tiistai 16. tammikuuta 2018

Haasteena huhtikuu

Sinivuokko 28.4.2017

Tuplasti terapiaa -blogin Pirjolta napsahti kiva haaste, joka tarjoaa tilaisuuden selata keväisiä kuvia ja siten saada valoa tähän tammikuiseen harmauteen. 

Kevätkaihonkukka 3.4.2017

Kerro huhtikuun viisi tärkeintä kevään merkkiä....siinäpä vaikea tehtävä, vaikka ensin toisin luulin. Maaliskuun ja huhtikuun voi oikeastaan täällä etelärannikolla niputtaa yhdeksi ja samaksi kevätkuukaudeksi. Lunta on usein niin vähän, ettei sen sulamisessa paljon seurattavaa ole. Jäätä sen sijaan saattaa olla paksujakin kerroksia kukkapenkeissä ja pihamaalla. Tapaankin auttaa kevättä hakkaamalla jäätä pienemmäksi ja tekemällä puroja pihamaalla. Kukkapenkeissä ei parane jäätä mennä kovin voimakkaasti pilkkomaan, ettei samalla pilko kasvien juuria.

Rakeita 24.4.2017

Huhtikuussa aurinko voi paistaa taivaan täydeltä ja lämpötila kivuta hyvinkin toiselle kymmenelle. Hetkessä kylmä tuuli puhaltaa pilvet esiin ja maahan ropisee voimalla rakeita. Sää vaihtelee melkoisesti laidasta laitaan ja toisinaan se saa puutarhurin hehkumaan innosta, toisinaan taas repimään epätoivoisena hiuksia päästään ja toistamaan ääneen: "Miksi se kevät ei jo tule?".

Kevätkaihonkukka 26.4.2017

Kevät kaikkinensa on paljon enemmän, kuin jokin yksittäinen kasvi tai tekeminen. Se on tuoksuista, tunnelmista ja kokemuksista koostuva rintaa pakahduttava tunne, jota jaksaa joka vuosi odottaa yhtä suurella ilolla ja innolla. Tässä viisi asiaa, joilla on merkittävä osa tuon kevättunnelman tuottamisessa:

Kasvukauden lupaus
Huhtikuussa ehdottomasti parasta on se, että jälleen on kevät ja kaikki kasvukauteen liittyvä vielä alullaan. Ei voi tietää, millainen kausi on edessä ja siksi voi haaveilla ja uskoa villeimpienkin unelmien toteutumiseen.   

Valo ja pitkät päivät
Ihanaa huhtikuussa on jatkuvasti lisääntyvä valo ja pitenevät päivät. Pihalla voi jo aloittaa kevätsiivouksen, kantaa talveksi varastoon viedyt kalusteet ja koristeet pihalle.    

Piipot pintaan
Se vaan on joka kevät yhtä ihmeellistä ja ihanaa. Puutarhakierroksia täytyy tehdä päivittäin, eikä sekään aina riitä. Postilaatikolla käynti tai roskien vieminen saattaa venyä pitkäksi, kun matkan varrella unohtuu tutkimaan kukkapenkin kohoumia ja mullasta nousevia kärkiä.
  
Mustarastaan laulu
Mustarastaan luritus naapurin kuusenlatvassa sykähdyttää joka kerran yhtä paljon. Raikas kevättuuli ja lisääntyvää lämpöä hehkuva aurinko tarjoavat mahdollisuuden kuivattaa pyykkiä ulkona. Mikä on pyykkiä levittäessä tai illalla koriin viikatessa, kun mustarastas esittää parhaita konserttinumeroitaan. 
 
Elämänpiiri laajenee
Kevään myötä pihapiiri tarjoaa valtavasti ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Enää ei tarvitse raitista ilmaa saadakseen kiertää kylän raitteja, sillä pihassa ja puutarhassa riittää tekemistä. Kodin seinät pysyvät entisillä paikoillaan, mutta ovet ja ikkunat aukeavat ja elämä muuttaa terassille, pergolaan ja pihamaalle.  


Tarhakylmänkukka 28.4.2017

Alkuperäinen haaste kuuluu näin:

"Huhtikuu on kuitenkin kevätkuu ja tämä haaste lähteköön kiertämään tuoden kevätmieltä tuokioksi lukijoille ja kirjoittajille! Haaste on yksinkertainen:

1. Tee postaus, ja kerro mistä haasteen sait
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia."

Rhodon nuppu 11.4.2017

Annan tämän haasteen seuraaville blogeille:


Olkaa hyvä!

Talventähti 28.4.2017

43 kommenttia:

 1. Voi, huhtikuu on jo lupauksia täynnä !
  Se mustarastaan laulu keväisenä aamuna tai iltana on todellakin suorastaan liikuttavan kaunista.
  Meillä on tuossa ruokintapaikalla ainakin neljä mustista, jotain toiveet kevätkonserteista ovat vahvat😉
  Parasta kaikesta on kuitenkin valon lisääntyminen, siitä jaksaa joka kevät olla yhtä hurmioitunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma ennen mustarastaat olivat muuttolintuja, mutta nykyisin yhä suurempi osa niistä jää etenkin maan eteläosiin talvehtimaan. Meilläkin niitä pyörii useampi yksilö maata nokkimassa. Välillä heitän niille pähkinöitä ja siemeniä maahan, sillä muuten ne ovat sen varassa, mitä muilta linnuilta automaatista putoaa.
   Tänään paistoi aurinko ja huomasi, miten päivä on jo pidentynyt. Edes kylmä pakkastuuli ei saanut hymyä hyytymään.

   Poista
 2. Huhtikuu on kyllä ihana kevätkuukausi.
  Miten kaunis sinivuokko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Huhtikuussa ollaan jo vahvasti kesän kynnyksellä.

   Poista
 3. Voi sentään mitkä tunnelmat maalasit sanoillasi ja kuvillasi! Tuota kohti mennään! Jaan kaikki ajatuksesi täysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että näihin tunnelmiin on kaikkien helppo yhtyä. Vaikka tänään tuulee todella kylmästi, huomaa päivän selvästi pidentyneen. Sekös tuntuu mukavalta.

   Poista
 4. Ajatus keväästä on aina yhtä innostava ja lohduttava kaamoksen jälkeen. Juuri tuota elinpiirin laajenemista ja pihalle muuttamista minäkin kaipaan. Huhtikuu voi tosin olla oikukas, mutta valoaan se ei pysty pidättelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuleva huhtikuu on tasaisesti lämpiävä ja sallii meille runsaan ulkoilun ja puutarha-ahkeroinnin aloittamisen. Vaikka kuluva talvi ei ole kovin kylmä ja luminen ollut, valoa on ollut kovin vähän ja sen lisääntyminen tuottaa silkkaa iloa.

   Poista
 5. Oi, melkein elämänpiiri laajeni jo näitä kuvia katsellessa. Miten voikaan jo pelkkä kuvien katselu tehdä näin hyvää!
  Onneksi on blogit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin; onneksi on blogit. Vaikka välillä on omista nurkista vaikea löytää innoittajaa, jonkun toisen postaus saa taas sielun mukavasti hyrräämään.

   Poista
 6. Huhtikuu on juuri kaikkea sitä mitä sanot.
  Minäkin ehdin haastaa sinut samaiseen haasteeseen. Ymmärtääkseni haasteen voi kuitenkin tehdä muultakin kuukaudelta, kuin huhtikuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Yhtään ei haittaa tuplahaasteet. Pihalla on nyt niin vähän kuvattavaa, että mielellään kaivelee omia kuvia ja palaa edellisee kevääseen. Otan siis haasteen vastaan ja kehitän sen tiimoilta postauksen.

   Poista
 7. Kyllä on hyvä, kun näitä keväisiäkuvia katselemalla voi helpottaa oikean kevään odotusta! Onpa suloinen tuo kylmäkukan elämän alku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Sirkku. Edellisen kevään kuvia on kiva katsoa siksikin, että samalla pääsee taas ikäänkuin uuden kevään makuun ja muistuu mieleen, mitä kaikkea voikaan olla odotettavissa.
   Tarhakylmänkukka karvaisine alkuineen on hyvin sympaattinen. Minulla ei ole ollut sitä vielä kovin pitkään, joten se ihastuttaa erityisen paljon.

   Poista
 8. Ihania huhtikuisia kuvia! :) Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 9. Oi ihme miten herkkiä ja kauniita kuvia huhtikuulta. Ei ole enää kauaa aikaa huhtikuuhun, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi hujaus vain, niin ollaan huhtikuussa. Nyt - tai ainakin piakkoin - pitää nauttia lisääntyvästä valosta ja kevään merkeistä hitaasti ja kiirehtimättä.

   Poista
 10. Ihana valo kuvissasi!

  Juurikin nuo kaikki keväiset jutut minuakin herättelevät, valo houkuttelee ulos, jokainen piippo pitää tarkistaa ja nauttia lintujen konsertista! Kohta se on käsillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kasvukausi on hienoa aikaa, mutta kevät kenties kaikkein eniten sieluun ja sydämeen käyvää. Joka vuosi yhtä uutta ja ainutlaatuista.

   Poista
 11. Oikein odotan mustarastaan laulua. Se on yksi ihanimmista kevään merkeistä.

  VastaaPoista
 12. Meni kyllä niin nappiin tuo kuvauksesi keväästä, ja viidestä kohokohdasta, ettei minulla ole siihen paljon lisättävää. Huhtikuussa ei meillä vielä ole mustarastaat yleensä laulaneet, mutta kiuruja on meidän peltoaukoilla paljon, ja niiden väsymätöntä laulua yleensä kuuntelemme kevätaskareita tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha- ja luontoihmisillä on aika lailla samanlaiset intohimot.
   Sinulla on upea maalaismaisema kotisi ympärillä ja se tarjoaa varmasti ylellisen määrän erilaisia ilmiöitä. Mahtaako tässä meidän nurkilla kiurun laulua kuulla milloinkaan?

   Poista
 13. Kevät saa puutarhurit sekuamahan täysin, vuaresta toisehen. Sillon taivahalline voima :) Mäki ostin eilee meirän mustikselle oman pähkinäpussin. Ainaki pähkinät hävis maasta, tiätä sitte, minkä nokkahan katosivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, täydellinen sekoaminen on oikea termi ja se sopii hyvin siihen tunnemyrskyyn, joka valtaa ihmisen kevään tullen. Eikä haittaa yhtään. Ei sitten tippaakaan.
   Meillä ainakin mustis ilmestyi tuija-aidan alta heti napsimaan pähkinöitä, kun itse siirryin kauemmas. Kelpaa ne kyllä muillekin, mikä ei haittaa sekään.

   Poista
 14. Täysin samaa mieltä kanssasi. Täällä joinain vuosina lunta piisaa varmaankin enemmän, mutta silti huhtikuussa on välillä jo kesäiset kelit. Ei siihen enää montaa kuukautta ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein on huhtikuussa ollut todella lämmintä ja selvät kesän merkit ilmassa. Ja toisaalta taas luntakin on saattanut sataa.
   Nyt ollaan jo yli tammikuun puolivälin eli yhdessä hujauksessa huhtikuu on käsillä.

   Poista
 15. Varmaan oltiin ihan samaan aikaan liikkeellä haasteen kanssa. Kirjoitin huhtikuusta samaan aikaan kanssasi.
  Sanoit, että kevät on rintaa pakahduttava tunne. Niin olen itsekin kokenut. Kaipaan sitä kiihkeästi. Silloin koko kasvukausi on vielä edessäpäin eikä hyvästejä tarvitse heittää vielä piiiitkääään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään äänet, tuoksut ja ilmiöt ovat joka vuosi yhtä käsittämättömän ihmeellisiä, että niiden äärellä menee kertakaikkisen mykäksi. Tuntuu upealta, että se kaikki on taas edessä.

   Poista
 16. Ihania kevätkuvia!!!! Kohtahan se huhtikuu on täällä, vain 2½ kuukautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun ajattelee, miten nopeasti syksy kului, ollaan hetkessä taas huhtikuussa. Ihanaa!

   Poista
 17. Mustarastaan laulu, sitä en keväältä muistanutkaan. Ja hyvä kun postasit rodoista, kohta on laitettava niille suojaa aurinkoa vastaan, parempi ajoissa kuin liian myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jo helmikuussa varjostus rhodoille on tarpeen. Jos nyt aurinko suostuu paistamaan ja miksei suostuisi.

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Kevät on sykähdyttävää aikaa. Siitä taidamme olla kaikki samaa mieltä.

   Poista
 19. Ihania keväisiä asioita ja kuvia! Oikein osuvasti kirjoitettu. Viime keväänä kuulin ensimmäistä kertaa viereisessä metsässä mustarastaan laulua ja sitä piti käydä pihalla kuuntelemassa joka ilta, josko lintu olisi taas laulutuulella. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaan huilumainen laulu on hyvin kaunista ja on yksi kevään merkeistä ainakin täällä etelässä. Mustarastaita pyörii meidän pihassa läpi talven, mutta laulun ne aloittavat vasta keväällä.
   Kiitos Tiiu, samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 20. ihana postaus! Tässä jo odottelen huhtikuuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuukin kelpaa ensi hätään, mutta huhtikuu ehdottomasti parempi. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 21. Ihania kuvia huhtikuusta kyllä sitä jo kovasti odotellaan:)

  VastaaPoista
 22. Mustarastaan laulu!
  Niin ihana.

  VastaaPoista
 23. Ihana haaste. Tuo heti kevään ja valoisuuden lähemmäksi, kun pääsee tällaisia kuvia katsomaan.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!