maanantai 16. joulukuuta 2019

Marketanpuiston joulumarkkinat


Aiempina vuosina olen kiertänyt joulumarkkinoita ahkerasti. Nyt taitaa jäädä yksiin ainokaisiin. Kuluneelle viikonlopulle osui useammat markkinat, joista Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat ja Nummelan Naistenmessut oli alustavasti käyntilistalla. Tuhruinen sää ja printterimusteen loppuminen muuttivat suunnitelmiani ja suunnistin Espooseen, Marketanpuiston joulumarkkinoille.


Kenetkäs siellä tapasinkaan? Meille bloggareille tutun Saaripalstan Sailan tietenkin. Sailalla oli erinomainen myyntipaikka talvipuutarhan käytävällä, vastapäätä reheviä kasveja. Kuivassa ja lämpimässä, toisin kuin ulkosalla. Sailan aina ystävällinen ja iloisen positiivinen persoona saa omankin päivän loistamaan. Näin tapahtui nytkin.


Sailalla oli myynnissä sekä oman käden tuotteita että Elsan lempituoli -verkkokaupassa myynnissä olevia tuotteita. Kaikkea kivaa ja kaunista oli tarjolla. Tänä jouluna olemme vihdoin pysyneet päätöksessämme olla ostamatta lahjoja, mutta mikä estää hankkimasta tarkoituksenmukaisia tavaroita. Varsinkin kauniita sellaisia.


Ihastuin keraamiseen lankakippoon, jonka reunassa on kolo langan juoksemista varten. Kippo on sen verran painava, että se pysyy hyvin paikallaan lankaa vetäessä. Kipon ulkosivulla on lliito-orava ja saniaisen painaumia. Lankakipon lasitettu sisäpuoli on erityisen kaunis. Siellä läikehtii sinistä, kuin vettä. Ylipäätään tuntuu, kuin sisäpuolen pinta eläisi ja siitä löytää kauniita yksityiskohtia.

Vasemman yläkulman kuvassa kippoon on pelmahtanut 100 gramman kerä lampaanväristä, 3-säikeistä villalankaa. Saila on valmistanut langan korppoolaisten lampaiden villasta. Mitähän lämmintä ja kaunista noin hienosta langasta tekisinkään? 


Tämä söpö keramiikkatähti kissakuvineen lähti myös mukaani. Kotona tajusin, että noitahan olisi voinut ostaa vaikka kukkakimpun kylkeen laitettavaksi. Kukan saajalle jäisi muisto kukkien tuojasta senkin jälkeen, kun kukat jo jatkavat elämäänsä kompostissa. Kumma, kuinka älynväläykset tulevat aina niin jälkijunassa.


Sateisella markkinaraitilla vastaan tuli joulupukki. Toivotin hänelle hyvää joulua ja nappasin kuvan. Kameran räpsäykseen joulupukki totesi, että "nyt vilahti kymppi pukin taskuun". Vitsihän se oli.


Monta kertaa mielessä on ollut käydä Marketanpuistossa kiertämässä ja kuvaamassa myös kasvukauden ulkopuolella. Eipä ole tullut käytyä. Tällä markkinareissulla otin muutaman kuvan poikkeamatta sen enempää istutuksia katselemaan. Vesisateella on ihmisen kulkua kiirehtivä vaikutus.


Niin myyjät kuin asiakkaatkin näillä joulumarkkinoilla olivat hyväntuulisia, eikä liiallista tungosta ollut. Printterimuste oli edelleen hankkimatta, joten jätin hyvästit joulumarkkinoille ja jatkoin matkaa.


Rozetta-amaryllis on ollut upea auki levähtäneine kukintoineen. Nyt kaksi sen vanoista on jo loppusuoralla. Kolmas vana on hyvässä kasvussa eli ihastelu tämän amarylliksen kohdalla ei ole vielä päättynyt.

Pahoittelen etenkin sisäkuvien huonoa laatua. Päivät ovat niin pimeitä ja harmaita, että väkisinkin kuvaamisessa on tyydyttävä lähinnä dokumentaarisiin arvoihin.
 

31 kommenttia:

 1. Oi, vaikuttaa olleen mukava tapahtuma! En ole itse käynytkään tuolla ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketanpuiston joulumarkkinat on pienimuotoinen tapahtuma. Kesäaikaan Marketanpuistossa on paljon kasveja katseltavana.

   Poista
 2. Nuo Marketanpuiston joulumarkkinat kuulostavat tunnelmalliselta tapahtumalta! Harmi, kun en päässyt sinne. Sailaakin olisi ollut kiva tavata ja nähdä hänen upeita töitään.
  Hyvää joulunalusviikkoa ja kukkien kauneutta harmaisiin päiviin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole aiemmin ollut Marketanpuiston joulumarkkinoilla, joten vertaileminen ei onnistu. Nyt tapahtuma oli mukavan pienimuotoinen ja lämminhenkinen huonosta säästä huolimatta.
   Ihan ilolla mennään eteenpäin kohti joulua. Samoin sinulle valoa joulun odotukseen!

   Poista
 3. Onpa kaunis amaryllis. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rozetta on ollut ilahduttavaa katseltavaa ja on sitä vielä jonkin aikaa.
   Samoin sinulle hyvää joulun odotusta!

   Poista
 4. Varmasti myös mukava tapahtuma. Me olimme Lohjan markkinoilla lauantaina. Ihmisiä oli paljon vaikka ilma oli huono. Kivan värinen amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohjan markkinat keräävät ansaitusti paljon ihmisiä. Se on onnistunut hyvin omaleimaisuudessaan. Toivottavasti löysit jotain kivaa markkinoilta.
   Mukavia joulunaluspäiviä sinulle!

   Poista
 5. Varmasti mukava ja jouluista mieltä tuova tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan väljä ja kiireetön tapahtuma. Hyvä vaihtoehto kauppakeskusten hälinälle.

   Poista
 6. Oi kuinka kaunis amaryllis ❤
  Tuommoiset perinteiset markkinatapahtumat ovat kivoja, tulisipa lähdettyä itsekin useammin. Lankakuppi onkin mainio idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rozettan kukinta on ollut kaunista katseltavaa. Kunhan seuraava vana pääsee vauhtiin, kauneutta saadaan lisää.
   Sailan tekemä lankakuppi on kätevä lankakerälle, mutta taidan keksiä sille muutakin käyttöä.

   Poista
 7. Marketanpuistossa on tullut vierailtua vain puutarhapäivien aikaan. tunnelmallista siellä varmasti oli tähänkin aikaan. Huonot säät verottavat varmasti kaikkia ulkotapahtumia, joulumarkkinoiden tunnelma ei ole aivan sama kuin pakkassäällä ja lumien keskellä. Kauniita esineitä löysit Sailan puodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti moni markkinakauppias joutui kantamaan takaisin myytäväksi tarkoitettuja tuotteita, sillä huono sää vähensi selvästi kävijöiden määrää. Onneksi ei sentään ollut kova tuuli, eikä vettäkään satanut ihan kaatamalla.
   Joulumarkkinoissa parasta on itse tehdyt työt. Hienoa nähdä, miten taitavia ja kekseliäitä monet ovat. Sailalla oli useita kivoja houkutuksia, mutta nuo hänen itse tekemänsä kiinnostivat eniten.

   Poista
 8. Kuulostaa ihanalta tapahtumalta! Minä olen käynyt siellä vain kevätmarkkinoiden aikaan. Oikein hyvää joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmarkkinoista Marketanpuisto on minullekin tutuin. Tällaisina lumettomina aikoina siellä olisi kyllä katseltavaa muutenkin.
   Samoin sinulle leppoisaa joulunalusta!

   Poista
 9. Täytyis päästä Marketan puistoon kesäaikaan, kävin kerran niin aikaisin keväällä, ettei mikään kukkinut. Saila on valoisa tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketanpuisto on paikka, jossa kannattaa käydä keväästä syksyyn nähdäkseen erilaisia kasveja eri aikoina. Siellähän voi kiertää ja katsella ilman erityisiä tapahtumia.
   Positiiviset ihmiset tuovat valoa ympärilleen. Saila on juuri sellainen.

   Poista
 10. Varmasti mukava tapahtuma! Marketanpuistossa olisi kiva päästä joskus käymään. Kätevä tuo lankakippo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketanpuisto on parhaimmillaan kesäaikaan, jolloin siellä on paljon kaikenlaista katseltavaa puutarhaihmisille (kasveja ja rakenteita).
   Lankakippo on mukavan painava, joten se pysyy hyvin paikallaan lankaa vetäessäkin. Parasta siinä on kaunis ulkoasu. Sisäpuoleen olen erityisen ihastunut.

   Poista
 11. Ihana tuo lankakippo, sisäpuolen väri on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankakippo oli onnellinen löytö. Sen sisäpuoli on todellakin upea. Sitä on vaikea mitenkään sanoin kuvailla, eikä kuvakaan anna sille oikeutta. Tuossa se seisoo olkkarin pöydällä silmäiltävänä. Vielä en ole raaskinut siihen lankakerää laittaa.

   Poista
 12. Upea amaryllis! Marketanpuiston kuvista jäin ihastelemaan tuota, missä on puusta rakennettuja simppeleitä kaaria polun yllä. Aivan kuin pergola, mutta kevyempi ja luonnollisempi. Se on varmasti kivan näköinen kesäaikaan. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hieno rakennelma. Tuollainen on myös helppo toteuttaa omaan pihaan. Kuvatessani noita portteja päätin, että täytyy kesällä käydä katsomassa, millaisia köynnöksiä niissä kenties kasvaa.
   Joulupuuhat jatkuvat. Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 13. Kätevä tuo lankakippo muuten.En ole aiemmin nähnyt missään vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kätevä. Seuraan erilaisia käsityöryhmiä, joissa ihmiset ovat keksineet kaikenlaisia virityksiä langan kulkua ohjaamaan. Lankakippoa en ole niissä nähnyt. Sailan lankakippo on lisäksi kaunis ja taitavasti tehty.

   Poista
 14. Tosi hieno idea tuo lankakippu! Kiitos vinkistä! Tiedätkös, nyt minun tekee niin mieli kertoa mitä ajattelen sinusta. Minä olen vuosia seurannut sinua, lukenut blogisivujasikin. Sinä jaksat niin paljon ottaa huomioon toisia bloggaajia, kommentoijia ja lukea toisten blogeja. Niin lämpimästi ulospäin suuntautuva ja toiset huomioonottaen. Ihailen sitä! En itse ihan sellaiseen pysty, ehkä enemmän sisäänpäin kääntynyt. Että jaksat lukea runojakin, mitä tuon esille joulukalenterissa. Olen siitä kiitollinen! Olet hieno ihminen! Metsätonttukin täältä joulupuuhista, mutta keskeisesti kirjoittelen romaaniani. Hullua hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta huomasin, että sinulla olisi olltu emailikin tuolla. Mutta ei kai tämäkään paikka ihan väärä ollut ilmaista ajatuksia.

   Poista
  2. Oi, lämmin kiitos kauniista sanoistasi. Sait kyyneleet silmiini. Yritän elämässäni pitää ohjenuorana ajatusta, että lasi on mieluummin puolitäysi kuin puolityhjä. Aina se ei onnistu, mutta ehkä olen hyvällä tiellä.
   Kirjallisuus, myös runot ovat minulle tärkeitä. Kirjoittamistakin olen opiskellut.
   Olen iloinen, että aikoinaan löysin tieni tänne puutarhablogien maailmaan. Täällä on ihania ihmisiä ja kannustava ilmapiiri. Jos koet olevasi sisäänpäin kääntynyt, voit sinäkin olla täällä vapaasti oma itsesi ja osa ryhmää. Erilaisuus on hieno asia.
   Toivotan menestystä romaanillesi ja mukavia joulunaluspäiviä sinulle!

   Poista
 15. Kiitos, että sain vierailla kanssasi Sailan kojulla ja Marketanpuistossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan siellä ollut enemmänkin kuvattavaa, mutta sateessa säälin kameraani. Mukavaa, että tulit mukaan.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!