lauantai 22. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!


Eilinen talvipäivänseisaus toi mukanaan ihmeellisen valoilmiön. Aurinko pilkotti metsän takana ennen laskeutumistaan ja sitähän täytyi sitten käydä kameran linssin läpi tiirailemassa. Pitkään ei pihamaalla paljain näpein tarkentunut kuljeskella, sillä mittari näytti -15 pakkasastetta. Kunhan täytin lintujen siemenautomaatit ja kiersin talon kameran ja kissan kanssa. Kissalla oli kyllä vielä kiireempi sisälle, mutta ihmekös tuo, kun pojan polkuanturoita palelsi oikein kunnolla.


Aurinko paistoi vielä hetken myös metsään saaden puiden varjot venymään pitkiksi. Miten tärkeää ihmiselle onkaan aurinko ja valo ylipäätään. Sen taas saatoin huomata yrittäessäni tallentaa näitä päivän viimeisiä säteitä ennen auringon laskua. Kesä ja syksy ovat olleet hyvin sateisia, eikä aurinkoa ole pahemmin päässyt palvomaan. Koko joulukuun on ollut pakkasta ja lunta on satanut harva se päivä. Kun muutenkin harmaat päivät valaistuvat vasta aamuyhdeksän jälkeen ja iltapäivällä kolmen jälkeen on taas pimeää, ei ole ihme, jos sitä vähän hullaantuu nähdessään pilkahduksenkin auringosta. 

Kävin tänään päivälenkillä kirjastossa noutamassa varaamani kirjan ja kaupasta hain torstain reissulla  unohtamani kotikaljan. Kaupalla oli kaikki parkkipaikat täynnä ja ihmiset parveilivat sinne tänne. Kaupassa vanhempi pariskunta riiteli äänet kireinä keskenään ostoksista. Tulipa sitä äyskimistä kuunnellessani mieleen, ettei kaikkien joulu ole niin rauhallinen ja seesteinen kuin meidän. Monissa perheissä on rahapulaa, sairautta, epäsopua, kenties työttömyyttä, mielenterveysongelmia, alkoholismia, väkivaltaa. Meidänkin maassamme on asunnottomia ja todella köyhiä ihmisiä, joille joulu saattaa olla samanlaista puutteen ja kärsimyksen taivalta kuin mikä tahansa päivä vuodessa. 

Tätä joulua vietämme Ukkokullan kanssa jälleen vähän erilaisella kokoonpanolla; tytär on päättänyt aloittaa oman perhejoulunsa viettämisen ja tuleekin vävykokelaan kanssa vasta joulupäivänä meille syömään. Vanhempani menevät isoveljeni luokse, mutta sen sijaan Poika ja anoppi ilahduttavat meitä seurallaan.


15 kommenttia:

 1. Kiitos toivotuksista kera rauhallisten kuviesi.
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Kävin tänään marketissa viiden jälkeen ja odotin, että ihmisiä olisi ollut jo vähemmän liikkkeellä, mutta edelleen kävi kova kuhina hyllyjen väleissä ja parkkipaikalla. No, pian on tohinat ohi ja saaadaan rauhoittua. Oikein hyvää joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Täälläkin on tänään aurinko näyttäytynyt. Ihanaa,pitkän tauon jälkeen :)

  Monenlaisessa muodossa sitä varmasti joulua täällä Suomenmaassa tänäkin vuonna vietetään;jos tavat ovat liian ehdottomat eikä joustoa löydy,niin varmasti se aiheuttaa kränää,surullista kyllä. Samoin sitä tässä tulee surtua vähäosaisia jne.,mutta kaikkia emme vaan yksinkertaisesti pysty auttamaan ja,kaikki eivät edes halua muuttaa osaansa :C

  Glögin tuoksuiset terveiset :)

  VastaaPoista
 4. Niin ihanat kuvat suomen luonnosta. Täällä ei aurinoa on nyt vähään aikaan näkynyt.
  Kiitos Joulun toivotuksesta ihanalla kuvalla.
  Samoin sinne toivotan Rauhallista Joulua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos toivotuksesta samoin sinulle hyvää iloista joulua:) Ihanat kuvat olet ottanut.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin vietetään joulua pienellä porukalla. Aattona anoppi ja isäni tulevat meille syömään ja viettämään aattoiltaa. Illalla odotellaan puhelua muulta perheeltä Israelista. Sitä ennen käydään äidin ja apen haudoilla.
  Tänä jouluna taitaa ollakin kaikkialla Suomessa valkoinen joulu. Pakkanen saisi kyllä hellittää, tänään on ollut -25C, enkä ole paljoa nokkaani ulos pistänyt!
  Rauhaisaa ja rentoa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hyvää joulua! Ihanian kuvia. Meillä on ollut -30 astetta pakkasta muutama päivä, nyt onneksi vain -22. Ikävää on, että kaikilla suomalaisilla ei todellakaan ole asiat hyvin. Päihteidenkin käyttö on niin jokapäiväistä joillakin, että en ymmärrä miten lapset näistä myrskyistä selviävät...

  VastaaPoista
 8. Jouluun latautuu niin paljon toiveita ja ihmiset stressaavat valtavasti, ei yhtään ihme, että pinna kiristyy. Kyllä sen monesti saa nähdä kaupoissa ja muuallakin.

  Hyvää ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 9. Mukavaa joulun aikaa koko porukalle ja jouluiloa sydämiin!

  VastaaPoista
 10. Rauhallista Joulua ja mukavaa yhdessäoloa :)

  VastaaPoista
 11. Hyvää Joulua myös sinulle!
  Ja aivan ihanaa tosiaan nähdä välillä myös auringonsäteitä:)

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!