maanantai 6. toukokuuta 2019

Vanha puutarhamyymälä uudella paikalla


Puutarhaihmiset tietävät pääkaupunkiseudulla  toimivan laadukkaan puutarhamyymälä Muhevaisen (Kerava, Helsingissä Pirkkola ja Kontula, Espoossa Suurpelto).  

Espoon myymälä Matinkylässä suljettiin viime syksynä alueella jatkuvien mittavien rakennustöiden vuoksi. Hiukan jo hirvitti, pitääkö jatkossa kasvien perässä ajaa Helsingin puolelle. Vaan ei onneksi, sillä Muhevainen avasi pari viikkoa sitten uuden myymälän Espoon Suurpeltoon. Minulle melkeinpä parempi sijainti, kuin aiemmin Matinkylä.


Sateisena toukokuun ensimmäisenä torstaina suunnistin Suurpeltoon ostoksille ja samalla myös tutustumaan uuteen Muhevaisen myymälään. Kehä II:lta oli helppoa ja kätevää kurvata suoraan myymälän parkkipaikalle. Hiukan jopa jännitti, miten kasvit on saatu ojennukseen ja tilat valmiiksi vastaanottamaan asiakkaita. Ei hätää, hyvin oli kaikki saatu esille ja ajan kanssa alue varmasti vain paranee.


Tietenkin pyörin aluksi hämmentyneenä ja vähän eksyneenä sinne tänne. Aika pian pääsin jyvälle kasvien sijoituslogiikasta. Sitten jo seurasikin hirvittävä ja tuttuakin tutumpi "tuo minun pitää saada ja tuo ja tuo ja tuokin" -kohtaus. Olin laatinut ostoslistan, jossa oli tarkoitus pysytellä, mutta nippa nappa se onnistui. Ihanuuksia oli ympärillä ihan liikaa.


Taimet ovat hyvinvoivia ja vankkoja. Mielestäni valikoimakin on jo näin alkuun laaja. Varmasti vielä paranee, kunhan kausi pääsee kunnolla vauhtiin ja kasvit löytävät paikkansa uudessa myymälässä.


Varsinaisen myymälärakennuksen viereisellä aukiolla ja monien taimihyllyköiden oheen on aseteltu ajankohtaisia kasveja ja houkutuskokoelmia.


Alueelta löytyy myös kasvihuone, jossa nyt oli kesäköynnösten taimia (mm. kelloköynnöstä, mustasilmäsusannaa ja keijunmekkoa) ja runsaasti erilaisia yrttejä ja hyötykasvin taimia.

Kuvan yrttisellerien lisäksi löytyi latva-artisokkaa ja monia muita hyötykasveja, jos omat kylvöt ovat vaikka epäonnistuneet.


Mm. monista kivikko- ja maanpeitekasveista oli koottu houkuttelevia esittelylavoja. Kiva katsella saman kasvityypin eri versioita ja miettiä, mikä niistä sopii omaan pihaan. Vai ottaako jokaista.


Olin enemmän kuin pyörällä päästäni, sillä ostoksiin varaamani aikaa oli aivan liian vähän. Teki mieli hyöriä kuvaamassa, mutta samalla olin kuin kissa pistoksissa kaikkien houkutusten keskellä. Itse asiassa tämä oli kevään ensimmäinen taimimyymäläkokemukseni ja olin talven aikana tyystin unohtanut, miten helposti hurahdan herkkujen keskellä.

  
Tarkoitukseni oli ostaa jalosyreeni Louis Späth (Syringa Vulgaris-Ryhmä ’Louis Späth') ja sen myös ostin. Toisen ostoksen piti olla kevätatsalea, mutta sen sijaan mukaan lähtikin ruskaheisiangervo 'Amber Jubilee'. Huh, kyllä oli vaikeaa valita. Vaan nyt ei kannata murehtia, sillä vastahan kasvukausi on aluillaan ja syksyyn mennessä ehtii monta toivetta toteuttaa.


Pois lähtiessä tajusin, että tarkemminkin myymälän valikoiman olisi voinut kiertää ja katsella. Sisätilojen ruukut ja tarvikkeet unohtuivat kokonaan. Ensimmäinen käynti ei kuitenkaan tule jäämään viimeiseksi, joten seuraavilla kerroilla kierrokset uusiksi.

Mainittakoon, etten ole sopinut yhteistyöstä Muhevaisen kanssa. Olin vain niin innostunut uudesta puutarhamyymälästä ja edelleen sekaisin keväästä, joten pyysin luvan ottaa kuvia kertoakseni blogissani uudesta myymälästä. 

38 kommenttia:

 1. Minäkin kävin eilen paikallisessa puutarhamyymälässä. Ostin purppuraheisiangervon, aidan viereen. Niitä kyllä on tontilla, mutta mukava väriläistä sopii vähän jokaiselle reunalle. Muutama perenna lähti mukaan ja isäntä otti yhden alppiruusun.
  Tuota Muhevaisen kauppaa ei meilläpäin olekaan, harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppuraheisiangervoja voi hyvin olla useampi. Minulla oli ensin Diabolo ja syksyllä hankin sille kaveriksi Andren, joka on hyvin samankaltainen Diabolon kanssa. Perennojen hinnoissa olen jumittunut ilmeisesti vuosien takaisiin hintoihin, sillä yli kuuden euron hinnat tuntuvat hurjilta. Tekisi aina mieli ostaa useampi samaa kasvia, mutta kun mieli tekee monia erilaisia...
   Muhevaisia on vain täällä pääkaupunkiseudulla.

   Poista
 2. ...vaikuttaa mahtavalta,kukka-mereltä:)
  silmään pisti varjo-pihan omaavana ,nuo heinät.
  Muutama heinätupsu tuossa oottaa kasvihuoneeseen pääsyä,ja ruukutusta.
  Aurinkoinen ihanan raikas kevät aamu,lintujen kevät konsertti,ulkona:)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia heiniä oli Muhevaisella runsaasti esillä. Aika muhkealta näyttivät.
   Tänään aamu alkoi ihan eri merkeissä, kuin lukuisat edelliset. Aurinko on lämmittänyt ja tuntuu, että nyt ollaan taas menossa kohti kesää.
   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Tuo paikka on kyllä pala paratiisia! Ollapa kroisos niin voisi ostella kaikki ihanuudet moneen kertaan : )) Esillepano on aina kaunista katseltavaa ja tyhjin käsin en ole koskaan tainnut sieltä kotiutua. Sinne onkin mentävä jäät hatussa ja ostoslistan kanssa, kuten olit viisaasti tehnytkin. Pari kertaa olen töiden jälkeen tuonne kurvannut, ensin lähti mukaan puolisuunnitellut japaninkelta-angervo ja mustaselja black tower. Toisena päivänä piti vielä hakea eucalyptus ja hupsis, pari akileijaa eksyi myös ostoskoriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti noista valikoimista löytyy herkkuja ja suurin valinnanvaikeutta aiheuttava tekijä on kukkaron sisältö. Ihastelin taimien hyvää kokoa ja kuntoa sekä erinomaista esillepanoa, kuten sanoitkin. Hinnatkin on ihan kilpailukykyiset muihin verrattuna.
   Teit hienot ostokset. Toivotan menestystä niistä jokaiselle puutarhassasi.

   Poista
 4. Oi miten ihana puutarhamyymälä siellä on paljon ihailtavaa, sinne olisi kivaa mennä ihailemaan ja ostoksille Kiitos esittelystä tykkäsin. Hyvää aurinkoista päivää sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Eikö olekin hieno puutarhamyymälä. Niin paljon kaikkea kaunista, että meinasin ihan unohtua niiden joukkoon.
   Mukavaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 5. Todella hyvältä näyttävä puutarhamyymälä ja tarjontakin näyttää laajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhevainen on laadukas puutarhamyymälä. Sieltä saa sellaistakin, mitä monista muista paikoista on turha hakea.

   Poista
 6. Hyvältä ja siistiltä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja lisäksi vielä kattava valikoima. Onneksi ei ole ihan jokapäiväisellä kulkureitillä. Tulisi elämä liian kalliiksi.

   Poista
 7. Näyttää ihan puutarhaihmisen karkkikaupalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä se on, puutarhaihmisen karkkikauppa. Niin monta herkkua olisi ollut meillekin tulossa, mutta pakko oli tehdä valintoja.

   Poista
 8. Vau, miten mahtava puutarhamyymälä! Monipuolinen tarjonta laitettu hienosti esille. Tuolla käydessä taitaisi lähteä minulla shoppailu lapasesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähällä oli, ettei minullakin lähtenyt lapasesta. Onneksi oli suunnitelma ja ostoslista, joka tosin vähän laajeni. Sitähän sattuu.

   Poista
 9. Taimimyymälään mennessä pitäisi unohtaa pankkikortit kotiin ja ottaa vain sen verran käteistä, että riittää pakollisiin hankintoihin (ja mahdollisesti pieneen heräteostokseen)! Tuollaisessa isossa ja siistin näköisessä paikassa ostoslista unohtuu helposti taskun pohjalle ja houkutus ostaa koko myymälä tyhjäksi kasvaa nopeasti suureksi. Minulla on vielä taimistoreissu edessä, sillä ostoslistalla on ensimmäisenä kolme hunajamarjaa. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten lähettää mies ostoksille. Yleensä silloin tulee vain ja ainoastaan se, mitä on pyydetty hakemaan. Itse kun menee, katoaa aika ja rahat.
   Ostoslistasta on kyllä hyötyä, sillä se pitää jonkinlaisessa ruodussa. Ihan vain katselemaan mennessä mopo karkaa täysin.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Ihan varmasti löytäisit monenmoista kaunista ja hyödyllistä. Onneksi tällaisia hyvätasoisia puutarhamyymälöitä on muuallakin Suomessa.

   Poista
 11. En kestä, ihanalta näyttää! Itselleni onneksi paikka on turhan kaukana, vaan onpa noita houkutuksia tälläkin suunnalla, ei säästy rahat, ei, lista nimittäin on melko pitkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäänpä, että melkein jokaisen kotikulmilta löytyy jokin yhtä hieno paikka. Hienoa, että tällaisia paratiiseja on. Ne pitää kiertää kaukaa silloin, kun haluaa säästää.

   Poista
 12. Matinkylän Muhevainen oli minun kantapaikkani silloin kun Espoonlahdessa asuttiin, toki myös lähempänä oleva Puutarha Nikkarit myös. Ihania taimia molemmissa ja paljon sellaista mitä ei muualta saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että mainitsit Puutarha Nikkarit. Se on toinen minunkin suosikkipaikoistani. Yleensä käyn ensin Lommilan liikkeessä ja tarvittaessa sitten Espoonlahdessa. Kiva, että Muhevainen avasi uuden liikkeen Espooseen. Matinkylässä myllerretään vuosia ja oli selvää, että puutarhamyymälä joutuu sieltä lähtemään.

   Poista
  2. Lommilan yksikköä ei tainnut olla silloin kymmenen vuotta sitten? Usein ajelin myös Inkoon Hagalandetiin, ihana pelargonivalikoima siellä aina ollut. Mun Mårbackat ovat sieltä lähtöisin.

   Poista
 13. Muhevainen on ihan mahtava ja sinne herkästi uppoaa iso osa puutarhabudjetista. Yleensä vierailen Pirkkolan myymälässä ja siellä on aina tosi kiva valikoima puita ja pensaita (ja kärhöjä ja perennoja.. ). Joskus niiden ostamisen esteenä on pelkästään autoni koko. Jostain syystä en ole vielä saanut miestäni vakuutettua siitä, että pitäisi ajaa peräkärryn kanssa puutarhamyymälään :)

  Nyt keväällä on ehdottomasti paras hetki kiertää taimistoilla, sillä valikoimat ovat parhaimmillaan etenkin harvinaisempien lajikkeiden osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peräkärry olisi tarpeen puutarhamyymälään mennessä. Meillä on hiukan samanlaisia näkemyseroja. Käytännöllinen voisi myös olla auto, jossa on avattava kattoluukku. Korkeiden puiden kuskaaminen on aina ongelmallista.
   Muhevainen on todella hyvä paikka myös siinä mielessä, että jos jotain ei löydy yhdestä myymälästä, etsivät sitten toisesta. Siten olen joitakin etsimiäni saanut sujuvasti.

   Poista
 14. Muhevainen on täälläkin tuttu harrastajien parissa ja ajatus olisi tehdä sinne joskus maltillinen toivioretki ajan kanssa, kiitos esittelystä! Hyvä taimisto laadukkailla taimilla on aina upea asia! Ehkä matkan teenkin - houkutuksia riittää näköjään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä hieno idea tehdä retki kauempana olevan myymälään. Kun vielä seura on parasta a-luokkaa, retki on täydellinen.

   Poista
 15. Kiitos vinkistä, olen toivonut äitienpäiväksi käyntiä kunnon puutarhamyymälässä, Muhevainen näyttää juuri käymisen arvoiselta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hieno toive. Voisin sitä käyttää loppukesän synttärinä, kun äitienpäivä hoitui jo tuurenpihlajalla.

   Poista
 16. Hyvät taimimyymälät ovat kyllä melkoisia "karkkikauppoja". Minäkin voisin kiertää niissä vaikka kuinka kauan, usein matkassa oleva mies pistää rajat ajalle. Tuo "tämäkin pitää saada" on niiin tuttu tunne :). Ostoslista on tosiaan hyvä olla matkassa mukana ja vähän jäitä laukussa hattuun laitettavaksi. Hyvä esillelaitto helpottaa havainnointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyymälöihin voisi laittaa miehille tv-nurkkaus lehtipinoineen ja urheilukanavineen. Sitten vain sovittaisiin noutoaika, jolloin ostokset on hankittu ja lastattavissa autoon.
   Jäitä laukkuun pitääkin seuraavalla kerralla ottaa. Pää oli jo ihan sekaisin kaikista houkutuksista ja viilentää oli tarpeen.

   Poista
 17. Kiva nähdä sieltä kuvia. Olemme tänään menossa siellä käymään, ensi kertaa uuteen myymälään. Heti perään sieltä garden livingiin Mankkaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin ruhtinaallinen ilta tiedossa. Varmaan saamme raportin kokemuksistasi.

   Poista
 18. Tää Muhevainen sattuu olemaan työmatkan varrella. Vielä en ole ennättänyt poiketa, vain kaukaa bussin ikkunasta katsellut tuijarivistöä :) Mutta tässä toukokuun aikana joku kaunis päivä suuntaan ostoksille, tai ainakin katselemnaan valikoimaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinne kannattaa mennä katselemaan ja tutustumaan. Ehkä jotain tarttuu mukaankin.

   Poista
 19. Hyvälle näyttää! Onneksi laittoivat uuden myymälän.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!