keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Puutarhaohjelmat televisiossa


Tiesitkö, että YLE Teema Femmalla pyörii sunnuntaisin klo 18.30 aiemmilta vuosilta tutun ruotsalaisen Puutarhakausi-ohjelman uudet jaksot. Pernilla Månsson Colt ja puutarhamestari John Taylor tekevät monia puutarhaan liittyviä toimia yhdessä kokki Tareq Taylorin ja sisustaja Malin Perssonin kanssa. Tulevana sunnuntaina on vuorossa jo neljäs jakso, mutta aiemmat kolme jaksoa on mahdollista katsoa YLE Areenassa.

Sattumoisin huomasin, että lauantaisin menee YLE 1:llä Rakkaudesta puutarhaan 6. kausi. Ohjelmassa monille puutarhaihmisille tuttu Alan Titchmarsh kunnostaa puutarhoja perustuksiaan myöten ammattilaisten David Domoneyn, Katie Rushworthin ja Frances Tophillin kanssa. Sarjan ensimmäinen osa meni minulta täysin ohi, sillä harvoin olen tv:n äärellä aamulla klo 7.10. Tämänkin ohjelman voi onneksi katsoa YLE Areenasta, joten sen vuoksi ei tarvitse lauantaiaamuna herätyskelloa laittaa soimaan.

Kun aktiivinen puutarhakausi meillä alkaa, ei television ääressä enää tule istuttua. Nyt sentään ohjelmista ennättää vielä ideoita omaan tarpeeseen etsiä.

Kukkaisia ideoita ja tv-istuntoja teille kaikille!
 

35 kommenttia:

 1. Olen kyllä tykännyt katsella kumpiakin noita sarjoja. En tiedä miksi en nyt ole huomannut niitä. Vaikka ei nyt olekaan puutarhaa, niin aina sieltä jotain kivoja juttuja vois nähdä. Kiitos vaan muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaohjelmat ovat kivoja ilman puutarhaakin. Niistä löytää mielenkiintoista tietoa ja usein myös paljon hyvää mieltä.
   Ihan sattumalta minäkin tämän kevään puutarhaohjelmat löysin. Harvemmin tulee etukäteen selattua ohjelmatietoja.

   Poista
 2. Ihan mukavia ohjelmia molemmat, on tullut joskus katseltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaohjelmat ovat piristävää vaihtelua muun ohjelmatarjonnan lomassa. Välillä pääsee oikein ahmimaan kauneutta niiden parissa.

   Poista
 3. Molempia olen katsonut, lisäksi myös norjalaista Iloa puutarhasta -ohjelmaa. Siitäkin on aika monta jaksoa Areenassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Iloa puutarhasta olenkin unohtanut. Katsoin sitä aiemmin, mutta nytpä aionkin kaivaa näkemättömät jaksot Areenasta. Kiitos muistutuksesta.

   Poista
 4. Puutarhakautta oon seurannu. Muukki on kyllä tuttuja, mutta ne o menny ny jotenki ohitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakausi on mukava sarja. Sieltä löytyy kivoja vinkkejä, vaikka skåånelainen ilmasto onkin meikäläisen leveyspiirejä suosiollisempi.

   Poista
 5. Kyllä, Between, kaikki puutarhaohjelmat on jatkuvassa tallennuksessa ja tarkassa syynissä. Ohjelmiin ei kyllästy, vaan niitä voi katsoa aina ja aina uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ensimmäisellä katselukerralla ehtii tehdä lähinnä yleissilmäyksen, mutta myöhemmin on mukava tarkistaa yksityiskohtia ja palata mielenkiintoisimpiin asioihin.

   Poista
 6. Areenasta tulee näitä katsottua. Mukavaa katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ja hyödyllistä. Välillä ohjelmista löytyy ahaa-elämyksiä, joita voi toteuttaa omassa pihassa.

   Poista
 7. Puutarhakaudesta tykkään erityisesti. Nyt alkoi myös uudet jaksot Huvila&huussista nelosella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Puutarhakausi taitaa olla minullekin mieluisin.

   Poista
 8. Molempia sarjoja on tullut seurattua, ovat ihan mukavaa lääkettä pahimpaan puutarhanälkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin lääkettä puutarhanälkään. Joskus ohjelmaa katsoessa voisi siltä istumalta lähteä ideoita toteuttamaan - jos se olisi mahdollista.

   Poista
 9. Vahingossa avasin tv:n oikeaan aikaan, kun siellä sattui tulemaan tuo puutarhakausi. Tulee niin harvoin katsottua tv:tä, että eipä näistä tietäisi, ellei muut puutarhurit vinkkaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin Puutarhakaudesta itselleni muistutuksen kännykkään, sillä muuten se menisi ohi. Onneksi sen voi katsoa Areenasta.

   Poista
 10. Toi Alanin ohjelma saa minut aina itkemään! 😃

  Puutarhakautta en ole nyt katsonut , kiitos vinkistä. Kaikki aiemmat kaudet ole kyllä katsonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alanin ohjelma onkin oikeaa hyväntekeväisyyttä. Olisi kyllä mukava nähdä samat puutarhat vaikkapa vuoden parin päästä. Mitä niille silloin kuuluukaan?

   Poista
 11. Itse olen nyt seurannut Norjalaista ”Iloa puutarhasta” sarjaa Yle Areenasta. Jaksot ovat vanhoja, mutta sehän ei haittaa, sillä puutarha- jututhan eivät vanhene. Puutarhakaudesta on tullut katsottua myös joitakin kausia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaohjelmat eivät vanhene. Niitä katselee mielellään kerran jos toisenkin huolimatta siitä, milloin ohjelmat on tehty.
   Puutarhakaudessa ihailen aina heidän puutarhansa muhevan multaista maata. Siellä on istuttaminen ja kylväminen kuin leikkiä. Todennäköisesti maata on muokattu jo ennakkoon.

   Poista
 12. Puutarhakautta olen seurannut, yleensä katson Areenasta kun ei ole aikaa katsoa televisiota aina tiettyyn aikaan. Tykkään ohjelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaohjelmista nauttiikin parhaiten silloin, kun ne saa katsella omassa rauhassa itselleen sopivana aikana. Voisin mielihyvin katsella lauantain myöhäisillassa jakson tai pari Puutarhakautta.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että näillä puutarhaohjelmilla on paljn ystäviä. Joukkoon mahtuisi kyllä pari kotimaistakin ohjelmaa.

   Poista
 14. Kiva huomio ohjelmille!
  - Mietin aina välillä, miten missailen kaikki ja muinoin olin aina Pioni-ohjelman aikaan hyvinkin tietoinen, koska se tuli. Nyt pitäisi olla tärppänä, ettei kaikki hyvät ohjelmat pääse karkaamaan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ohjelmien "karkaaminen" johtuu paljolti siitä, että harvoin tutkin etukäteen ohjelmatietoja. Television ääreen istahdetaan, kun ei ole muuta tekemistä ja siten myös katsotaan vähän sitä sun tätä. Nyt olen laittanut Puutarhakaudesta muistutuksen kännykkään, jotta voin katsoa sen heti. Vaan löytyyhän se onneksi myös Areenasta.

   Poista
 15. Aina, kun ohjelman nimessä on puutarha, on se katsottava! Puutarhakautta minäkin olen seurannut. Onneksi ohjelmat ovat alkaneet nyt varhaisessa keväässä, loppukeväästä ei tosiaan kukaan puutarhuri ehdi töllön ääressä istua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Vielä tässä vaiheessa ehtii istua television ääressä, mutta kuukausi eteenpäin tuskin enää television katseleminen kiinnostaa. Minusta puutarhaohjelmia voisi hyvin tulla vaikka ydintalvella. Silloin ehtisi ammentaa niistä tietoa ja ideoita hyödynnettäväksi omaan puutarhaan.

   Poista
 16. Tämä onkin hyvä aika katsoa puutarhaohjelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, olen samaa mieltä. Hyvin voisivat näyttää puutarhaohjelmia jo aiemmin talvella. Pian alkaa olla käsillä hetket, jolloin television ei houkuttele yhtään.

   Poista
 17. Rakkaudesta puutarhaan tuli katsottaua lähes aina, kun se tuli viikonloppuna aamu kahdeksalta :) Nyt joskus heräillään seitsemän aikoihin ja silloin on mukava aloittaa päivä rauhallisesti ohjelmaa katsellen.
  Tänään aamupäivällä tuli Yle TeemaFemmalta Strömsön puutarha ja huomenna Iloa puutarhasta. Etäpäivinä on mukavaa, kun puutarhaohjelmia voi kuunnella taustalla ja vilkaista välillä vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jossain tiedon tuosta Strömsön puutarhasta, mutta en ollut silloin tv:n äärellä. Strömsöt löytyvät onneksi Areenasta ja ohjelmia uusitaankin aika kivasti.
   Miltähän mahtaisi tuntua tv:n katselu aamutuimaan? En ole koskaan sitä tehnyt. Voisin hyvinkin kokeilla.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!