maanantai 27. toukokuuta 2019

Jospa viileä sää palauttaa järjen päähän

Rhododendron 'Nova Zempla'

Helteisiin saakka yltäneet lämpimät säät ovat laittaneet niin puutarhan kuin puutarhurinkin ylikierroksille. Lyhyen ukkoskuuron janoisaa maata ruokkiva vaikutus ryöpsäytti kasvun ja kukinnan entistäkin enemmän valloilleen. Jospa perjantaina alkanut lähes 20 asteen lasku lämpötilassa tasaa ja rauhoittaa kukinnan edistymistä. Ja ennenkaikkea viilentää puutarhahörhön päätä. On nimittäin ollut vaikeuksia irroittaa itsensä puutarhasta pakollisten kotiaskarteiden ääreen.

Rhododendron 'Cunningham's White'
  
Rhodoni ovat tykänneet kovasti kunnan metsikön poistumisesta ja lisääntyneestä valosta. Täysin suorassa paisteessa ne eivät edelleenkään ole, sillä niiden takana on muutama vuosi sitten istuttamieni tuijien aidanne ja lisäksi muutama puiston puolella kasvava vaahtera ja rajalla oleva isokokoinen tuomi. 

Cunningham's White kukkii melkein joka kevät muutaman kukan voimin. Myös syksyllä sillä on tapana avata kukka tai pari. Nyt yksi kolmesta Cunninghamista on kukkinut jo pidempään ja toinen pienemmistä avannee pian nuppunsa. Punainen Nova Zempla ei ole kukkinut istuttamisensa jälkeen kunnolla laisinkaan. Siinä on monta avautuvaa nuppua. Lila Catawbiense Grandiflora kukki viime vuonna. Nyt se on keskittynyt kasvattamaan uusia versoja.

Lamprocapnos spectabilis - Särkynytsydän

Särkynytsydän on aikainen herääjä. Se ponkaisee mullasta melkein samantien kukkimaan. Ihan hämmästyttää sen adhd-toiminta. Mahtaako ehtiä silmiään pestä multavuoteesta noustessaan. Niin kiire sillä on kasvamaan.

Dodecatheon meadia - Jumaltenkukka

Pikkuinen jumaltenkukka on hätää kärsimässä, sillä arovuokot litistävät lehdillään ressukan varjoonsa. Arovuokkoja en voi enää siirtää. Ne ovat luikerrelleet joka suuntaan ja niinpä pitää keskittyä pelastamaan jumaltenkukka jonnekin parempaan paikkaan. Mietin sille uuden asuinsijan sillä välin, kun se avaa kukkansa. En halua häiritä sitä tässä vaiheessa.

Anemone sylvestris - Arovuokko
  
Pidän arovuokosta siitäkin huolimatta, että se on varsin agressiivinen tilanvaltaaja. Ehkä jossain vaiheessa tulee tilanne, jolloin sille on jotain tehtävä, mutta nyt saa olla. Olen kaivanut arovuokkoa ruukkuihin muille jaettavaksi. Mielessä on pari paikkaa omassakin pihassa, jossa arovuokko saisi rauhassa pullistella.

Malus purpurea 'Royalty'
  
Tämän hetken suurimpia iloja ovat koristeomenapuuni. Ihan sydän pakahtuu niitä katsellessa. Muutaman kerran olen ajatellut, että miksi ihmeessä en ole koristeomenoita aiemmin pihaan istuttanut. Vaan mitäpä sitä vanhoja tekemättömyyksiä miettimään. Pitää kiittää itseään siitä, että moinen viisas idea putkahti muutama vuosi sitten päähäni ja nyt saan idean kauniita seurauksia ihastella. 

Sekä Royalty että Aamurusko on istutettu kesällä 2015. Korkeutta niillä on yli kaksi metriä. Viime keväänä kukkivat jo runsaasti, mutta nyt vielä enemmän. Aivan ihania!


Malus purpurea 'Aamurusko'

Puutarhaliitolla oli viime vuonna "Suomi 100 - Juhlavuoden puu" -kampanja, jonka tiimoilta rekisteröitiin 1800 istutettua puuta. Puita istutettiin vielä enemmän, mutta kaikkia ei rekisteröity. Vanhan perinteen mukaan puita on istutettu myös erilaisia merkkipäiviä ja tapahtumia juhlistamaan. Puun istuttaminen on aina myös ilmastoteko. Puut tekevät ympäristöstämme viihtyisämmän ja tarjoavat suojaa ja kodin niin linnuille kuin hyönteisillekin. 

Suomi 100 -juhlavuosi on ohi, mutta puiden istuttaminen ei. Kuluneen toukokuun aikana olen istuttanut kaksi tuurenpihlajaa ja yhden jalosyreenin. Voi hyvinkin olla, että tämän kesän aikana muitakin puita meille muuttaa.


”Paras aika istuttaa puu oli kaksikymmentä
vuotta sitten. Toiseksi paras aika on nyt.” 
 -kiinalainen sananlasku-


Malus domestica - Omena 'Huvitus'
  
Koristeomenapuista on lyhyt aasinsilta hedelmäpuihin. Omenapuut aloittavat kukintaansa. Huvitus kukkii tavanomaiseen tapaansa runsaana. Punakaneli, valkeakuulas ja syysomena näyttävät olevan tänä vuonna maltillisempia. En ihmettele, sillä kahtena edellisenä kesänä ne ovat tuottaneet paljon omenia. Viime vuonna ehkä enemmän, kuin kertaakaan aiemmin.

Trillium erectum - Punakolmilehti

Punakolmilehden ostin 2016 Vakka-Taimesta. Istutin sen lähelle rhodoja, jossa mielestäni on sille hyvä paikka. Hyvin se on paikassaan viihtynyt ja joka vuosi kukkiikin. Kasvi vain vaikuttaa kovin ujolta ja kukat kääntyvät avautuessaan kohti naapuria. En raaski talloa muita kasveja päästäkseni kukkaa kuvaamaan, joten käännän sen hellästi sormillani ja koitan saada kameran pysymään vakaana yhden käden räpsäisyä varten. Jalusta tietenkin auttaisi asiaa, vaan hätäisenä en jaksa sitä lähteä sisältä hakemaan.


Glaucidium palmatum - Sinikämmen

Sinikämmeniä ostin 2016 Vakka-Taimesta 2 kpl ja yhden 2017 Helsingin kevätmessuilta. Vakka-Taimen ostokset asuvat kuvaamisen kannalta hankalassa paikassa. Mitä lienen niitä istuttaessani ajatellut, sillä ei siitä koskaan niin suurta kasva, että se yltäisi rhodon takaa kulkijaa katselemaan. 2016 metsäpuutarhani oli vielä metsäpuutarha. Sen jälkeen kunnan metsikkö kaadettiin ja tilanne on monin tavoin muuttunut. 

Sinikämmenellä on valo-olosuhteiden puolesta hyvä olla nykyisellä paikallaan. On vain muistettava käydä sitä erikseen katsomassa kukinnan nähdäkseen. Katsojan kannalta huonosta paikasta huolimatta en taida vanhempia sinikämmeniä paikaltaan muuttaa, vaan luotan kevätmessuilta ostetun ja lähemmäksi kulkijaa istutetun kaverin hoitavan näkyvämmän kukinnan.

Fritillaria imperialis ' Rubra' - Keisarinpikarililja

Punainen keisarinpikarililjani on kukkinut suorastaan uhkeana jo pidemmän aikaa. Tässä kasvi, joka kyllästyy minuun yhdessä kaudessa. Lehdet kyllä nousevat vuodesta toiseen, mutta kukkia on turha odottaa. Syksyllä 2017 istutettu keisarinpikarilija teki muutaman nuppuaihion, jotka kuivuivat pois. Olen lannoittanut, puhunut kauniisti ja välillä vähän uhkaillutkin. Ei auta. Paras keino taata kukinta on istuttaa joka syksy uudet sipulit. Taka-ajatuksena on myös jonkinlainen väsytystaistelu. Vähän samanlainen, mitä harrastin jouluruusujen kanssa. Kun riittävän monta jouluruusua eri paikkoihin istutin, ryhtyivät ne loppujen lopuksi meillä viihtymään. Miten lie sipulit toisilleen istuttajastaan viestivät? Sen jätän heidän huolekseen. Jonain päivänä uusi sipuli sanoo vanhoille: "Hei kaverit, ei sille kannata kiukutella. Kukitaan keväällä kaikki." Ja niin ne kukkivat - toivon.

Erythronium Pagoda - Koiranhammas

Juuri kun kuvittelen ymmärtäväni puutarhani kasveja, ne yllättävät ja sotkevat kaiken ymmärrykseni. Niin kävi kuvan koiranhampaan kanssa. Olen istuttanut sen Päivänliljapenkkiin syksyllä 2016. Enkä sen jälkeen ole kasvista nähnyt vilaustakaan. Yläpihalla koiranhampaita on ollut, mutta minne lie nekin kadonneet. Nyt tämä Pagoda nousi ylös ja kukkii kauniisti. Ehkä se on tehnyt jonkinlaisen vuorosopimuksen läheltä kadonneen sinivaleunikon kanssa; toinen kukkii ja toinen nukkuu.

Fragaria x roxea 'Pink Panda' - Koristemansikka

Inkan piha-blogin Inkalta saatu koristemansikka on kiitettävä kukkija. Aikainen ja ahkera. Olen siirtänyt Pink Pandan versoja mm. Ruusupenkkiin. Sopivat hyvin tuomaan vihreyttä ja pinkkiä värisävyä ruusujen läheisyyteen. Pink Panda ei ole laisinkaan rasittava leviäjä. Jollei sen versoja johonkin halua, ne on helppo nyppäistä pois ja laittaa vaikka ruukkuun juurtumaan jaettavaksi muille puutarhureille.

Prunus 'Accolade' - Koristekirsikka 'Kevätsuudelma'

Kevään 2016 äitienpäivälahjani Kevätsuudelma antaa odottaa valtaisaa vaaleanpunaista kukkapilveään. Joka kevät se tekee muutaman kukan. Niistä iloitsen ja annan puun rauhassa kasvaa ja kerätä voimia.

Malus purpurea 'Royalty'

Niin monia kauniita kukkijoita ja viehkeitä viherryksiä on vielä edessä. Ilon ja onnistumisen hetkiäkin on siis lukuisia tiedossa. 

Kaunista kukintaa ja mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa kaikille!

46 kommenttia:

 1. Ny mää pyärryn näitten kaikkien ihanuuksien edes!

  VastaaPoista
 2. Paljon kaikkea ihanaa. Itsekin huomaan koristeomenapuun puutteen tällä tontilla. Ehkä vielä jossain vaiheessa sekin tänne ilmestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeomenapuut kukkivat nyt runsaasti. Pian Musta Rudolfkin aloittaa. Ihania puita ja kukkivat jo nuorina.

   Poista
 3. Kukassa jos jonkinlaista sorttia - aivan upeaa! Hoksasin heti, että koiranhammas puuttuu minulta ihan kokonaan. Ehkä tämä viileä jakso tulee tosiaan ihan tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole jännää, miten toisten blogeista löytää jatkuvasti kivoja kasveja. Täytyy saada -ilmiö jatkuu ja jatkuu - ainakin itselläni.
   Viileys saisi jo muuttua lämmöksi.

   Poista
 4. Oi miten ihania kukkioita sinulla hienosti kukkivat :)

  VastaaPoista
 5. Upeita kevätkesän kukkijoita! Keisarinpikaralilja ja koiranhammas onvatminulle uusia tuttavuuksia, joita haluaisin kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Syksyllä pääset jo aloittamaan kumpaisenkin istutuksen omaan puutarhaan, kun syyssipulien istutusaika alkaa.

   Poista
 6. Totta, että lämmin sää kiihdytti kasvien kasvua jo ehkä liiaksikin. Pelkään, että kaikki on nopeasti ohi. Tavallaan olen myös näistä sateista tyytyväinen, koska maa oli niin kuiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade oli kaivattu ja teki hyvää puutarhalle. Nyt toivoisin hiukan lämpimämpää, mutta eiköhän sitä tule.

   Poista
 7. Koristeomenapuusi ovat upeita! Kauniisti kukkivat tietysti kaikki muutkin, mutta koristeomenapuissa on jotain hyvin erityistä.'Royaltyssa' on ihastuttava väri! Pidän paljon tuosta sananlaskusta. Viisaita mietteitä ovat kiinalaiset miettineet. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Royaltyn väri on hieno myös kukinnan jälkeen. Mutta upeita ovat sen kukatkin.
   Kiinalaisilla on monia viisaita mietteitä.

   Poista
 8. Onpa kaunista kukintaa!
  Sulla on vaikka mitä herkkuja siellä. Nyt tuntuu, että olisi taas kiva päästä käymään Vakka-taimessa. Olen käynnyt siellä vain yhden kerran, silloin blogireissulla ja taisin olla niin häkeltynyt kaikesta, etten tajunut ostaa edes kaikkea mitä halusin.
  Tämä sateinen sää on tosiaan tehnyt hyvää, jarruttaen luonnon pikakiitoa ja saanut puutarhurinkin pysymään hieman enemmän sisällä.
  Hauska nähdä miten kesä tästä etenee.
  Ihania toukokuun viimeisiä päiviä ulos ja sisälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakka-Taimo on puutarhurin aarreaitta. Minäkään en ole siellä käynyt ennen enkä jälkeen blogitapaamisen. Sinne pitäisi erityisesti mennä, se ei ole minkään normireitin varrella. Sieltä olisi voinut ostaa ja etukäteen tilata vaikka mitä, mutta laillasi olin pyörryksissä nähdessäni tarjonnan.
   Tänään on jo ollut hieman lämpimämpi, kun aurinko on välillä näyttäytynyt. Viime kesän jälkeen tämä aloitus tuntuu erityisen viileältä. Jatkuvasti pitää itseään muistuttaa, että toukokuuhan vasta on loppumassa.
   Tie vie pihalle heti, kun sade lakkaa. Nautinnollisia puutarhapäiviä sinullekin Riina!

   Poista
 9. Tässä kylmyydessä ei tunnu siltä, että viikonloppuna alkaa kesäkuu. Onneksi pitäisi alkaa lämmetä jo heti huomenna. Koristeomenapuista pitäisi olla laki joka määräisi sellaisen jokaiseen pihaan. Itsekin olen ihmetellyt miksi en älynnyt istuttaa niitä heti. Koiranhampaita olen kokeillut kerran, taidan kokeilla uudestaan ensi syksynä, joskus puutarhuri palkitaan vain kovan sinnikkyyden kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu, että kesäajan kellot on omassa päässä sekaisin, kun koko ajan kuvittelee kesän olevan pidemmällä, kuin onkaan. Eli vielä ehtii lämmetä ja monen monituiset kukat kukkia. Tänään on jo ollut merkittävästi kesäisempää, kun aurinko on välillä näyttäytynyt.
   Tsekkasin aamulla Musta Rudolfin ja sekin on täynnä nuppuja. Koristeomenpuiden kukinta siis jatkuu.
   Ihan varmasti sinnikkyys palkitaan. Syksyllä siis koiranhampaita niin teille kuin meillekin.

   Poista
 10. Kiva postaus ja niin kaunista kukintaakin. Koristeomenapuu 'Royalty' on upean näköinen. Toivottavasti keisarinpikarililjasi viestisivät toisilleen ja ensi keväänä ne kaikki päättäisivät kukkia. Mieluiten vielä niin, ettei kukinta olisi joltain toiselta kasvilta pois. Kevät on taas mennyt niin huimaa vauhtia melkein ohi, ettei ihmekään jos vähän vauhdin hurma meinaa viedä mennessään. Sadesäät alkavat jo riittää minulle. Niin paljoa ei ollut kotitöitäkään rästissä, etten niitä olisi ehtinyt näin monen sadepäivän aikana tehdä. Sen sijaan pihapuuhat seisovat ja rikkaruohot alkavat villiintyä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade riittäisi jo minullekin. Viileässä säässä vielä jaksaa pihalla touhuta, mutta sateessa kaikki on kylmää ja kuraista. Rikkaruohot ovat sateista tykänneet ja siellä sun täällä niitä nousee. Tosin sade on myös auttanut tämän kevään istutuksia kasvuun lähdössä. Ei ole tarvinnut itse kulkea kastelukannun kanssa.

   Poista
 11. Aikaisin tulleet lämpimät saivat lievästi sanottuna puutarhaimmeiset vouhkaantumaan. Puutarhamyymälässä kävi kuhina, multaa lastattiin kärryihin ja taimiakin meni jo kaupaksi, huomasin. Tuntui että kaikki pitää saada kuntoon äkkiä, pian, joutuin, niinkuin olis jo ....
  Hirveä kiire kesän perään, vaikkei kevätkään kunnolla ollut alkanut ja tämä tapahtui huhtikuun lopussa!
  Olin aivan tuskassa jo muutama päivä sitten, kun suorakylvettävät kesäkukat olivat kylvämättä. Kylmempi jakso, sateet, oma flunssaisuus ja vetämättömyys nostivat tuskanhien pintaan muutenkin, kuin sairauden takia; en ehtisi enää mitään tälle kesälle -mille kesälle, sehän on vasta tulossa :)
  Tänään on siis kylvetty hyvillä mielin kosmosta, kehäkukkaa, unikkoa ym ja kyllä ne ehti vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kiteytyt hyvin sen, mitä minäkin olen tässä tuumaillut. Ollaan vasta kesän alussa ja hyvin ehtii tehdä istutuksia, kylvöjä ja kesäkukkia laitella. Lämpö erehdytti ihmiset ajattelemaan kesän olevan jo menossa.
   Omat puutarhamerkinnät vuosien varrelta on hyvää tietoa, joka auttaa suhteuttamaan, missä mennään. Kun vilkaisee edellisten vuosien tekemisiä, voi rauhassa todeta, ettei kiirettä minnekään.

   Poista
 12. Mitä ihanuuksia pihallanne kukkiikaan. Upea tuo keisarinpikarililja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keisarinpikarililja on tarjonnut komeaa katseltavaa. Nyt se alkaa jo lakastumaan, mutta tuleepa sitten muuta tilalle.

   Poista
 13. ihania kukkia kaikki tyyni. arovuokoista minäkin pidän kovin. meillä niitä kasvaa yhden omenapuun alla, leviämistä rajoittaa ruohonleikkaus. särkyneensydämen kukka on jännän muotoinen, erikoisen pitkä.
  totta, on hyvä istuttaa puu joka vuosi. tänä vuonna ostimme marjatuomipihlajan eli mustikkapuun.
  äsken taimia ansarista sisälle kantaessani toivoin jo hartaasti hivenen lämpimämpää, et saisi taimet jo istuttaa ulos.
  mukavaa toukokuun viimeistä viikkoa myös Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin yöt voisivat jo lämmetä. Tänään on selvä lupaus kesäisemmästä säästä, joten eiköhän tässä vihdoin päästä kunnon kesäisiin istutustöihin.
   Ruohonleikkurilla saa hyvin kiihkeitä leviäjiä rauhoittumaan. Samaa keinoa käytän itsekin.
   Mukavia toukokuun viimeisiä päiviä sinulle!

   Poista
 14. Kaikkea ihanaa sulla kukassa nyt! Viiletä ilmat tuli tosi tarpeeseen, ehtii sisälläkin tekemään jotain : )) Kiva, että pandat ovat maltillisesti levinneet! Se on kiva luottokasvi ja nätti. Mulla hävisi arovuokko ihan yhtäkkiä kokonaan ja olen sitä aika paljon surrut. Mulle kelpaisi siis jakopala oikein hyvin : ) Olisko puutarhatreffien paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minulta sinulle arovuokkoa riittää. Tarkoitus on lähipäivinä käydä purkittamassa niitä. Palataan tarkempaan ajankohtaan myöhemmin.

   Poista
 15. Oi, nuo koristeomenapuut ovat aikamoisia herkkuja, varsinkin tuo 'Royalty'. Harmi, kun omalle palstalle ei mahdu, mutta onneksi voin käydä täällä ihailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeomenoita on istutettu onneksi myös moniin julkisiin paikkoihin. Eilen Hesassa käydessäni näin kaksi upeasti kukkivaa koristeomenapuuta Kampin kauppakeskuksen Tennispalatsin sivulla. Aamulla tsekkasin Musta Rudolfin ja sekin on täynnä nuppuja. Omppujen kukinta siis jatkuu.

   Poista
 16. Puutarhahulluus on vienyt aiankin minut kokonaan pois sisätiloista ja netin äärestä. Nyt sadepäivinä ehtii ihastelemaan muidenkin pihoja. Upeaa kukintaa - juuri nuo koristeommenapuut ovat ihailuni kohde, minulta ne puuttuvat edelleen. Odottelen tuota arovuokkojen hyökkäystä, vielä uskon kamppailevani voitosta:)Koiranhammas taitaa olla seuraavana ostoslistalla, on se niin kaunis! Mukavaa viikkoa sinne kukkien keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arovuokko on kyllä niin nätti, että hetken sen hyökkäystä kannattaa odottaakin. Onneksi kasvaa sellaisessa paikassa, jossa se ei ainakaan toistaiseksi aiheuta tukehtumisvaaraa muille - paitsi jumaltenkukalle.
   Aurinkoisina päivinä ei tahdo millään ehtiä netin äärellä istumaan. Puutaha kutsuu monine töineen ja ihan vain muutenkin.
   Viikko on alkanut mukavasti. Samoin sinulle mukavaa viikkoa ja toivon mukaan myös lisää lämpöä!

   Poista
 17. Mukava postaus! Ja kaikkii kaunista nähtävänä. Koristeomenapuut on nyt täynnä kukkia, niinkuin syötävät omenapuutkin. Aamuruskossa onkin kaunis kukka, näyttää kerrotulta. Yllätyin tuosta miten kovasti tuo arovuokko levivää. Meille piisois tuo veintulo ja ei yhtenäkään päivänä nyt toukokuulla oo lämmintä ollu 20astetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuruskon kukka on tosiaan hiukan kerrottu. Kukkia on aivan valtavasti ja koko puu on, kuin prinsessaunelma.
   Samaa mieltä eli vaihteeksi saisi olla aurinkoista ja lämmintä. Nyt sentään nyttää vähän lupaavammalta. Viileässä sentään jaksaa pihalla ahertaa, mutta vesisateessa sekään ei oikein ole järkevää.

   Poista
 18. Kaunista kukintaa jo sinun puutarhassa. Aivan ihania nuo koristeomenapuut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti on kesäinen kukinta alkanut. Ruusuissa on jo nuppuja ja pioneissa samoin. Onneksi kesä on kukintoineen vasta alullaan.

   Poista
 19. On sulla ihanan kauniita kukkia, hienot värit.
  Oli toi lämpötila lasku aikamoinen, en meinannut millään tarjeta, ei auttanut kuin pukea villasukat ja paksumpi pusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteiden jälkeen moinen pudotus laittoi minutkin pukemaan villasukat jalkaan. Jospa tästä hissukseen taas lämpenisi.

   Poista
 20. Kaikkea ihanaa siellä kukkii jo ;)
  Minulla on koristeomenapuu (paratiisiomenapuu) ’Erstaa’ Siinä on tosi kaunis kukinta ja omenat ovat 3-4cm, hyvänmakuisia ja mehukkaita. Siemenkotahan on suuri, mutta näitäkin tulee napsittua suuhun. Kuulemma hyvä mehuomppu, en kuitenkaan ole kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä katsomassa, millaisia kukkia Erstassa on. Vaikka niitä paratiisiomenapuun hedelmiä ei itse söisi, onhan siinä linnuille ja ötököille vatsantäytettä.

   Poista
 21. Meillä on paljon samoja kasveja puutarhoissamme, joista iloitaan näköjään ihan yhtä paljon! Kukkapuut tulevat antamaan parasta antia vuosiin! Toisaalta meilläkin on näitä kasvamassa olevia puita, joiden pitää ensin vähän harjoitella näytekukilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa olen yllättynyt, miten nopeasti koristeomenapuut ovat alkaneet kukkia. Eihän ne joka vuosi tuollaista kukkapaljoutta synnytä, mutta ei sentään 10 vuotta tarvinnut kauneutta odottaa. Pian ovat vuorossa Musta Rudolf ja ruusuorapihlaja. Ihanuutta riittää ja meikäläinen hyöryy väkkäränä kaiken nähdäkseen.

   Poista
 22. Spring is a wonderful season.
  All flowers are beautiful, but I especially loved the first is fantastic.
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spring is also a wonderful time for me.
   In the first picture is rhodo Nova Zempla. It's really gorgeous.
   Greetings to you too Maria!

   Poista
 23. Paljon samoja kasveja täällä, samat pulmat myös. Jouluruusu ja jumaltenkukat saavat siirron kukinnan jälkeen.

  Huomasin myös kuinka vakava puute on se, ettei minulla ole yhtään koristeomenapuuta. Kohta on, kiitos inspiraatiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan hienoa, että toisten blogeista voi bongata herkullisia kasveja. Arvaa vaan, kuinka monta vinkkiä itse olen muilta saanut. Koristeomenapuistani Musta Rudolf aloittelee kukintaansa. Muistuttaa aika paljon Royaltya.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!