sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Sinivalkoista -haaste

Yksi kylän kolmesta järvestä 26.3.2019
 

Kottikärryn kääntöpiiri -blogin Päivi laittoi minulle Sinivalkoista -haasteen. Haasteesta on tullut jo perinne juhlistaa lähestyvää Suomen itsenäisyyspäivää. Haasteen on laittanut liikkeelle Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablogin Tiiu ja ideana on löytää kuvia, joissa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa.

Syyssahrami 29.1.2020

Mikäs sen suomalaisempaa, kuin sininen taivas, kesäinen järvi tai valkea lumi. Näitä kaikkia elementtejä löytyy monesta muustakin maailman maasta, mutta meille niistä on tullut isänmaan symboleita.

Clematis alpina - Alppikärhö 24.2.2020

Minä juoksentelen metsissä, pelloilla ja puutarhassa kameran kanssa ilman sen hienompia esteettisiä kuvakulmia. Kauneutta kyllä näen ja arvostan, mutta sen valokuvaan sommittelemisessa on vielä oppimisen matkaa.

Galanthus elwesii - Lumikello 4.4.2020

Niinpä saatte katsella näitä yksittäisten kukkien ja ilmiöiden kuvia. On se vaan kumma, että valkoista tai sinistä etsiessä arkistoista nousee esiin punaisen sävyt ja useita keltaisiakin. Ehkä pitäisi laittaa liikkeelle punaista ja keltaista -haaste, johon kirjoittaisi pikkuruisilla kirjaimilla, että tarkoitus onkin etsiä sinisiä ja valkoisia. Josko arkistot tulisivat näin salaa huijatuiksi ja esiin ampaisisi kattava joukko toivottuja värejä.

Iris 'Harmony' - Kevätkurjenmiekka 7.4.2020

Eksyin taas tapani mukaan sivuraiteille. Tämän haasteen ideana taisi olla juhlistaa kotimaamme itsenäisyyspäivää. Haaste on oikeastaan aika vaikea toteuttaa, kun valtaosa kuvista on puutarhaan ja kasveihin liittyviä kesäkuvia, jotka meidän itsenäisyyspäivän aikaan ovat muisto vain. Toisaalta kuva-arkiston selaaminen on nautinnollinen paluu valoon, lämpöön ja väreihin.

Scilla 9.4.2020

Itsenäisyyspäivänä voi perinteisen Ellen Svinhufvud -kakun sijaan syödä oman puutarhan punaherukoista valmistetulla hyytelöllä kruunattua savukalkkunaa. Iltapäiväkahvin kera maistuu pakastimesta otettu Maisemakahvilan raparperipiirakka, jossa pääosaa näyttelee niiinikään oman puutarhan antimet eli raparperi tietenkin.

Kevätkirjotähdet ja Harmony-kurjenmiekat 9.4.2020

Lapsuudenkodissa ikkunalle sytytettiin tasan kello 18 kaksi kynttilää. Silloin ei ollut patterikynttilöitä, vaan kaksi valkoista antiikkikynttilää. Niitä sitten vahdittiin tarkasti, ettei ohi pyyhältävät pikkuveljet vahingossa heilauttaisi verhoja palaviin kynttilöihin.

Scilla forbesii 'Alba' - Kevätkirjotähti 14.4.2020

Tänä päivänä sytytän oikeat kynttilät ulkona oleviin lyhtyihin. Toinen niistä roikkuu pergolassa ja toinen Pikkupuutarhan kärhökaaressa, jotta eivät aiheuta tulipalovaaraa mihinkään. Ikkunalaudoilla on jo kyntteliköt ja pihatuijissa valosarjat, joten enempää kynttilöitä itsenäisyyspäivä ei tarvitse.

Kurjet 18.4.2020

Itsenäisyyspäivää ei meillä mitenkään erityisesti juhlita.  Yleensä se on ollut pyhäpäivä, jolloin monet suomalaiset asettautuvat illalla television ääreen katsomaan loputonta kättelyruljanssia ja porukan auhtutumista presidentin linnaan. Onhan se kiva ihastella kauniita pukuja ja komeita pariskuntia, mutta yhtään ei harmita, vaikka tänä vuonna kättelyseremonia jää väliin.

Lumiset lemmikit 15.5.2020

Luultavasti viimeistelen pari Suvikumpu -blogin Marjan ohjeella tekemääni hedelmäkakkua ja leivon yhden taatelikakun. Askartelen kakkuihin nimilaput ja käärin ne kauniiksi lahjapaketeiksi. Sitähän tämä joulunalusaika on, valmistamista ja valmistautumista.


Omena Huvitus 30.5.2020

Oikeastaan itsenäisyyspäivä on melkoisen osan aikuisiästäni ollut hääpäivän aatto. Menimme vihille perjantaina ja vihkipäiväksi valikoitui 7.12. osittain siksi, että itsenäisyyspäivän vuoksi saimme pidemmän vapaan töistä. Karrikoiden voisi sanoa, että melkein menetin itsenäisyyteni itsenäisyyspäivänä. Näinhän ei käynyt, sillä meidän huushollissa kumpikaan tuskin on kokenut itseään alistetuksi tai tasa-arvottomaksi.

Tulipa Honeymoon 5.6.2020

Tänä vuonna hääpäivä osuu maanantaille, eikä meillä ole sen suhteen ihmeempiä suunnitelmia. Viime vuonna vietimme hääpäivää isommin Espanjan auringossa. Vuokrasimme viikonlopuksi höyrypesurin, jolla Ukkokulta putsaa saunan ja pesuhuoneen. Olen luvannut hoitaa ruoanvalmistuksen ja tarjoan jotain hyvää niin hääpäivän kuin itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Pilvet kesätaivaalla 10.6.2020

Minkälainen mahtaisi suomalaisten itsenäisyyspäivä olla, jos se osuisi keskelle kesää? Monet viettäisivät päivän mökillä uiden ja grillaten. Kauniin ja lämpimän sään sattuessa kaupunkien terassit täyttyisivät oluen nauttijoista. Meikäläinen olisi varmasti jonkun puskan kupeessa kykkimässä, kunnes Ukkokulta soittaisi ruokakelloa. Sitten voisimmekin istua pergolan pöydän ääressä syömässä jotain hyvää ja juomassa vaikkapa lasilliset kylmää valkoviiniä.

Juhannusruusu 16.6.2020


Ehkäpä vuoden pimeimpään aikaan sijoittuva itsenäisyyspäivä varmistaa sen, että kansalaiset huomioivat juhlan tarkemmin. Vaikka eivät itse isommin juhlisikaan, ainakin rauhoittuvat ja ottavat yhden päivän leppoisammin.

Sadepivlet 1.7.2020

Tämä itsenäisyyspäivä, kuten joulukin, tulee jäämään varmasti meidän mieliimme koronan aiheuttamien erityisjärjestelyjen aikana. Monille rajoitukset ovat vaikeita ja ahdistavia. Tv-uutisten haastattelussa brysseliläinen lääkäri totesi jotakuinkin näin: "mieluummin jouluna pienellä porukalla, kuin helmikuussa hautajaisissa". Maltetaan siis vielä jonkin aikaa, jotta pääsemme nopeammin taas harrastustemme ja ystäviemme pariin.

Sinipiikkiputki 19.8.2020

Haaste on kiertänyt aika runsaasti, mutta heitän sen seuraaville blogeille - muistuttaen, että haasteet ovat aina vapaaehtoisia ja ne voi toteuttaa täysin itselleen sopivana ajankohtana:

Kivisen Vilman piha
Luonnon luomaa
Puutarhan lumo

Daucus - Villiporkkana 3.9.2020

Haasteen säännöt:

 • kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu / Puutarhahetki-blogista)
 • tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
 • haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
 • käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista -haaste 2020 kommenttikenttään.
 • Voit osallistua haasteeseen myös instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki.

Kelloköynnös 16.10.2020

Kiitos Kottikärryn kääntöpiiri -blogin Päiville tästä haasteesta.
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Syyssahramit 7.11.2020


36 kommenttia:

 1. Hyvää & rauhallista itsenäisyyspäivää!💙

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuvasarja ja kiva postaus!
  Hyvää itsenäisyyspäivää
  ja mukavaa hääpäivää huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, samoin sinulle hyvää itsenäisyyspäivää!
   Hääpäivä taitaa mennä arjen merkeissä, vaan ei haittaa. Johan näitä on kertynyt.

   Poista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää ja kiitos ihanista, kesäisistä kuvista! Ne piristivät tällaista pimeää aamua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe!
   Eikö olekin virkistävää katsella kesäkuvia tämän harmauden keskellä.

   Poista
 4. Ihana postaus. Julkistettu juuri oikeaan aikaan. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Säästin postausta muutaman päivän, että se osuisi itsenäisyyspäivään. Sopiva haaste juuri tälle päivälle, kuten Tiiu on tarkoittanutkin.

   Poista
 5. Hyvää Itsenäisyyspäivää 💙🤍

  VastaaPoista
 6. Hyvää itsenääsyyspäivää ja huamista hääpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika, samoin sinulle!
   Päivä on mennyt pesutiloja höyrypesurilla putsatessa. Nyt on loppupäivä lepoa. Hääpäivä taitaa mennä arjen merkeissä, mutta viime vuonna juhlittiin huomisenkin edestä.

   Poista
 7. Hyvää juhlaa, sekä 6. että 7.12.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta on hääpäiväkin juhlittu ja voidaan valmistautua seuraavaan eli jouluun.

   Poista
 8. Ihanat kuvat!

  Kiitos haasteesta, haasteeseen vastattu :-)

  Oikein rauhallista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhästyneet kiitokset. Menenkin kohta lukemaan postaustasi.

   Poista
 9. Kiitos Between haasteen mukavasta toteutuksesta, paljon kauniita kuvia tähän aika harmaaseen vuodenaikaan katsottavaksi - virkisti mieltä!
  Minäkin olen leiponut tällä viikolla monenlaista joka päivä, tänäänkin. En tosin tiedä tuleeko syöjiä, ehkä joku lapsista ainakin.
  Mutta kuten sanoit, voi kakkuja kääriä pakettiinkin :).
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aurinko näyttäytyi ja poisti kaiken harmauden. Olipa piristävä valoilmiö.
   Minusta on kiva leipoa ja tehdä valmisteluja pikkuhiljaa. Siten niistä ei tule riippakiviä. Näyttää vahvasti siltä, että olemme tämän joulun kaksin, kun koronatartunnat vain lisääntyvät. Kerran näinkin.

   Poista
 10. Kauniita kuvia! Ja Paljon Onnea huomiseksikin ja Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Juhlat alkaa olla tältä erä juhlittu ja seuraavaksi valmistaudutaan jouluun.

   Poista
 11. Paljonhan niitä sinisiä ja valkosia kukkia löytyi. Tuo röpöreunatulppaani (?) on erikoinen.
  Hyvää itsenäisyyspäivää ja sittemmin myös hääpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa! Aika arkisissa merkeissä tämä hääpäivä meni, mutta johan näitä on monta juhlittu.
   Viime vuosina on tullut istutettua vähemmän ripsureunatulppaaneja. Tuo valkoinen taisi olla ainoa lajissaan.

   Poista
 12. Ihan huippukuvia ja mukavaa pohdintaa menneistä ja tulevista, oli kiva viivähtää postauksesi parissa:) Hyvää itsenäisyyspäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Sinulla on mieltä lämmittävä tapa kommentoida aina niin nätisti.
   Itsenäisyyspäivä on juhlittu ja tänään palattiin arkeen.

   Poista
 13. Tulipa yllättäen kevättä ikävä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, kuinka valtava ikävä tuli jo noita kuvia etsiessä. Onneksi valo ja lämpö sekä värit ovat edessäpäin. Kunhan joulu juhlitaan alta pois, voikin suunnata katseen taas kevääseen.

   Poista
 14. Kauniita kuvia.
  Kiitos haasteestasi ja hyvää itsenäisyyspäivän iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko! Mukavaa, että otit haasteen vastaan, vaikka se ei ihan tämän vuoden itsenäisyyspäiväksi ehtinytkään.

   Poista
 15. Hienot kuvat.
  Hyvää hääpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit!
   Juhlat alkaa tältä osin olla juhlittu ja seuraavaksi suunnataan katseet jouluun.

   Poista
 16. Myöhästyin itsenäisyyspäivän toivotuksista, mutta toivottelen sitten hyvää hääpäivää!
  Löytyihän niitä sinivalkoisiakin kuvia, vaikka muut värit yrittivät puskea esille etunenässä. Varsinkin nuo kevätkuvat sykähdyttävät suloisuudellaan ja kirkkaalla auringonpaisteellaan. Keväällä sitä aina tuskailee kukkia kuvatessaan ylenmääräisen kirkkauden takia, mutta tähän aikaan vuodesta hyppisi riemusta samanlaisesta häikäisevästä auringonpaisteesta.
  Pysyhän terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Vietimme hääpäivää tänä vuonna varsin arkisissa merkeissä, vaan ei haittaa. Yhteisiä vuosia on jo mukavasti takana.
   Etsiessäni haasteeseen kuvia, taivastelin värien ja valon määrää. Ihmeesti sitä unohtaa, miten hienosti luonto alkaa heräämään jo maalis-huhtikuussa. Tänään aurinko paistoi kirkkaasti, vaikkakin tosi matalalta. Lähinnä lattian pölyt näkyivät, mutta ilman muuta auringonpaiste ilahdutti.

   Poista
 17. Hyvää hääpäivää. Kauniita sinivalkoisia kuvia. Minäkään en laittanut pahakseni vaikka kättelyt jäivät väliin. Söimme hyvin ja joimme muutaman viinilasillisen ja puhuimme kyllä itsenäisyyspäivän teemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Mekin söimme hyvää ruokaa, mutta viinilasilliset jätettiin väliin. Vanhusten vuoksi pitää olla kaiken aikaa lähtövalmiudessa.

   Poista
 18. Kaunista sini-valkoista ja monenlaisia sinisiä sävyjä kuvissasi! Tykkään sinisestä, minusta rauhoittava väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on minustakin rauhoittava väri. Ehkä siksi on kiva katsella taivaalla purjehtivia pilviä ja rannalla veden liikkeitä.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!