tiistai 12. helmikuuta 2013

Tiinalta 11 kysymyksen haaste


Tiina  Talventaikaa -blogista heitti minua 11 kysymyksen haasteella, johon vastaan mieluusti, kun ei tuosta lumestakaan jaksa loputtomiin juttua vääntää.


1. Oletko käynyt koskaan missään ns luontaishoidossa, shiatsu, vyöhyketerapia tms?
 •  En ole koskaan kokeillut mitään vaihtoehtohoitoja, mutta ellen tämän viikon terveyskeskuskäynnillä saa apua kipeisiin käsiini, ajattelin testata akupunktiota. Olen kuullut siitä niin paljon hyvää.
 2. Onko sinulle tärkeää, että käyttämääsi kosmetiikkaa ei ole testattu eläinkokeilla ja suositko luontaiskosmetiikkaa?
 •  Eläinten käyttäminen mm. kosmetiikan valmistuksessa on kyllä aika turhaa ja vastuutonta. En ylipäätään kovin herkästi usko rasvojen ja meikkien mainoslauseisiin. Nykyisin käytän aika vähän kosmetiikkaa, vaikka en mikään luonnonkaunis tyyppi olekaan.
 3. Käytätkö luontoystävällisiä kodin puhdistusaineita?
 •  Meidän siivouskaapissa ei monen montaa purkkia ole, sillä pärjäämme mainiosti mäntynestesaippualla ja Vimillä. Tarvittaessa arsenaalia vahvistetaan sitruunalla, soodalla, etikalla ja leivinjauheella. Hyvin on näillä pärjätty, monen mielestä meillä on aina siistiä ja puhdasta.
 4. Kierrätätkö?
 •  Kierrätän, ehdottomasti. Olen kirjoittanut blogiini aiheesta 24.9.2012, joten nyt en laita tähän tämän enempää.
 5. Mihin matkustaisit?
 •  Unelmissa tulee reissattua milloin missäkin. Nykyisellään talous ei oikein anna mahdollisuutta matkusta juuri mihinkään, mutta onneksi aikoinaan perheen kanssa kierrettiin monissa maissa.
 6. Sitruuna vai mustaherukka?
 •  Kummallakin on käyttöä meidän keittiössä.
 7. Kirjoitatko bloggaamisen lisäksi muutakin, esim runoja tai päiväkirjaa?
 •  Oikeastaan blogin kirjoittaminen lähti puutarhapäiväkirjan pitämisestä. Blogiin kun on helpompi liittää omia valokuvia ja toisaalta saa mahdollisuuden jakaa ideoita ja mielipiteitä muiden puutarhaihmisten kanssa. Ammatin ja harrastusten myötä tietokone on tullut niin tutuksi, ettei käsin enää millään malttaisi mitään kirjoittaa.
 • Olen kyllä elämässäni kirjoittanut paljon mm. kolumneja ja aikaisemmassa vapaaehtoistyössäni pöytäkirjojen ja rahahakemusten lisäksi julkaisin yhdistyksen jäsenlehteä. Vahvuuteni on enemmänkin asiatekstissä.
 8. Minkä kirjan luit viimeksi?
 •  Luin Anna Janssonin Hylynryöstäjä -dekkarin ja tänään on tarkoitus aloittaa Sussin esikoisteoksen Uhrilehdon lukeminen. Aina on vähintään yksi dekkari tai romaani meneillään ja usein siinä ohessa jokin tietopuolinen teos.
 9. Missä kulttuuritapahtumassa kävit viimeksi?
 •  Omaishoitotehtävät ovat vieneet aikaani niin tehokkaasti, että kulttuurin nauttiminen on jäänyt todella minimiin. Viime kesänä kävimme pikkuveljeni Siiri-tytön kanssa Suomenlinnan kesäteatterissa katsomassa Ryhmäteatterin Peter Pania, josta pidimme kovasti. Suomenlinnan kesäteatterista on tullut meidän kahden perinnetapahtuma ja luultavasti menemme Siirin kanssa sinne tulevanakin kesänä. Vielä en tosin tiedä, mikä on kesän näytelmä. Leffassa tulee silloin tällöin käytyä, viimeksi katsottiin Puhdistus.
 10. Horoskooppimerkkisi?
 •  Olen viimeisen päälle Neitsyt eli kriittisen pikkutarkka täydellisyydentavoittelija. Onneksi elämä on opettanut joustamaan ja luovimaan. Pahimmat särmät lienevät hioutuneet pois.
 11. Lempiasusi?
 •  Kotona kotihousut ja huppari sekä villasukat. Kodin ulkopuolella tilanteen mukaan farkut, hame tai mitä milloinkin. Ja puutarhassa verkkarit tai shortsit kera t-paidan ja fleecetakin lämpötilasta riippuen. Lapsuudenkodissani oltiin tiukkoja siitä, että heti koulusta tultua vaihdettiin kotivaatteet päälle. Se on jäänyt jonnekin takaraivoon siten, ettei ns. parempia vaatteita pidetä kotisohvalla köllöttäessä.

Tämä haaste on kiertänyt jo niin monella bloggarilla, joten en laita sitä nyt eteenpäin. Halutessaan haasteen voi ottaa käsiteltäväksi joko tästä minun blogistani tai muisla sen jo aiemmin julkaisseilta. 

6 kommenttia:

 1. Hyvät kysymykset ja mukavat vastaukset. Kaunis orkidea!

  VastaaPoista
 2. Orkida on sitte kaunis. Kivoja kysymyksiä ja hyvät vastaukset annoit :)

  VastaaPoista
 3. Mukavat vastaukset! Kotivaatteet kyllä tulee vaihdettua täälläkin. Neitsyistä on meilläkin kokemuksia ;) (en minä) Pitää kaiken omansa järjestyksessään.

  VastaaPoista
 4. Kivat vastaukset kysymyksiin. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kotona on mukavampi olla,kun saa olla ihan rennoissa lötkövaatteissa ;)

  Vanhempi tytäreni on neitsyt horoskooppimerkiltään ja,äidinharmiksi, ainakaan huoneen siisteydessä ei ole tullut pikkutarkkuus ilmi...

  VastaaPoista
 6. Upea orkidea! Minäkin olen neitsyt:) Mukavat vastaukset! Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista

Päivänkakkara, kielonkukka, metsätähti, nurmennukka
kuiskii meitä seurakseen, puutarhan helmaan suloiseen.
Kommentista mukava muisto jää, se pitkään mieltä lämmittää.
Kiitos Sinulle vierailustasi!