tiistai 5. joulukuuta 2017

#veronkiertopäivä-kampanja


Kävin aikanaan yhden vuoden koulua Espoon Laajalahdessa. Aika lähellä sijaitsi SOS-lapsikylä. En muista, oliko koulussamme tai luokallamme lapsikylän asukkaita, mutta SOS-lapsikylän toiminnasta kerrottiin meille oppilaille. Vaikka itsekin olin vielä lapsi, jäi toisten lasten hätä ja puute tavattoman lähtemättömästi mieleeni. 

Joulu on lähellä ja jokainen miettii sopivia joululahjoja. Yhä useampi tänä päivänä tekee päätöksen joko olla ostamatta lahjoja laisinkaan tai sitten kohdistaa kaikki tai osan lahjoihin budjetoimistaan varoista aineettomiin lahjoihin. Varsin monella tavaraa on yllin kyllin, eikä ajatus kauppojen ruuhkissa juoksemisesta muutenkaan kiehdo. Joulusta toki nauttivat aikuisetkin, mutta kyllä se varmasti suurimman ilon tuo lapsille. Miksi emme tarjoaisi edes pienen toivon hivenen niille lapsille, jotka sitä eivät ehkä ilman meidän apuamme saisi.

 
Joulukuun 5. päivä lähes 3,7 miljoonaa suomalaista saa noin 2,6 miljardia euroa veronpalautuksia – keskimäärin 712 euroa per henkilö. Samaan aikaan joka kymmenes suomalaislapsi on lastensuojelun piirissä. Tämä tarkoittaa kahta lasta jokaisella koululuokalla.

Jos jokainen suomalainen lahjoittaisi pienen osan veronpalautuksestaan, voisimme muuttaa kymmenien tuhansien pienten lasten elämän.

SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria. Tarjoamme lapsille yhteisöllistä perhehoitoa ja perheille räätälöityä tukea sekä kuntoutusta. Tavoitteemme on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saisivat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja lapset voisivat elää omien vanhempiensa kanssa.

Lue lisää SOS-Lapsikylän toiminnasta: https://www.sos-lapsikyla.fi/

Voit tehdä lahjoituksen osoitteessa: https://www.sos-lapsikyla.fi/veronkiertopaiva/

16 kommenttia:

 1. Tämä on niin hyvä kampanja! Olisipa vaan mistä jakaa... palautusta onneksi tuli, mutta kun yel-maksu oli jo myöhässä, samoin alvit, niin tilille jäi alle 50 euroa... sillä sitten pitäisi autolle saada vuosihuolto ja katsastus, ja ruokaakin seuraaviksi viikoiksi. Ääh. Jotenkin toivotonta tää yrittäminen! Toivottavasti kampanja saa paljon suosiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et taida sinäkään päästä osalliseksi niistä massiivisista yritystuista, joita jaetaan vuodesta toiseen isoille ja muutenkin menestyville firmoille. Kunpa pieniä ja keskisuuria yrityksiä jeesattaisiin enemmän. Ja toivottavasti joku ison veronpalautuksen saaneista laittaa lapsille omastaan sen verran enemmän, ettei sinun tarvitse kantaa huolta. Hienoa muuten, että maksat eläkettä itsellesi. Monet jättävät eläkemaksut hoitamatta ja ovat sitten myöhemmin todella pulassa. Nuoren ihmisen mieleen ei tule, että jokainen meistä vanhenee ja jotkut myös joutuvat sairauden tai vamman vuoksi ennenaikaiselle eläkkeelle.
   Minä sain vajaa 20 e palautusta. Mitähän kaikkea sillä summalla tekisi?

   Poista
 2. Monta hyvää kampanjaa lasten hyväksi, tämä yksi niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin joulun alla on lukuisia kampanjoita. Onneksi ihmiset jakavat hyvää mieltä.

   Poista
 3. Hieno kampanja. Olemme olleet monessa mukana lasten hyväksi. Meillä oli muunmuassa kummipoika Pietarista ja lähetimme rahaa joka kuukausi. Hän on nyt aikuinen. Nyt voisi jotain tällaista ajatella. Hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummilapsitoiminta on hieno asia. Itse olen jouluisin vaihdellut hyväntekeväisyyskohdetta, mutta varmasti olisi mukava avustaa pitkäjänteisemmin.

   Poista
 4. Todella hyvä kamppanja.
  Kiitos kun kerrot.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää.👍🇫🇮🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Samoin sinulle sinne Ruotsiin oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

   Poista
 5. Kiitos vinkistä, kirjoitat varsin tärkeästä asiasta. En tosin saanut veronpalautusta, mutta pienikin avustus on varmasti tervetullut.

  VastaaPoista
 6. Hyvästä assiista kirjotit! Miunkin syväntä lähellä on lapset. Osallistuttaan jollakin lailla joka vuos.
  Hyvvee itsenäisyyspäivee!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Hieno kampanja! Oikein hyvää itsenäisyyspäivää♥

  VastaaPoista
 8. Pitäisköhän siinä vaiheessa kun niitä lapsia alkaa tekemään, ts. nussimaan, miettiä miten sen pershedelmän saa kasvatettua!? Kyllä jokainen on vastuussa omista kakaroistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielensäpahoittaja-Jenni on näköjään siirtynyt lemmikkejä koskevista kannanotoistaan kasvatusteemoihin. Kiltisti sanottuna: "Hanki löysempi pipo, ettei tarvitse bloggareita käydä kiusaamassa!"

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 11. Hieno postaus hyvän asian puolesta <3 tunnelmallista itsenäisyyspäivää Sinulle !

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!