sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Ei sitten mitään kiirettä

 

Aila-myrsky saapui meille torstaina luvattua maltillisempana. Odotin, että sade huuhtoisi ikkunoita vaakatasossa ja naapurien trampoliinit seilaisivat jonossa pergolamme ohi. Ilma oli kyllä täynnä vaahteranlehtiä ja kotitien asfaltti peittyi neulasmattoon. Tavarat sen sijaan pysyivät hyvin paikoillaan niin meidän kuin muidenkin pihoilla. Paikallissään mukaan puuskaisimmillaan tuuli oli meillä 18.2 m/s. Pohjoisesta puhaltaessaan se ei osunut kovin hyvin pihaamme ja niinpä pergolassa roikkuvat verenpisarat liikahtelivat vain kevyesti amppeleissaan. 


Uutisten mukaan ympäri maata puita on kaatunut ja sähköttömiä kotitalouksia on kymmeniätuhansia. Myrskybongareilla on ollut juhlaa päästä katselemaan meren mylläystä. Hyvä kuitenkin, etteivät ihmiset ole joutuneet kohtuuttomiin vaikeuksiin eikä onnettomuuksiin. Minunkaan ei tarvitse arpoa, kenen trampoliini lojuu takapihallamme. Kun niitä trampoliineja ei nyt sitten lennellytkään.
 
Clematis vit. Polish Spirit

Puutarha alkaa hissukseen muuttaa väriään. Vielä ei voi puhua ruskasta, vaikka vihreys vähitellen taipuukin ruskean sävyihin. Värien loiston vähetessä muutama kärhö jatkaa kukkimistaan, kuin ei syksyä olisi lähelläkään. Polish Spirit on kärhö, joka syksyisin kukkii viimeisten joukossa. Tällä hetkellä se on oikeastaan yksi hirvittävä kärhökasa. Se odottaa uutta tukea, mutta en vielä raaski häiritä sen kukkimista uuden tuen asentamisella.

Clematis Jackmanii

Samoin loistokärhö Jackmanii kukkii komeasti. Lähinnä kuitenkin aroniapuskille parhaan puolensa näyttäen, eikä minulle. Sekin korjaantunee tulevina kesinä, kunhan saan sille uuden tuen. 

Taustalla ruotsinköynnöskuusaman uusi tuki.

 
Tukien asentamista miettiessäni tajusin, että yksi tuki on jäänyt kokonaan laskuista. Alapihan Kiemurapenkin tuijassa suikerteleva nimetön kärhö tarvitsee ehdottomasti oman tukensa. Sen pienet, sinililat kukat näkyisivät paremmin, kun kukkien ei tarvitsisi piiloutua havunoksien lomaan. Ukkokulta lupasi rakentaa tuen samalla, kun hän kokoaa viimeisen keskeneräisen tuen.

Clematis vit. Madame Julia Correvon

Syreenipenkin päässä kasvava Madame Julia Correvon ansaitsee myös oman tuen. Se saanee keväällä jonkun muilta vapautuvan tuen. Mikäli viihtyy ja kasvaa paikallaan. Se asui edellisen kesän ruukussa ja pääsi viime syksynä maahan. Nyt se ulottuu unkarinsyreenin alaoksalle, luultavasti tämän syksyn viimeisten kukkien voimin. 

Syreeneistä on tarkoitus lähiaikoina karsia vanhimpia runkoja. Niiden kasvuun ei ole vuosikausiin puututtu mitenkään. Vain kuolleita oksia on poistettu. Syreenit ovat alkaneet kasvaa tasaisemmin ja suunnata oksiaan myös puiston suuntaan. Tähän saakka ne ovat kasvaneet kallellaan pihalle päin etsiytyessään valoa kohti. 

Clematis Purpurea Plena Elegans


Purpurea Plena Elegans on kärhö, joka vei sydämeni vasta muuttaessaan meille. Siinä taas hyvä esimerkki kasvista, jolle pitää antaa mahdollisuus nähdäkseen sen kauneuden. Olin nähnyt kuvia ja lukenut juttuja PPE:stä monissa blogeissa. Ei vain tullut tunnetta, että tuo on saatava ihan ehdottomasti. 

Clematis Purpurea Plena Elegans

 
Sitten ostin PPE:n halvalla marketin taimipihalta, kasvatin sitä kesän ruukussa ja tyrkkäsin syksyllä ensimmäiseen tyhjään paikkaan, mikä vastaan tuli. Sepä päätti näyttää minulle, ettei hän ole mikä tahansa kärhö, jonka voi ostaa ja unohtaa. Erityisesti tänä kesänä PPE:n kukinta on ollut ilahduttavan runsasta ja kaunista. Sen kukat eivät ole loistokärhöjen tapaan suuria ja näyttäviä. Kukkia on sen sijaan paljon ja niiden viehättävät viininpunaiset sykeröt ovat vaan niin suloisia. Nyt minulla on jo kaksi Purpurea Plena Elegansia, eikä kumpikaan ole liikaa.
 

Clematis integrigolia Aljonushka


Aljonushka kukkii joka kesä valtavasti. Yhä siinä on uusia nuppuja, vaikka avautuvat kukat ovat jo kooltaan pienempiä kuin aiemmin kesällä. Aljonushka-ressukka on varmasti tämän kesän kärsinyt sekä mahanpuruista että selkävaivoista. Liian matalan ja sopimattoman tuen vuoksi se roikkuu kaksinkerroin vyöryen tuen yli maata kohti. Ostin rullan vihreää aitaverkkoa, josta on tarkoitus pyörittää ovaalin muotoinen tuki Aljonushkalle. Aljonushkahan ei omaa tukeensa tarttuvia kärhiä, joten se tarvitsee tukevan nojapuun.

Rosa rugosa Sävel


Sävel-ruusu kukki heinäkuussa komeasti. Leikkasin siitä valtavan määrän kuihtuneita kukkia, jonka  jälkeen pensas piti pienen tauon. Sitten se aloitti uuden kierroksen, joka jatkuu edelleen.

Rosa F.J.Grootenrorst - Neilikkaruusu


Myös neilikkaruusulla on toinen kukinta meneillään. Tai oikeastaan ei ole ensimmäistä edes lopettanut. Nuppuja on edelleen paljon. Luvassa on kohtalaisen lämpimiä ja aurinkoisia päiviä, joten uskon nuppujen ehtivän avautua ennen kylmiä säitä.


Rosa 'Sommerwind' - Maanpeiteruusu

Sommerwind-ruusu on kukkinut runsaana. Pieniä kukkia on jatkuvasti paljon eri vaiheissaan. Välillä muistan käydä leikkaamassa kuihtuneita kukkia. Välillä taasen en, mutta silti kukinta ei ole vähentynyt. Nämä minun piti siirtää alapihalle johtavien portaiden vasemmalta puolelta oikealle, jonne istutin kesän ruukuissa asuneet maanpeiteruusu Fairyt. En sitten siirtänytkään, kun Oikearinne tuli muutenkin riittävän täyteen. Minusta Sommerwind ja Fairy ovat lähestulkoon samanlaiset. Joku asiantuntija ehkä näkisi niiden erot.

Vasta lukinlilja on mennyt kellariin, lista siis täydentyy ajan kuluessa.Sitten edellisen postauksen en ole ehtinyt tekemään puutarhassa yhtään mitään. Syystyölista venyy ja paukkuu uusilla hommilla. Joku saattaa poistuakin ilman toteutusta ja joku siirtyä kevättyölistalle. Taitavana stressinkerääjänä osaan kuormittaa itseäni liiankin tehokkaasti myös puutarhahommilla, mikä on sinänsä ihan idioottimaista. Puutarha on kuitenkin minulle mieluinen harrastus ja sellaisena se saa pysyäkin. Lappalainen etelässä -blogin Nilalla oli viime postauksessaan hauska lausahdus, jonka ajattelin ottaa omaksi ohjenuorakseni tai peräti elämänohjeeksi eli  "p
äiviähän riittää ja allakassa niitä on lisää".

Aronia

 

Syyskuu vilahtaa näköjään ohi nopeammin, kuin toivoinkaan. Tällä vauhdilla ollaan pian tammikuussa, jolloin saa taas rapistella siemenpusseja ja miettiä kesän kylvöjä. Jospa sitä ennen kuitenkin saisin kaikki syyssipulit maahan.

Aurinkoista sunnuntaipäivää teille kaikille!


41 kommenttia:

 1. Onpas sinulla tarkka työlista! Kauniisti vielä kukkii sinun pihassasi, onneksi Aila ei niihin päässyt käsiksi. Minun puolestani olisi Aila voinut siivota kaikki Suomen tramboliinit jonnekin kauas, niin rumia ne ovat pihoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähinaapuristossa trampoliini on aika harvassa pihassa. Lapset ovat kasvaneet ilmeisesti jo ohi siinä pomppimisesta. Kauempana sen sijaan lähes joka pihassa.
   Olen tehnyt sekä syys- että kevättyölistan jo monena vuotena. Niitä on kiva jälkikäteen vertailla.

   Poista
 2. Sinä olet listasi kanssa paljon pidemmällä syystöissä kuin minä. Tuo oma suuri kaivanto verottaa aikaani melkoisesti, vaikka tuntuu, että koko eilisen tein töitä hartiavoimin - ei vielä ole kuin kolmannes nurmea kuorittu.
  Pitäisi välillä tehdä ajankohtaan nähden kiireellisempiä juttuja alta pois, mutta ei malttaisi siirtyä tuosta meneillään olevasta puuhasta kesken.
  Hyvä, että siellä ei tullut pahoja myrskytuhoja, ei meilläkään piha-alueella. Metsässä kaatui puita, joita mieheni on siivonnut pois.
  Sinulla on hieno lista tehtävistä töistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmikon kuoriminen on hidasta ja raskasta puuhaa. Eikä niitä tuppaita voi siihen työmaallekaan jättää, vaan niille on keskittävä jatkosijoituspaikka. Ei siis ihme, että sinulla muut työt odottavat. Nyt on kuitenkin hyviä säitä luvassa, joten varmasti sinäkin saat syystyöt ennen talvea hyvin tehtyä.
   Tehtävien listaaminen paperille selkeyttää ajatuksia. Siten on myös helpompi priorisoida ja kaikki itselle tärkeät hommat tulee tehtyä ajallaan.

   Poista
 3. Onneksi Aila ei siäläkää puhaltanu täyrellä voimalla, ei meilläkää. Rannikolle rantautuu voimallisemmi.
  Kyllä nuas tuis kelepaa kasvaa. Munki täytyy lisätä joku jatkopala 'Aljonushka'lle. On nii jäykkä, että aina roikkuessansa osa kasvustosta murtuu ja mustuu ennen aikojansa. On tosiaan tarkka tyälista. Kyllä mullaki joskus puutarhasta ressitaso nousoo, muttei enää onneksi nii useen ku enne. Meillon aronian marijat jo täysin mustia. Oon niitä ohimennes popsinu suaraa puskasta ja aamulla heitin niitä jopa puuron joukkohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhötuista tuli yksinkertaiset ja jämäkät. Pysyvät hyvin pystyssä ja ajavat asiansa. Aljonushkaan tulee painoa sen kasvaessa isoksi. Mietin tuossa omaani katsellessa, mahtaako aitaverkosta saada riittävän tanakkaa.
   Kyllä meilläkin suurin osa aronioista on mustia ja jo kerättykin. Pensaat ostettiin aikanaan koristearonioina, mutta joukossa on muutama vahvakasvuisempi ja isompia marjoja tekevä puska eli ilmeisesti marja-aroniaa. Koristearonian marjat ovat pienempiä ja kypsyvät paljon hitaammin. Viime vuonna aronioita tuli valtavasti. Pakastettuina niitä oli kiva ripotella aamupuuroon, maistuivat hyvältä.

   Poista
 4. Ihanasti kukkivat sinulla vielä verenpisarat! Kärhöjen ja ruusujen kukinta näyttää myös jatkuvan upeana! Nyt lupaillaan taas nousevia lämpötiloja loppuviikolle, joten mitenhän nämä syystyöt oikein ajoittaisi? Sinulla on hyvä lista, oma syystyölistani pyörii vaan päässä kuin tuulenpuuskat, hommia tehdään vähän insipiraation voimalla :) Mukavia syyspuuhia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään löysin Tove Janssonista kukan eli useampi ruusu nauttii syyskaudesta. Tulevalle viikolle on luvattu paistetta ja lämpöäkin, joten osa syystöistä saa vielä odottaa.
   Minun täytyy laittaa aina kaikki paperille, että saan samalla pääni järjestykseen. En luota inspiraation voimaan.
   Valoisaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 5. Sen verran kivaa säätä on luvassa ettei syystöillä ole kamala kiire. Tulee hyvät tuet köynnöskasveille, tukevat ja kestävät joita ei tarvitse joka vuosi uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katsoin, että tulossa on ihan hyvä viikko säiden puolesta. Moni kesäkukka jatkakoon ulkoelämäänsä.
   Parempi tehdä kerralla kunnon tuet, sillä ei niitä alinomaa jaksa olla tekemässä. Tulevalla viikolla on tarkoitus jatkaa tukien pystyttämistä.

   Poista
 6. Meilläkin päästiin vaurioitta Aila- myrskystä.
  Kauniisti kukkivat vielä kärhösi.
  Nyt on tiedossa lupaavia syysilmoja, joten työlistan työt vähenenevät oleellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työlistan työt vähenevät sopivaa vauhtia. Tänään sain sipulit maahan, mutta ehkä niitä vielä jokunen tulee ostettua.
   Kärhöt ja monet ruusut jatkavat kesäänsä, eivätkä välitä syksyyn siirtymisestä.

   Poista
 7. Kauniit verenpisarat ja ihanat kärhöt! Minullakaan ei ole tullut mitään tunnetta, että PPE olisi ehdottomasti saatava. Kerran olen nähnyt sen ihan elävänäkin, tosin aika vaatimattomasti kukkivana eikä silti sävähdyttänyt. Aika useinhan monien muidenkin asioiden kohdalla käy niin, että ihastus iskee vasta kun on aikansa makustellut ja totutellut ajatukseen.
  Hyvä syystyölista! Minä en ole saanut syystöistä tehtyä kuin kukkasipulien istutuksen ja sekin on kesken, jos tulee vielä ostettua uusia sipuleita. Kellariin vien kasveja vasta kun on pakko, sillä aikaisempien vuosien kokemuksella talvehtivat paremmin kun säkkipimeä kausi jää mahdollisimman lyhyeksi. Stressiä ei kannata syystöistäkään ottaa, sillä aika monen homman voi siirtää sujuvasti keväälle. Paitsi kukkasipulien istutuksen ja talvetettavien pelastamisen! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäksi joka vuosi tuntuu olevan eri kasvit päällimmäisinä ihastelun kohteina. Ihan kiva niin, eipä käy puutarhaelämä siltäkään kantilta yksitoikkoiseksi.
   Syystyölistani ei nyt etene kummoistakaan vauhtia. Tänään meni koko päivä sipulien istuttamisessa. Muutaman voisin vielä käydä ostamassa. Moni kesäkukka ja talvetettava saa olla vielä ulkona. Kompostiin menivät lähinnä ne, jotka sade oli hakannut rähjäisiksi.
   Sunnuntai alkaa olla illassa. Valoisaa viikon alkua sinulle!

   Poista
 8. Meilläpäin oli myös hyvin maltillinen myrsky, enpä menisi sitä edes myrskyksi sanomaan, napakka, puuskittainen tuuli ja muutama napakka sadekuuro. Hyvähän näihin on kuitenkin varautua suojatoimenpiteillä.
  Tuollainen työlista on hyvä, siinähän voi vertailla sitäkin, ovatko vuodet veljeksiä keskenään.
  Rakkaudella kuvattuja kauniita perennoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enpä minäkään meidän puuskatuulta myrskyksi sanoisi. Hyvä, ettei tehnyt tuhojaan. Ja minustakin on hyvä, että myrskystä varoitetaan. Varsinkin rannikolla se oli kyllä rällästänyt ihmistenpihoissakin.
   Olen tehnyt syys- ja kevättyölistan jo monena vuotena. Koen sen hyväksi myös mainitsemasi vertailun osalta. Toimii myös tsekkaus- ja tarkistuslistana.
   Kauniisti sanottu, minä tosiaan rakastan perennojani ja kuvaan niitä silkasta ilosta.

   Poista
 9. Meillä myrsky oli myös myötätuulisempi:9
  ei tuhoja.
  Minä kirjoitin myös listaa,,itelle jotta muistaa tehä kaikki syystyöt;)),,kumma että työt lisääntyy vaikka listasta häviää;))
  Kauniita kukkakuvia!
  verenpisarat todella nättejä,
  Nuo Nilan --sanat kirjoitin minäkin muistiin..aattelin vessanpeiliin kirjoittaa kohokirjoittajalla,kun tuntuu ..että mikä on kun ei aika riitä?,vai opitäisköhäm sittenkin tunnustaa ,kun taito ei riitä:))
  Oikein levollista kaunista syys-sunnuntaita ,Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei myrsky tehnyt teilläkään tuhoja.
   Sinulla taitaa olla samanlainen, venyvä työlista. Jos yksi homma listalta putoaa, tilalle tulee kaksi lisää.
   Nilan lauseen kirjoittaminen peiliin onkin hyvä idea. Aamulla sen näkee ensimmäisenä naamansa vieressä. Pysyy varmasti mielessä.
   Kiitos Liisa, sunnuntai alkaa olla pulkassa, mutta huomenna on päivä uus. Valoisaa alkuviikkoa sinulle!

   Poista
 10. Kivoja kärhöjä!
  Onpas mukava lausahdus tosiaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo!
   Hyödyllinen lause varsinkin tällaiselle hätähousulle ja stressaajalle. Jos yksi päivä onkin törsätty, jonossa on monta uutta.

   Poista
 11. Syystyöt eivät ole yhtään niin mieluisia, kuin kevät touhut puutarhassa. Aina helpottaa, kun saa jonkun työn tehtyä pois listalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syystöissä on siivoamisen maku, kun taas kevätöissä laitetaan uutta ja kaunista. Kiva kuitenkin laittaa paikat syksyllä sellaiseen kuntoon, että keväällä on mukavampi aloittaa.

   Poista
 12. Aila katkaisi meidän Otolta (omenapuu) latvan ja ravisti omenoita niin, että maa oli keltaisia palloja täynnänsä. Kauniita rimpsuhelma-pisarpoita! Minulla myös tuota valko-punaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas harmillinen takaisku. Omenapuiden kasvaminen "aikuisiksi" kestää niin pitkään, ettei soisi myrskyn niihin koskevan.
   Tykkään kovasti verenpisaroistani ja toivon onnistuvani niiden talvetuksessa toisenkin kerran.

   Poista
 13. Mukavaa alkavaa uutta viikkoa. Minulla siirtyy nyt lähes kaikki puutarhatyöt jonnekin tulevaisuuteen. En stressaa mistään muusta kuin uusien kasvien istuttamisesta. Aivan ihana tuo PPE.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan kun kykenisi, mutta aina tulee keksittyä itselleen uusia ja uusia hommia. Sipulit on kuitenkin nyt istutettu, joten yksi homma vähemmän.
   PPE on ollut tänä kesänä aivan ihana.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Verenpisarat ovat kukkineet koko kesän runsaina ja kauniina. Pian pitää siirtää ne autotalliin.

   Poista
 15. Kommiit kukat verenpisaroissa! Kärhötkin on kauniit. Uusintakierroksen on moni kukkiva ottanu ja miten talavehtii mm. alppiruusu 'Gunninghamis White', keväällä kukki ja nyt kukki. Hyvän työlistan oot tehny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gunningham's White kukkii meilläkin. Niin se tekee melkein joka syksy ja siitä huolimatta myös keväällä.
   Työlista pitää tehdä, jotta saa ilon ruksia tehtyjä hommia pois.

   Poista
 16. Hämmästyttävän monta kukkijaa vielä teillä.
  Myrsky jotenkin kieri meidätkin. Mitään ei lennellyt.
  Uskomatonta optimismia ajatella syyskuussa tammikuuta, joka suorastaan enteilee uutta kevättä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä vielä kaikenlaista kukkijaa löytyy. Kylmät yöt vievät sitten kukat mennessään, kunhan tulevat. Nyt ei vielä ole kovin kylmää öiksikään luvattu.
   Talvi ei kuulu lempivuodenaikoihini, joten pakko yrittää lentää pikaisesti sen yli.

   Poista
 17. Meilläkin Aila hönkäili hillitysti ja pahin myteri taisi meidät kiertää etelän kautta. Pelkäsin kovasti, että liki satavuotiaat omenapuuvanhukset rojahtavat myrskyssä nurin kun niillä on sekä lehdet että omenat lastinaan. Turhaan pelkäsin, muutamia pudokkaita oli mätkätänyt maahan ja vanhukset seisovat vänkyräisessä muodostelmassaan edelleen.

  Syksyksihän tämä taitaa nyt kääntyä, oli kyllä hieno ja mainio kesä. Tuntui jossain vaiheella jopa pitkältä, se on aika harvinainen tunne minulla. Kesähän on mielestäni jo lähtökohtaisestikin aivan liian lyhyt. Nyt saatiin hienoa säätä ihan toukokuulta saakka.

  Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutisten mukaan Aila mylläsi pahiten sekä Pohjanmaan että Varsinais-Suomen rannoilla. Hyvä, etteivät omenapuuvanhuksesi joutuneet myrskyn kohteeksi. Ne ovat saavuttaneet kunnioitettavan iän ja ansaitsevat rauhalliset eläkevuodet.
   Syksyksi kääntyy, mutta mukavan hitaasti. Lämmintä on luvassa enemänkin. Aika harvinaista tosiaan, että kesä tuntuu pitkältä. Yleensä se tällaisten puutarhahörhöjen mielestä hurahtaa liiankin nopeasti ohi.
   Toivotaan, että syksy on teilläkin sen verran leuto ja pitkä, että ehdit opiskelujesi ohessa puutarhan pariin.

   Poista
 18. Komiat verenpisarat. Onneksi myrsky ei kaikista varoitteluista huolimatta äitynyt pahaksi täälläkään.
  Tuollaisen listan minäkin olisin vuosia sitten helposti voinut tehdä itseni kiusaksi, mutta nykyisin en viitsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että varottivat myrskystä, vaikka ei hurjaksi kehittynytkään.
   Olisiko moinen lista sinulle kiusa? Minä tykkään listoista. Niiden avulla saan asiat kivasti järjestykseen jo ennakkoon. Sitten vain napsimaan tehtäviä listalta. Osa poistuu ihan itsestään.

   Poista
 19. Kyllä puutarhassa mieluummin tuollaisia ruusuja ja kärhöjä katselee kuin lenteleviä trampoliineja. Syystyöt on siitä mukavia, että isoa osaa niistä voi venyttää ja osan jättää ihan tekemättä. Eikä yhtään kannata stressata. Sen verran kun huolehtii, ettei palelluttaisi (kaikkia) talvetettavia ja saisi ne sipulit maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tapana alkuun stressata syystöiden kanssa ja sitten teen niitä hissukseen vielä marraskuussakin, jollei lunta ole tullut. Nyt onkin talvetettavien kanssa jännäämistä, kun sää on jopa kesäisen lämmintä. Ei niitä liian aikaisin kannata kellariin kantaa.
   Sipulit sain eilen maahan. Ehkä vielä jokusen käyn ostamassa.

   Poista
 20. Onpa hienoa, että olet tehnyt tuollaisen työlistan. Tulee tehtyä kaikki tarpeellinen. Aila ei meitä juuri häirinnyt, satoi ja tuuli hieman normaalia enemmän. Ihanan paljon sinulla on vielä kukkivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin myös tarjota listalta tehtäviä Ukkokullalle. Kaikkea ei ole tarkoituskaan tehdä juuri minuutilleen.
   Meillä ei edes vettä tullut kuin vähän. Edellisellä viikolla vesisateet olivat melkoisen paljon runsaampia.
   Aika kivasti täällä vielä kukkii. Tänään kiertelin ruusupensaita, jotka jatkavat ihan kesäiseen tapaan.

   Poista
 21. Vo miten paljon sinulta löytyy vielä kukkivia, ei näytä ollenkaan syksyiseltä.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!