maanantai 4. joulukuuta 2017

Ei ehdi lumeen kyllästymään, ei.


Perjantaina pääkaupunkiseudulla satoi lunta, joka ihme kyllä säilyi myös seuraavan päivän. Lauantaina oli ihan pakko mennä pihalle pyörimään ja ihastelemaan lumen tuomaa valkeutta ja kasvien pumpulikoristeita.


Jo aamulla työhuoneen ikkunasta katsottuna näkymä oli kuin vesivärein maalatussa postikortissa. 


Perjantaina lumi oli märkää ja painavaa, joten kävin sitä jo illalla pudottamassa puiden ja pensaiden päältä. Isommat puut sentään kestävät tykkyluntakin. Lauantaivastaisen yön pikkupakkanen oli ilmeisesti imenyt ylimääräisen kosteuden lumesta, sillä se oli muuttunut hattarankeveäksi.  


Sunnuntain ikkunaan ropiseva vesisade ja tuulikellon voimakas kilkatus palautti sitten meikänaisen takaisin eteläsuomalaisen joulukuun harmaaseen ankeuteen. Poissa on ihan kaikki lumi. Sekin, jota sisäänkäynnin edustalta lapioin kasoiksi vastapäiseen kukkapenkkiin.


Ihmisellä pitää aina olla varasuunnitelma. Myös sateisen ja pimeän adventtisunnuntain varalle. Jääkaapissa odotti kulhollinen piparitaikinaa, johon saunomassa käynyt Poika oli kaivanut perinteisen maisteluonkalon. 

Tonttutytön vuoro esitellä pipareita.

Mikäs oli pipareita leipoessa, kun katto pitää vettä ja lämpöäkin on riittävästi. Radiossa soi viihdykkeenä  "Maisemakuvia Suomesta - Jaken ja Pekan sinivalkoiset silmälasit, osa 2" eli Jake Nymanin ja Pekka Laineen toimittama musiikkiohjelma. 

Suhtautuminen säähänkin taitaa olla asennekysymys. Kun ei sadetta voi paisteeksi muuttaa, tehdään sitten jotain kulloiseenkin säähän sopivaa.

Mukavaa työviikkoa kaikille!

PS. Uusi yläbanneri näkyy olevan edellistä kookkaampi. Tähän saakka olen tehnyt yläbannerit PicMonkeylla, mutta nyt ohjelma vaati kirjautumista ja sen jälkeen tarjosi maksullisia vaihtoehtoja. Pääsin kyllä tekemään kollaasin, mutta sen tallentaminen ei enää onnistunutkaan. Kokeilin BeFunky Collage Makeria ja muutin kuvasuhteet Picasalla. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta välttäköön siihen saakka, kunnes jaksan jatkaa perehtymistä. Kaikenlaisia härpäkkeitä netti on pullollaan, vaan aina ei ole aikaa ja viitseliäisyyttä niiden saloihin uppoutumiseen.
 

38 kommenttia:

 1. Hyvä, että sinä sentään ehdit lumikuvat ottaa! Minä en. Lumi oli hetkessä pois. Vähän ikävää, mutta ei anneta sen häiritä. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lumipäivä osui sunnuntaille, niin ehti sitä ihastelemaan ja kuvaamaan. Arkipäivänä ei ehkä olisi ehtinyt.

   Poista
 2. Meillä Riku pettyi niin eilisestä vesikelistä, ettei olisi millään lähtenyt ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen olikin sellainen ilma, ettei ihme, jos Rikukin pettyi. Juusokin kääntyi ovelta takaisin sisälle ja meni hiekkalaatikolleen.

   Poista
 3. Mielestäni uusi, korkeampi banneri ei ole ollenkaan hullumpi. Näyttää ihan hyvältä siis! Itsekin käytän kollaasien tekoon yleensä BeFunkya, jos en satu olemaan koneella, jolta löytyy sopiva kuvankäsittelyohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vain, miten iso banneri käyttäytyy kännyjen ja tablettien näytöllä. Joutuuko kenties kelaamaan turhan paljon päästäkseen itse blogiin?
   Millä kuvankäsittelyohjelmalla yleensä teet kollaasit? Minulla on koneella PhotoShop, mutta koen sen aika jäykäksi.

   Poista
 4. Lunta on ja ei oo... Muuten ei haittaisi, mutta se tuossa noiden kahden väliin mahtuva loska ärsyttää. Kiva tuo uusi banneri. Mä oon niin laiska tekemään mitään uudistuksia, vaikka haluasinkin jotain uutta blogi ilmettä. Kivaa viikon aloitusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva tehdä jotain uudistuksia, mutta toisaalta tykkään kyllä siitäkin, että hyvän blogin yleisilme säilyy. Sisältö lienee kuitenkin tärkeintä.

   Poista
 5. Kauniita kuvia lumen kuorruttamista oksista.
  Pipareiden tuoksu, siitä alkaa joulun odotus...

  Meillä paistetaan pipareita pojan lasten avustuksella itsenäisyyspäivänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsenäisyyspäivänä meilläkin piparit leivottiin silloin, kun lapset olivat pieniä. Nykyisin pipareita ei edes syödä kovin paljon, mutta se vaan on niin mukava jouluun liittyvä perinne.

   Poista
 6. Kyllä luontoäiti on ollut vaihtelunhaluisella tuulella tänä talvena;)
  Mieluummin ottaisin jo pysyvän lumipeitteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei laisinkaan osaa päättää, millaista säätä Suomen talveen tarjoaisi. Olisi saanut lumipeite pysyä.

   Poista
 7. Kauniita talvisia kuvia! Meillä lunta tuli aiemmin jo sen verran paljon, että maa on säilynyt valkeana, vaikka ajoittain on plussakeliä ja vesisadetta ollutkin. Toivottavasti saataisiin valkea joulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti jouluna saisi ja pitäisi olla lunta. Tulisi valoa luontoonkin.

   Poista
 8. Ihana uusi banneri :) Kummallisia ovat nuo kelit, ihmettä ja kummaa! Mukavaa uutta viikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi yrittää ja yrittää pysyä maassa, mutta ei vain onnistu...

   Poista
 9. Hyvin passaa tuo uusi banneri, älä sinä murehdi siellä turhia :)
  Meillä onneksi on lumi pysynyt jo noin kuukauden verran. Eilen ja toissapäivän sade tosin vähensi kertymää, mutta yleisilme on edelleen valoisa. Tänään pohdin ruusumaan laidalla, että joko paiskoisin talvisuojaturpeet. Tyvimultaukset on paljaana, joten alle ei jäisi lumikakkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä turpeen laittamisessa kauaa aikaa mene, mutta ei sitä myöskään sieltä pois kaavita ennen kevättä. Ehkä se tästä hissukseen sen verran kylmenee, että sinäkin voit ruusumaahasi turvetta levittää.

   Poista
 10. Hyvä tuo yläpanneri ja jos et olisi kertonut mitä epäkohtia mielestäsi tuohon uuteen panneriin liittyi tuskin me oltaisiin siihen puoleen näyttävässä pannerissa osattu huomioida.
  Ymmärrän kyllä, että itse kiinnität siihen huomiota.
  Täällä tämä lumitilanne on ihan samanlainen kuin teillä, siis eipä ehdi lumeen näillä menoin kyllästyä. Olisiko ennustuksilla perää, luvattu itsenäisyyspäivälle valkoista maahan koko Suomea juhlistamaan.😊 !?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vain, miten isompi banneri käyttäytyy kännyjen ja tablettien näytöllä. Joutuuko mahdollisesti enemmän kelailemaan näytöllä alaspäin päästäkseen itse blogiin.
   Lunta saisi tulla niin kasveja suojaamaan kuin valoakin tuomaan. Toivottavasti ennustukset pitävät paikkansa.

   Poista
 11. Meillä on vielä hiukan lumipeitettä ja hirmuisen liukas piha! Sutailin tuossa aamulla auton kanssa pitkin kyliä, eikä meinannut saada autoa pysähtymään nastoista huolimatta. Toivottavasti ne vesikelit kuitenkin jo olisi ohi!
  Täällä tähdätään itsenäisyyspäivälle piparileivontaa ja muuta, juhlimisen lomaan. Nautinnollista joulunalusaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei onneksi vielä ole ollut noita luistelukelejä. Pari kertaa olen lenkille lähtiessäni miettinyt nastakenkien laittamista, mutta vielä on hyvin pärjännyt ilman.
   Joulunalusaika hurahtaa hurjaa vauhtia, joten vapaapäivät on mukava käyttää valmisteluihin.

   Poista
 12. Teillä oli lunta ihan hangiksi asti, wau! Täällä on taas maa mustana, kuten blogissani kerroin. Vielä voisi vaikka rivin porkkanoita kylvää, vai paistaisiko pipareita? Upea otsikkokuva- taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina lunta oli tosiaan ihan mukavasti ja luonto näytti niin kauniilta. Pääsi hetkeksi herkuttelemaan, mutta sunnuntaina sitten palattiin normimaisemaan. Hyvin voisi vaikka haravoida pihamaalla - tai kylvää porkkanoita.

   Poista
 13. Kaunis lumikuorrutus auringon valossa!
  Pipareiden paistaminen taisi olla aika mieluisa askare ja varmasti maistui Pojallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika lähti ennen piparien paistamista kotiinsa. Hän ei niin kovin välitä pipareista, tärkeintä on maistaa taikinaa. Muistan saman omasta lapsuudestani. Tosin poika on jo reilusti aikuinen.

   Poista
 14. Täällä meilläkin oli viime lauantaina näkymä herätessä satumaisen kaunis yöllä sataneen lumen ansiosta. Tuttavien luokse Hämeeseen päivemmällä ajaessamme saimme vain huokaillen ihastella tienvarsimaisemien puiden ja pensaiden lumenhuuruista kauneutta. Nyt täällä meilläkin lumet ovat sulaneet lähes täysin ja näkymä on lähinnä ankea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella kaunista ja hetken aikaa paistanut aurinko teki näkymistä satumaisia.

   Poista
 15. Upeat talviset kuvat täälläkin sai nauttia jonkun aikaa lumesta nyt kaikki sulaneet ei kyllä ehdi kyllästyä lumesta tätä menoa. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Pikemminkin vesisateisiin jo kyllästyy, vaan eiköhän tässä vielä ilmat kylmene.

   Poista
 16. Se oli kyllä ihan kaunista, kun oli lunta puiden oksilla, vaikka en niin siitä valkoisesta tavarasta välitäkään... mutta ikkunasta oli ihan kiva katsella. Lumessa kahlaaminen ei niinkään kivaa.
  Toivottavasti joku uusi ohjelma löytyy! Mulla vähän samaa haastetta, kun tietokoneen päivityksen myötä hävisi aiemmin käyttämäni ohjelma kuvien vesileimaamiseen. Se ei sopinut enää yhteen koneen kanssa. Niinpä latasin uuden, mutta se on aivan surkea. Täytyy jatkaa etsintöjä. Näihin asioihin kuluu tuntikausia, himmetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmittaa menettää joku käteväksi todettu systeemi. Tietsikan ääressä kuluu muutenkin paljon aikaa, joten ohjelmien toivoisi toimivan helposti ja pitkään. Uuden opettelu on toki kivaa, mutta ei sentään pakon edessä. Kun löydät hyvän vesileimaohjelman, kerro toki minullekin. Olen sellaista kaivannut, mutta en ole ehtinyt/jaksanut panostaa etsimiseen.

   Poista
 17. Hienon näköstä ol teilläkin hetken aikoo. Meillä on vielä lunta muassa ja lissee on luvassa! Ouvot on nää kelit tiälläkin! Ihanan näkösii pipareita, miekin paistan ussiimmman taikinan loppuviikosta.
  Mie en noista pannerloista mittään ymmärrä, ens talavena pitäs männä opiskelemaan. En aina tarvihtes Helenoo kuhtuu hättiin jos ossoisin ihe niitä muutella.
  Hyvvee itsenäisyyspäivee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä lunta vielä tännekin tulee, luulisin.
   Ei nuo tekniikka-asiat niin kovin vaikeita ole. Pitäisi vaan olla enemmän aikaan uuden opetteluun.
   Kiitos, samoin sinulle hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 18. Ihanan aurinkooset lumikuvat! Meillei oo tuallaasta näkynykkää. Lunta on ainavaa vaan siälä täälä. Yhtenääsestä lumipeitteestä ei tiatuakaa, muttei oo loskaakaa. Itsenääsyyspäivänä ruukaan useemmite paistaa piparit.
  Omalle plokille pitääs jotaki muutosta keksiä, ku osaas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin sisältö lienee tärkein asia ja se on sinulla hyvin hallussa. Muut härpäkkeeton sitten lisämaustetta.
   On tämä säätila ollut varsinaista siksakkia. Nyt on pikkupakkasta, mutta luvassa taas vesisateita.

   Poista
 19. Ihanaa talvimaisemaa, edes hetken kerrallaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näkymä on jo mennyttä. Nyt on pikkupakkasta ja viikonlopuksi taas luvassa vesisateita. Toivotaan nyt edes jouluksi kuivempaa ja valoisampaa.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!