sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kasviaiheisia postikortteja


Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riina postasi pari päivää sitten aivan ihastuttavasta kirjauutuudesta (lihavoidusta bloginimestä pääset tutustumaan Riinan kirjapostaukseen). Kirjakaupan ohi kulkiessani oli ihan pakko käydä katsomassa löytyisikö kirja hyllystä ja löytyihän se. Aikani sitä selailin ja hiplasin, vaan en voinut ostaa. Kirja on aika kookas, enkä voinut sitä mukaani ottaa, sillä olin matkalla konserttiin.


Ilmeisesti myyjä vaistosi vaikeuteni irrottautua kirjasta ja avuliaana tuli apuun. Kirjan kuvituksesta on nimittäin myytävänä myös postikortteja. Kortit on pakattu hienoon kirjamaiseen rasiaan, ja korteista on tarjolla sekä kasvi- että eläinversiot. Rasiassa on 50 erilaista korttia ja paketin hinta oli ainakin tuossa kirjakaupassa 17,95 €. Kohtuullista, kun ajattelee, että yhden kortin hinnaksi tulee 36 centtiä. 


Monille naisille tyypilliseen tapaan olen aina varustettu kunnon kokoisella käsilaukulla ja niinpä postikorttipakkaus sujahti mukavasti sinne kukkaron, kännykän, huulirasvan, avainten ja kaiken muun tässä erittelemättömän tavaran joukkoon. 


Olin illalla sen verran myöhään kotona, että rasian avaaminen jäi seuraavaan päivään. Innoissani avasin paketin ja tutustuin kortteihin. Jokaisen kortin takana on lyhyt kuvaus kasvista. Aika ihania kortteja, ei voi muuta sanoa. 


Luultavasti käyn ostamassa vielä ne eläinkortitkin. En huomannut katsoa, onko niidenkin kuvitus samaisen Katie Scottin, uskoisin niin. Tyyli on kuitenkin samanlainen, kuin näissä kasvikorteissakin. Enkä mene vannomaan, etteikö se isokokoinen kirjakin vielä tähän huusholliin kulkeutuisi. Ei, vaan pikemminkin taidan vannoa, että kirjan ostan.



Kauniita kortteja on vaikea vastustaa. Varsinkin, kun edelleenkin lähetän mielelläni onnittelukortteja sukulaisille ja läheisille. Parin viikon takaiselta Tukholman matkalta en muuta ostanut, kuin postikortteja. Tukholmassa käydessäni minulla on tapana kurkistaa Drottningsgatanilla olevan kirjakaupan valikoima. Nytkin siellä oli runsaasti kauniita postikortteja 1-5 kruunun kappalehintaan. Euroissa siis noin 10-50 centtiä. Mistä enää saa tuohon hintaan kivoja kortteja? Ei mistään. 


Christina Björkin ja Lena Anderssonin Linneas Årsbok -kirjan kuvitukseen perustuvat kuukausikortit vetosivat oitis minuun ja ostin jokaisen kuukauden. Mainittu lastenkirja on julkaistu suomessa nimellä Linnea kylvää ja kasvattaa.


Eva Björk Hamnen utumaisen kauniita akvarellipiirroskortteja olen ostanut aiemminkin ja ilahduin löytäessäni niitä jälleen. Nämä kortit ovat kaksiosaisia ja 10 kruunun hintaan kuului myös kirjekuori. 


Uusi työviikko on taas edessä. Kevättä kohti ollaan menossa, joten ei huolta. Otetaan maanantai haltuun. Jollei ilolla, niin ainakin ilman suurempia murheita.


53 kommenttia:

  1. Kiva kun esittelit näitä kortteja. Minäkin näin korttipakkauksen kirjakaupassa, mutta en ennättänyt tutustua siihen sen tarkemmin. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjakaupan kassalla oli avattu paketti ihan sitä varten, että kortteihin saattoi tutustua. Tein pikaisen ostopäätöksen, ettei sitten kotona tarvitse harmitella, kun jäi hankkimatta. Oli hyvä päätös.
      Samoin sinulle mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Ihania kortteja ja kaunis kirja! Pitänee käydä hiplailemassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varo vain, hiplaaminen saattaa johtaa ostopäätökseen.

      Poista
  3. Onpa ihania kortteja! Muutama vuosi sitten ostin Mikkelin Käsityökeskuksen teettämiä Ebba Masalinin kortteja. Niissähän on samantyylisiä kuvia opetustauluista. Nyt juuri tilasin kukkakortteja Romppalan Lindalta, joten kukkaista on tiedossa täälläkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Masalinin kortteja on ollut myynnissä niin kirja- kuin puutarhamessuillakin. Ne ovat kauniita nekin. Romppalan Lindan kortteja on myös tarkoitus tilata. Niitä voisi lähettää vaikkapa ystävänpäiväkortteina.

      Poista
  4. Kauniita kortteja, etenkin mustalla taustalla olevat sykähdyttävät. Ja hyvä idea tuoda matkatuliaisina postikortteja, eivät paljoa matkalaukussa paina, mutta iloa niistä on pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postikortit ovat erinomainen matkatuliainen. Toin niitä myös toissakesän Berliinin matkalta. Harmittelin jälkikäteen, miksi olin ostanut niin vähän, sillä kasvitieteelliset kortit olivat tosi kauniita.

      Poista
  5. Oi, ihania kortteja kaikki! Erityisesti sykähdyttävät nuo Linnea -kortit. Tuo Linnea kylvää ja kasvattaa -kirja oli mulle tosi tärkeä lapsena ja löytyy divarilöytönä kirjahyllystä. Vielä kun löytäisin jostain Linnea taiteilijan puutarhassa -kirjan, jossa Linnea seikkailee Claude Monet'n puutarhassa. Siinäkin kirjassa on hieno kuvitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään, että on myös Linnea taiteilijan puutarhassa -kirja. Täytyypä olla tarkkana, jos sen vaikka jostain divarista tai kirpparilta löytäisi. Kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Ihania kortteja! Miten niitä malttaa edes kenellekään lähettää!?
    Oikein kauniista korteista voi kyllä tehdä kehyksiin laittamalla pieniä tauluja omallekin seinälle.
    Tämä blogimaailma on kyllä vaarallinen, ihan Riinan esittelyn perusteella tilasin AdLibrikseltä jo itselleni tuon kirjan....ja oikeastaan nuo samat kortitkin ja lisäksi vielä 100 kpl paketin toisia kortteja. Niin näppärästi käy tilaaminenkin, mutta alle viidelläkympillä selvisin kuitenkin, kun otin ilmaisen toimituksen, jolloin toimitusaika on pari päivää pidempi ja paketin noutopaikka aina arvoitus, mutta tällä viikolla pitäisi paketin kuitenkin olla jo R-kioskilla tai K-marketissa noudettavissa.
    Mukavia tammikuun viimeisiä päiviä sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tulee kauniita kortteja sormissaan pyöriteltyä ja mietittyä, raaskiiko niitä lähettää. Mutta siksi niitä hankin ja turhaa niitä on laatikoihin kerätä. Olen joskus tehnyt pieniä taulukollaaseja kehystetyistä postikorteista.
      Kävin jo eilen Adlibriksen sivuilla kasvikirjaa katsomassa, mutta en tilannut, sillä viikolla on kuitenkin tarkoitus mennä kirjakauppojen suuntaan. Adlibriksellä on varsin nopea toimitus. Tilasin Niina Laitisen uuden sukkakirjan ja se oli käsissäni kaksi päivää tilauksesta.

      Poista
  7. Ihania kortteja, huudahdan täältäkin!
    Voi, mahtava juttu, että Kasvikunta-kirjan kuvia saa myös kortteina... pakko hankkia, totean minäkin. Mullakin on se Kasvikunta-kirja, ja ajattelin järjestää sille johonkin paikan, jossa sitä voi pitää koko ajan auki, jossakin hyllyllä. Siten se on kuin taulu, voi vaihdella aukeamaa mielen mukaan. Nuo kuvitukset on niin huippuhienoja. Kortteina tietysti saisi koko kirjan kerralla seinälle, jos liisteröisi ne seinään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvikunta-kirja täytyy ehdottomasti asettaa esille, jotta sen kuvia voi ihailla usein ja helposti. Arvaa vaan, kuinka paljon olen jo noita korttejakin hypistellyt.

      Poista
  8. Ihanat kasvikortit! Itse ostin ne eläinkortit, jotka myös ovat Katie Scottin, mutta taidan nyt kuviesi perusteella tykätä kasvikorteista vielä enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korttipaketin ostaminen oli kyllä harvinaisen hyvä hankinta. Suosittelen lämpimästi. Aion hakea sen kirjankin ja myös ne eläinkortit.

      Poista
  9. Multa löytyy tuo upea kirja, kortit lähti nyt tilaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja muuttaa meille varmaankin jo alkavalla viikolla. Pitäisiköhän harkita myös toista korttipakkausta? Taitavat olla kohta niin suosittuja, että vielä loppuvat kesken.

      Poista
  10. Onpa ihania, kiva kun esittelit, muuten en olisi saanut tietää 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kiva pitää laittaa kiertämään. Enpä olisi itsekään noista ollut tietoinen, ellei Riina olisi kirjasta postannut ja sitä kävin kirjakaupassa hiplailemassa.

      Poista
  11. Kauniita, nyt tuli hyvä syy poiketa ensi viikolla kirjakauppaan. Minäkin olen vielä niitä vanhanaikaisia jotka lähettävät kortteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postikortin saaminen on nykyisin harvinaista herkkua. En aio kovin helpolla korttien lähettämisestä luopua. Mukavaa, että meitä vanhanaikaisia on muitakin.

      Poista
  12. Awwww...miten ihastuttavia kortteja, kaikki!!
    Kasvihulluna tietenkin nuo kukka-aiheet lämmittävät sydäntäni.
    Eilen juuri sain uusimman oman korttisarjani painoon, tällä kertaa vain erikokoisia pakettikortteja, joten katsotaan josko saisin niitä Suomeenkin asti myyntiin. ;)

    Lempeitä tammikuun päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hieno uutinen. Toivottavasti korttejasi on saatavana myös Suomesta tai ainakin jostain sellaisesta verkkokaupasta, jonne täältäkin pääsee ostoksille. Uskon korttiesi olevan todella kauniita.

      Poista
  13. No jopas olet löytänytkin kauniita kortteja! Korttien lähettäminen on jäänyt valitettavan vähälle, mutta kauniita kortteja on kiva selailla ja joskus laittaa kehyksiin pikku tauluiksi. Nuokin jokainen ansaitsisivat paikkansa tauluina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kasviaiheiset kortit ovat niin kauniita, että niitä voisi lähettää vaikkapa ystävänpäivän merkeissä.

      Poista
  14. Todella kaunita kortteja. Noiden saajat taatusti ihastuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivittavasti saajat tykkäävät. Paljon taas merkkipäiviä tiedossa.

      Poista
  15. Ompas sulla hienoja kortteja. Nuo kasvikuvat olis kyllä pakko saada, tää iso kirja on kirjastosta just näpoeihini saapunut. Ja vielä eläinkorttejakin!? Mä myös tykkään ihan oikeista korteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne eläinkortitkin täytyy käydä ostamassa. Ja se kirja.
      Aito postikortti on sata kertaa kivempi, kuin tekstiviesti.

      Poista
  16. Nämä on ihan käsittämättömän kauniita! En ihmettele, että on vilahdelleet useammassakin blogissa jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni ihanuus jäisi löytymättä, ellei niistä täällä blogistaniassa kerrottaisi. Siis kiitos blogeille erinomaisesta tiedonjaosta.

      Poista
  17. Niin ihania kortteja, ettei niitä varmaan malttaisi edes lähettää... Tuo kirja täytyy kyllä hankkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy ensin katsella niitä kyllikseen ja sitten laittaa menemään.

      Poista
  18. Kauniita kortteja, varsinkin nuo kuukausikortit.

    VastaaPoista
  19. Vastaukset
    1. Siihenkin tarkoitukseen erinomaisesti. Minä taidan lähettää kortteina.

      Poista
  20. kauniita kortteja kaikki tyyni! en olekkaan aiemmin nähnyt noita kasvikunta-kortteja. piti heti googlata myös se, millaisia ovat eläinkunta-kortit. tykkäsin myös niistä.
    olen pikku hiljaa purkanut anopilta tuotuja tavaroita. niiden joukossa oli myös paljon erilaisia kortteja, mitkä laitoin säästöön. kortteja ei voi koskaan olla liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppisi jäämistöstä löytyi varmasti hienoja kortteja. Sellaisia, joita ei enää mistään saa. Hieno aarre.

      Poista
  21. Nyt mä en kestä!!! <3 <3 <3
    Onpa ihana kavalkadi kortteja. Mä rakastan tuota Linnea-kirjojen kuvista myös.
    Minäkin yleensä ostan kortteja varastoon, kun sopivia sattuu kohdalle. Niitä on sitten ihana lähettää ystäville tai pitää itsellä ja käyttää niitä kodin sisustuksessa ja muualla.
    Olin saanut blogiini kommenttina ihanan vinkin, että noita kasvikunta kuvia on myös julisteina Adlibriksessä. Uskaltaisikohan käydä katsomassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julistekin! Pakkohan niitä on käydä katsomassa. Sellainen olisi hieno kehystettynä tauluna.

      Poista
  22. Oi miten ihania kortteja❤ Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
  23. Vaude kun on ihania kortteja. Noita mäkin ostaisin, vaikka itse harrastan korttien tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin itse tehtyjen korttien joukkoon mahtuu muutama ostettukin. Aina ei ehdi sopivaa korttia kaikkiin tilanteisiin tehdä.

      Poista
  24. Kunhan tämä flunssa helpottaa, niin tämän postauksen jälkeen tiedän, missä käyn postikorttiostoksilla. Ihania ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti flunssasi hellittää pian. Muutenkin, kuin korttiostosten vuoksi.

      Poista
  25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!