tiistai 13. marraskuuta 2012

Kuusi kuvaa kesästä

Pirjo Mökkipuutarhassa -blogista keksi mukavan haasteen eli "Kuusi kuvaa kesästä". Tässä vaiheessa marraskuun pimeyttä onkin kiva selailla kesäkuvia ja antaa ajatuksen lentää lämpöön ja aurinkoon. Tosin yllätyin omasta reaktiostani; sen sijaan, että olisin vaipunut surkuttelemaan mennyttä aikaa, innostuinkin pohtimaan tulevan kesän ideoita.

Ja kun tietokoneen uumenissa seikkailen, löydän itseni aina monen mutkan takaa ihan jostain muualta kuin mikä oli alkuperäinen osoite. Innostuin lukemaan bloggerin kuvatilan täyttymisestä ja kuvien pienentämisestä. Älkää enää kysykö, mistä niitä luin, sillä klikkasin aina uuden linkin ja sivut avautuivat toinen toisensa jälkeen. Jossain vaiheessa olin kuitenkin Cherin Autuas olo -blogissa ja taivastelin sen ihanaakin ihanampia kuvia. Tuon seikkailun tuloksena löysin Picasasta oivallisen kuvien pienennystoiminnon, jota aion jatkossa käyttää välttääkseni kuvatilan täyttymisen ja sen maksulliseksi muuttumisen. Vieläkään en löytänyt paikkaa, josta voisin tarkistaa tähän mennessäni käyttämäni kuvatilan. Ehkä minun oppimismääräni päivää kohti on rajallinen, vaikka tuntuu kyllä harmilliselta, että jo näin aamuseitsemältä nuppini tilantarve on käytetty.

Mutta seuraavaksi siis Pirjon haasteeseen, jonka idea on seuraava:

Haasteessa on tarkoitus valita kuusi kuvaa viime kesästä. Aihe on täysin vapaa, kunhan vain kuvat ovat viime kesältä. Siispä, suosikkikasveista, kesän projekteista, onnistumisen ilosta, reissuista tai vaikka vain kauniista valokuvista on haasteenne tehty.

Haasteen annan  

Förmaaki ja puutarha -blogille
Mirrinminttua ja kissanhäntiä -blogille 
Puutarhatarinoita -blogille Kesä alkaa jo paljon ennen tulppaanien kukkimista. Se alkaa edellisenä syksynä, kenties sateessa ja tuulessa, multaiset saappaat jalassa, kottikärryjen ja lapion välissä. Kesä sujahtaa mullan huomaan ja aloittaa matkansa kohti auringon valoa...


Kesä maistuu mansikoilta, herukoilta, omenoilta. Kesä tuoksuu syreeneiltä, ruusuilta, vasta leikatulta nurmikolta...


Kesä on odotusta, lupausten täyttymistä, pettymyksiäkin...


Kesä on sateen ropinaa, koivunlehtien havinaa, ruohonleikkurin pörinää, hiekan rapinaa polkupyörän renkaiden alla...


Kesä on nurmikon pehmeyttä varpaiden alla, auringon lämpöä kasvoilla, iltatuulen henkäyksiä hiuksissa...


Kesä on muistoja menneistä, kaipuuta kauneuteen, unelmia tulevasta...

* * * 

 

10 kommenttia:

 1. Wau, minuthan on haastettu:) Kiitos:)

  Ihania kuvia, kukat tuovat aina mieleen tulevan kesän...

  VastaaPoista
 2. Niin, vielä piti kertoman, että ainakin minulla saa käytetyn kuvatilan selville, kun klikkaa hallintapaneeliissa ollessa, oikeassa olevaa oman bloginimen ja naamakuvan vieressä olevaa nuolta. Sieltä saa näkyyviin "tilitiedot".

  VastaaPoista
 3. Voi,kun oli sitten niin kesänmakuinen postaus. Kiva katsella tällaisia kuvia tämän pimeyden keskellä.

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!