lauantai 27. maaliskuuta 2021

Kesäaikaan siirtyminen sunnuntaina

 
Kellojen siirto kesäaikaan

Kesäaika alkaa maaliskuun viimeisenä sunnuntaina Suomen aikaa kello kolme yöllä, jolloin kelloja siirretään tunti eteenpäin.

 

 


Kätevä muistisääntö kelloajan siirtämiseen:

Kelloja siirretään aina lähimmän kesän suuntaan eli

syksyllä kelloa siirretään tunti taaksepäin ja

keväällä kelloa siirretään tunti eteenpäin.







Sunnuntaista lähtien meillä on 7 kuukautta "kesäaikaa". Talviaikaan siirrytään 31.10.21

PS.
Nyt kannattaa suunnata katse myös taivaalle. Perjantaina kuuden maissa näin ison hanhiparven lentävän talon yli. Sen verran korkealla olivat, etten tarkemmin tunnistanut. Hiukan ennen hanhiparvea kaksi joutsenta liihotti pitkään taivaalla ja lensivät sitten ilmeisesti läheiselle järvelle. Kylän avantouintipaikassa on nähty joutsenia. Pitänee kipaista katsomaan, josko itsekin niitä näkisin.

 

29 kommenttia:

  1. Kesäaikaan siirtyminen on minulle perinteisesti aika haastavaa. Unirytmi muuttuu niin hitaasti.

    Hanhia en ole vielä nähnyt, yhdet joutsenet kylläkin. Kevät on nyt niin ihanasti vauhdissa 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin kesäaikaan siirtyminen on huomattavasti talviaikaan siirtymistä vaikeampaa. Kyllä se tunnin katoaminen vaikuttaa oman aikansa.
      Katsoin eilen Tringan sivuilta muuttolintuhavaintoja. Kaikenlaisia hanhia on nyt tullut runsaasti. Kylän päällä pyöri eilen kaksi kotkaa, joita arvuuteltiin sekä maa- että merikotkiksi. Moni oli ottanut kännykällä linnuista videoita.

      Poista
  2. Harmittaa, ettei vielä ole päästy kellojen siirtelystä. Koronassa on sekin ikävä puoli, että hallituksilla ja parlamenteilla on varmaan hirveän paljon asioita, joita ne eivät ehdi hoitaa.
    On tosiaan ihanaa tarkkailla lintuja. Täällä on muutama viime päivä ollut kottaraisten parvia muuttomatkalla, toivottavasti joku niistä jää pesimäänkin. Kottaraiset ovat niin hauskoja sirkuttaessaan puiden latvoissa ja sähkölangoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätös ajansiirrosta on ilmeisesti hautautaunut sekä koronan että monen muun asian alle. Muistelen, etteivät päässeet EU:ssa asiasta yhteisymmärykseen.
      Koronan jälkipyykkiä pestään vuosikausia. Espoo päätti entisestään vähentää terveysasemillaan kiiretöntä hoitoa, koska henkilökuntaa on siirretty koronatehtäviin. Jo viime vuodelta hoitovelkaa on melkoisesti ja lisää vain tulee. Olisi toivottavaa, että ihan jokainen lopettaisi keskinäisen nahistelunsa ja yhteistuumin yritettäisiin selvitä tästä tilanteesta.
      Muuttolinnuista puhuttaessa rallattelen mielessäni sitä vanhaa "kuu kiurusta kesään..." lorua. Kottaraista lorussa ei taideta mainita, sähkölangoillahan niitä näkee.

      Poista
  3. Kiva, kun kesäaika alkaa, pian tuohon siirtoon taas tottuu. Eilen tultiin mökille ja lähes heti lensi joutsenpariskunta joikuen järven selän yli. Mustarastaat hyppelevät iloisesti pihalla, mutta täällä ei vielä laulua ole kuulunut, kotona sen sijaan jo viikolla huilu lirutteli yläilmoissa. Oi ihanaa tätä kevään heräämistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan joka vuosi kevättä ja kesää innokkaasti, mutta tänä vuonna ihan erityisen paljon. Talvi oli sen verran rankka monessakin mielessä.
      Eiköhän mustarastaat pian ala laulamaan myös mökillä. Muutamassa päivässä niiden musisointi on lisääntynyt melkoisesti. Ylipäätään linnut visertävät vähän joka nurkalla.

      Poista
  4. Minulla on ollut auton kello koko talven kesäajassa! ='D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on rannekello kesäajassa, kun sitä ei ole tullut talven aikana pahemmin käytettyä. Kännykkä kulkee melkein joka paikkaan ja siitä tulee aika tarkistettua.

      Poista
  5. Ajatella, se kesäaika alkaa jo! Illat pitenee, vaan puutarha on hangen vanki. Vielä menee tovi ennenkuin sinne pääsee puuhaamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltojen pitenemisestä ei tässä vaiheessa vielä ole paljon iloa puutarhan kannalta. Ellei sitten tykkää levitellä lumikasoja (jota olen viime päivinä jonkun verran tehnytkin). Nyt on niin paljon lunta, että sulamisen jälkeenkin pitää hetki odottaa paikkojen kuivumista. Ainakaan nurmikolla ei kannata paljon tallustella, jotta nurtsi ei muutu kuravelliksi.

      Poista
  6. Huokaisin helpotuksesta, kun totesin, että minulla on vapaa viikonloppu, eikä aamuvuorot ;D Muutenkin vaikea päästä aamulla ylös.
    Onko vieläkään tullut lopullista päätöstä siitä, voiko aikojen siirtelyn Suomessa lopettaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotioloissa on helpompi selviytyä menetetystä tunnista. Onneksi valo auttaa siinäkin asiassa.
      Muistelen, ettei EU päässyt vielä sopuun aikojen siirtelystä. Ilmeisesti ei siis Suomikaan.

      Poista
  7. Olin jo toiveikas, että olisi saatu normaali talviaika lopultakin takaisin! Kesäaikaan orientoituminen sujuu vuosi vuodelta hitaammin ja vaikeammin.
    Mukavaa palmusunnuntai viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellojen rukkaamisesta olisin suonut minäkin jo päästävän. Toivotaan, että asia etenee edes jollain aikataululla.
      Samoin sinulle, mukavaa virpomissunnuntaita!

      Poista
  8. Olisi kiva taas nähdä muuttolintuja enemmänkin, joskus meidänkin yli niitä lentää. Olen myös joskus säikähtänyt, kun joutsen on matalalla ylilennolla töötännyt ihan yläpuolellani. Niin kaunis lintu ja niin hurja ääni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joutsenen ääni on tosiaankin melkoinen törähdys. Ei ihme, että olet säikähtänyt. Olen kerran joutunut juoksemaan joutsenta pakoon, kun eräällä rannalla olin ilmeisesti liian lähellä sen poikasia. Hämmästyin kookkaan linnun juoksunopeutta.

      Poista
  9. Olisi hyvä jos päästäisiin lopulta eroon näistä kellojen siirtelyistä.
    Joutsenia on näkynyt taivaalla jo täälläkin etsimässä itselleen sopivaa paikkaa ja avovettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellojen rukkaaminen kahdessti vuodessa tuntuu varsin turhalta toimelta. Toivottavasti siitä päästään eroon.
      Näimme eilen yhden joutsenen seisomassa järven jäällä. Ehkä oli laskeutunut levähtämään, vaikka avovettä ei ollut.

      Poista
  10. Alkuviikolla muutama joutsen ja kanadanhanhi lepäili tien vieressä pellolla kun ajoin autolla ohi. Tällaiset pikabongaukset ilahduttavat ja niitä tapahtuu vain näin muuttoaikaan (eikä usein nytkään). Katsoin nyt tuon edellisen postauksesi myös, hyvältä näyttää <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sitä aina silloin näkeekin kaikkea kiinnostavaa, kun istuu ratin takana. Murehdin usein kameran jäämistä kotiin ja samalla unohdan, että kännykälläkin voisi ottaa kuvia. Sinnehän ne kuitenkin tallentuvat, omien aivojen muistiin.

      Poista
  11. Kesäaika on sitten alkanut ja kelloja käännetty 😊 Hanhiparven näin tänään minäkin ja noin viikko sitten yksinäisen joutsenen lentämässä. Kevät on täällä taas, ihanaa🌼 Mukavaa maaliskuun loppua ja pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  12. En tykkää tästä aikojen siirtelystä. Siispä tein sen jo eilen illalla! 8 kelloa ja nyt jäi vielä autosta kello ja pari rannekelloa, joita en ollut huvittunut kaivamaan esille!

    VastaaPoista
  13. Kellon siirtäminen tuntuu jotenkin tosi stressaavalta, kun sisäinen kello hämmentyy sen myötä. Se on outoa, miten yhden tunnin heitto virallisessa kellonajassa voi hämmentää kehon niin täysin. Kesäaikaan siirtyminen on myös jotenkin rankempaa kuin talviaikaan.

    Mutta onneksi tänään oli valoisa ja keväinen päivä! Näin joutsenten ja hanhien lisäksi myös kevään ekat kurjet, kaksi yksilöä pellolla seisoskelemassa.

    VastaaPoista
  14. Kellojen siirtäminen tuntuu aina yhtä hassulle. Siirrettiinpä kumpaan suuntaan vaan. Nuorempana tunti lisää, tunti vähemmän tuntui elossa enemmän kuin nyt. Kevättä kohti mennään ja vauhdilla! Eilen ilahduin siitä, että tämä meidänkin kotitie on sulanut. Oli siinä autoilijoilla taiteilua viime viikolla,kun lunta ja loskaa oli auton pohjaan saakka. Aurinkoisia pääsiäisviikon päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  15. Kellot käännetty.Yksi "maailmankello"jurnuttaa..vielä talviaikaa..oisko kellolle tullut vanhuus:)
    Ensimmäiset JOutsenet näin lauantai aamuna, (27.3)"kiire oli pohojoseen",huutelin "Tervetuloa"..vastasivat tavallaan 💙🤍

    VastaaPoista
  16. Etsitkö lainaa toiminnan elvyttämiseksi, joko projektin toteuttamiseksi tai asunnon ostamiseksi, mutta pankki asettaa sinulle ehtoja, joita et pysty täyttämään? Olen ratkaisu ongelmasi. Itse olen yksityinen luotonantaja ja myönnän lainoja kaikille, jotka pystyvät täyttämään ehtoni. Korko on 3% vuodessa. Ota yhteyttä minuun nopeasti saadaksesi lisätietoja.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com
    WhatsApp: +33752366330

    VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!