torstai 26. huhtikuuta 2012

Flunssa vieköön

"Puutarha, puutarha, puutarha. Kyllä tuo emäntä voisi minuakin ajatella!"
Jostain hyökkäsi kunnon flunssa kimppuuni. Jos flunssa kestää ilman lääkkeitä viikon ja lääkittynä seitsemän päivää, olen jotakuinkin puolessa välissä. Nenän tukkoisuus ja kurkkukipu alkavat helpottaa, mutta yskä kutittaa kurkkua ja jatkuva takominen saa pään särkemään. Kenties olisi pitänyt jäädä punkan pohjalle lepäämään ja itseään hoitamaan, mutta enhän minä malta pysyä pihalta poissa. Eilen innostuin pesemään ikkunoiden ulkopinnat ja sen jälkeen läträsin vesiletkulla pölyt pois terasseilta. 

Tänään näytti aamulla, että päivästä tulee sateinen. Hiukan jossain vaiheessa ripotteli, mutta sekin loppui. Niinpä otin haravan ja kottikärryt ja lähdin rapsuttelemaan. Yläpiha alkaa olla jo siistitty, mutta alapihalle ei voi ajatellakaan menevänsä. Portaiden juuressa on vielä hiukan lunta, jota tietenkin kävin levittämässä. Muuten koko nurmialue on litimärkää, eikä siellä kannata nyt laisinkaan kävellä. Hurjasti kyllä kutkuttaa edes keräillä puiden oksia, mutta täytyy kuitenkin malttaa mielensä.
Humalan taival kohti puutarhaporttia on alkanut.

Sade, lämpö ja valo tekevät ihmeitä. Voisi kuvitella, että kasvun äänen miltei kuulee. Niin voimallisesti maasta tunkee kaikenlaista. Vähitellen harmaus väistyy ja tilalle tulee vihreän eri sävyjä. Piakkoin alkaa olla mahdoton luetella päivittäisen pihakierroksen ihmeitä, sillä kaikkialla tapahtuu suorastaan ryminällä. Niin myös päässä. Ajatuksissa risteilee lukuisia uusia ideoita ja suunnitelmia. Illalla ennen nukahtamista niitä pyörittelen ja jatkan taas aamulla herättyäni. Sinänsä oivallista, koska siinä pyöritellessä ne suunnitelmat näyttävät jalostuvan. Toivon mukaan parhaat pysyvät päällimmäisenä, kun nykyisin tuppaa niin monet asiat unohtumaan, ellei niitä heti paperille laita.

Jouluruusun ensimmäinen kukka on avautunut. Nyt pitäisi päättää, mihin istutan uusimman jouluruusuni. En haluaisi ripotella yksittäisiä kukkia ympäriinsä ja tämä paikka jouluruusuille on ollut ilmeisen suotuisa. Siis johonkin tähän lähelle. Lähemmäksi mahoniaa kenties. Löytyisi sitä isomman kasvin varjoa ja syksyllä päälle varisee sireenin lehtiä suojaksi.

Ehdinpä askarrella muutaman uuden kortinkin. Tosin kaikki lähtivät samantien onniteltaville tuttaville. Näin keväällä on runsaasti nimipäiviä ja synttäreitä, joita muistaa. Ja kohta on taas äitienpäiväkin.

Ulkona on pilvet väistyneet ja ilta-aurinko paistaa. Huomiseksi olin suunnitellut kodin siivousta, mutta jos huomennakin näin paistaa: maltanko pysyä sisällä. Jospa vaihteeksi vain istuisi ja kuuntelisi kevään ääniä.


5 kommenttia:

 1. Hienoja kortteja olet saanut aikaiseksi :)

  Olen ihan kateellinen,että olet saanut ikkunat pestyä. Kyllä minä tuolla ulkona jaksan huhkia,mutta ikkunoiden pesun kyseessä ollessa odottelen josko tuo mies saisi jonkinsortin inspiraation pestä niitä;hyvä,kun auringonpaisteella ulos näkee,niin ovat jo likaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos odottaisin Ukkokullan inspiraatiota, saisin odottaa hamaan loppuun saakka. Ukkokulta on Hämeestä, eikä muutenkaan ole kovin kiinnostunut kodin askareista. Vielä on jokaisessa ikkunassa viisi muuta pintaa pestävänä, kunhan pääsisin noiden sisinten pintojen kimppuun, niin se saattaakin vähäksi aikaa riittää. Valtavan hyvä mieli tuli noiden ulkopintojenkin pesusta. Kummasti maailma kirkastui.

   Poista
 2. Meillä vasta pestynä olkkarin ikkuna ja sekin vierastyövoimin. Mutta tärkeä mulle, että saa tiirailla puutarhaan myös ikkunan takaa. Flunssaa kyllä saattaisi kannattaa hoitaa myös toisin, esim lepäämällä ja juomalla reilusti ;)
  Suunnittelua on täälläkin, välillä puutarhassa ja välillä sisällä pähkäillen. Taimitilausta on vielä tulossa ja kaikille pitäisi löytää täydelliset paikat ja tietysti saada piha kivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, olet oikeassa, flunssalle ei tehnyt hyvää hääriä ikkunoiden ja pihan kimpussa. Tänään olen niin sanotusti vetänyt lonkkaa. Kaupassa kyllä kävin ja näin valtavat määrät leskenlehtiä teiden pientareilla. Auringon lämpö on suorastaan räjäyttänyt kukat piiloistaan.

   Poista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!