torstai 18. marraskuuta 2021

Kuura-aamun kauneutta

Maanantaina päivä valkeni muutaman asteen pakkasessa. Kosteus oli tiivistynyt ja jäätynyt kasveihin hopeoiden ne kauttaaltaan. Auringon säteet saivat koko puutarhan kimaltamaan.

Iltapäiväksi oli luvattu plusasteita, jopa vesisadetta. Oli puettava vikkelästi vaatetta päälle ja lähdettävä kameran kanssa ihastelemaan satumaista kauneutta.

Aiemmin kullankeltaisena liekehtinyt parsa on jo menettänyt hienon syysvärinsä. Kuura sai sen väsähtäneen olemuksen uuteen loistoon.

Kaikkia kasveja ei enää välttämättä edes tunnistanut. Eikä sillä ollut merkitystäkään, sillä jokainen otti osaa  kilpailuun näyttävyydestä ja kauneudesta, yhdenkään siinä häviämättä.

Mustilanhortensia katseli kotiaidan yli pallokentälle. Aamupäivän pakkasessa sen ei tarvinnut pelätä kentältä kierivien pallojen rapisuttavan hopeaa oksiltaan. Lapset tulevat pelaamaan vasta koulujen päätyttyä.

Soihtunauhukset kurkkivat kaulat pitkänä toinen toisiaan. Melkein kuin pesiään vartioivat mangustit lämpimämmissä maissa.

Purppurahappomarja ei ole vielä malttanut pudottaa punaisia lehtiään. Se haluaa pitää niistä kiinni viimeiseen saakka, kuten monet ruusutkin tekevät.

Ruusupensaista Sävel (ylempi kuva) ja Tove Jansson (alempi kuva) ovat ilahduttaneet hienoilla ruskaväreillään.

Rajamännyn kupeessa kasvava metsäruusu ei ikänsä puolesta vielä kerää "hopeata hapsillensa". Samaan satumaailmakuvaelmaan sekin on päättänyt ottaa osaa.


Puista koivut olivat huurteisina kaikkein kauneimmat. Puiston toisen puolen naapurien pihakoivun luonto oli hopeoinut kauttaaltaan.

Kotitiemme takainen metsäkin oli kuin joulukorttikuvausta varten somistettu.

Naapurin takametsän puut näkyivät hienosti olopihalta katon yli katsottuina.


Hyvä, että ehdin kuvaamaan maanantaisen kauneuden. Sen jälkeen on ollut plusasteista vesisadetta, joka tosin taitaa pian taas muuttua pakkaskeliksi. Kaikessa on hyvät ja huonot puolensa. Harmaudessa sammaleet pääsevät loistamaan vihreinä ja pikkupakkanen taasen koristaa maiseman kuuralla. 

Mukavaa marraskuuta kaikille!


26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kiitin myös itseäni, että sain laiskuuden väistymään ja menin kameran kanssa ulos.

   Poista
 2. Teillä siellä on ollut todella kaunis kuura ja kuvat sen meille kertovat. Nyt kun mietin, täällä kulmilla ei tainnut olla kuuraa. Kiitos kuurankuvista. 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli todella kaunista. Sääaseman mukaan ilma oli hyvin kosteaa. Pakkanen hyydytty kosteuden kasveille ja tulos olikin sitten aamuauringossa ihastuttavaa katseltavaa.

   Poista
 3. Ihania "piikkikasveja", sait upeita kuvia. Voi kun sitä huomaisi useammin kuvata luonnon pieniä ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tismalleen noin minäkin ajattelen. Yleensä tulee ihasteltua näyttäviä kukkia ja kasveja. Siinä ohessa sitten unohtuu, kuinka paljon muutakin kauneutta on ympärillämme.

   Poista
 4. Voi että, miten kaunista. Maanantaina minäkin haukoin henkeäni, kun starttasin kohti kotisaarta. Harvoin sitä motarilla ajaessaan tuntee ajavansa postikortissa. Oli niin kaunista! Jossain Lohjan jälkeen alkoi sumu ja sitten Varsinais-Suomessa tuli pilvet vastaan, matalapaine oli jo tulossa. Oli kyllä aivan harvinaisen upea keli sen alkumatkan! Haapojakin ihailin noiden mainitsemiesi puiden lisäksi. Latvat valkoisina kuurasta, ja sitten väri liukuen tummeni kohti runkojen harmaanpuhuvia alaosia. Etenkin haaparyhmät olivat todella upeita. Ihana, ihana ajokeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteus ja pakkanen loivat upean yhdistelmän, joka totisesti sai minutkin hiljaiseksi. Tuijotin omia puskia ja puiston koivuja niin innokkaasti, että unohdin ihan toisen naapurin haapaa katsella. Moottoritieajelut ovat harvoin mitenkään esteettisesti ikimuistoisia, mutta maanantaina niin taisi olla.
   Muutama vuosi sitten oli talvella, lumiseen aikaan vähän saman tyyppinen sää. Muistan, kuinka ihmiset julkaisivat mm. Töölöstä ja Eirasta kokonaisten katujen kuvia, joissa kivitalotkin olivat kuin hopealla kuorrutettuja.

   Poista
 5. Todella kauniita kuurakuvia.😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki oli maanantainaamun kuurassa satumaisen kaunista.

   Poista
 6. Kuuraiset kuvat ovat todella kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kauniin näköistä, että ihastuksesta henkäillen kameran kanssa kävin kuvia napsimassa.

   Poista
 7. Tarkkoja taidekuvia menneen kesän kauneudesta. Pienet yksityiskohdatkin näkyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontoäiti oli käyttänyt sivellintään taitavasti. Oli kyllä hienoa nähdä ja katsella tuota kauneutta.

   Poista
 8. Aivan mahtavia kuurakuvia! On kuura kyllä tosi mielenkiintoisen näköistä, erityisesti noissa lähikuvissa. Kuvistasi saisi hienoja postikortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen muutaman kerran teettänyt kuvistani kalenterin läheisille joululahjaksi. Yksittäisiä postikortteja en ole tullut ajatelleeksi, joten kiitos oivallisesta vinkistä.

   Poista
 9. Kaunista kuuraa. Täällä on maa lähes valkoinen eilisen räntä- ja lumisateen ansiosta mutta eiköhän tuo sula päivän aikana tai viimeistään huomenna pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis teille tuli lunta. Eilen iltalehtien isot otsikot lupasivat valkoista aamua eteläänkin, vaan ihan silkkaa vettä on tänään satanut. Ja välillä aurinkokin paistanut.

   Poista
 10. Ihanat kuurakuvat ehdit taltioimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirehdin aamulla kameran kanssa ulos, mutta kuuraa kesti hyvinkin pitkälle iltapäivään.

   Poista
 11. Voi miten kaunista! Ihan satumainen tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satumaiselta minustakin tuntui kuuraisessa puutarhassa kulkiessa.

   Poista
 12. Olipa kauniita kuurakuvia ja vielä kaunis auringonpaiste kirsikkana kakussa. Punaiset happomarjan ja ruusun lehdet näyttävät erityisen kauniilta kuurahöytyvien koristamina.
  Meillä ei ole pakkasista huolimatta ollut vielä tänä vuonna ihan noin kaunista kuuraa. Aina on satanut sen verran lunta, että se on peittänyt kasvit ja kuuran alleen. Toki on kaunista sekin. Nyt on taas maa valkoisena, ehkä jopa pidemmän aikaa, jos ennusteita katsoo. Jokohan se talvi tästä alkaisi?
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisten pakkasten myötä puutarha verhoutuu kuuraan, mutta aivan tuollaisia näkymiä on harvoin. Kosteusprosentti oli korkea ja nouseva aurinko siihen yhdistettynä sai kaiken kimaltamaan.
   Tykkään keväästä ja kesästä, mutta nyt surettaa tiistaisen lumen sulaminen plussa-asteiseen vesisateeseen. Luminen maisema oli niin kaunista ja valoisaa. Ja kasvienkin suojaksi lumi olisi tervetullutta.
   Anteeksi myöhästynyt vastaukseni. Onneksi uusi sunnuntai on taas edessä eli mukavaa pian alkavaa viikonloppua sinulle!

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!