sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kunhan olla möllötän


Viime yönä ja aamupäivän lunta on tullut ihan kunnolla. Kävin heittämässä Pojan kotiinsa ja ihmettelin, miten autoilijat uskalsivat paahtaa auraamattomalla ja pöllyävällä moottoritiellä satasta. Ohjenopeus oli pudotettu 80:een ja sekin tuntui ajoittain turhan suurelta. Etenkin liittymät olivat yhtä möhnää ja monin paikoin autoilijoiden matka olikin tyssännyt penkkaan.


Ukkokulta oli ehtinyt poissaollessani tehdä valtaosan lumitöistä, mutta ihan vain liikunnan vuoksi jäin vielä vähäksi aikaa kolaa työntelemään. Puutarhaan on ilmaantunut kaikenlaisia valkean muhkeita mörköjä. 


Puutarhaporttikin on saanut pitsisen lumikapan hartioilleen. 


Kävin tekemässä alapihatarkastuksen ja pudottamassa lumet pois kasvihuoneen katolta. Jänöjussit eivät ole jaksaneet lumessa kahlata. Ainakaan niiden jälkiä ei nyt ollut laisinkaan. Sen verran paljon tuota lunta nyt on, että polviin saakka upposin.


Illalla käytiin Juuson kanssa vessareissulla metsässä. Innostuin kuvaamaan lumen peittämiä pihavaloja ja siitäkös Juuso ei laisinkaan tykännyt. Naukui ja komenteli tuossa yläpihan nurkalla siihen malliin, että oli ihan pakko palata kissan kanssa takaisin sisälle.


Viikolle on tänne etelään luvattu jo muutaman asteen plussakelejä. Tokihan sitä kevättä tässä itse kukin hyvin malttamattomana odottelee, mutta vesikelit tammikuussa ei kovin paljon houkuttele. Minulle sopisi neljän viiden asteen pikkupakkanen, eikä enää yhtään lisää lunta. Josko nyt mentäisiin näillä lumilla helmikuun loppuun ja sitten voisi kevät alkaa tehdä lupauksiaan.


Jonkin sortin talvitymppääntyminen lienee iskenyt, sillä oikein mitään ei tahdo saada aikaan. Muistelen viime vuonna tähän aikaan olleeni jo kovasti siemenpusseja rapistelemassa, mutta nyt ajatus kylvöistä tuntuu kumman kaukaiselta. Voipi olla, että jonain aamuna ajatukset ovat muuttuneet ja sitten se onkin taas menoa. Sitä odotellessa siis jatketaan tätä möllötystä.
 

31 kommenttia:

  1. Saamattomuuden suossa täälläkin ollaan!

    Jopas teillä on lunta mahdottoman paljon, ei ihme ettei Juusoa huvita hangessa rämpiä! Totta on että vallankin ammattikuskit ajavat niin vauhdilla ja lumi pöllyää ettei näe minnekään, se on kauhea tunne, itse en viitsi riskeerata turhan takia, ei kaahaamisella voita! Kaunista on pihallasi, vai mörköjä :D

    Mukavaa alkavaa viikkoa! Toivottavasti ei tule vesikelejä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuota lunta tosiaan alkaa olla jo paljon ja totisesti myös riittävästi. Juusolle on muuten tehty metsään ihan oma polku, ettei pojan vatsakarvoja palele.

      Poista
  2. Ihan samoissa tunnelmissa, ei yhtään enää lunta lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lisää lunta, eikä enempää pakkasta. Tämä riittää ja pian se saa luvan häipyä kokonaan pois.

      Poista
  3. Täällä myös möllötetään :)) Suomen talvi on ihan kamala! Huoks. Tein aamulla lumityöt - kuntoilun vuoksi, siinähän ne tärkeimmät tälle päivälle... Voi herranjestas minua!!!'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus möllöttäminen on ihan tarpeellista, mutta pitkän päälle sekin alkaa rassaamaan.

      Poista
  4. Välillä on ihan hyvä olla tekemättä mitään ja vain möllötellä. Täällä meilläkin lunta on satanut hieman lisää ja varistelimme mieheni kanssa lumitöiden yhteydessa havuista enimmät lumet, jos vaikka sä muuttuu luvatunlaiseksi, eli vesikeliksi. Ennustettua säätä en minäkään missään nimessä kaipaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on hyvää aikaa möllöttää ja kerätä energiaa pihatöitä varten.

      Poista
  5. Plussakelissä on se ikävä puoli, että sitten se jäätyy ja sen sulaminen kestää paljon kauemmin kuin höttölumen. Höh.
    Upea lumiasu portissa!
    Juuso on niin hassu. Mutta ymmärrän häntä kyllä, täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juusolla on hiukan ransumaisia piirteitä. Se ei ole koskaan tykännyt lumesta, tuulesta eikä pakkasesta. Urbanisoitunut tallikissan jälkeläinen.
      Mielenkiintoista nähdä, miten ohueksi lumikerros painuu plussakeleillä. Kunpa ei kuitenkaan jäätyisi tiiviiksi pinnaksi.

      Poista
  6. Sellaista möllötystä se on ollut täälläkin... No mutta, kohta alkaa helmikuu ja sen jälkeen maaliskuu, sitten ehkä ollaan jo voiton puolella talvessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeastihan tämä tammikuukin on mennyt. Voiton puolella ollaan.

      Poista
  7. Juuso on niin kaunis! Onpa teillä lunta hurjasti. Täällä riitti, kun katuharjalla vaan huiski lunta pois kulkuväylältä. Riittää meille ;)
    Pakko oli ostaa muutamia siemenpusseja, kun törmäsin siemenpussitelineeseen; mustia ja valkoisia kukkia tilauksessa ensi kesäksi ( kuin aiempinakin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama siemenpussi tarttui minullekin kaupasta mukaan, vaikka mitään ei pitänyt ostaa. Pitää sitä vähän matkustella.

      Poista
  8. Kaunista on teidän pihalla meilläkin tuli lisää lunta,nythän tämä lumi riittäisikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista ja aivan ihanan hiljaista. Kuin pumpuliin käärittyä.

      Poista
  9. Minullekin sopisi pikkupakkanen oikein hyvin. Vesisade talvella on todella ankeaa. Toivottavasti se kiertääkin meidät tai muuttaisi suunnitelmaa ja sataisi lunta. Meillä on lunta vasta reilut 10 cm. Ei haittaisi, vaikka hieman lisääkin sataisi.

    VastaaPoista
  10. Siellähän on tullut lunta oikein kunnolla.
    Täällä on kans möllötelty oikein urakalla. Ei vielä ole innostusta kevään suunnitteluun. Nyt pitää keskittyä hiihtelemiseen :)

    VastaaPoista
  11. Lumi on teheny kivan kuvion köynnösporttihin.... Taitaa lumenpinta pian purota, jos se lämpöaalto pitää paikkansa.

    VastaaPoista
  12. Nyt on tuo puutarhaportti saanut niin kauniin luminietoksen ylleen, että piti jäädä sitä tähän ihan kehumaan! Siis lunta, mutta porttikin on ehdottomasti upea!

    Sini K.
    Kasvihormoni-blogista (jolla on muuten uusi osoite muidenkin Vihrepihan blogien kanssa - blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni)

    VastaaPoista
  13. Täälläkin oli jo huomattavasti leudompi päivä kuin muutamia aikoja sitten. Viiden asteen pakkanen tuntui suorastaan helteeltä.
    Kun tältä koneelta nouse, lähden lumenkolaukseen. Yön aikana on nimittäin satanut melkoisesti lunta.
    Onnellista alkanutta viikkoa Sinulle. Kevättä kohti mennään.

    VastaaPoista
  14. Möllöttele vaan! Keväällä voi sitten alkaa taas pihapuuhat.

    VastaaPoista
  15. Kausin tuo portin "lumipakka". Täällä taitaa olla vähän vähemmän lunta kuin teillä.

    VastaaPoista
  16. Kyllä muhkea lumikerros on kaunista katseltavaa! Vähemmän mukavaa tietysti niille, jotka joutuvat lumitöihin. Täälläkin iltaisin vaan möllötellään sohvassa. Ja ihan hyvällä omallatunnolla:)

    VastaaPoista
  17. mutta joskus möllötyskin käy terapiasta ja antaa sysäyksen uuteen innostukseen.

    VastaaPoista
  18. Joo-o, kummallista keliä pitää, ensin on ihan liikaa pakkasta, ja sitten tulee ihan vesikeli. Minä tykkäisin myös, jos olisi kunnon talvi, lunta ja semmoinen -5-10 astetta maaliskuulle asti, ja sitten saisi tulla kunnon kevät.
    Minäkäään en oikein meinaa saada puutarhakipinää syttymään. Siemenkuvastokin lojui viikkotolkulla lehtikorissa ennenkuin tartuin siihen.
    Päätin kuitenkin sen verran töistä saadun tasausvapaan kunniaksi saada toimeksi, että herätin blogin talviunesta... Siellä on sinullekin täsmälääkettä, jos puutarhastelija sinussa vielä uinuu. Tavoilleni uskollisena laitoin talven kunniaksi kesänmuisteluhaasteen blogiini. Jos ehdit, niin saa osallistua. :)
    Ihanaista kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteet ovat aina mukavia, joten käynpäs hakemassa ja toteutan jossain sopivassa hetkessä.

      Poista
  19. Ja nyt sitten onkin jo pluskelit, sais kyllä vielä olla juurikin noita muutaman asteen pakkaspäiviä, auringonpaisteella kiitos:)

    VastaaPoista
  20. Möllötys täälläkin päällä..suunnitelmia on mutta vielä puuttuu sysäys. Työ taitaa nyt viedä kaikki voimat vaikka siementen rapistelu ehkä toisi sitä voimaa..

    VastaaPoista
  21. Lunta tuli todellakin viikonloppuna kunnolla. Lähdimme sunnuntaina autolla matkamessuille. Koska moottoritietäkään ei ollut aurattu kunnolla, niin jätin auton Leppävaaraan ja jatkoimme matkaa junalla. Ei ole ennen etelässä matkan teko keskeytynyt "lumipuuroon".

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!