöreäkasvoinen kisuli tyttö, Juuson tyttöystävä? Mukavia välipäiviä sinulle ja paranemisia kädelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen kissa on ihan uusi ilmestys meidän nurkilla. Luultavasti jonkun naapurin, mutta kenen, ei tietoa. Oletan, että se voisi olla tyttö. Kollit Juuso ajaa yleensä hurjalla vauhdilla pois pihamaalta, mutta tämän kanssa katsellaan ja katsellaan kasvotusten pitkiä aikoja.

   Poista
 17. Kuinka kaunis potra kisu. Ei näytä yhtään kodittomalta, varmaan jostain teidän naapurista :). Jos se on tosiaan Juuson tyttis. Minultakin jonkun pitäisi takavarikoida kaikki suklaat, koko ajan käsi menee suklaakulhoon kuin huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti punainen kissa on jostain naapurista. En ole sitä aiemmin nähnyt, joten olisiko tullut joululomaa tänne viettämään. Epäilen, että se voisi olla tyttö, koska Juuso antaa sen olla ja kissat vain tyytyvät katselemaan toisiaan pitkiäkin aikoja.
   Suklaassa on varmaan jotain sellaista ainetta, joka vetää käsiä puoleensa. Ja suita...

   Poista
 18. Mukavia välipäiviä myös teille!

  VastaaPoista
 19. Niin vielä on aikaa Nuuttiin ja kyllä minä vielä pidän joulukoristeet yli vuodenvaihteen. Tietysti sitten ne pitää täältä kasäkodista korjatakin kun heti ensi vuoden alussa lähdemme kohti kaupunkikotia.
  Lunta tai oikeastaan lumihärmää on täällä maassa ja pakkastakin aamupäivällä melkein 12 astetta miinusta.
  Veikkaan, että tuo punavalkokisu on kastraattityttö ja sillä lailla "luokaton" kuten kaikki kastraatit ovat. Kissamaailmassa kissojen kesken leikattu kissa ei siis ole mitään ja se jos joutuu luonnon armmoille on hyvin suojaton ja tuhoutuu ensin.
  Kevättä jo minäkin jossain mielessä ajattelen ja uudet pihaistutukset seikkailevat tuolla pääkoppani sisällä,katsotaas miten käy.
  Sinulle tervehtymistä ja hyviä vuoden loppupäiviä.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!